06/02/2010 14:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Le Monde: Στα 20-25 δισ. δολάρια το κόστος διάσωσης της Ελλάδας

Στα 20 δισ. με 25 δισ. δολ. υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το κόστος διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Όπως αναφέρει η γνωστή γαλλική εφημερίδα ορισμένοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης επιθυμούν να κρατήσουν ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ. Ωστόσο, ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή του, ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, θεωρεί «ταπεινωτική» μια τέτοια λύση.

Σύμφωνα με το άρθρο ανώνυμη πηγή της εφημερίδας αναφέρει: «Δεν βλέπουμε ότι το Παρίσι θα δώσει 3 δισ. για να σωθεί η Αθήνα. Επίσης το ίδιο ισχύει και για το Βερολίνο».

Η Le Monde εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει την ιδέα του ΔΝΤ, ενώ άλλες χώρες όπως η Γαλλία θέλουν να κρατήσουν ανοικτή την πόρτα προς το ΔΝΤ.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα χρειάζονταν περίπου $20 δισ. με $25 δισ. στο τραπέζι προκειμένου να πειστούν οι αγορές για τη σοβαρότητα της προσπάθειας διάσωσης της Ελλάδας», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 06/02/2010 20:27:15

  Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας ..

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/02/2010 20:33:09

  Επειδή είμαστε αρκετά κάφροι να ακούμε τέτοιες αηδίες, το μόνο που θα κάνει το ΔΝΤ είναι να προτείνει αυστηρά μέτρα. Να παραιτηθεί ο ΓΑΠ, και θα τα επιβάλω εγώ τα μέτρα (θα φοράω κουκούλα καιθα γράψω πάνω της «ΔΝΤ»)

  $20-25 δις. Πόσα μάυρα και γκρίζα έχουν οι Έλληνες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.