#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2013 15:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

La Repubblica: Οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα "πίσω" από την παραίτηση του ΠάπαΟικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα βρίσκονται πίσω από την παραίτηση του Πάπα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, ο Βενέδικτος ο 16ος αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας που τον πληροφόρησε για τις διαστάσεις των σεξουαλικών σκανδάλων και σκανδάλων δωροδοκίας μέσα στο Βατικανό.

Τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού στην αποκαλούμενη υπόθεση VatiLeaks.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον ποντίφικα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους-σχεδόν 300 σελίδων-που περιείχαν "έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της" στην Αγία Έδρα, αποκαλύπτει σήμερα η La Repubblica.

"Ήταν εκείνη τη μέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ο 16ος έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό", αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο, το γραφείο Τύπου του Βατικανού αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Ο Βενέδικτος εγκαταλείπει το αξίωμά του στις 28 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής, το Βατικανό επιμένει ότι η απόφασή του-η πρώτη παραίτηση πάπα εδώ και 600 χρόνια-οφείλεται στο προχωρημένο της ηλικίας του και δεν συνδέεται με τα σκάνδαλα στο Βατικανό.

Οι πληροφορίες που έλαβε από τους καρδινάλιους "αφορούν όλες την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής", δήλωσε στην εφημερίδα άνδρας ο οποίος περιγράφεται ως "πολύ κοντινός" με τους συγγραφείς της έκθεσης.

Οι δύο αυτές εντολές είναι οι: "Ου μοιχεύσεις" και "Ου κλέψεις".

Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και τα οποία είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Ανάμεσα σε εκείνους που αναφέρονται στην έκθεση είναι ο Μάρκο Σίμεον, διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου RAI, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στο παρελθόν σε σχέση με μία από τις κυριότερες αποκαλύψεις του σκανδάλου VatiLeaks: το σχέδιο απομάκρυνσης από τη θέση του, του αρχιεπισκόπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, αναπληρωτή διοικητή του Βατικανού, ύστερα από τις προσπάθειές του να επιβάλει μεγαλύτερη διαφάνεια στις οικονομικές υποθέσεις του Βατικανού.

Ο Σίμεον θεωρείται πολύ κοντινός άνθρωπος του δεύτερου τη τάξει αξιωματούχου του Βατικανού, Ταρτσίσιο Μπερτόνε, υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού.

Η μυστική έκθεση αναφέρεται επίσης στις ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων (IOR), την τράπεζα του Βατικανού, όπου την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος ύστερα από εννέα μήνες κατά τους οποίους η θέση ήταν κενή, έγραψε η La Repubblica χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πάπας Βενέδικτος θα παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα στον διάδοχό του με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά "δυνατός, νέος και άγιος" ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυθήριος avatar
    Κυθήριος 21/02/2013 17:51:28

    Ὅσο καί νά τραβᾶ πάνω του τά φώτα τῆς δημοσιότητας ὁ Πάπας μέ τήν ἀπόφασή του νά παραιτηθεῖ ἀπό τό ἀξίωμά του,τόσο ὁ ἀπόηχος τῶν πραγματικῶν αἰτιῶν τῆς παραίτησης αὐτῆς θά εἶναι δυνατός,διότι ἀφορᾶ ἀνθρώπους πού στελεχώνουν ἕναν ὀργανισμό πού πηγάζει ἀπό μιά ''Ἁγία Ἔδρα'' καί πού προορισμός τους εἶναι ἡ ἁγιοποίηση,τήν ὁποία διανέμει ὥς ἐκ τῆς θέσεώς του τό ''ἀλάθητο'' ἑνός θεσμοῦ-προσώπου...

  2. euagelos avatar
    euagelos 21/02/2013 20:23:36

    Θα παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα για να ληφθούν μέτρα κάθαρσης ή συγκάλυψης? Μήπως δεν περιμένει το εκ Θεού άδειασμα της... αγίας έδρας από το φόβο μήπως μείνουν ορφανά τα έγγραφα για κάποιο διάστημα και πέσουν σε χέρια που δεν πρέπει?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.