#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2012 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H φτώχεια χτυπά την πόρτα της ΓερμανίαςΣτην Γερμανία τυπικά φτωχός θεωρείται όποιος έχει ατομικό εισόδημα κάτω των 848 ευρώ τον μήνα. Όχι κι άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ελλάδα πλέον οι φτωχοί δεν έχουν ούτε 500 ευρώ. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία της Ένωσης Ινστιτούτων Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας της Γερμανίας είναι ότι αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό ο αριθμός των φτωχών στις μεγάλες γερμανικές πόλεις.

Συγκεκριμένα, στην Λειψία, στο Ανόβερο, στην Βρέμη, στο Ντόρτμουντ και στο Ντούιζμπουργκ 1 στους 4 έως 1 στους 5 κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Κατά το διάστημα 2005-2011 το ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί από 17,5% σε 19,6%, ενώ, όπως επισημαίνεται στην μελέτη, στις 15 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας το ποσοστό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

Στο σύνολο της Γερμανίας, το ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο από 14,5% σε 15,1%.

Είναι εμφανείς λοιπόν οι μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες σε μια χώρα η οποία μπορεί να βγάζει μια επίπλαστη ευημερία, αλλά πίσω από τις κουρτίνες τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Και που θα δει σύντομα να έρχεται η κρίση και στη Γερμανία καθώς η πτώση των εξαγωγών θα φέρει λουκέτα και ανέργους. Ίσως τότε η Μέρκελ να καταλάβει ότι δεν έχουν οι Έλληνες το πρόβλημα. Το ίδιο το πρόβλημα είναι η ύφεση που φέρνει φτώχεια κι αυτό πρέπει να λύσουν, αλλιώς θα έλθουν σύντομα στη θέση μας.

Πυθία 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 15/11/2012 07:40:07

  Ώρα τώρα για τη Γερμανία να πάρει κι αυτή γεύση από το δικό της δηλητήριο με το οποίο εξοντώνει την Ευρώπη.

 2. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 15/11/2012 09:58:46

  Η Γερμανία; Ποια Γερμανία; Η Γερμανία των φτωχών Γερμανών θα πιει το δηλητήριο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη χρεοκοπημένη Ελλάδα: Κλεπτοκράτες , επιδοτούμενοι, δωσίλογοι ποτέ δεν ήταν καλύτερα και ήδη ανοίγεται μπροστά τους νέο πεδίο δόξης λαμπρόν.

 3. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 15/11/2012 10:27:27

  Για να πωληθεί ένα ευρωπαϊκό ή εισαγόμενο προϊόν στην Ευρώπη περνά από κάποιες διαδικασίες πιστοποίησης, ασφάλειας, σε περιπτώσεις δε τροφίμων/ποτών γίνεται έλεγχος υγιεινής ίσως και σε ένα βαθμό και στον χώρο (εργοστάσιο) όπου παράγεται. Σε γενικές γραμμές όμως δεν ελέγχονται οι διαδικασίες και οι συνθήκες εργασίας και παραγωγής στα εισαγόμενα προϊόντα (μη τρόφιμα) π.χ. παιχνίδια, έπιπλα, αυτοκίνητα κλπ.
  Έχουν ακουστεί ιστορίες για τις συνθήκες εργασίας και τις διαδικασίες παραγωγής προϊόντων ακόμη και υψηλής τεχνολογίας σε χώρες της Ασίας οι οποίες θα θεωρούνταν (και ορθώς) απαράδεκτες στον δυτικό κόσμο (τουλάχιστον επίσημα). Αυτές όμως οι συνθήκες και διαδικασίες δεν εμποδίζουν το προϊόν να εισαχθεί και να πωληθεί στην Ευρώπη και δυστυχώς του δίνουν και πλεονέκτημα λόγω τελικής τιμής έναντι των ευρωπαϊκών. Έτσι όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν μεταφέρει την παραγωγή τους (τα εργοστάσια δηλαδή) στην Ασία και το αποτέλεσμα είναι να μένουν οι Ευρωπαίοι σιγά σιγά χωρίς εργασία.
  Αυτό θα οδηγήσει στο εξής αποτέλεσμα: Οι Ευρωπαίοι, συνηθισμένοι να εργάζονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και όχι στον δημόσιο ή στη γεωργία/κτηνοτροφία και με μισθούς πολύ μεγαλύτερους από τους Ασιάτες και φυσικά και ημών των Ελλήνων θα αναγκαστούν ή να μείνουν άνεργοι ή, προκειμένου να παράγουν προϊόντα ανταγωνιστικά των ασιατικών εργοστασίων, να μειώσουν δραματικά (ιδιαίτερα γι’ αυτούς) τις αποδοχές τους και να δεχθούν συνθήκες εργασίας κοντά σε εκείνες που επικρατούν στην Ασία. Η μεγάλη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα συμπαρασύρει αντίστοιχη μείωση και στον τομέα του δημοσίου αλλά και του τομέα παροχής υπηρεσιών (πωλητές, σερβιτόροι, υδραυλικοί, ασφαλιστές κλπ). Η πορεία δηλαδή στην Ευρώπη θα είναι μάλλον αντίστροφη από αυτή στην Ελλάδα. Θα ζήσουν αντίστοιχα φαινόμενα στην οικογενειακή τους ζωή με τα δικά μας. Θα πέσουν από τα σύννεφα και έκπληκτοι θα προσπαθούν να καταλάβουν πώς ήρθαν σε αυτή την κατάσταση. Οι απλοί πολίτες (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) όπως και εδώ στην Ελλάδα θα υποφέρουν από την ανεργία και την τεράστια μείωση των εισοδημάτων.
  Ποιος φταίει; Δεν φταίνε οι πολίτες, οι εργαζόμενοι. Φταίει το ίδιο το σύστημα παραγωγής προϊόντων και “πλούτου” (sic). Λεφτά θα βγάζουν όχι εκείνοι που εργάζονται χειρωνακτικά, ή προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, αλλά όσοι παίζουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα (τράπεζες, κεφάλαια, άνθρωποι τύπου Σόρος). Όλοι οι υπόλοιποι θα ζούνε απλώς μέρα με τη μέρα, φοβούμενοι μην τύχει καμία στραβή στη δουλειά ή στο σπίτι τους και μείνουν ξεκρέμαστοι, χωρίς οικονομικές δυνατότητες να ανταπεξέλθουν σε έκτακτα γεγονότα και με ανεπαρκέστατη ιατροφαρμακευτική ασφάλεια και σύνταξη.
  Πολλά προϊόντα σε χαμηλή τιμή αλλά με μισθούς ακόμη χαμηλότερους. Ποιος θα αγοράσει στο τέλος; Τα προϊόντα της Ασίας ποιος τα αγοράζει τώρα; Η Ευρώπη, η Αμερική και η Αυστραλία. Αν ακολουθηθεί αυτή η πορεία που περιέγραψα ποιος θα τα αγοράζει;
  Ποια θα είναι η κατάληξη; Θα δεχτούν τα κεφάλαια να χάσουν (ή μάλλον να επιστρέψουν) το συσσωρευμένο χρήμα στην κορυφή της πυραμίδας όπου αυτά βρίσκονται, στη βάση της πυραμίδας (που είναι και μεγαλύτερη) στον λαό, στους εργαζόμενους; Εγώ δεν πιστεύω ότι θα δεχθεί κάποιος από αυτούς να αποχωριστεί το μεγαλύτερο μέρος των απίστευτων ποσών χρημάτων που έχει συγκεντρώσει παίζοντας με ομόλογα, παράγωγα, μετοχές κλπ.
  Εγώ φοβάμαι το χειρότερο.

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/11/2012 10:31:11

  Ἀναμένεται δήλωση συμπαράστασης ἀπό τήν κυβέρνηση Σαμαρᾶ πρός τόν χειμαζώμενο Γερμανικό λαό...

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Κυθήριος 15/11/2012 12:12:31

   Χα χα Ωραίο!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.