#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2011 15:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H σύγκρουση των γενεών...Του Thomas L. Friedman

Βρίσκομαι στην Ελλάδα, και όχι στην Αμερική, διότι από εδώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το παγκόσμιο  δράμα του χρέους που εξελίσσεται πολύ καλύτερα, αφού το βλέπει σε μικρογραφία. Και διαπιστώνω πως ισχύει το ότι, όταν τελείωσε ο ψυχρός πόλεμος, πιστεύαμε πως θα ζήσουμε τον πόλεμο των πολιτισμών. Ζούμε όμως μια σύγκρουση γενεών.

Μια κοινή αποδοχή που περιγράφει τις κρίσεις της Ευρώπης και της Αμερικής, είναι ότι οι baby boomers τα θαλάσσωσαν. Μια αίσθηση, ότι η γενιά των σημερινών πενηντάρηδων, που απόλαυσε πλούτο και ευημερία χάρη στους γονείς τους, το μόνο που πέτυχε είναι να αφήσει ένα αβάσταχτο χρέος στα παιδιά της.

Για αυτό και οι νέοι της Ελλάδας αντέδρασαν τόσο σκληρά όταν άκουσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο να λέει ότι «μαζί τα φάγαμε» αναφερόμενος στις επιδοτήσεις και στα δάνεια που από το 1981 και μετά εκτόξευσαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Όντως αυτό συνέβη με τους σημερινούς 50άρηδες και 60άρηδες. Όσοι όμως ενηλικιώνονται αυτό το διάστημα, δεν θα βρουν ούτε ψίχουλα. Το μόνο που θα κληρονομήσουν είναι ο λογαριασμός. Και το γνωρίζουν πολύ καλά.

Περπατώντας στη πλατεία Συντάγματος βλέπεις νέους να συζητάνε για τη κρίση, αφίσες, γκράφιτι κλπ. Υπάρχουν αφίσες που περιγράφουν τον Γ. Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ως τους καλύτερους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Goldman Sachs.Συγκλονίστηκα από μια φράση που άκουγα στη πλατεία Ταχρίρ του Καίρου, και που την ακούω συνεχώς και στην Αθήνα: Δικαιοσύνη. Η λέξη αυτή ακούγεται πολύ περισσότερο από τη λέξη Ελευθερία. Κι αυτό διότι υπάρχει μια αίσθηση και στις δυο χώρες, ότι υπήρξε γενικευμένη κλοπή. Ότι οι τελευταίες δεκαετίες επέτρεψαν στους λίγους να πλουτίσουν και να απολαύσουν τα προνόμια της εξουσίας εις βάρος των πολλών. Για αυτό, δεν χρειάζεται μόνο η ελευθερία, αλλά κυρίως η δικαιοσύνη. Χρειάζεται λογοδοσία.

Πριν από μερικές ημέρες, οι απεργοί ταξιτζήδες προσπάθησαν να μπουν με το ζόρι στο γραφείο του υπουργού Υποδομών. Το μόνο που κατάφεραν είναι να βρουν το χώρο ήδη γεμάτο από καταληψίες υπαλλήλους του υπουργείου! Παρακαλώ πάρτε αριθμό και περιμένετε τη σειρά σας…

Αυτό μου φέρνει στο νου μια ακόμη ομοιότητα μεταξύ της Ελλάδας και της Αμερικής. Ότι αυτό που πρέπει να γίνει δεν μπορεί να γίνει, επειδή οι σημερινοί πενηντάρηδες πολιτικοί, που όμως ζουν στην εποχή του Twitter, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλα προβλήματα. Χρειάζεται συναίνεση για να βουλώσει αυτή η τρύπα. Χρειάζεται διακομματική συνεργασία. Αυτό όμως δεν το βλέπουμε ούτε εδώ στην Αθήνα, ούτε στη Ουάσιγκτον. Παντού υπάρχουν πολιτικοί που βάζουν τη κρίση σε δεύτερη μοίρα, πίσω από τις πολιτικές και ιδεολογικές τους φιλοδοξίες.

Η Κίνα καραδοκεί. Μάλιστα αγοράζει ισπανικά, πορτογαλικά, και ελληνικά ομόλογα ώστε να σταθεροποιήσει τις εξαγωγές της. Όπως είπε τον Ιανουάριο ο υποδιοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας: «Οι καιροί είναι κρίσιμοι, και εμείς θέλουμε να παίξουμε ένα θετικό ρόλο…». Έναν ρόλο δηλαδή που έπαιζε κάποτε η Αμερική, και που σήμερα δεν μπορεί.

Όποιος πιστεύει πως αν η σημερινή κρίση διαρκέσει αρκετά, αυτό δεν θα σημαίνει απαραίτητα και μια αλλαγή στην ιεραρχία των υπερδυνάμεων, τότε μάλλον δεν έχει ακούσει για τον Κανόνα του Χρυσού. Όποιος ελέγχει τον χρυσό, ορίζει τους κανόνες.

Όλοι συνήθισαν την Αμερική να βρίσκει λύσεις για την Ευρώπη. Τι γίνεται όμως τώρα, που και οι δυο βρίσκονται σε κρίση;

Το αμερικανικό και το ευρωπαϊκό όνειρο κρέμεται από μια κλωστή. Ή θα πάρουμε δραστικά μέτρα επαναφέροντας την οικονομική ανάπτυξη, ή θα βρεθούμε σε έναν νέο κόσμο όπου οι δημοκρατίες θα τα βάλουν με τους εαυτούς τους, προσπαθώντας να βολευτούν με τα υπολείμματα της παγκόσμιας οικονομικής πίτας, την οποία θα απολαμβάνουν κυρίως οι Κινέζοι.

 

 

S.A.-The New York Times

http://www.nytimes.com/2011/07/17/opinion/sunday/17friedman.html?_r

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 20/07/2011 15:59:07

  Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Focus στη λέξη κλειδί: Δικαιοσύνη.

  Αν ο Σαμαράς ή ο οποιοσδήποτε σε αυτή τη χώρα έχει έστω και μία ελπίδα να ενσαρκώσει το υγιές κομάτι που έχει απομείνει στον καθένα μας πρέπει να κινηθεί σε αυτόν το άξονα: Εφαρμογή Δικαιοσύνης (ΚΑΙ εντός των τοιχών της ΝΔ).

  Δεν μιλάω για εκδίκηση. Μιλάω για συνέπειες πράξεων...

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/07/2011 16:01:34

  Με λίγα λόγια, φταίει το ασφαλιστικό, άρα, κατεδαφίστε το, για να πάμε σε ιδιωτική συνταξιοδοτική ασφάλιση και μόνον.

  Η βαθύτερη αιτία για την οποία γίνονται όλα: Ο έλεγχος της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης...

 3. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 20/07/2011 16:06:37

  ΟΥΚ ΗΛΘΟΝ ΒΑΛΕΙΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΛΑ ΜΑΧΑΙΡΑΝ: Η φράση αυτή ανήκει στον Χριστό και είχε γίνει και θέμα συζήτησης ανάμεσα σε σχολιαστές του antinews. Την θυμήθηκα αμέσως μόλις είδα πόσο εντυπωσιάστηκε ο Friedman από το άκουσμα της λέξης "Δικαιοσύνη". Η μάχαιρα για την οποία μιλά ο Χριστός είναι η Δικαιοσύνη. Χωρίς την Δικαιοσύνη δεν υπάρχει ούτε ειρήνη και ούτε τίποτε άλλο. Όσοι λοιπόν ψάχνουν να βρούν λύση σε οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα θα πρέπει να ξέρουν ότι λειτουργική λύση είναι μόνο η δίκαιη λύση.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Χρήστος Δημάρης 21/07/2011 14:53:27

   και να γνωρίζουν ακόμη ότι η επιβολή της κάποιους θα πονέσει, αναγκαστικά...

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/07/2011 16:07:48

  Ενδιαφέρουσα και διορατική ανάλυση, και μάλιστα απαλλαγμένη από μεροληπτικά "κομματικά" ιδεολογήματα.
  Ίσως ο Thomas L. Friedman δεν πήρε άνευ λόγου το Pulitzer 3 φορές.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ο Θείος 20/07/2011 18:30:32

   Το βιβλίο του The Lexus and the olive tree είναι από τα αγαπημένα μου.

 5. anatolitis avatar
  anatolitis 20/07/2011 16:10:04

  Σαν να μας τα λέει κάπως στραβά ο κύριος Thomas L. Friedman μια και δε γεννήθηκε στην Ελλάδα, δεν ίδρωσε και δεν πόνεσε γι΄ αυτήν. Βρίσκεται λέει "για να παρακολουθήσει το παγκόσμιο δράμα του χρέους που εξελίσσεται πολύ καλύτερα, αφού το βλέπει σε μικρογραφία". Δεν απόλαυσε η γενιά των σημερινών πενηντάρηδων πλούτο και ευημερία χάρις στους γονείς τους. Φτώχια, διώξεις και απαξία απόλαυσε. Όσοι τα είχαν τότε τα έχουν και τώρα και αυτοί μπορεί μαζί να τα έφαγαν. Εμείς όμως, οι πλειοψηφία των σημερινών πενηντάρηδων, φτωχών υπαλλήλων και μεροκαματιάρηδων μείναμε φτωχοί και φτωχοί πεθαίνουμε κάθε μέρα. Ούτε δάνεια πήραμε ούτε επιδοτήσεις.
  Προσπάθησε να πονέσεις τούτον το άμοιρο τόπο κύριε Thomas, αφού πια βρέθηκες ως παρατηρητής εδώ, και μην επιρρίπτεις ευθύνες επι των κεφαλών δικαίων και αδίκων τούτου του λαού.

 6. Orestios avatar
  Orestios 20/07/2011 16:13:25

  Οι πολίτες αυτής της Χώρας συναινούν στο ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η πιο βρώμικη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ.
  Το ρυάκι των 800 χιλιάδων που έβγαλε τον Σαμαρά μεγαλώνει συλλέγοντας πλέον κάθε άνθρωπο που έχει αντιληφθεί ότι με Σοσιαλισμό η Ελλάδα πεθαίνει.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ Orestios 20/07/2011 17:23:15

   "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ χρέος και το Μνημόνιο έχουν μετατραπεί σε θέμα πολέμου μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και του προέδρου Ομπάμα. Ηδη οι πρώτοι έχουν καταθέσει πρόταση νόμου, με την οποία ζητούν να σταματήσει η παροχή βοήθειας των ΗΠΑ μέσω ΔΝΤ στην Ελλάδα. Χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι η πολιτική της Αθήνας να φορολογεί άγρια τους πολίτες έχει διώξει δισ. καταθέσεων στο εξωτερικό και έχει διαλύσει την ανάπτυξη..."

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/07/2011 16:28:29

  ΄Ισως το άγχος του για συναίνεση να οφείλεται στο ότι ΄΄η Κίνα καραδοκεί΄΄...

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/07/2011 17:05:49

  Τελικα ολοι θα περασουν απο εδω.

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 20/07/2011 18:58:03

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΧΘΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΘΟ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΕΞΗΝΤΑΡΙΔΩΝ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΟΤΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗΔΩΝ. ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ , ΝΑ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΝΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ, ΝΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΝΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΝΑ Η ΑΓΟΡΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΝΑ ΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΡΗΜΩΣΑΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΣΤΗΛΑΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΤΥΧΗ, ΓΕΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΑΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΑΣ , ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ; ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ; Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΟΦΟΡΟΣ ΚΟΤΑ ΧΑΘΗΚΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ, ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ (ΜΠΟΡΕΙ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!!

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ ΝΤΙΝΟΣ 20/07/2011 22:34:18

   Μεγάλες αλήθειες σε τόσο λίγες γραμμές...

  • ΦΩΤΗΣ avatar
   ΦΩΤΗΣ @ ΝΤΙΝΟΣ 20/07/2011 23:04:57

   ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΤΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΟΣΤΡΑΡΑΝΕ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΠΕΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΔΙΚΙΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΕΙΟΘΑ ΓΙΝΗ ΕΠΙΣΤΙΜΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΘΑ ΠΕΡΝΗ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΖΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΕΑ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΓΙΑΤΥΤΟ ΦΘΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

   • Pikis avatar
    Pikis @ ΦΩΤΗΣ 21/07/2011 10:13:27

    Αν είχες περάσει έστω έξω από το Πανεπιστήμιο θα είχες μάθει λίγη ορθογραφία και δεν θα έγραφες με κεφαλαία. Ελληνάρα.

  • Mm avatar
   Mm @ ΝΤΙΝΟΣ 22/07/2011 19:17:16

   ακόμη και αν είναι ετσι--οι γονείς φταίνε πάντα και οι γονείς έχουν την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης.

   Ελεος πια με τις φτηνες δικαιολογίες!

 10. STROBE avatar
  STROBE 20/07/2011 20:20:34

  είχα ετοιμάσει ένα κείμενο, αλλά με πρόλαβε ο φίλος Ντίνος 6:58 τα είπε όλα δυστυχώς έτσι είναι και συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο.

 11. ανεργος avatar
  ανεργος 21/07/2011 15:32:36

  θελουμε και τουρισμο.Αυτη ειναι η πρασινη αναπτυξη,παλι θα υποφερει μονο ο ιδιωτικος τομεας? Διωξτε τα καμματασκυλα πριν διαλυθει το κρατος.Ερχετε η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ....Αφρικη γιναμε.!!!Χωρις πλοια,ταξι,αεροπλανα,ψυχολογια,δικαιοσυνη .

 12. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 21/07/2011 17:49:00

  PIKIS.. Ο Φώτης μπορεί να μην ξέρει ορθογραφία και να μην πήγε ενδεχομένως Πανεπιστήμιο, αλλα είμαι σίγουρος ότι δούλευε με τα χέρια του ώστε να μη λήψει τίποτα από τα παιδιά του, οπότε να και μιά επιπλέον απόδειξη ότι έχει δίκαιο!!

  • Mm avatar
   Mm @ ΝΤΙΝΟΣ 22/07/2011 19:22:35

   το θεμα δεν ειναι να μην λειψει κάτι στα παιδιά κάποιου (και συνηθως όλοι αναφέρονται σε υλικά αγαθά δυστυχώς),

   το θέμα ειναι να τα κάνει αυτόνομα και υπευθυνα ατομα στην κατάλληλη ηλικία (18-20) και όχι...35.

   Αυτή την καραμέλα "εσφαλα για τα παιδιά μου" παρακαλώ να εκλείψει, είναι ανηθικο να χρησιμοποιεί κάποιος τα παιδιά (του) και γενικά τις νεότερες γενιες (αθώες ) για τις επιλογές του.

   Δεν αναφέρομαι σε κανεναν εδώ μεσα, φυσικά, στηλιτεύω γενικά αυτή την άρρωστη και καταστροφική νοοτροπία.

  • Mm avatar
   Mm @ ΝΤΙΝΟΣ 22/07/2011 19:25:15

   αυτη η καραμέλα "εκανα ό,τι έκανα για να μην λειψει κατι στα παιδιά μου"
   παρακαλώ να εκλείψει , γιατί εχει γίνει κλισε και αλλοθι χειρίστου είδους.

   Το θέμα δεν ειναι να λειψει ή όχι κάτι (υλικό δυστυχως εννοουν παντα) στα παιδιά ,

   αλλά οι γονείς τους να τα κανουν αυτόνομα και υπευθυνα ατομα στην καταλληλη ηλικία (18-20, και όχι...35).

   Τα υπόλοιπα δακρύβρεχτα "εσφαλα για να μην λειψει κάτι στο παιδί μου" ειναι εκ του περισσού

   και εμείς οι νεότερες γενιες τα ακούμε βερεσε!

 13. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 23/07/2011 09:04:00

  Αγαπητε Mm, απο οτι καταλαβαινω εδω μεσα κανενας δεν λεει οτι εσφαλα για τα παιδια μου, αντιθετως προσπαθουν να αντικρουσουν το ακριβως αντιθετο, αυτο που η νεολαια προβαλει σημερα , οτι "οι γονεις μας φταινε για την σημερινη μας καταντια ". Και αν αυτο εχει μια καποια δοση αληθειας, καθολου δεν τους ερχεται στο νου οτι το τυχον φταιξιμο του απλου γονεα δεν εγκειται στο οτι αυτος τα εφαγε, αλλα στο οτι τα σπαταλησε δινοντας τα απλοχερα στα παιδια του! Συνεπως τερμα η σοφιστιες! Δεν ακουσα γονεις που να κατηγορουν η να αυτοκατηγορουνται ,αλλα τα παιδια τους να τους κατηγορουν οτι σταματησαν πλεον τη βολικη μεχρι τωρα ..χρηματοδοτηση..!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.