21/07/2009 02:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H δημοτικότητα του Ομπάμα έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 60%.Η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έπεσε κάτω από το 60% για πρώτη φορά από την έναρξη της θητείας του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες και η οποία υπογραμμίζει τις αμφιβολίες των Αμερικανών όσον αφορά την οικονομική πολιτική και την πολιτική στον τομέα της υγείας.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από το ABC News και την Ουάσινγκτον Πόστ, έδειξε πως 59% των ερωτηθέντων εγκρίνουν τη δράση του αμερικανού προέδρου, δηλαδή λιγότεροι κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την άνοιξη, όταν η δημοτικότητα του Ομπάμα βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδό της.

Λίγοι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (52%) εγκρίνουν τη δράση του στον οικονομικό τομέα, κατά 8 μονάδες λιγότεροι απ' ό,τι την άνοιξη.

Λίγο λιγότεροι από έναν στους δύο Αμερικανούς (49%, μείον 8 μονάδες) εγκρίνουν την πολιτική του στον τομέα της υγείας. Μόνο 43% εγκρίνουν τη δράση του για την αντιμετώπιση του δημοσίου ελλείμματος, έναντι 49% που την απορρίπτουν.

Η πτώση της δημοτικότητας του προέδρου Ομπάμα αναθέρμανε τις ελπίδες των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι όμως φαίνεται πως δεν επωφελούνται απ' αυτήν, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Η δημοτικότητά τους έχει αυξηθεί κατά 6 μονάδες από την άνοιξη (11 μονάδες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2008), αλλά αυτό ανεβάζει τις θετικές γνώμες γι' αυτούς μόλις στο 36%, έναντι 58% αρνητικών.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 15 ως τις 18 Ιουλίου σε δείγμα 1.001 προσώπων και έχει περιθώριο σφάλματος 3,5 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ataktos avatar
    ataktos 21/07/2009 08:24:56

    Είναι λογικό και αναμενόμενο το γεγονός αυτό ,όχι όπως εδώ ο «ποιο κατάλληλος» πάρα το ότι όλοι (δηλ. ο λαός ) γνωρίζουν και το χλευάζουν ότι είναι ο ποιο άχρηστος …

  2. archaeopteryx avatar
    archaeopteryx 21/07/2009 10:52:37

    Ίσως εκφράζω τις προκαταλήψεις μου, αλλά και ο Κάρτερ, την δεκαετία του '70, ξόδεψε, τύπωσε, πήγε καλοπροαίρετα να σώσει προβληματικές, γενικώς πράγματα που στην Ελλάδα και ...λοιπές σταλινικές χώρες αρέσουν, αλλά στην Δυτική χώρα είναι αλλιώς. Οι Δημοκρατικοί είναι αυτό που είναι και η αντίληψη του μέσου ανθρώπου (όχι μόνο των Ρεπουμπλικάνων) είναι κατά μεγαλεπήβολων σπαταλών, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, που βγαίνει από την τσέπη τους... Αυτό βλέπω εγώ (και το απλό γεγονός ότι η ύφεση δεν λέει να φύγει...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.