#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2013 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H άνοδος της ακροδεξιάς ανησυχεί και τη ΓαλλίαTo ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έβγαλε εκτός μάχης τους αριστερούς αντιπάλους του και κέρδισε διπλάσιες ψήφους από το κεντροδεξιό κόμμα UMP στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών στη νότια Γαλλία. Ο υποψήφιος του Εθνικού Μετώπου Λοράν Λοπέζ έλαβε 40,4 τοις εκατό των ψήφων στο καντόνι Μπρινιόλ της επαρχίας Βαρ, δημιουργώντας τεράστια ανησυχία στα παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας. Ο κομμουνιστής υποψήφιος, ο οποίος είχε και τη στήριξη των Σοσιαλιστών, έλαβε μόλις 14% και ο Πράσινος 9%.

Αθροιστικά η ακροδεξιά σχεδόν άγγιξε το 50%, αφού στο ποσοστό του Λοπέζ έρχεται να προστεθεί και αυτό ενός άλλου υποψηφίου, προερχόμενου από το κόμμα της Λεπέν που όμως έχει πάρει τις αποστάσεις του από εκείνη και συγκέντρωσε το 9% των ψήφων. Καθοριστικός παράγοντας για τη συντριβή των αριστερών κομμάτων ήταν η αποχή, που έφτασε το 67%. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κάλεσε τους ψηφοφόρους του να υψώσουν ένα τείχος κατά του Εθνικού Μετώπου και να δώσουν την ψήφο τους στον δεύτερο γύρο στην υποψήφια του UMP.

Την ώρα που η εκρηκτική άνοδος του κόμματος της Μαρίν Λεπέν έχει επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους των παραδοσιακών κομμάτων πέντε μήνες πριν από τις δημοτικές και επτά πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, πολλοί πολιτικοί τονίζουν ότι το FN δεν είναι απλά ένα ακροδεξιό κόμμα, αλλά κάτι περισσότερο, «ένα κόμμα φασιστικό» όπως το χαρακτήρισε ο βουλευτής Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, το δημοφιλέστερο μέλος της κυβέρνησης με δημοτικότητα 70%, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε χθες περιοδεία σε όλη τη Γαλλία με πρώτο σταθμό το προπύργιο του FN, Φορμπάς, με στόχο να ανακόψει την άνοδο της ακροδεξιάς.

theguardian

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/10/2013 10:35:00

  Μετά την αποκήρυξη του αντισημιτισμού από την Μαρίν Λεπέν, πλέον το Εθνικό Μέτωπο το ψηφίζουν και Γαλλοεβραίοι. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ακροδεξιά, είναι καθαρή Δεξιά και η μόνη Δεξιά που μιλάει για δημογραφική αλλοίωση της Γαλλίας από τους μουσουλμάνους μετανάστες. Ποτέ του το FN δεν έχει στραφεί κατά των ευρωπαίων μεταναστών ή γενικά των χριστιανών μεταναστών, απόδειξη το ότι μερικοί από αυτούς το ψηφίζουν. Είναι το πλέον πιστό στην κληρονομιά του Ντεγκώλ κόμμα στη Γαλλία σήμερα.

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/10/2013 10:38:04

  Και σκεφτείτε τα πραγματικά ποσοστά του FN μεταξύ των γηγενών Γάλλων, όταν αυτή τη στιγμή εκατομμύρια μουσουλμάνοι από το Μπαγκρέμπ και την υποσαχάρια Αφρική έχουν λάβει τη γαλλική ιθαγένεια.
  Αυτό είναι το σχέδιο της Αριστεράς και για εμάς: Να εκλέγεται κυβέρνηση αριστερή με τη βοήθεια ελληνοποιημένων Πακιστανών και άλλων αφροασιατών. Θυμηθείτε την προεκλογική συγκέντρωση του "αντιπρόεδρα" Βενιζέλου στο Σύνταγμα, με τους Πακιστανούς από κάτω.

 3. NK avatar
  NK 09/10/2013 11:13:14

  Le Monde χτες, Guardian σήμερα. Διαιωνιζετε την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, με μια εφημερίδα που έχει 5%της κυκλοφοριας στην Αγγλία.

  Ένας Φαήλος δεν φέρνει την άνοιξη. Όπως δεν αναδημοσιεύετε την Ελευθεροτυπία, έτσι και στα διεθνή πρέπει να διαλέγετε προσεκτικά τις πηγές σας. Σοβαρές συντηρητικές εφημερίδες, όπως ο Telegraph, o Figaro έχουν πιο τεκμηριωμένες αναλύσεις απο τον "βαμμένο" Guardian. Ακόμα και η Monde έχει πολύ πιο αξιόλογα διεθνή.

  Αν πραγματικά θέλετε πάντως να ενημερωθείτε, προτείνω την Neue Zuercher Zeitung (έχει νομίζω και αγγλικό κομμάτι). Ελβετική ψυχραιμία , φοβερές πηγές λόγω οσμώσεως με τον ερυθρό Σταύρο, αντικειμενική θεώρηση της ΕΕ.

  ´Οχι project syndicate κι Άγιος ο Θεός.

  Επί του θέματος του άρθρου τώρα. Δεν θυμάται η εφημερίδα ότι ο Λεπέν είχε περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με αντίπαλο τον Σιράκ, ο οποίος βγήκε με 82%;

  Τώρα εμφανίστηκε η ακροδεξιά στη Γαλλία;

  Προτιμά να ξεχνά την εποχή Ζοσπέν, κατανοητό. Αλλά ο Ολλάντ πάει να ξεπεράσει τα ρεκόρ του.
  Να ένα ωραίο θέμα για ανάλυση: γιατί οταν ο κόσμος φεύγει απο την αριστερά ψηφίζει Εθνικό Μέτωπο;

 4. αντιρεαλιστής avatar
  αντιρεαλιστής 09/10/2013 13:42:16

  Είναι εντυπωσιακή η μακαριότητα της αριστεράς σε ότι γίνεται...

 5. παλίνδρομος avatar
  παλίνδρομος 09/10/2013 13:50:42

  Αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να τα βλέπουν οι δικοί μας εγχώριοι σοσιαλιστές, αριστεροί και ΚΚΕ και να εγκαταλείψουν την ακατάσχετη λαθρομεταναστευτική λαγνεία τους γιατί στις επόμενες εκλογές στις λαϊκές συνοικίες που πλήττονται βαριά από την ανεργία, την εγκληματικότητα και τον λαθροεποικισμό θα ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους.
  Όσο περισσότερο υποστηρίζουν την παρουσία λαθρομεταναστών τόσο περισσότερο θα χάνουν την λαϊκή ψήφο που μέχρι τώρα στήριζε τα κόμματά τους.
  Το χειρότερο βέβαια από όλα είναι ότι η ψήφος αυτή θα πηγαίνει στην ΧΑ.

 6. εξάγγελος avatar
  εξάγγελος 09/10/2013 14:05:00

  Aπο ότι έχω διαβάσει ο Τσύριζα θέλει να δώσει υπηκόοτητα σε όποιον λαθρομετανάστη μπαίνει ...σε αυτή την χώρα!!!! Καλύτερη εξυπηρέτηση στην ΧΑ δεν θα μπορούσε να κάνει.

 7. Paneyro avatar
  Paneyro 09/10/2013 16:24:22

  Παντού στην Ευρώπη η εθνικιστική ή πατριωτική δεξιά σαρώνει.
  Παντού στον βορρά ξυπνά ο εθνικισμός όλο και πιό επιθετικά αποτέλεσμα της άναρχης και χωρίς μέτρο μεταναστευτικής πολιτικής των σοσιαλιστών που κυβέρνησαν τις προύγούμενες δεκαετίες.
  Δανία, Σουηδία, Φιλανδία έχουν εθνικιστικά κόμματα στην βουλή ενώ στην Παντού στην Ευρώπη η εθνικιστική ή πατριωτική δεξιά σαρώνει.
  Παντού στον βορρά ξυπνά ο εθνικισμός όλο και πιο επιθετικά, αποτέλεσμα της άναρχης και χωρίς μέτρο μεταναστευτικής πολιτικής των σοσιαλιστών που κυβέρνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες.
  Δανία, Σουηδία, Φιλανδία έχουν εθνικιστικά κόμματα στην βουλή ενώ στην Νορβηγία συγκυβερνούν σε δικομματική κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο πριν μία δεκαετία.
  Οι σκανδιναβοί όλο και περισσότερο αρνούνται την συμμετοχή τους στην ΕΕ.
  Η αριστερά παρηκμασμένη, κουρασμένη, διεφθαρμένη , χάνει συνεχώς ιδεολογικό και πολιτικό έδαφος , ελάχιστα μπορεί να πείσει για την ικανότητα της να αντιμετωπίσει την κρίση .
  Ο διεθνισμός της και η στήριξη των μεταναστών προκαλεί όλο και περισσότερο αποστροφή.

  • αντιρεαλιστής avatar
   αντιρεαλιστής @ Paneyro 09/10/2013 17:10:41

   Πρέπει βέβαια να αναφέρουμε ότι όχι μόνο εναντίον των λαθρομεταναστών αλλά και εναντίον των Ελλήνων και των λοιπών Νοτίων στρέφεται αυτό το "εθνικιστικό ξύπνημα" των βορίων...

  • el eternauta avatar
   el eternauta @ Paneyro 09/10/2013 19:17:36

   εγω αυτα τα εγραφα 2 χρονια πριν.
   ρε που ειναι εκεινο το σκορ? που σας εχω εδω μεσα? στο 15-ο?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.