#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2012 10:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H Ελβετία κλείνει τις πόρτες στους μετανάστεςΗ Ελβετία είδε και απόειδε, και για αυτό τώρα αποφασίζει να κλείσει τις πόρτες της σε μετανάστες.

Αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου, οι εργαζόμενοι που προέρχονται από επτά κράτη της ΕΕ (Εσθονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία), θα υπόκεινται και πάλι σε αυστηρές ποσοστώσεις. Τέρμα η ελεύθερη διακίνησή τους, δηλαδή.

Η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει μια ρήτρα που υπάρχει στη συμφωνία μεταξύ Ελβετίας και ΕΕ, αναφορικά με την ελεύθερη διακίνηση ατόμων, και η οποία υπογράφτηκε μόλις πέρσι.

Έτσι, η χώρα προσδοκά στο να μειωθεί η μετανάστευση από χώρες της ΕΕ, αφού ήδη οι εν λόγω ξένοι αποτελούν το 1.1 εκατομμύριο στον συνολικό πληθυσμό 7.9 εκατομμυρίων της Ελβετίας.

Η άποψη της κυβέρνησης είναι πως η ετήσια μέση εισροή 38.000 Ευρωπαίων μεταναστών δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην ενσωμάτωση, στις εργασιακές συνθήκες, και στο βασικό ημερομίσθιο.

Όπως γράφει η εφημερίδα Tribune de Genève, «η Ελβετία κλείνει την πόρτα στους Ανατολικοευρωπαίους», υποστηρίζοντας ότι η ελεύθερη διακίνηση χρειάζεται όρους και προϋποθέσεις για να είναι βιώσιμη.

Άλλες ελβετικές εφημερίδες όμως είναι πιο απαισιόδοξες, πιστεύοντας ότι το μέτρο δεν θα αποδώσει, και είναι απλά διακοσμητικό.

Όπως και να έχει, η απόφαση αποτελεί κλείσιμο του ματιού της κυβέρνησης προς όλους όσοι ανησυχούν με την γενικευμένη εισροή μεταναστών στη χώρα.

Στη γερμανόφωνη περιοχή της Ελβετίας, ο τύπος πιο πολύ ανησυχεί για τις επιπτώσεις του μέτρου στις γενικότερες σχέσεις της χώρας με την ΕΕ. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, ότι η κυβέρνηση απλά θέλει να δείξει στους πολίτες, ότι δεν την τρομάζουν οι Βρυξέλλες.

 

http://www.presseurop.eu/en/content/news-brief/1837681-berne-closes-door-east-europeans

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 23/04/2012 11:02:01

  Τα σοβαρά κράτη αποφασίζουν για τον εαυτό τους. Και δεν ιδρώνουν με το τί θα πουν οι "Ευρωπαίοι φίλοι τους"...

  • maquis avatar
   maquis @ Νίκος Αργεάδης 23/04/2012 12:20:45

   Φίλε μου μόλις είπες δύο κακές λέξεις για την Ελλάδα μας: 1-σοβαρά, 2-κράτη.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος Αργεάδης 23/04/2012 12:34:46

   Έτσι ακριβώς. Και αν "η ετήσια μέση εισροή 38.000 Ευρωπαίων μεταναστών δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην ενσωμάτωση, στις εργασιακές συνθήκες, και στο βασικό ημερομίσθιο", φαντάσου τι προβλήματα δημιουργεί η μέση ετήσια εισροή 100.000 ισλαμολάθρο από το Μαγκρέμπ, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν.

   • Πικραμένη μάνα avatar
    Πικραμένη μάνα @ Αυριανιστής 23/04/2012 21:29:15

    Το σχόλιο σας δυστυχώς (ίσως και άθελά σας) υποκρύπτει σεξισμό, υποκρισία και ρατσισμό.

    Μήπως παραπονιόσασταν με τον ίδιο τρόπο για την εισαγωγή μεταναστών στη χώρα μας, όταν αυτοί ήταν νεαρές από Ρουμανία, Βουλγαρία (προ ένταξής τους στην Ε.Ε.), Μολδαβία, Ρωσσία, Ουκρανία κλπ.; Φυσικά αυτές δεν είχαν σκούρο χρώμα δέρματος (το αντίθετο μάλιστα) και δεν είχαν έλθει να "μας φάνε τις δουλειές", αλλά για να βοηθήσουν τα χαρμανιασμένα αγοράκια, αντράκια έως και υπέργηρα ραμολιμέντα της επικράτειας να επιβεβαιώσουν τον ανδρισμό τους και να "ξεδώσουν". Εξάλλου ποια καθωσπρέπει ελληνίδα καταδεχόταν να δουλέψει σε μπαρ και να ενοικιάσει το κορμί της για 1-2 βράδια; Οι μαμάδες τους τούς είχαν πείσει ότι αυτή η δουλειά πρέπει να γίνεται για πολύ περισσότερα χρήματα (και να έχει κάποια χρόνια διάρκεια). (Τώρα ότι μπορεί να μην μας έφαγαν τις δουλειές, αλλά τους συντρόφους/συζύγους και διέλυσαν οικογένειες είναι άλλο θέμα...)

    Όσο για τους "ισλαμολάθρο από το Μαγκρέμπ, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν", που "έρχονται απρόσκλητοι στη χώρα μας", όπως συνηθίζουν να λένε κάποιοι, θα ήθελα να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα:

    - όταν ο Μεγαλέξανδρος έφτανε με το στρατό του στην Ινδία (περνώντας και από Ιράκ, Αφγανιστάν φαντάζομαι) ήταν προσκεκλημένος τους;

    - όταν οι πάπες οργάνωναν σταυροφορίες για την ανακατάληψη των αραβικών εδαφών ήταν προσκεκλημένοι τους;

    - όταν η Ευρώπη έφτιαχνε αποικίες στην Αφρική και στην Ν.Α. Ασία (και πολύ αργότερα οι Η.Π.Α. στην κεντρική και λατινική Αμερική και στον Ειρηνικό) καταληστεύοντας τον πλούτο και τις πρώτες ύλες των λαών που τις κατοικούσαν, σκοτώνοντας τους γηγενείς ή σέρνοντάς τους στα σκλαβοπάζαρα ήταν προσκεκλημένοι τους;

    - Οι στρατιώτες κατακτητές, καθώς και οι έμποροι και οι ιεραπόστολοι που συνέρρεαν στις νέες αποικίες πίσω από τις λόγχες των εκστρατευτικών σωμάτων δεν ήταν "χριστιανολάθρο" εκεί, για να παραφράσω τα λεγόμενά σας;


    Σήμερα βλέπουμε μερικούς από τους λαούς αυτούς να παίρνουν (μερικώς) την "εκδίκησή" τους από τους δυνάστες τους. Με μόνο όπλο την μεγάλη αύξηση του πληθυσμού τους, έρχονται κατά κύματα στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α.ι (στον παλαιό κόσμο δηλαδή) για να πάρουν πίσω μέρος από αυτά που τους έκλεψαν (και που έτσι δημιούργησαν το οικονομικό χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου).

    Όποιος δεν το βλέπει με αυτό το πρίσμα, αυταπατάται.

    Προσοχή δεν λέω ότι η μαζική είσοδος μεταναστών είναι καλό ή μπορεί να το αντέξει η χώρα (που δεν μπορεί) και η ήπειρος. Λέω ότι είναι αναπόφευκτο, μια διαδικασία που η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αποτρέψει (ο πληθυσμός της γερνάει επικίνδυνα, η Ρωσσία έχει ήδη χάσει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους) και που απλά θα πρέπει να οργανώσει και διαχειρισθεί, όσο το δυνατόν καλύτερα. Στατιστικέςο από τις Η.Π.Α. μιλούσαν για ΜΗ πλειοψηφία των λευκών εκεί γύρω στα 2050, ήδη από την προηγούμενη δεκαετία. Ας ετοιμάζοναι οι ευρωπαίοι για παρόμοιες προβλέψεις, αν δεν συμβεί κάτι κοσμογονικό.

    Οι "ισλαμολάθρο" θα αποτελούν σημαντικό τμήμα της Ευρώπης σε λίγες δεκαετίες και ο χριστιανισμός (μαζί με την παπική εξουσία) θα υποχωρήσει. Αν αυτό αποτελεί και ομολογία πνευματικής (θεολογικής) ήττας του χριστιανισμού, ή αν απλώς το παραμύθι του Μωάμεθ είναι πιο θελκτικό από το παραμύθι του Ιησού, που με τη σειρά του αποδείχθηκε πιο δυνατό από το παραμύθι του Δία και του Μωυσή, θα απαντηθεί από την ιστορία.

  • S.P. avatar
   S.P. @ Νίκος Αργεάδης 23/04/2012 14:33:45

   !!!!!!!!!

 2. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 23/04/2012 15:00:57

  Να αποσύρουμε αμέσως τον πρεσβευτή μας. Αυτοί δεν είναι διόλου "politicaly correct"! Πως τους συναναστρεφόμαστε; Δεν βλέπουμε την αδικία, όταν εμείς ανοίγουμε την πόρτα μας (για να μην πω: τα πόδια μας) σε κάθε χρώματος καψερούς (ή υπανθρώπους: άσχετο) για να υπηρετήσουμε τις πανανθρώπινες (οι Ελβετοί δεν το δέχονται) ιδεοληψίες μας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.