09/07/2009 01:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

G8: Συμφωνία για περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας

Σε συμφωνία για τον περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας στους δύο βαθμούς Κελσίου κατέληξαν οι G8 που συνέρχονται στη σεισμόπληκτη Λ' Άκουϊλα της Ιταλίας.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο Σουηδός πρωθυπουργός και προεδρεύων της Ε.Ε. Φρέντρικ Ράινφελντ: «Το μεγάλο επίτευγμα από τη σύνοδο μέχρι στιγμής είναι πως συμφώνησαν οι ΗΠΑ με την τήρηση του στόχου των δύο βαθμών στη θερμοκρασία του πλανήτη»..

«Αυτή η παγκόσμια πρόκληση δε μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά με την παγκόσμια δράση. Για αυτό πρέπει να επαναλάβουμε τη θέληση μας να μοιραστούμε με όλες τις χώρες το στόχο της μείωσης κατά 50% στις παγκόσμιες εκπομπές αερίων μέχρι το 2050. Υποστηρίζουμε επίσης την μείωση των εκπομπών των αερίων στις ανεπτυγμένες χώρες κατά 80% ή περισσότερο μέχρι το 2050 σε σχέση με το 1990 ή τα πρόσφατα έτη» αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο της διακήρυξης της συνόδου.

«Οι δύο βαθμοί είναι τώρα ο κοινός μας στόχος» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. «Συμφωνήσαμε για πρώτη φορά ότι η παγκόσμια μέση θερμοκρασία δεν πρέπει να αυξηθεί πάνω από τους 2 βαθμούς. Αυτή είναι μία ιστορική συμφωνία» δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν. Σύμφωνα με την τελική διακήρυξη, η G8 επιθυμεί όλες οι χώρες να συμφωνήσουν στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% μέχρι το 2050.

Η Κομισιόν έχει ήδη υιοθετήσει το στόχο των δύο βαθμών, ο οποίος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί τη δραστική μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lampros avatar
  lampros 09/07/2009 09:39:25

  Η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας ειναι μια μεγάλη απάτη

  http://freedom-force.org/freedom.cfm?fuseaction=globalwarming

  Ένα αρχείο της Enviromental Protection Agenncy (EPA) το οποίο το είχαν
  "κρύψει" βγαίνει στην φόρα (http://www.youtube.com/watch?v=aL9FkkDhOwg)

  Πριν δεχτούμε ότι νόμους φτιάχνουν αυτοί για μας, πρέπει να κάνουμε και την δικής μας έρευνα.
  http://video.google.com/videoplay?docid=288952680655100870

 2. ataktos avatar
  ataktos 09/07/2009 11:14:16

  Πάντως από τον παραπάνω διάλογο και δηλώσεις είμαι σίγουρος ότι απουσιάζει παντελώς και πάλι η δικοί μας κυβέρνηση ,άλλωστε τι έξυπνο μπορει να ανακαλύψει όταν από τον διάλογο λείπει παντελώς το Ενεργειακό Ισοζύγιο που υποτίθεται θα δημοσιοποιούσαν και θα μας παρουσίαζε μέχρι τέλη Μάιου και η Ακαδημία Αθηνών (μιας και πρότεινε πυρηνικό σταθμό παράγωγης Η/Ε) όπως και η αρμόδια ανεξάρτητη ΕΣΣΕ .άστα να πάνε στο διάβολο με τέτοια δύσκολα θα ασχολούνται τα παιδία μας

 3. ataktos avatar
  ataktos 09/07/2009 11:56:23

  Μια άλλη σπουδαία απόφαση δεσμεύσει τον G8 και η ευχή μειώσεις κυκλοφορίας του Μαύρου χρήματος .Για να δούμε θα αφόρα και την χωράς μας αυτό…

 4. ataktos avatar
  ataktos 09/07/2009 12:06:32

  Lampros- αγαπητέ δεν γνωρίζω για την» παγκόσμια άπατη» προφανώς όμως ο ΟΗΕ κάτι ξέρει καλύτερα η χειρότερα από εμάς .Αυτό όμως που ξέρω σίγουρα είναι ότι η θερμοκρασία της Αθήνας λόγο παντελούς έλλειψης πολεοδομίας και στοιχειωδώς σχεδιασμού και τσιμεντοποίησης πριν 10 χρόνια είχε κατά μέσο όρο 5 βαθμούς μεγαλύτερη θερμοκρασία (βλεπε Ο.Ν.Πλανακης) σήμερα άκουγα καθηγητή ΕΜΠ να μας λέει για 7-8 βαθμούς μεγαλύτερη θερμοκρασία της Αθήνας .Φαίνεται ότι αυτό το φαινόμενο είναι μόνιμο με αυξητική τάσσει .Εσύ αγαπητέ λόγο προσαρμογής του οργανισμού σου μάλλον δεν το έχεις αντιληφτεί .Κρίμα ανήκεις ποια στους μεταλλαγμένους ανθρώπους αυτής της χώρας.

 5. lampros avatar
  lampros 09/07/2009 12:59:01

  @ataktos.
  Δεν έχεις καταλάβει το εννοώ. Η G8 συμφωνία έχει να κάνει την άνοδο της θερμοκρασίας και το CO2. Τους έχεις ακούσει να μιλούν για την μόλυνση, καταστροφή του περιβάλλοντος, χειροτεύρευση των συνθηκών ζωής στις πολεις και τι πρέπει να γίνει για αυτό? Όλη αυτή η συμφωνία έχει να κάνει πως να "τους βάλουμε και άλλους φόρους στα καύσιμα" και τίποτα άλλο. Πόσο ποσό απο τους φόρους τα καύσιμα πηγαίνουν για δημιουργία πρασίνου και προστασία του περιβάλλοντος? Τους μάθαμε τόσο καιρό.

 6. ataktos avatar
  ataktos 09/07/2009 14:52:05

  Lampros – ρε μπαγάσα είσαι πρώτη φορά εδώ και δεν ενημερώθηκες ότι μοναδική στον κόσμο χώρα με καταδίκη απο Σ.Υ. Ε.Ε. aλλά και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε αυτά που λες αλλά και άλλα είναι η Ελληνική Δημοκρατία που εκπροσωπείτε διεθνώς από τον ΚΚβ και ΓΑΠ ….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.