#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2013 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

G8: Συμφωνία για καταπολέμηση της φοροδιαφυγήςΣε ένα σύνολο βασικών αρχών που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αποκάλυψη των πραγματικών ιδιοκτητών των offshore εταιρειών συμφώνησε σε κοινή δήλωση η G8, στη σύνοδο κορυφής στη Βόρεια Ιρλανδία. Συμφώνησαν επίσης στην ανταλλαγή πληροφοριών και την τροποποίηση των κανόνων που επιτρέπουν στις εταιρείες να βγάζουν τα κέρδη τους εκτός συνόρων.

Οι εταιρείες οφείλουν να γνωρίζουν ποιος είναι πραγματικά ο κάτοχός τους και οι φορολογικές αρχές, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε θέση να εξασφαλίζουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες εύκολα προκειμένου να επιβάλουν το νόμο, επισημαίνουν οι αρχηγοί των κρατών που μετέχουν στη G8. Όπως αναφέρει η δήλωση, οι χώρες θα πρέπει να «τροποποιήσουν τους κανονισμούς τους που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τα κέρδη τους από την μία χώρα στην άλλη για να γλιτώσουν από την φορολογία και οι πολυεθνικές οφείλουν να ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές ποιους φόρους πληρώνουν και πού». Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν τα ποσά που καταβάλλουν στην κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τα εισοδήματά τους που προέρχονται από τις εταιρείες αυτές.

Πολλοί αναλυτές πάντως θεωρούν ότι η συμφωνία δεν αφορά κάτι συγκεκριμένο, ενώ δεν είναι δεσμευτική ως προς τα περισσότερα σημεία της. «Ποιος φταίει λοιπόν για την έλλειψη πραγματικής προόδου της συνόδου κορυφής;» αναρωτιέται ο Larry Elliott στην Guardian. «Σαφώς, οι χώρες της G8 που προέβαλαν ισχυρή αντίσταση στην αλλαγή πρέπει να κατονομαστούν και να στιγματιστούν. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η μικρή πολιτεία του Ντέλαγουερ είναι ο φορολογικός παράδεισος που επιλέγουν οι εικονικές εταιρείες. Αλλά και ο Κάμερον,  επίσης, φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι καθυστέρησε πολύ να ασκήσει πίεση στους υπόλοιπους της G8 για να κάνουν κάποια πρόοδο στα φορολογικά θέματα». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σύνοδος έβαλε την φοροδιαφυγή στην ατζέντα, χρειάζεται όμως να γίνουν πολύ περισσότερα για να υπάρξει πραγματική πρόοδος.

guardian

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχιμήδης2 avatar
  Αρχιμήδης2 19/06/2013 09:01:49

  Οταν ζορίζονται πολύ, λένε και καμμια αλήθεια για να εκτονώνεται η κατάσταση σύμφωνα με την νέα πολιτική σχολή που λέει οτι το αποτελεσματικώτερο ψέμμα είναι να λές, σχεδόν όμως, την αλήθεια, αποκρύπτοντας στα ψιλά το ουσιώδες...
  Και το ουσιώδες είναι οτι ούτε σε 50 χρόνια δεν θα εφαρμοστούν αυτά τα ωραία που συζήτησαν οι G8...

 2. Zame avatar
  Zame 19/06/2013 10:18:38

  ΣΩΣΤΑ..
  Kαι μεχρι
  (οι χώρες ΠΟΥ ΘΑ πρέπει να «τροποποιήσουν τους κανονισμούς τους που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τα κέρδη τους από την μία χώρα στην άλλη για να γλιτώσουν από την φορολογία ..κλπ)

  *& ο λογιστικοποιημενος" μεσολαβούν χρόνος εφαρμογής των φιλόδοξων προσδοκιών..μήπως να ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΘΕΙ..εστω & για μετά τα της εφαρμογής..?
  (γιατί οι υπόλοιποι-κοινοί θνητοί- στραγγίξανε)
  *..κάτι για δυναμικοτερα κίνητρα που να αποθαρρύνουν..τα της φοροαποφυγης..?

 3. δημης avatar
  δημης 19/06/2013 11:14:29

  !!!!!!!!!!..........
  Υπέρ αναστήσεως Νεκρών...κλπκλπ...
  ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ;;;;;;;;;;;;;;
  Πείτε τους να μή ζορίζονται...τα ΠΡΟΤΖΕΚΤ τα κατά τόπους να προχωρούν μόνο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.