#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2014 19:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Die Presse: Δεν υπήρξε ποτέ διεθνής αλληλεγγύη προς τους ΈλληνεςΈνα άρθρο γνώμης υπό τον τίτλο «Αυτό που (οι Ευρωπαίοι) δεν θέλουν να ξέρουν για την Ελλάδα» φιλοξενεί η αυστριακή εφημερίδα Die Presse. «Η χώρα δεν έχει διασωθεί, δεν υπήρξε ποτέ διεθνής αλληλεγγύη και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή» γράφει ο Wolfgang Böhm. Η κυρίαρχη άποψη για την Ελλάδα, συνεχίζει, είναι ότι οι ευρωπαίοι εταίροι την έχουν σώσει παρέχοντας βοήθεια δισεκατομμυρίων και για αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να υπομείνει σιωπηλά το βάρος των λαθών του παρελθόντος. Αυτό όμως είναι μόνο η επιφάνεια, καθώς αποσιωπάται η πραγματικότητα.

Όπως υπογραμμίζει, «η Ελλάδα δεν έχει σωθεί από τη βοήθεια των 240 δις ευρώ. Με τα χρήματα αυτά διεσώθησαν μόνο οι διεθνείς τράπεζες, ορισμένες εκ των οποίων θα είχαν καταρρεύσει εξαιτίας της αδυναμίας της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της. Έτσι, η περίφημη ‘αλληλεγγύη’, την οποία έχει επαινέσει και ο αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν, δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, με τη μορφή της διαγραφής του ελληνικού χρέους κατά 107 δις ευρώ».

«Φυσικά, η πηγή του κακού βρίσκεται στην Ελλάδα» συνεχίζει το άρθρο. Επί δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετούσαν με κρατικό χρήμα την εκλογική τους πελατεία. Για πολλούς η καταβολή των φόρων δεν θεωρούνταν υποχρέωση, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε, ενώ μια ελίτ δημοσίων υπαλλήλων, που προέκυψε και από τα δύο κόμματα, κέρδισε αδιάντροπα χρήματα από κρατικές συναλλαγές. Τέλος, το άρθρο επισημαίνει τους κινδύνους από την άνοδο των ριζοσπαστικών κομμάτων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή και την μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
http://diepresse.com/home/meinung/kommentare/leitartikel/1514206/Was-wir-uber-Griechenland-nicht-wissen-wollen?direct=1514233&_vl_backlink=/home/index.do&selChannel=1452

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 09/01/2014 20:12:01

  «Φυσικά, η πηγή του κακού βρίσκεται στην Ελλάδα»

  Η πηγή του κακού έχει να κάνει και με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται η κατάσταση και όσον αφορά αυτό το σκέλος η πηγή του κακού βρίσκεται κυρίως εκτός ελλάδος.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ Γιώργος Αχαιός 10/01/2014 08:16:57

   Σιγά μην φταίνε άλλοι. Σε αυτή τη κοινωνία των κρατών είμαστε όλοι μέλη. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε ιδιέτερη μεταχείριση. Αυτά τελειόσανε. Υπάρχουν φτοχότερες χώρες με λιγότερη διαφθορά. Η το μέλλον μας είναι στα χέρια μας, άρα σηκώστε μανίκια. Για αυτούς που το πιστέβουν ότι το μέλον μας δεν είναι στα χέρια μας, κάντε στη πάντα για δεν αφίνετε αυτούς που αναλαμβάνουν τις ευθίνες τους να κάνουν δουλιά.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Giorgis 10/01/2014 15:57:22

    1)Το μέλλον είναι και στα δικά σου χέρια:
    μάθε λίγη ορθογραφία.

    Σε όλους μας ξεφεύγουν λάθη, τόσο γρήγορα που γράφουμε αλλά εσένα δεν νομίζω ότι σου ξέφυγαν.
    Μην μου πεις ότι είσαι έλληνας του εξωτερικού κτλ, κτλ. Δεν είναι δικαιολογία.


    2)Το αρχικό μας πρόβλημα δηλαδή έλλειμμα στο 10% και χρέος στο 115% το 2009, προσπαθήσαμε να το λύσουμε εφαρμόζοντας την συνταγή που ήλθε απέξω. Η συνταγή ήλθε απέξω δεν την εφηύραμε εμείς. Και για την παραμικρή διαφοροποίηση η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ενημερώνει την τρόικα που εγκρίνει ή απορρίπτει τα πάντα.

    Εφαρμόσαμε λοίπον αυτήν την συνταγή για να θεραπεύσουμε ένα κρυολόγημα (= χρέος στο 115%) και το φάρμακο που μας έδωσαν προκαλεί καρκίνο (ανεργία στο 30% από 7%, κατάρρευση ασφαλιστικού, κατάρρευση εθνικής άμυνας, πτώση του ΑΕΠ κατά 25% κτλ), δίχως καν να θεραπεύσει το αρχικό πρόβλημα (αφού το χρέος αυξήθηκε στο 170%!!!!!!!)

    Το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι η συνταγή είναι λάθος και καλεί την ευρωπη σε αλλαγή πλεύσης, η ίδια η κυβέρνηση που εφαρμόζει το πρόγραμμα ζητεί αλλαγή πλεύσης, Εσύ λοιπόν τι ζόρι τραβάς;

    Θα ήμουν ευτυχής αν είχαμε ακόμη δραχμή. Τότε πράγματι η τύχη μας θα ήταν αποκλειστικά στα χέρια μας. Σίγουρα υπάρχουν πιο φτωχές χώρες απο την ελλάδα αλλά αυτές έχουν το δικό τους νόμισμα. Αν λοιπόν αυτές οι χώρες επιθυμούν περισσότερη ρευστότητα στην αγορά μπορούν να αυξήσουν την ροή του χρήματος. Εμείς δεν μπορούμε. Έχουμε το ίδιο νόμισμα με άλλους 16.

 2. AΠΟΛΛΩΝ avatar
  AΠΟΛΛΩΝ 09/01/2014 23:09:07

  Οι εξωγήϊνοι φίλε μου, αυτοί οι άτιμοι οι εξωγήϊνοι φταίνε.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ AΠΟΛΛΩΝ 10/01/2014 17:29:29

   Ποιοι απ' όλους; Οι ερπετοειδείς; Οι γκρίζοι; Αυτοί από τον Σειριο;

   • ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ @ Γιώργος Αχαιός 11/01/2014 10:30:32

    Τα απαντάει όλα το σημερινό άρθρο του Antinews φίλε Γιώργο . Τίτλος: "Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης"
    Από factorx στις 11/01/2014.
    Αυτοί που ξέραμε απο την αρχή. Οι Πρασινογάλαζοι
    απο τoν πλανήτη "Βουλή", με τους Νταβατζήδες των θαλασσοδανείων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.