#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2010 18:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Anonymous» υπέρ WikiLeaks: Ποιοί είμαστεΣε πρόσφατη δημόσια δήλωσή της, η WikiLeaks απέδειξε ότι είναι η μόνη που αναγνώρισε το ποια  ακριβώς είναι η ομάδα Anonymous. Η Anonymous δεν είναι απλά μια ομάδα, αλλά μάλλον μια διαδικτυακή συνάθροιση. Τα ΜΜΕ έχουν ήδη εντοπίσει πως υπάρχει κάποια διάσταση απόψεων ανάμεσα στα μέλη της, αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια κρίση στη διοικητική διάρθρωση της ομάδας, διότι πολύ απλά η διάρθρωση αυτή είναι πλήρως αποκεντρωμένη και λειτουργεί με βάση τις ιδέες και όχι τις εντολές.

Δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο σχήμα σε ολόκληρο το κόσμο, οπότε μαθαίνουμε πώς να λειτουργούμε, μέρα με τη μέρα. Αυτό το διάστημα προσπαθούμε να εμφυσήσουμε κάποιες κεντρικές αξίες στα άτομα που συναποτελούν την ομάδα μας. Παράλληλα θέλουμε να μάθει το κοινό ποιοι ακριβώς είμαστε και τι εκπροσωπούμε.

Η Anonymous δεν είναι μια ομάδα χάκερς. Είμαστε απλοί διαδικτυακοί πολίτες, και απλά έχουμε σιχαθεί  όλες τις αδικίες, μικρές και μεγάλες, που ζούμε καθημερινά. Δεν θέλουμε να κλέψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, ούτε και τους αριθμούς των πιστωτικών σας καρτών. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τις κρίσιμες υποδομές εταιριών όπως είναι οι Mastercard, Visa, PayPal, και  Amazon. Ο σκοπός μας είναι να αυξήσουμε την εγρήγορση σχετικά με τη WikiLeaks, και να μάθει ο απλός κόσμος τις υπόγειες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι παραπάνω εταιρίες για να τη βλάψουν.

Ο σκοπός της επιχείρησης Payback ήταν να θίξουμε το δημόσιο προφίλ κάποιων εταιριών με μια συμβολική κίνηση, με μια νομιμοποιημένη έκφραση διαφωνίας.

Η Amazon.com η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν η DNS provider της WikiLeaks, ήταν από τις πρώτες που έπαψαν να υποστηρίζουν τη σελίδα. Κάποιοι από την Anonymous ζήτησαν τη στοχοποίηση της εταιρίας. Αυτή η επίθεση δεν έγινε ποτέ. Αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορούσαμε να τη κατεβάσουμε με μια επίθεση DDoS, αυτό δεν είναι ο λόγος που δεν πραγματοποιήσαμε την επίθεση. Η μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε στην ενδεχόμενη επίθεση, μας έκανε να πιστέψουμε πως αν το κάναμε, ο πολύς κόσμος θα δυσανασχετούσε μαζί μας λόγω της υπερβολικής αρνητικής δημοσιότητας, και ίσως αισθάνονταν απειλημένος. Πολύ απλά, μια επίθεση σε μια εταιρία από την οποία οι άνθρωποι αγοράζουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους τους, θα ήταν κακόγουστη το λιγότερο.

Οι επιθέσεις στην PayPal είναι δοκιμασμένες και σαφώς πιο προτιμητέες. Αν και δεν τους παρεμποδίζουμε στις εισπράξεις, τους μειώνουμε τη ταχύτητα λειτουργίας του δικτύου τους, έτσι ώστε να το αντιληφτεί ο κόσμος και να αυξηθεί η εγρήγορση του κοινού, που είναι και ο αντικειμενικός μας σκοπός.

http://dump.no/files/467072ba2a42/ANONOPS_The_Press_Release.pdf

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Μαθιουδάκης avatar
  Γιώργος Μαθιουδάκης 12/12/2010 20:25:08

  Δεν είναι ανώνυμοι, αλλά ερασιτέχνες, οι οποίοι εν τέλει αποκαλύφτηκαν μόνοι τους. Διαβάστε το κείμενο που παραθέτω και θα καταλάβετε τι εννοώ.
  h**p://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/86484375.pdf

  • Σαος avatar
   Σαος @ Γιώργος Μαθιουδάκης 13/12/2010 13:11:27

   Πολύ απλό το DDoS tool που χρησιμοποιούν. Απ' ότι βλέπω πρέπει να είναι και γραμμένο σε Visual Studio γιατί βλέπω τα default icons. Από εκεί και πέρα, ναι, δεν είναι "ανώνυμοι" γιατί δεν βλέπω να υπάρχουν ρυθμίσεις ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιος proxy, ούτε νομίζω πως είναι τόσο advanced για να χρησιμοποιεί αυτό που λένε raw sockets για να μπορεί να κατασκευάσει τα IP πακέτα (είτε εμπεριέχουν TCP ή UDP εσωτερικά πακέτα) με ψεύτικη διεύθυνση IP (IP soofing), και αυτό γιατί αυτό είναι εργαλείο για έλεγχο δικτύων και όχι εργαλείο για πραγματικά DoS attacks.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.