06/08/2010 14:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Aνησυχίες για νέα επισιτιστική κρίση

Έντονες ανησυχίες για νέα επισιτιστική κρίση εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι η εκτίναξη της τιμής του σιταριού –που στάθηκε η αιτία για την απαγόρευση εξαγωγών από τη Ρωσία– είναι πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής και άλλων βασικών αγαθών.

«Θα σημειωθεί αλυσιδωτή αντίδραση και αναμένουμε αύξηση και στην τιμή του καλαμποκιού», σχολιάζει ο Φρανσίσκους Βέριλανγκ από την Ένωση Αλευρόμυλων της Ινδονησίας. «Τελείωσε η εποχή του φτηνού σιταριού». Σύμφωνα με τον κ. Βέριλανγκ, η νέα κρίση στον κλάδο των τροφίμων αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ή το πρώτο του 2011.

Η απαγόρευση των εξαγωγών που ανακοίνωσε χθες η Ρωσία ήταν αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των αποθεμάτων λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα, με αποτέλεσμα η τιμή του σιταριού να διπλασιαστεί σε λιγότερο από δύο μήνες, καταγράφοντας ρεκόρ διετίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.