#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

9/11 και θεωρίες συνομωσίας
Σήμερα είναι η 10η επέτειος της τρομερής επίθεσης της Αλ Κάιντα στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

Κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν σε εναλλακτικές ερμηνείες όσον αφορά στις αιτίες της καταστροφής. Ιδού μερικές απ αυτές:

 

1-Νεοσυντηρητικοί. Κάποιοι νεοσυντηρητικοί του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (Council on Foreign Relations) ξεκίνησαν ή επέτρεψαν την επίθεση, ώστε να μπει η Αμερική στη Μ. Ανατολή, και να εγκαθιδρυθεί οριστικά ως η μοναδική παγκόσμια υπερδύναμη.

Το 2000 έλεγαν πως μόνο ένα γεγονός ανάλογο της επίθεσης του Pearl Harbour θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για τον μιλιταρισμό. Λέγεται, πως όσο δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Σικάγο ο μετέπειτα νεοσυντηρητικός Paul Wolfowitz, συνεχώς μιλούσε για παρόμοια σενάρια.

2-Μοσάντ. Οι πράκτορες του Ισραήλ ενορχήστρωσαν την επίθεση για να βάλουν την Αμερική στο παιχνίδι εναντίον των εχθρών της χώρας τους.

Αυτή η θεωρία βασίζεται στη πληροφορία ότι πέντε άνδρες που σχετίζονταν με τη Μοσάντ, και με πολλά χρήματα στις κάλτσες τους, προετοιμάζονταν να κινηματογραφήσουν τις επιθέσεις.

3-Πετρέλαιο. 75 κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες, μέλη της ομάδας 9/11 Scholars For Truth, πιστεύουν ότι οι «πετρελαιάδες», μαζί με τον πρόεδρο Μπους, έστησαν τις επιθέσεις για να διασφαλίσουν τα πετρελαϊκά αποθέματα. Λέγεται μάλιστα πως διατάχθηκε η απενεργοποίηση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας εκείνη την ημέρα.

Κάποιοι θεωρούν ότι όλα έγιναν για να προστατευτούν η βασιλική οικογένεια της Σ. Αραβίας, και τα συμφέροντα της Enron στο Αφγανιστάν.

Άλλοι βλέπουν την Αλ Κάιντα, με συνδέσεις στη Σ. Αραβία, στις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν, και στην Αμερική.

4-Ψυχοπαθείς. Οι Σαϊεντολόγοι επιμένουν πως κάποιοι διαβολικοί ψυχολόγοι έλεγχαν τους αεροπειρατές μέσω ναρκωτικών και ψυχοτροπικών μεθόδων.

5-Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων. Αυτή η θεωρία θέλει τους πύργους να έπεσαν εξαιτίας ελεγχόμενων εκρήξεων. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιρίων άλλαξε, για πρώτη φορά, λίγο πριν την 9/11, και ο νέος ιδιοκτήτης Larry Silverstein έβγαλε $500 εκατομμύρια κέρδος από την ασφάλεια του.

Κάποιοι επισημαίνουν το γεγονός ότι ο John O'Neill, πρώην κορυφαίος αξιωματούχος του FBI, που είχε παραιτηθεί από την υπηρεσία αυτή μόλις τον Αύγουστο του 2001, είχε αναλάβει υπεύθυνος ασφάλειας των πύργων, λίγες μέρες πριν την επίθεση.

6- CIA. Πολλοί πιστεύουν πως η CIA ήταν πλήρως πληροφορημένη για τις επιθέσεις εκ των προτέρων, και εμπόδισε τις έρευνες του FBI, ισχυριζόμενη ότι θα τις αποτρέψει.

Άλλοι πιστεύουν πως ήταν άμεσα μπλεγμένη, και τονίζουν τις αναφορές για εκρήξεις σε διάφορα σημεία των κτιρίων, καθώς και το ότι ο πύργος Νο7 στον οποίο η CIA διατηρούσε γραφεία, γκρεμίστηκε, για να καταστραφούν τα αποδεικτικά στοιχεία ότι εκεί ήταν  το αρχηγείο της οργάνωσης των επιθέσεων.

7-Το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Κάποιοι στο πεντάγωνο, που ήθελαν ένα πραξικόπημα από πλευράς του στρατιωτικό-βιομηχανικού συμπλέγματος, λέγεται πως κάλυψαν το γεγονός ότι αυτό που έπεσε στο πεντάγωνο δεν ήταν εμπορικό αεροσκάφος, αλλά πύραυλος, ή μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος.

Επίσης, κατέρριψαν τη πτήση 93 σε χωράφι, όταν δεν τη χρειάζονταν πλέον. Κάποιοι, όπως ένας πρώην πληροφοριοδότης των απορρήτων της MI5, επιμένουν πως δεν χρησιμοποιήθηκαν αεροπλάνα στις επιθέσεις, αλλά πύραυλοι καλυμμένοι από ολογραφήματα.

8-Κίνα. Κάποιοι, που θυμίζουν ότι η προεδρία του Μπους ξεκίνησε με ένα δράμα που είχε να κάνει με κατασκοπευτικό αεροσκάφος επάνω από τη Κίνα, ισχυρίζονται ότι η επίθεση της 9/11 ήταν οργανωμένη από το Πεκίνο.

9-Νέα παγκόσμια τάξη. Μια «υψηλή» κυβέρνηση, με δεσμούς με τους Ναίτες Ιππότες, χρησιμοποίησαν ως μαριονέτες τους Μπους και Cheney, ελέγχοντας παράλληλα και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

10-Ληστεία. Λέγεται πως η Comex είχε χρυσό αξίας $950 εκατομμυρίων στα υπόγεια των πύργων, ενώ μετά την επίθεση βρέθηκε χρυσός αξίας μόλις $230 εκατομμυρίων. Αυτό οδηγεί κάποιους να πιστεύουν πως η 9/11 δεν ήταν παρά μια μεγάλη ληστεία, ή απάτη, με σκοπό το χρυσάφι στα υπόγεια.

 

First Post

http://www.thefirstpost.co.uk/5298,news-comment,news-politics,the-top-10-911-conspiracy-theories-september-11

Απόδοση:S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/09/2011 10:42:22

  Ποιοί βγήκαν κερδισμένοι και ποιοί χαμένοι από την επίθεση; (Που με το συμπάθειο είχε και προηγούμενο στους Πύργους, και στον Λίβανο και δεν ξέρω που αλλού;

  Όποιος νομίζει ότι η Αμερική βγήκε κερδισμένη, δεν διαβάζει εφημερίδες.
  Το Ισραήλ; Δεν νομίζω.
  Οι Άραβες; Χλωμό, πολύ χλωμό.
  Οι Ιρανοί; Δεν ξέρω.
  Οι Κινέζοι;
  Οι Ρώσοι;
  Οι Γερμανοί;

  Θα ξέρουμε σε 150-200 χρόνια. Ο πόλεμος ακόμα υφίσταται, και η σημερινή Κρίση είχε ίσως σαν αφορμή (όχι αιτία) την 11η Σεπτεμβρίου.

  • NEOTERA avatar
   NEOTERA @ archaeopteryx 09/09/2011 10:56:49

   Εξαιρετικό, έεε??
   Πλήρης συσκότιση ! ))

  • ataktos avatar
   ataktos @ archaeopteryx 09/09/2011 10:56:51

   +1000 .. άρα ???

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ archaeopteryx 09/09/2011 12:23:14

   Μάλλον ο "φόβος" και ο υπό αυτήν την έννοια "έλεγχος" βγήκαν κερδισμένοι.

   Και αυτό ταιριάζει με μια κατάσταση που θέλει να ελέγξει την ανθρωπότητα υπερεθνικά... Όπου θα βόλευε πολύ να είμαστε οι μεν αιωνίως καχύποπτοι απέναντι στους δε και να γίνονται πόλεμοι από τις προκαταλήψεις.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ victoria (true) 09/09/2011 12:39:32

    δηλαδή το έκαναν ποιοί για να φοβίσουν ποιόν;

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ archaeopteryx 09/09/2011 13:13:47

     Πού να ξέρω ποιοι το έκαναν, μόνο πως είναι μεγάλων οικονομικών δυνατοτήτων μπορώ να συμπεράνω.

     Ποιοι φοβήθηκαν; Όλοι μας. Οι Αμερικάνοι, και επειδή φοβήθηκαν οι Αμερικάνοι, οι Αφγανοί, οι Άραβες, μετά αυτοί εναντίον αυτών που έστειλαν στρατεύματα στο Αφγανιστάν, όλοι αλυσίδα και να φαγωθούμε μεταξύ μας, ενώ εντωμεταξύ εγκαθίστανται μηχανήματα ελέγχου κλπ.

     Δεν το λέω ως θεωρία συνωμοσίας, είναι απλά πράγματα, και γνωστή η απόδειξη πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον κόσμο μας, με το γεγονός πως το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού (χωρίς μία συγκεκριμένη πατρίδα) κατέχει το 90% του παγκόσμιου πλούτου, ή κάτι τέτοιο... Αυτό το 5% δεν θα κάνει τα πάντα για να συνεχίσει να κατέχει αυτό το 90%; Λέω.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ victoria (true) 09/09/2011 14:26:35

      Επίσης, να πούμε στο φάκτορα ότι είναι μεθαύριο η επέτειος...?

 2. Αντρίκος avatar
  Αντρίκος 09/09/2011 11:40:10

  Όλο θεωρείες καημένων που θέλουν να πουν ένα παραμυθάκι

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/09/2011 11:47:55

  σε 150-200 χρόνια θα ξέρουμε (ξέρουνε). Ως τότε, ο καθένας με τις προκαταλήψεις του (και εγώ με τις δικιές μου).

  2-3 αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες φαλίρισαν, και η Λουφτχάνσα γιγαντώθηκε, π.χ.

 4. Γιώργος avatar
  Γιώργος 09/09/2011 11:57:00

  Άρα 10 ξυπόλυτοι που δεν ήξεραν ποδήλατο, έκαναν όλα αυτά που έκαναν. Το αεροπλάνο στο Πεντάγωνο ακόμα το ψάχνω στα βίντεο. Και αφού έκαναν τον κόπο να πάνε μέχρι την Ουάσινγκτον, γιατί δεν πεταγόντουσαν λίγο πιο δίπλα στον Λευκό Οίκο; Έκαναν που έκαναν τον κόπο, να φανεί και πιο θεαματικό...

 5. The Saint avatar
  The Saint 09/09/2011 12:18:05

  Θεωρίες πολλές...
  Κάποτε θα βγεί στο φώς (όχι σε 200 χρόνια βρε Αρχαιοπτέρυγα...) η αλήθεια.
  Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι ήταν στημένο απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως ήταν στημένη και η εκτέλεση του Bin Laden πριν λίγο καιρό...
  Ο τελευταίος ΔΕΝ σταμάτησε ποτέ να είναι πράκτορας των ΗΠΑ, οι οποίες τον χρησιμοποιούσαν σε διάφορα σενάρια ανάλογα με το τι ήθελαν να κάνουν.
  Η αποστολή του τέλειωσε, οπότε φρόντισαν να τον "σκοτώσουν".
  Οαλα αυτά γιά ένα συνδιασμό του τερπνού μετά του ωφέλιμου... (πετρέλαια, και κατανάλωση πολεμικού υλικού)

  • tpe avatar
   tpe @ The Saint 09/09/2011 15:18:53

   Χμμμ. Πόσα χρόνια πάνε από τότε που σκότωσαν τον Κέννεντυ;

 6. Ignoramus avatar
  Ignoramus 09/09/2011 12:31:20

  το αεροπλανο που έπεσε στο πενταγωνο αποτελει την μοναδικη περιπτωση στα χρονικα αεροπορικων ατυχηματων που δεν βρεθηκε ουτε μια βιδα του. πως γινεται αυτό;

  • tpe avatar
   tpe @ Ignoramus 09/09/2011 15:17:51

   Γιατί βρέθηκε στα ερείπια των πύργων; Sorry, δεν θυμάμαι, πάνε 10 χρόνια από τότε.

   • lotofagos avatar
    lotofagos @ tpe 09/09/2011 16:49:36

    Βρεθηκε, η τουλαχιστον ετσι λενε...

 7. Diaggeleas avatar
  Diaggeleas 09/09/2011 14:05:57

  Διάθεση 100 δις. δολαρίων , σαν αρχή για το παιχνίδι της τρομοκρατίας.
  1995-
  Οι αδελφότητες των μυστικών υπηρεσιων είναι αδελφωμένες με το θάνατο.

  Τα θέλγητρα του θανάτου τους γοητεύουν. Μην πιστεύετε ότι τώρα τελείωσε το κυνήγι των (κομουνιστών), ότι σταμάτησαν και οι υπηρεσίες το Θεάρεστο έργο τους.
  Έχουν διατεθεί ΕΚΑΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ –σαν αρχή- για την εφαρμογή της ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η οποία θα πνίξει στο αίμα όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ του Νέου Κύκλου Αίματος είναι η NSA με εκτελεστικό όργανο- όπως πάντα- την CIA σε Συνεργασία με τους Ισλαμιστές.
  Πηγή –Μυστικές υπηρεσίες:1995

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Diaggeleas 09/09/2011 15:18:03

   Από τα σχόλια που διάβασα,έχω καταλάβει,ότι η Αλ Κάιντα μάλλον δεν
   ήταν.Από μαρτυρίες Αμερικανών μηχανικών το κτίρια ήταν αδύνατον
   να καταρρεύσουν διότι η θωράκισή τους ήταν πανίσχυρη.
   Μαρτυρίες Αμερικανών πυροσβεστών πιστοποίησαν το γεγονός ότι
   κτίρια από ατσάλι,μπορούν να καούν ολοσχερώς,αλλά δεν καταρρέουν!
   Το συμπέρασμα που έχω βγάλει εγώ,είναι ότι όποιοι κι αν ήταν, σίγουρα
   δεν κωλώνουν πουθενά προκειμένου να πετύχουν αυτά που επιδιώκουν.
   Απλή αεροπειρατεία,πάντως,δεν ήταν,δεν έσπασαν φρένα,ούτε παραβίαση φωτεινού σηματοδότη υπήρξε,ή κανά σμήνος από γλάρους
   που θα δικαιολογούσε περιορισμένη έστω ορατότητα!

 8. Prometheus avatar
  Prometheus 09/09/2011 16:10:20

  youtube.com/watch?v=7E3oIbO0AWE

  κερασμένο ...

 9. Δήμος avatar
  Δήμος 09/09/2011 21:03:48

  Για όλα υπάρχουν απλές απαντήσεις. Το BBC έκανε σχετικό αφιέρωμα σε άρθρο του, ενώ προβλήθηκε και ειδική σειρά.

  www.bbc.co.uk/news/magazine-14665953

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.