#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2011 09:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

9/11: Δέκα χρόνια μετάΣε λίγες μέρες έχουμε τη 10η επέτειο της 11/9/2011. Πως τα πήγε λοιπόν μέχρι τώρα η επίσημη εκδοχή της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τη φοβερή αυτή τραγωδία; Όχι και πολύ καλά.

Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, και ο ανώτατος νομικός σύμβουλος της επίσημης επιτροπής διερεύνησης της 9/11, έγραψαν βιβλία, αποστασιοποιούμενοι εν μέρει από το τελικό της πόρισμα. Όπως ανέφεραν, η κυβέρνηση του Bush  τους έβαλε εμπόδια, παρακράτησε πληροφορίες, και ο πρόεδρος  δέχθηκε να καταθέσει χωρίς όμως να ορκιστεί, και μόνο συνοδεία του αντιπροέδρου Cheney. Επίσης, οι αξιωματούχοι του πενταγώνου και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) κατέθεσαν ψέματα, με αποτέλεσμα η επιτροπή να θέλει να τους παραπέμψει αρμοδίως για ψευδορκία.

Στο βιβλίο τους, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής διερεύνησης Thomas Kean και Lee Hamilton αναφέρουν πως η όλη επιτροπή συστάθηκε «για να αποτύχει». Ο  νομικός σύμβουλος John Farmer, Jr έγραψε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε «να μη πει την αλήθεια», και ότι οι μαγνητοταινίες του NORAD «λένε τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που μάθαμε εμείς και το γενικό κοινό». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kean: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε γιατί το NORAD  μας είπε αυτά που είπε, αφού απέχουν πάρα πολύ από την αλήθεια».

Τα περισσότερα ερωτηματικά που έχουν θέσει οι συγγενείς των θυμάτων παραμένουν αναπάντητα. Η επιτροπή κάλεσε μόνο όσους συμφωνούσαν με την επίσημη εκδοχή. Η  διερεύνηση ήταν μια ελεγχόμενη πολιτική επιχείρηση, και όχι μια αντικειμενική έρευνα γεγονότων και στοιχείων. Τα μέλη της ήταν όλα πρώην πολιτικοί. Δεν συμμετείχαν τεχνοκράτες ειδικοί.

Ένα από τα μέλη της επιτροπής, ο πρώην γερουσιαστής Max Cleland, αντέδρασε στους περιορισμούς που της τέθηκαν λέγοντας: «Αν ισχύσουν αυτά… δεν μπορώ να κοιτάξω τους πολίτες στα μάτια, ειδικά τους συγγενείς των θυμάτων… Η έρευνα είναι ατελής», Στη συνέχεια παραιτήθηκε για λόγους αρχών.

Να διευκρινίσουμε πως κανένας από τους παραπάνω δεν άφησε να εννοηθεί ότι η 9/11 ήταν στημένη δουλειά για να γίνει πόλεμος. Κανένας όμως δεν απόρησε, τουλάχιστον φανερά, γιατί ο πρόεδρος να θέλει να καταθέσει ανωμοτί, και γιατί οι διάφοροι αξιωματούχοι να πουν ψέματα, κλπ.

Το λογικό είναι, πως αν μια χούφτα Αράβων κατάφερε να ξεγελάσει άπειρες υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών της Αμερικής, ο πρόεδρος, το κογκρέσο, και τα ΜΜΕ να θέλουν να μάθουν την απόλυτη αλήθεια. Αντί για αυτό, ο Λευκός Οίκος ύψωσε έναν τοίχο αντίστασης, ενώ το κογκρέσο και τα ΜΜΕ δεν έδειξαν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν δημιουργήθηκαν πάμπολλες οργανώσεις αναζήτησης της αλήθειας (Architects and Engineers for 9/11 Truth, Firefighters for 9/11 Truth, Pilots for 9/11 Truth, Scholars for 9/11 Truth, Remember Building 7.org), κλπ.

Ο David Ray Griffen έγραψε 10 εξαίρετα βιβλία, με ενδελεχή έρευνα, όπου καταγράφονται τα κενά της κυβερνητικής εκδοχής. Επιστήμονες έχουν τονίσει ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική επίσημη απάντηση όσον αφορά στο λιωμένο ατσάλι. Καθηγητές χημείας έχουν ανακαλύψει ίχνη νανο-θερμίτη στη σκόνη των χαλασμάτων. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες αμφισβήτησης των διάφορων στοιχείων και των αντιφάσεων που προέκυψαν, αλλά σε γενικές γραμμές όσα είναι άβολα για τη κυβέρνηση, αγνοούνται. Κανένα αντίθετο στοιχείο, όσο αποδεδειγμένο και να είναι, δεν άλλαξε την επίσημη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Όλοι όσοι θέτουν προβληματισμούς χαρακτηρίζονται ως οπαδοί των θεωριών συνομωσίας. Βέβαια, η μεγαλύτερη συνομωσία είναι αυτή της κυβέρνησης, και κανένας δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη.

Γιατί όμως να θέλουν να γελοιοποιηθούν περισσότεροι από 1.500 αρχιτέκτονες και μηχανικοί; Τι έχουν να κερδίσουν ως συνομωσιολόγοι; Μάλλον θα χάσουν τις όποιες δουλειές ήταν να πάρουν από το δημόσιο. Οι ανταγωνιστές τους, άλλο  που δεν ήθελαν, και τους χαρακτηρίζουν ως μη πατριώτες.

Αντίστοιχα, οι θεωρητικοί επιστήμονες που αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή της 9/11 είναι λιγότεροι. Ελάχιστοι είναι οι φυσικοί που εργάζονται χωρίς κρατική επιδότηση και συμβόλαια συνεργασίας με το δημόσιο. Συνεπώς δεν τους συμφέρει να διαφοροποιηθούν.

Προσωπικά, δεν ισχυρίζομαι ότι κάποια μυστική ομάδα της κυβέρνησης Bush ανατίναξε τα κτίρια για να οδηγηθούμε σε πόλεμο στη Μ. Ανατολή. Αν υπάρχει κάποιο κουκούλωμα, αυτό είναι το κουκούλωμα της ανικανότητας της κυβέρνησης από την ίδια. Όχι της  ενοχής της. Ακόμη και αν υπήρχαν σαφή επιστημονικά στοιχεία για εμπλοκή της κυβέρνησης στην 9/11, δεν είναι σίγουρο πως οι πολίτες θα τα αποδέχονταν. Οι μηχανικοί και οι επιστήμονες ζουν και λειτουργούν με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία, ο υπόλοιπος όμως κόσμος ζει με βάση το συναίσθημα.

Η 9/11 ήταν καθοριστικής σημασίας. Μας οδήγησε σε μια δεκαετία πολέμων, στην απαξίωση του Συντάγματος, και σε μια αστυνομοκρατούμενη Αμερική. Ο διεθνούς φήμης καθηγητής και νομικός (διεθνούς δικαίου) Francis A. Boyle ανέφερε πως τον τοποθέτησαν στη λίστα τρομοκρατών, επειδή αρνήθηκε να σπάσει το επαγγελματικό απόρρητο με Άραβα πελάτη του, και να γίνει καρφί των FBI-CIA.

Η επίσημη εκδοχή για τη 9/11 αποτελεί τον θεμέλιο λίθο όλων αυτών των πολέμων που στραγγίζουν τις οικονομικές δυνατότητες των ΗΠΑ, καταστρέφοντας το διεθνές γόητρό τους. Παράλληλα, αποτελεί τα θεμέλια του αστυνομικού κράτους που έχει σκοπό να καταπνίξει κάθε εσωτερική αντίδραση στους πολέμους. Οι Αμερικανοί πρέπει να αφομοιώσουν την επίσημη εκδοχή, ότι φταίνε δηλαδή οι Μουσουλμάνοι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η σφαγή αμάχων σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες, αλλά και η εσωτερική αστυνομοκρατία ως η μόνη ασπίδα απέναντι στη τρομοκρατία, στην οποία πλέον συμπεριλαμβάνονται και «εσωτερικοί εξτρεμιστές» όπως είναι οι περιβαλλοντολόγοι, οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων, οι αντίθετοι στους πολέμους ακτιβιστές, κ.ά.

ΟΙ Αμερικανοί σήμερα είναι ανασφαλείς, όχι εξαιτίας των ντόπιων και ξένων εξτρεμιστών τρομοκρατών, αλλά επειδή έχουν χάσει τα πολιτικά τους δικαιώματα και επειδή είναι απροστάτευτοι από την κρατική εξουσία που δεν λογοδοτεί πουθενά.

 

Του Paul Craig Roberts

 

Global Research

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26174

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. βροντόσαυρος avatar
    βροντόσαυρος 07/09/2011 11:47:27

    "αλλά και η εσωτερική αστυνομοκρατία ως η μόνη ασπίδα απέναντι στη τρομοκρατία, στην οποία πλέον συμπεριλαμβάνονται και «εσωτερικοί εξτρεμιστές» όπως είναι οι περιβαλλοντολόγοι, οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων, οι αντίθετοι στους πολέμους ακτιβιστές"

    σιγά μωρα, αναρχοάπλυτοι είναι όλοι τους, πάτημα στο κεφάλι θέλουν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.