14/08/2009 23:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

500 άτομα θάφτηκαν ζωντανά κάτω από τόνους λάσπης στην ΤαϊβάνBαρύτατο είναι το τίμημα που πληρώνει το χωριό Χσιαολίν, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές πάνω από 500 άτομα θάφτηκαν ζωντανά κάτω από τόνους λάσπης, συνέπεια των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν.

Μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων είναι 118 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Από την πρώτη στιγμή, όμως, τα σωστικά συνεργεία και οι επίσημες Αρχές εξέφραζαν φόβους ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.

"Ήδη μιλάμε για πάνω από 500 νεκρούς"  δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.Στην περιοχή του Χσιαολίν η κατάσταση είναι δραματική, αφού εκεί που υπήρχαν σπίτια τώρα υπάρχουν μόνο ερείπια, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε τάφρους και γέφυρες κατέρρευσαν. Συνολικά οι διασώστες έχουν απεγκλωβίσει πάνω από 31 χιλιάδες ανθρώπους.

Οι Αρχές έκαναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για ανθρωπιστική βοήθεια και ήδη έχουν ανταποκριθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι υλικές απώλειες από την καταστροφική επέλαση του τυφώνα Μορακότ ανέρχονται μέχρις στιγμής στα 3,4 δισ.δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.