#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2013 19:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

100.000 Χριστιανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο για την πίστη τουςΠερίπου 100.000 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο για λόγους που έχουν σχέση με την πίστη τους, κατήγγειλε αξιωματούχος του Βατικανού, μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη. Όπως μετέδωσε ο ραδιοσταθμός του Βατικανού, η Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Ασία είναι οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο Μονσινιόρος Σιλβάνο Μαρία Τομάζι χαρακτήρισε τα ευρήματα των σχετικών ερευνών «σοκαριστικά» και «απίστευτα». Όπως είπε, οι Χριστιανοί αναγκάζονται επίσης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, βλέπουν τις εκκλησίες τους να καταστρέφονται και συχνά πέφτουν θύματα βιασμών, απαγωγών και διακρίσεων. Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα, όσον αφορά τις απαγωγές, έκανε και σε αυτή των δύο Ορθόδοξων επισκόπων στη Συρία, τον περασμένο μήνα.

Η θρησκευτική ελευθερία ταλανίζεται από «σεχταρισμό, μισαλλοδοξία, τρομοκρατία και αποκλεισμό από τους νόμους», είπε, ενώ, επίσης, επισήμανε και εξαιρέσεις, όπως το Μπαγκλαντές, όπου είπε ότι τα δικαιώματα προστατεύονται. Ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος του Βατικανού,  ο γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, Μάριο Τόζο, δήλωσε πρόσφατα ότι οι διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών «θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όπως και ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία».

http://www.france24.com/en/20130528-100000-christians-die-faith-every-year-vatican

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 28/05/2013 20:09:57

  Ας πρόσεχαν να μην πεθαίνουν. Επέλεξαν την ιδιότητα του θύματος. Μπορούν να είναι θύτες αν θέλουν.

 2. B.K.Σιάπκα avatar
  B.K.Σιάπκα 28/05/2013 20:50:14

  Καιρός ήταν...
  Αν περιμένουμε από τον δικό μας που ...οικουμενίζεται, να μιλήσει συγκεκριμένα για τους ορθόδοξους της Συρίας, να το υπολογίζουμε για την ζωή μετά Θάνατον πως θα το κάνει...

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/05/2013 20:55:20

  Μόνο; Να ήταν 2-3 εκατομμύρια να το κάνουμε θέμα στην επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ. Μέχρι τότε θα ασχολείστε μόνο με τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Όταν γίνουν μειονότητα οι χριτσιανοί θα δούμε...

  Το θέμα είναι ότι αυτά τα είχε προβλέψει επακριβώς ο Χριστός (όπως όλα όσα είπε) και αναφέρονται στα ευαγγέλια οι διωγμοί και οι φόνοι λόγω της πίστης σε Αυτόν. Με 70 μαθητές και γνωρίζοντας πως θα σταυρωθεί, ήξερε πως η Εκκλησία Του θα επιβιώσει εώς της συντελείας του αιώνος και θα βρίσκεται πάντα υπόδιωγμό, Εμφανή ή ύπουλο...

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 28/05/2013 21:10:16

  Καί ἑκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο χωρίς τήν πίστη τους...

  • Aρχιμήδης avatar
   Aρχιμήδης @ Κυθήριος 29/05/2013 10:22:57

   Και ἑκατοντάδες χιλιάδες Μωαμεθανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο για τήν πίστη τους…επαληθεύντας το ρητό "η θρησκεία είναι το όπιο των λαών" συχνά θανατηφόρο...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Aρχιμήδης 29/05/2013 23:13:52

    Οἱ Μωαμεθανοί ὄντες φανατικοί γιά τήν πίστη τους καί οἱ Χριστιανοί ἀδιάφοροι γιά τήν πίστη τους...
    Μέ τή βασική διαφορά ὅτι,ἡ δική μας πίστη ἀφήνει ἐλεύθερο τόν καθένα νά μείνει πιστός ἤ ἀδιάφορος,ἐνῶ ἡ πίστη τῶν μουσουλμάνων τιμωρεῖ σκληρά τήν ἀσδιαφορία.
    Βάσει αὐτῶν,ποιά θρησκεία τελικά ἀποτελεῖ τό ὄπιο τῶν λαῶν;

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 28/05/2013 23:02:53

  Ego pisto Mousoulmano, psifizo kai SYRIZA, den me endiaferei to thema ayto...

 6. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 29/05/2013 07:31:43

  Διαχειριστές, δημιουργήστε μια ξεχωριστή ανακοίνωση για την επέτειο της Άλωσης, 560 χρόνια συμπληρώθηκαν.
  Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

 7. Π.Μ.Μ. avatar
  Π.Μ.Μ. 29/05/2013 07:47:24

  Και για να θυμόμαστε ποιοί είμαστε και πού πρέπει να πάμε:
  Σα σήμερα πριν από 560 χρόνια "εάλω η Πόλις". Η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα ανά τους αιώνες.
  Για παράδειγμα όσοι λοιδωρούν, σήμερα, το χριστιανισμό αλλά, ταυτοχρόνως και παραδόξως, διατείνονται ότι είναι Έλληνες βρίσκουν την απόδειξη της φαυλότητας τους στο παράδειγμα της όσμωσης της ελληνικής φιλοσοφίας με τη χριστιανική ηθική, μετά τον 3ο-4ο αιώνα μ.Χ.
  Επίσης, η κοινωνία που χαρακτηρίζεται από την ποικιλλία των απόψεων επί παντός επιστητού (εξ ου και γεννήθηκε εδώ η δημοκρατία) βρήκε το κατάλληλο σύστημα διακυβέρνησης στα αριστοκρατικά (κατά Αριστοτέλη) πολιτεύματα που επικράτησαν τόσο στην αρχαία Αθήνα όσο και στην Αυτοκρατορία.
  Τέλος, οι λαοί της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου έφτασαν σε τέτοια επίπεδα αρμονικής συνύπαρξης και ευημερίας που ακόμα και σήμερα Σλάβοι, Σύριοι, Παλαιστήνιοι, Αρμένιοι και άλλοι βλέπουν στους Έλληνες (δηλ. τους ηγέτες τους υπό την αυτοκρατορία) ως φίλους. Γιατί? Γιατί, η αυτοκρατορία ήταν αμυντική και εμπορική κατά βάση (τάδε έφη Παπαρρηγόπουλος), αντίθετα με όσα πιστεύουν κάποιοι σήμερα. Η αυτοκρατορία άρχισε να παρακμάζει λόγω των εσωτερικών έριδων που κατέληξαν στην απώλεια της Μικράς Ασίας, μετά τη μάχη του Μαντζικέρτ (1071 μ.Χ.). Από τότε, η κυριαρχία του χριστιανικού κόσμου επί του ανερχόμενου Ισλάμ διαταράχθηκε, με τις γνωστές συνέπειες.
  Η Ελλάδα, αναγεννήθηκε ως "το Χριστιανικό Βασίλειο της Δύσεως στην Ανατολή". Ο ρόλος μας ήταν και είναι της διατήρησης της ισορροπίας ανάμεσα στους δύο κόσμους. Η φυσική μας εξέλιξη, μετά και τη μακροχρόνια κρίση αξιών που εκδηλώθηκε εν τέλει σε οικονομικοπολιτικά πεδία, είναι να ξανα-ανακαλύψουμε τα στοιχεία που μας προσδιορίζουν ως Έλληνες με το πέρασμα των αιώνων. Δηλ. η αναζήτηση του μέτρου, η αγάπη, η ηθική, αλλά και η αριστεία, το εμπορικό πνεύμα και η αλληλεπίδραση.
  Όποτε αντιλαμβανόμαστε, ως κοινωνία, το ρόλο μας ανάμεσα στους δύο κόσμους η Ελλάδα μεγαλώνει και επικρατεί η ειρήνη στην Ευρασία. Όποτε επικεντρωνόμαστε στις εσωτερικές έριδες καταστρεφόμαστε και επικρατούν συγκρουσιακές συνθήκες.
  Η Ιστορία διδάσκει-καιρός να ξαναθυμηθούμε τα διδάγματα της ώστε να επαναληφθεί η θετική και όχι η αρνητική εκδοχή της.

  • euagelos avatar
   euagelos @ Π.Μ.Μ. 29/05/2013 09:15:10

   Η όσμωση που αναφέρεις, οδήγησε σε μια κοινωνία όπου η ηθική της θεωρούσε φυσιολογικό να αποκόπτωνται τα γεννητικά όργανα από τα αρχαιολληνικά αγάλματα και να έχουν μεγάλη επιρροή στη διακυβέρνηση της νέας κοινωνίας άνθρωποι που ήταν ευνουχισμένοι.

 8. factorx avatar
  factorx 29/05/2013 10:19:04

  http://www.antinews.gr/2013/05/29/217267/

 9. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 29/05/2013 10:58:31

  Ανάμεσα στο να διώκεις κάποιους και στο να μην κουνάς το δαχτυλάκι σου για να τους προστατέψεις από τους διώκτες τους η απόσταση είναι μικρότερη από ό,τι συνήθως νομίζεται.
  Αλλά και το να καταγγέλλεις τους διωγμούς αποσιωπώντας, όμως, το όνομα των διωκτών είναι και αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ.
  Τους χριστιανούς δεν τους εξοντώνουν ούτε βουδιστές ούτε βραχμανιστές. Τους εξοντώνουν οι ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ (ή, μάλλον, οι ισλαμοφασίστες!).
  Και όμως, ο συντάκτης του άρθρου ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. Δεν τολμάει να προφέρει τη λέξη "Μουσουλμάνοι" ή "Ισλαμιστές"...
  Του το απαγορεύει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ και ο φόβος μήπως κατηγορηθεί… ως ισλαμόφοβος. Όχι, δεν κατηγορούν τους Ισλαμιστές οι χριστιανοί, πώς σας πέρασε αυτή η ιδέα; Απλώς χύνουν μαύρα δάκρυα την ώρα που ...κάποιοι εξωγήινοι τους σφάζουν «στο γόνατο» σαν αρνιά.
  Και δεν τους κατηγορούν τους Ισλαμιστές, επειδή η «αμερικανιά» της Πολιτικής Ορθότητας έχει μετατρέψει τους πολίτες των δυτικών κοινωνιών σε πρόσωπα εμφορούμενα από το «ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ», δηλαδή σε ΙΔΑΝΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ.
  Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει κάποτε να σκουπίσουμε τα παπούτσια μας στην κουρελού της Πολιτικής Ορθότητας.
  Μόνο τότε θα συμφωνήσουμε σε κάτι απλό: ότι δηλαδή ο καταγγελτικός λόγος ή πρέπει να λέει τα πράγματα ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ή πρέπει να μην υπάρχει, γιατί απλώς μας εξοργίζει.
  Διαφωνείτε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.