#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2011 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Χριστιανός μαχητής", ή ανισόρροπος δολοφόνος;

[caption id="attachment_114842" align="alignnone" width="600" caption="Από το http://ktwop.wordpress.com/"][/caption]

Λίγο πριν τη δολοφονική του έξαψη στις 22 Ιουλίου, ο Anders Behring Breivik, έκανε κάτι που το κάνει  εκατομμύρια κόσμος σήμερα- έστειλε για τελευταία  φορά ένα μήνυμα στους φίλους τους στο Facebook. Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα αποτελούσε μέρος  του  δολοφονικού  σχεδίου και προμήνυε  το μακελειό που εξαπέλυσε  λίγο μετά στο Όσλο  και στο κοντινό νησί-καταφύγιο, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 93 νεκρούς, στην πιο αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια στην Νορβηγία από τον Β’ΠΠ.

Η τελευταία ανάρτηση του Breivik στο Facebook, ήταν ένα μανιφέστο 1.516 σελίδων και ένας σύνδεσμος για ένα βίντεο στο youtube. Η γραφή του μανιφέστου και η δημιουργία του βίντεο έγιναν πολύ πριν από τις επιθέσεις, ώστε ο Breivik να μπορεί να ελέγξει τι θα πουν τα ΜΜΕ γι’ αυτόν, μετά την σφαγή που θα διέπραττε. Επίσης, ενθάρρυνε τους περισσότερο από 7000 φίλους του στο Facebook, να χρησιμοποιήσουν το μανιφέστο του ως εγχειρίδιο για μία πιθανή μελλοντική δράση. Στο μανιφέστο κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τους « κουλτουριάρηδες Μαρξιστές» και την  «πολυπολιτισμικότητα» ως υπευθύνους για την καταστροφή της δυτικής κουλτούρας.

Σε άλλα σημεία, ο Breivik, προσφέρει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να αναρτά τις προσωπικές του απόψεις στο διαδίκτυο, σχολιάζει τις τηλεοπτικές του προτιμήσεις, και παρέχει συμβουλές για την δημιουργία ενός επιτυχημένου τρομοκρατικού πυρήνα. Με εξαίρεση, την αναφορά ορισμένων προσωπικών στιγμών, όπου εξηγεί τον πόνο που βίωσε λόγω του χωρισμού των γωνιών του, το έγγραφο θυμίζει τα εγχειρίδια οδηγιών που διένεμαν  οι Τζιχαντιστές από το διαδίκτυο, ύστερα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Το μανιφέστο αντικατοπτρίζει την  Al Qaeda, είναι μία πιστή αντιγραφή ενός μανιφέστου Τζιχαντιστών», δήλωσε στο Time, ο Magnus Ranstorp, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας στο Σουηδικό Κολλέγιο Εθνικής Άμυνας.

Την στιγμή που η Νορβηγία πενθεί τα θύματά των επιθέσεων της προηγούμενης Παρασκευής και ενώ η αστυνομία συνεχίζει την ανάκριση του Breivik,  αρχίζει σιγά σιγά  να αναδύεται ο σκοτεινός υπόκοσμος των ευρωπαίων εθνικιστών που τον γέννησε.  Όμως καθώς  οι ερευνητές μαθαίνουν περισσότερα για το περιβάλλον από το οποίο προέκυψε ο Breivik, δεν είναι σαφές  αν αντιπροσωπεύει τον πρώτο μαχητή  της υποτιθέμενης "Χριστιανικής Τζιχάντ" ή αν είναι ένας μοναχικός διαταραγμένος τύπος που δημιούργησε έναν κόσμο επηρεασμένος από το αγαπημενο του  παιχνίδι στον υπολογιστή, το World of Warcraft.

Σε πολλά σημεία, το κείμενο του Breivik  θυμίζει περισσότερο ημερολόγιο παρά ένα μανιφέστο, μέσω του οποίου καταγράφει την πολύμηνη προετοιμασία του μακελειού που προκάλεσε. Περιγράφει τον εαυτό του ως μέλος μίας μυστικής κοινωνίας, έτοιμης να αναλάβει τον έλεγχο της Ευρώπης και να εκδιώξει όλους τους Μουσουλμάνους.  « Ο χρόνος του διαλόγου έχει λήξει. Δώσαμε μία ευκαιρία στην ειρήνη. Η ώρα της ένοπλης αντίσταση έχει φτάσει», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κείμενο του.«Ειδικευμένος» στις δημόσιες σχέσεις, ο Breivik έφτασε στο σημείο να πάρει συνέντευξη από τον εαυτό του. Σε μία σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων, αποκαλύπτει ότι το έναυσμα για τις ενέργειές του ήταν η εμπλοκή της Νορβηγίας στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς της  Σερβίας κατά την διάρκεια του πολέμου στο Κόσσοβο το 1999. Επίσης περιφρονούσε τον «δειλό χειρισμό» της Νορβηγίας όσον αφορά τις γελοιογραφίες με τον Μωάμεθ.

Σε άλλη ερώτηση, ο Breivik ρωτάει πως θα περιέγραφε την ιδεολογία του, και απαντά ότι είναι κομμάτι ενός γηγενούς κινήματος δικαιωμάτων  του οποίου η ιδεολογία είναι ο πολιτισμικός συντηρητισμός. « Είμαι πολύ περήφανος που κατάγομαι από τους Βίκινγκ. Το όνομα μου είναι, Breivik, ένα τοπωνύμιο στην Βόρεια Νορβηγία, που χρονολογείται πριν την εποχή των Βίκινγκ».

Η μυστική κοινωνία, σύμφωνα με τον Breivik είχε στόχο να αναδημιουργήσει τους Ναϊτες  Ιππότες. Ο Breivik γράφει ότι τον Απρίλιο του 2002 στο Λονδίνο, πραγματοποιήθηκε μία μυστική συνάντηση για την αναγέννηση του τάγματος και ότι παρέστησαν εννέα άτομα, τα οποία αντιπροσώπευαν οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Όλα αυτά μπορεί να συνέβησαν, ή μπορεί να μην συνέβησαν καθόλου. « Όλα αυτά ενδέχεται να υπάρχουν μόνο στο μυαλό του» λέει ο Thomas Hegghammer, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας στο Νορβηγικό Ίδρυμα Ερευνών Άμυνας. «Το έγγραφο αντικατοπτρίζει την ιδεολογία της Al Qaeda, με τον εξής τρόπο. Ο κύριος στόχος είναι να εκδιώξει τους μουσουλμάνους από την Ευρώπη, ακριβώς όπως η Al Qaeda θέλει να διώξει τους δυτικούς  από τους ιερούς τόπους».

Όμως ο Breivik αποδεικνύεται ότι ανήκει σε ένα διαφορετικό είδος τρομοκράτη, καθώς έχει μία σημαντική διαφορά από τους ανάλογους ισλαμιστές που άλλες φορές αποστρέφεται και άλλες μιμείται. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είχε καμία πρόθεση να γίνει μάρτυρας. Αντί να παλέψει μέχρι εσχάτων με την αστυνομία την προηγούμενη Παρασκευή, παραδόθηκε αμέσως και έκτοτε είναι περισσότερο από πρόθυμος να μιλήσει για τα κίνητρά του.

« Ομολόγησε  την ενοχή του για την έκρηξη των βομβών και τους πυροβολισμούς, παρόλο που δεν παραδέχτηκε  την εγκληματική ενοχή», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο.Σύμφωνα με  τον δικηγόρο του, ο Breivik, θεωρεί αποτρόπαιες τις ενέργειες του, όμως μέσα του πιστεύει ότι ήταν απαραίτητες.

Η αστυνομία, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να διαπιστώσει αν ο Brevik αντιπροσωπεύει την πρωτοπορία  μιας νέας ακροδεξιάς στην Ευρώπη ή αν οι πράξεις του αποτελούν ένα πολιτικό θέατρο- θανατηφόρο, τραγικό, καλά προετοιμασμένο, όμως ένα έργο ενός ανισόρροπου ατόμου.

Ίσως ο Brevik, απλά προσπαθεί να εξασφαλίσει μια θέση στην ιστορία. Στην συνέντευξη με τον εαυτό του, προτρέπει τους οπαδούς του να χτίσουν το δικό τους δίκτυο στο Facebook. «Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτού του βιβλίου και θα πετύχετε», τους πρότεινε.

Ύστερα,  ενώ φορούσε την στολή του δολοφόνου, απολαμβάνοντας ίσως μία τελευταία ήρεμη στιγμή, έκλεισε το μανιφέστο με μια τελευταία ανατριχιαστική σκέψη: « Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι Παρασκευή 22 Ιουλίου, 12.51».

Π.Ζ. από το http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2084901,00.html

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 26/07/2011 12:21:00

  Κι ενώ όλα αυτά είχαν δημοσιευτεί, μας λένε εκ των υστέρων ότι όλοι πιάστηκαν στον ύπνο - αστυνομία, μυστικές υπηρεσίες κλπ.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Άνθρωπός τις 26/07/2011 13:22:09

   Η αλήθεια είναι ότι όταν εκδηλώθηκε η επίθεση στα κτίρια άρχισαν να ψάχνουν ΑΥΤΟΝ και μόνο.

   Αλλά κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα πήγαινε στο νησί, όπου σχεδίαζε να σκοτώσει τη νορβηγίδα πρώην πρωθυπουργό.
   Ενδέχεται να πήρε ανάποδες που δεν την πρόλαβε και έστρεψε το όπλο αδιακρίτως σε ότι εκινείτο.

   Ο τύπος έδρασε στα πρότυπα της αλκάιντα για να κάνει γνωστό το πολιτικό του μήνυμα με μια αποτρόπαια πράξη που θα συζητείται για χρόνια, ακριβώς όπως οι επιθέσεις στους δίδυμ0υς πύργ0υς για τους οποίους επίσης τόσα χρόνια μετά οι γνώμες διίστανται για το αν ήταν ή δεν ήταν οργανωμένο από μυστικές υπηρεσίες.
   Το ύφος ικανοποίησης μέσα στο βανάκι της αντιτρομοκρατικής σημαίνει οτι θεωρεί ότι πέτυχε εν μέρει το σκοπό του, δηλαδή τη διασπορά του πολιτικού του μηνύματος.

   Το ότι δεν αυτοκτόνησε για μένα σημαίνει ότι θεωρούσε ότι έχει και άλλα να πει, γι αυτό ήθελε ανοιχτή προσαγωγή.
   Πιθανότατα, όταν συνειδητοποιήσει αργότερα τι έκανε να θελήσει να αυτοτιμωρηθεί.

   Πάντως στο νησάκι μετέβη με το οχηματαγωγό σκάφος που είχε ναυλωθεί ή ανήκει στο κυβερνητικό κόμμα (κομματικό σκάφος). Σε αυτό φόρτωσε το βαν του.

   Επίσης μάρτυρες είπαν πως καθώς πυροβολούσε φαινόταν σα να μιλάει σε κάποιο ακουστικό που είχε στο αυτί. Δεν έχει επιβεβαιωθεί.
   Επίσης γράφτηκε ότι πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, μάλλον ελαφρά.
   Βέβαια σε αυτές τις καταστάσεις οι μαρτυρίες είναι τόσο συγκεχυμένες και ακατάληπτες που θέλει να ξεψαχνίσεις πολλές για να βρεις μερικές που αποτυπώνουν σωστή αντίληψη της κατάστασης εκείνη τη στιγμή.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 26/07/2011 13:27:47

    *άρχισαν να ψάχνουν ΑΥΤΟΝ και μόνο* δηλαδή το άτομο που είχε αναρτήσει αυτό το βιβλίο του μανιφέστου και τα βίντεο στο ίντερνετ.
    Πιθανώς να τον είχαν συσχετίσει με το άτομο που είχε αγοράσει τα λιπάσματα με τιμολόγιο.

    Πάντως η κατασκευή βόμβας από λιπάσματα και η μεταφορά μιας βόμβας ή βομβών βάρους 500 κιλών όπως έγραψαν στο κυβερνητικό τετράγωνο μιας πρωτεύουσας είναι ακόμα πιο περίεργο από το να σκοτώσει κάποιος εκπαιδευμένος όπως ήταν αυτός - ή με τη βοήθεια ενός δεύτερου- δεκάδες πιτσιρικάδες και συνοδούς σε ένα νησί όπου όλοι κανουν διακοπές με σαγιονάρες και ζούν ανέμελα και φυσικά αφύλαχτα.

 2. mind trap avatar
  mind trap 26/07/2011 13:14:18

  Η αστυνομία έκανε μιάμιση ώρα να πάει στο νησάκι.
  Δεν πήρε ελικόπτερο, αλλά βάρκα. Στην αρχή είπανε για να μην τους αντιληφθεί ο δολοφόνος. Ωστόσο κυκλοφόρησε φωτογραφία από ελικόπτερο, μάλλον από δημοσιογράφο.
  Μετά υπήρξε σύγχυση όσο αφορά τον αριθμό των νεκρών. Από 98 αρχικά, γίνανε 68. Έλα μωρέ, 30 πάνω κάτω....
  Δεν υπάρχουν πληροφορίες και λεπτομέρειες για την βόμβα που λένε ότι την τοποθέτησε αυτός.
  One man show ο τύπος.
  Φωτογραφίες με μασονικές ποδίτσες και γαντάκια και μία φωτογραφία με στρατιωτική στολή και πολλά παράσημα. Τι στολή είναι αυτή?
  Αυτά τα παράσημα ποιός του τα έδωσε? Μόνος του τα έβαζε στη στολή?
  Ποιός τον έβγαζε φωτογραφία με τι στολή?
  Όσο και να έψαξα στο ιντερνετ, πουθενά δε βρήκα τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ mind trap 26/07/2011 13:32:13

   Δεν έχουν κυκλοφορήσει τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων άγνωστο γιατί.

   Βέβαια δεν μπορεί να μείνει κρυφή.

   Πάντως στο νησί γινόταν εορτή και εκδήλωση υπερ της δημιουργίας παλαιστινιακου κράτους και παρόντα θα πρέπει να ήταν πολλά μέλη της νεολαίας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς.

   Έδωσε και συνέντευξη ένας από αυτούς, που ξέφυγε.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/07/2011 13:38:39

  Για το πως σκότωσε τόσα άτομα -στην περίπτωση που δεν είχε δεύτερο άτομο εκεί- αν το όπλο που είχε μαζί του ήταν αυτό της φωτό, αυτό έχει holosites δηλαδή ολογραφικό πεδίο και καθιστά δυνατή τη στόχευση με τα δύο μάτια ανοιχτά και έτσι ο σκοπευτής έχει πάντα έμπροσθέν του το πλήρες οπτικό πεδίο.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 26/07/2011 14:02:05

   Το νησί είναι πολύ μικρό. Αυτός γύριζε γύρω γύρω στην ακτή και διάλεγε "στόχους", όπως σε σκοπευτήριο λούνα πάρκ.
   Άν όντως υπήρχε και δεύτερος (μάλλον ασθενής εκδοχή), ίσως ακροβολίσθηκαν σε αντίθετες ακτές.
   Άν στο σκόπευτρο είχε και ανιχνευτή υπερύθρων (έτσι δείχνει), ανακάλυπτε και τους κρυμμένους πίσω από δέντρα κτλ, λόγω της διαχεόμενης θερμότητας του σώματος (έκανε κρύο στο νησί και έβρεχε).
   Κανείς στη νησί δεν είχε όπλο ή άλλο μέσο άμυνας. Ένας από τους νεκρούς, ετεροθαλής αδελφός της πριγκίπισσας και διαδόχου Μάριτ, αστυνομικός ο ίδιος, αφού κάλυψε κάπου τον δεκάχρονο γιό του, προσπάθησε να εξουδετερώσει τον δολοφόνο, αλλά δέχθηκε πολλές σφαίρες.
   Χρησιμοποίησε expanding bullets (τις περιβόητες dumdum).
   Απίστευτη κτηνωδία. Το "μανιφέστο" του δείχνει ότι προετοίμαζε επί μήνες ψυχολογικά τον εαυτό του, για να λειτουργήσει σαν "κυνηγός σε ψυχρό modus", χωρίς πολλή αδρεναλίνη. Σα ρομπότ μπορεί να γίνει το συναισθηματικά απονεκρωμένο άτομο - όπως ακριβώς οι "πιλότοι" του Οσάμα το 2001.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 26/07/2011 14:23:42

    οι πιλότοι του Οσάμα είχαν το προνόμιο να ειναι πολύ πιο "αποστασιοποιημένοι" και χωρικά, λόγω των συνθηκών
    κανείς δεν ήρθε σε άμεση επαφή με τα θύματα, ήταν κλεισμένοι στην καμπίνα, έκλεισαν τα μάτια και τελείωσε

    όμως αυτό που έκανε αυτός απαιτούσε άλλου είδους προετοιμασία για να το κάνει, να μην ξεστρατίσει ούτε στιγμή η σκέψη από εκεί που την είχε "τοποθετήσει" και τέλος, για να μην "δραπετεύσει στην αυτοκτονία για να λυτρωθεί"

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Ο Θείος 26/07/2011 16:01:00

    και γω όταν πάω για ψάρεμα με καθετή, λειτουργώ σαν "ψαράς σε ψυχρό modus", έτσι πιάνω γόπες χωρίς να ανεβάζω ανδρεναλίνη.
    Σοβαρευτείτε λίογ ρεεεεει, σας διαβάζει και κόσμος.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Γιώργος 27/07/2011 06:38:07

     +1000

 4. manos avatar
  manos 26/07/2011 14:05:23

  Απλά ηλίθιος. Μην τρελαινόμαστε με θεωρίες συνωμοσίας.

 5. anonymous avatar
  anonymous 26/07/2011 14:13:41

  Δεν έχω καταλήξει τι από τα δύο είναι, κλίνω περισσότερο στο ότι έδρασε αφ΄εαυτού και εν πλήρει συνειδήσει -όπως δήλωσε άλλωστε- για να διασπείρει το πολιτικό του μήνυμα ("στυγερές οι πράξεις, αλλά αναγκαίες").

  Το ότι μετέφερε ένας μονος του ή με βοηθό μια βόμβα 500 κιλών μέσα στο κυβερνητικό τετράγωνο και κανείς δεν το πρόσεξε είναι περίεργο πάντως.

  Υπάρχουν όμως ψυχοφάρμακα και άλλες μέθοδοι που αλλάζουν προσωπικότητα και εφαρμόζονται σε πειράματα σε φυλακισμένους (π.χ. εμφύτευση τσιπ που λειτουργουν σε άλλη συχνότητα από της καρδιάς και προκαλούν ρινορραγίες, υπνηλία και άλλα).
  Το γράφει το ίδιο το εγχειρίδιο της ΙΒΜ που κατασκευάζει ένα τέτοιο τσιπ.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ anonymous 26/07/2011 14:14:27

   δικό μου έκανα reset

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ anonymous 26/07/2011 14:18:57

   Το πιό αποτελεσματικό ψυχοφάρμακο που κατασκευάζει φανατικούς - παράφρονες, είναι η προπαγάνδα δια προφορικού ή γραπτού λόγου. Όσο πιό μανιχαïστική η ιδεολογία, σε τόσο πιό ακραία κρίση παράκρουσης καταλήγει το "ντοπάρισμα δια λόγων".

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 26/07/2011 14:33:35

    Μωρέ έχουν γίνει κατά συρροή γενοκτονίες ολόκληρων λαών με το πιο soft γελαστό δημοκρατικό σοσιαλιστικό ένδυμα, όπως π.χ. της Σερβίας από τους δημοκρατικούς ηγέτες του κόσμου τούτου, για να μην πάμε πιο νότια, όπου ο ίδιος ο Μπλαιρ ομολόγησε ότι "δεν είχε πυρηνικά" το ιράκ.

    Γενοκτονία είναι και αυτή που διεξάγεται σήμερα στην Ελλάδα με 2 νεκρούς από αυτοκτονία τη μέρα, διακοπή φαρμάκων διαβητικών (άρα συνειδητή εξόντωση των ευπαθών ομάδων ηλικιωμένων για να μην έχουμε και κόστος για συντάξεις).

    Μια χαρά by the book και εδώ.

    Αναρωτιέμαι μόνο ποιος είναι πιο εξοντωτικός. Ο Νορβηγός ή ο Παπανδρέου στην τελική.

    Για κάνε μια καταμέτρηση... σε βάθος χρόνου...

    Οι τόνοι χημικών καρκινογόνων που ρίχτηκαν στο Σύνταγμα...

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αλλενάκι 26/07/2011 14:36:30

     ...Παπανδρέου και ντόπιοι συνοδοιπόροι...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ αλλενάκι 26/07/2011 14:45:15

     άντε πάλι, τι μανία να τα ισοπεδώνεις όλα ...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Ο Θείος 26/07/2011 15:02:17

      απλά θέλω να σου πω ότι ένας soft "ανθρωπιστικός" "δημοκρατικός" "πανανθρώπινος" λόγος μπορεί να κρύβει ΦΡΙΚΤΕΣ γενοκτονικές προθέσεις και να αποδειχθεί σε βάθος χρόνου το ίδιο και ακόμα πιο δολοφονικός από έναν "ακραία" ακραίο εκφρασμένο λόγο...

      αυτό γίνεται π.χ. όταν ΑΛΗΤΕΣ κόβουν τα καρκινικά φάρμακα από τις λίστες οδηγώντας έτσι στο συνειδητά θάνατο γρηγορότερα ευπαθείς ομάδες που κοστίζουν πολύ στο συστημα

      αυτό γίνεται όταν διασώζουν με εκατοντάδες δις τις τράπεζες και τους τραπεζίτες ομοτράπεζους τους και μειώνουν τις συντάξεις και τους μισθούς στα 300 ευρώ

      και ένα σωρό άλλα παραδείγματα έχω να σου δώσω για τη μετατροπή μιας χώρας του Α κόσμου σε χώρα του τρίτου

      αυτό για να το κατορθώσει κάποιος/κάποιοι κυβερνήτης/τες πρέπει να εχει ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΤΑ ΏΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ

    • Orestios avatar
     Orestios @ αλλενάκι 27/07/2011 06:40:13

     +1000 αλλενάκι
     Γενοκτονία σε slow motion

 6. kouvari avatar
  kouvari 26/07/2011 14:22:36

  Παντως εμενα μου κανει για Marksmanship Hunter...Ελεος.....Alliance εννοειται....Εχει και αυτο την σημασια του....

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ kouvari 26/07/2011 16:04:35

   Κοβοντας την πλακα....Το 1996 οταν οι redeemers θερισαν ενα σχολειο στις ΗΠΑ,κατηγορηθηκε το παιχνιδι Doom οτι εδωσε ιδεες στους δολοφονους παρολο που ειχαν προειδοποιησει μεσω chat rooms (irc) για το τι προτιθενται να κανουν...
   Τωρα και ενω ο δολοφονος εχει προειδοποιησει 24 ωρες πριν,παρολο που μετεφερε 500kg βομβα τους φταει το wow...Ελεος!Αυτο ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα γυμνιας των διωκτικων υπηρεσιων...
   ΟΚ το εν λογω παιχνιδι ειναι πλεον ενα κοινωνικο φαινομενο που κραταει 6+ χρονια.ΟΚ 12 εκατομμυρια συνδρομητες το κατατασσουν σε ενα απο τα μεγαλυτερα πειραματα μαζικου ελεγχου παγκοσμιως.ΟΚ ειναι επικινδυνο να αποκοπεις απο την πραγματικοτητα καθως σε απορροφα σε βαθμο να αναρρωτηθεις "καλα παλι ξημερωσε,μολις τωρα καθησα"
   Αλλα απο αυτα μεχρι να καταστει ως φονικη επιρροη απεχει παρασσαγγας...
   Το ολο θεμα ειναι οτι η Νορβηγικη αστυνομια πιαστηκε στον υπνο.-

 7. Lichnee avatar
  Lichnee 26/07/2011 15:41:15

  Τα πολλα battleground στο wow τον προπονησαν...Και ναι για marksman μοιαζει περισσοτερο παρα για survival.Καταραμενο alliance φτιαχνεις δολοφονους...

 8. Εγώ avatar
  Εγώ 26/07/2011 16:02:56

  Σταματήστε κάποιοι με τα σχόλια σας να αναπαράγετε τις αριστερές και τις δεξιές "θεωρίες συνομωσίας" και προσπαθήστε τοποθετήστε το γεγονός στην πραγματική του διάσταση:

  The problem is not just fear of Muslims, but rather hateful, violent fear. Even such feelings, however, and even the most dehumanizing of thoughts, cannot be ameliorated by the very political system that encourages conflict and violence. Any attempt to turn the Utoya and Oslo tragedy into a rationale for an anti-rightwing witch-hunt would be misguided and counterproductive – especially coming from the very institution, the federal government, that is more responsible for antagonism toward Muslims than any other actor on the planet.


  Indeed, even neoconservatives should be protected from government thought control, as should have the communists during the Cold War, despite both groups having very dangerous views when put into practice. It is not the thoughts but the deeds that are criminal. Mere discontent with Muslims is not the same as banning their mosques or restricting their liberties. As for Breivik, his beliefs are poisonous; infinitely worse was his acting on them to commit murder on a mass scale.

  And this is where the real cognitive inconsistency comes in. Everyone knows that Breivik’s actions were unjustifiable. Everyone knows the same about those who flew the planes into the World Trade Center. But what is not as universally understood is that mass murder is unjustifiable even when conducted by executive order and carried out by men wearing uniforms.


  If not for the "terrorists" of both the Muslim and anti-Muslim variety, the war on terrorism would not be easily sustained. The relationship is mutual, as the armed conflicts incite the resentment and blowback that are in turn pointed to as the reason to continue the wars. At any rate, the war on terror itself is nothing but one act of terrorism after another, day after day. Together, Bush and Obama have probably piled up ten thousand times as many corpses as did Breivik. A week of pure terror for Oslo, London, or Manhattan resembles an average week for Pakistan, Afghanistan, or Iraq, thanks to the United States’s wars of liberation. Norway, too, having dropped hundreds of bombs in Obama’s NATO war on Libya, is a belligerent junior partner in what many see as a U.S.-Israeli-U.K. crusade against the Muslim world.


  Sometimes the government’s wars kill thousands whose lives are disregarded as "collateral damage," since the deaths were only a side effect of the main purpose of the war. This argument is weak, since the deaths are completely predictable. Moreover, many modern actions of the U.S. government involve deliberate, calculated cruelty and killing. The sanctions on Iraq throughout the 1990s directly targeted the most vulnerable segments of the Iraqi population. Misery and death were purposefully inflicted on them by the hundreds of thousands, in the hopes of prompting regime change. If this isn’t terrorism, then there is no such thing.

  A terrorism specialist at the Norwegian Defense Research Establishment has said that Breivik’s operation "seems to be an attempt to mirror Al Qaeda, exactly in reverse." Yet this description just as well fits the foreign policy of the U.S. and its satellites: Altering geopolitical realities by treating men, women, and children as disposable pawns to be targeted and liquidated. Killing people in large numbers for diplomatic reasons is the very essence of modern war. Do it without the right paperwork, and it’s terrorism.


  Breivik’s action separates him from the millions of bigots calling for total war but not performing it. If we look at Breivik’s crimes as a problem of ideology and not only one of action then we are stuck with an uncomfortable truth: Engaging in mass violence that will inevitably kill innocent people is always wrong, and yet it is not only on the fringes of nationalist politics or on radical Islamist websites that we see endorsements of slaughtering dozens, hundreds, thousands or even more. The majority finds it defensible, even honorable and righteous, to do what Breivik did, so long as the civilian deaths are "collateral" or the result of bombings and sanctions initiated by the president – and, for those who are really old fashioned or progressive, ratified by Congress or the United Nations, respectively. The greatest trouble with neoconservatism, neoliberalism, and most other statist ideologies is that they favor mass murder. It does not matter, morally, what we call it. It makes no difference who arms the bombs and who fires the weapons, whether the hatred of the enemy is instilled at boot camp or gleaned from the blogosphere.

  http://lewrockwell.com/gregory/gregory228.html

 9. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 26/07/2011 16:19:01

  Αρρώστια ψυχικής φύσεως "ντυμένη" με πολιτικά κίνητρα. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

 10. mind trap avatar
  mind trap 26/07/2011 17:08:45

  Αν έδρασε από μόνο του, μπορεί να είναι τρελός, αλλά σίγουρα είναι και διάνοια συνάμα.
  Βλέποντας όμως και την φώτο με την στολή Ραδιο-βιολογικο-χημικού πολέμου και με την ένεση αντίδοτο στο χέρι, μάλλον αυτός ο άνθρωπος έχει ειδικές γνώσεις και εκπαίδευση που πάλι αν τα έκανε μόνος, επιβεβαιώνονται τα παραπάνω.
  Επειδή δεν είδα σχόλια για τα ένα στρέμμα παράσημα στη άγνωστη στρατιωτική επίσημη στολή, τον φαντάζομαι να απονέμει μόνος του παράσημα στον εαυτό του, προφανώς επειδή κέρδιζε στο Alliance. Τότε μιλάμε για πολύ ψυχοπαθή τύπο.
  Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ότι πιάστηκε ζωντανός γιατί πίστευε ότι έτσι θα δημοσιοποιούσε τις απόψεις του! Τελικά τι έγινε?
  Ενώ από την μία αποφασίστηκε απολογία κεκλεισμένων των θυρών για να μην ακουστεί η φωνή του δολοφόνου, ταυτόχρονα όλα τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν από εδάφια του "Μανιφέστου" του, 1516 σελίδων παρακαλώ.
  Σίγουρα αυτός ο τύπος δεν βαριόταν το γράψιμο και ταυτόχρονα δείχνει ένα πολύ δραστήριο άτομο. Ένα άτομο αποφασισμένο και πεπεισμένο για το σκοπό του και που μου φαίνεται δύσκολο να τα κάνει όλα μόνος του (υποκίνηση, εκπαίδευση, συγγραφή, παραγγελία - κατασκευή - τοποθέτηση τόνων εκρηκτικών) χωρίς να νοιώθει την σιγουριά και αναγνώριση και βοήθεια και συμμετοχή σε ένα ευρύτερο σύνολο κοινού σκοπού.
  Εντάξει είναι ο δολοφόνος, αλλά γιατί δεν τον αφήνουν να πει την κουταμάρα του. Γιατί δεν τον αφήνουν να φανεί παρανοϊκός σε μας?
  Δε ξέρω γιατί συνειρμικά μου έρχεται στο νου ο Lee Harvey Oswald. Ίσως γιατί κάπου έχουν κοινό προφίλ (όσο αφορά την στρατιωτική ή παραστρατιωτική εμμονή) ή μήπως γιατί το προφίλ τέτοιων ανθρώπων κάνουν για τέλεια θύματα.
  Λίγο στρατόκαυλοι, λίγο ακραίοι, λίγο κολλημένοι και λίγο κορόϊδα.
  Αυτοί δηλαδή που θα κάνουν την βρώμικη δουλειά με μεγάλη ευχαρίστηση (όπως το μειδίαμα στη φώτο της σύλληψης). Δηλαδή οι ίδιοι χρησιμοποιούνται και κάποιοι εκμεταλλεύονται τις όποιες ακραίες αδυναμίες τους.
  Αλλά ακριβώς αυτή η ακρότητα είναι που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον υποκινητή.
  Δεν τον βγάζω λάδι, είναι ο δολοφόνος, απλά πιστεύω ότι δεν είναι μόνος όπως θέλουν να το παρουσιάσουν.
  Γιατί άραγε?
  Για να δούμε αν θα τη βγάλει καθαρή μέχρι τη δίκη.....

 11. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 26/07/2011 18:15:33

  Εμένα αυτό το άτομο μου θυμίζει τους δικούς μας αναρχικούς ακροαριστερούς τρομοκράτες τύπου σέχτα, επαναστατικός αγώνας, πυρήνες, 17Ν. Κανένας τους μέχρι τώρα δεν πέτυχε τόσο μαζικές δολοφονίες όσο αυτός σε μια μέρα.
  Όμως διακρίνω το ίδιο πείσμα, μανιφέστα και προκυρήξεις, ζήτημα η στρατολόγηση, ο προσυλητισμός. Φαντάσματα της εξουσίας από τη μία και δήθεν μουσουλμανικός κίνδυνος από την άλλη, δόγματα, θεωρίες, φιλόσοφοι και ιστορικοί.
  Η παράνοια προ των πυλών αλλά γιατί εκφράστηκε έτσι και όχι με άλλο τρόπο; Γενικά ο εξτρεμισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα άτομα που θεωρούν ότι η κοινωνία τους πρόδωσε. Το μόνο που αλλάζει είναι ο ιδεολογικός αντίπαλος για να δικαιολογήσει τις δικές μας αποτυχίες. Ένας εξτρεμιστής ακροδεξιός τίθεται ενάντια στους μετανάστες μουσουλμάνους και αριστερούς, κατ'αυτόν "προδότες". Ένας εξτρεμιστής ακροαριστερός θα τίθεται ενάντια των ευκατάστατων οικονομικά ατόμων, των πολιτικών, των αστυνομικών, με λίγα λόγια ο ένας δίνει υπερβολική αξία στην πάλη των εθνών και ο άλλος στην ταξική πάλη για να δώσει ένα νόημα ύπαρξης στη φύση του.

  Αν εμάς αυτό που μας μείνει είναι ότι ο τύπος ήταν ακροδεξιός και μας πείραξε που σκότωσε νέους ανθρώπους και όχι πολιτικούς τότε μάλλον πέσαμε στην παγίδα του αριστερού εξτρεμισμού με το να διαλέγουμε νεκρούς βάσει της ιδεολογίας μας.
  Ζήτημα είναι η βία να περιθωριοποιείται από όπου και αν προέρχεται. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε οι ακροδεξιές και οι ακροαριστερές οργανώσεις να τίθονταν εκτός νόμου όσο αυτές επιθυμούν να περάσουν την προπαγάνδα τους με ειρηνικό τρόπο, αλλά όποτε διακρίνουμε την ροπή του ανθρώπου να στραφεί δόλια ενάντια του συνανθρώπου του τότε μάλλον πρέπει να επεμβαίνουμε σαν οργανωμένη κοινωνία.

 12. Lewnidas avatar
  Lewnidas 26/07/2011 18:58:55

  για τον hundigton λεει τπτ οι αυτα τα εχουν διαβασει οι μεντορες του!!1

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Lewnidas 26/07/2011 20:40:18

   Φυσικά παραπέμπει στο περιβόητο "The Clash of Civilisations" (Foreign Affairs"1993).
   Ωστόσο, άλλοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι αντλεί από άλλη παλιότερη πηγή (1992).
   h**p://www.dailykos.com/story/2011/07/25/998415/-Breiviks-Core-Thesis-is-White-Christian-Nationalism-v-Multiculturalism-
   But the thesis proposed by Breivik predates the Huntingon thesis (first published in a 1993 Foreign Affairs essay) and comes originally from a 1992 publication of the international network run by Lyndon LaRouche.
   "The New Dark Age: The Frankfurt School and `Political Correctness'" by Michael Minnicino, in Fidelio, Vol. 1, No. 1, Winter 1992 (KMW Publishing, Washington, DC

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/07/2011 21:46:35

  Ελάχιστα επισημάνθηκε ότι μετά τον χωρισμό των γονέων του Breivik, o πατέρας του διέκοψε απολύτως κάθε επαφή με το παιδί του. Έχει να τον δεί από τότε που ήταν 15 χρονών έφηβος.
  Αυτό είναι συγκλονιστικό ιστορικό. Φυσικά, δεν γίνεται κάθε εγκαταλλειμένος έφηβος εγκληματική προσωπικότητα, αλλά...
  Αλλά άς σκεφτούμε λίγο και το μαζικό ρεύμα χαλάρωσης της οικογενειακής συνοχής στη Δύση μετά το 197ο, ακόμη και σε πολύ ηπιότερες μορφές, και με όλα τα συνοδευτικά του: Είναι κάτι που επιδρά στην προσωπικότητα των παιδιών και εφήβων με πολύμορφα καταστροφικό τρόπο.
  Όταν προσπάθησα εδώ μέσα να πραγματευτώ το θέμα με ψυχαναλυτικούς όρους, κάποιος μου απάντησε ότι αυτά είναι "αερολογίες, κουραφέξαλα".
  Ο τυπικός δεξιός Δυτικός συντηρητισμός (όπως και η αντίστοιχη τυπική Αριστερά) είναι ανίκανος να δεί αυτοκριτικά την φθορά της συλλογικότητας και της οικογένειας, επειδή είναι ο ίδιος ακραία εγωιστικός, ωφελιμιστικός, Μαμμωνολάτρης, σεξιστικός, στρατόκαυλος, τεχνοκρατικός κτλ. Αντί να αναστοχαστεί για την παθογένεια που ξεκεινά από τη μεταμοντέρνα χαλαρή Δυτική οικογένεια, περιορίζεται να αφορίζει τους "πολιτισμικά ξένους".¨Η κόλαση είναι οι άλλοι", πού 'λεγε και ο υποκριτής και εγωιστής Σάρτρ.
  Ο αναστοχασμός μπορεί να είναι έργο ενός άλλου Δυτικού συντηρητισμού, ενός πραγματικού "συντηρητισμού ως πρόε τις αξίες" και μιας άλλης Δυτικής αριστεράς, χωρίς μεσσιανισμούς και συγκρουσιακό φετιχισμό.
  Πριν μερικά χρόνια, ο Breivik, όπως λένε οι τότε φίλοι του, δεν ήταν μοναχικός, ακοινώνητος ή ψυχωτικός. Είχε χιούμορ, εκανε καλή παρέα...
  Μετά, σαν να ενεργοποιήυηκε κάτι κρυμμένο μέσα του, άρχισε να ψάχνει παράξενα πράγματα, μπήκε στο εθνικο-λαïκίστικο κόμμα (που μετά του φάνηκε "υπερβολικά μετριοπαθές"), γύρευε νέεες δικτυώσεις στο Διαδίκτυο, άλλαξε πολύ...
  Το να ερευνήσεις μιά τέτοια "κατεστραμμένη ψυχή", το ξανθό γελαστό παιδάκι που έγινε "διάβολος", με τα εργαλεία του Φρόυντ, του Γιούνγκ, του Άντλερ ή άλλων, κλείνει μέσα αρκετή ουσία. Τουλάχιστον τόση όσο και η πολιτική διερεύνηση.
  Ο πατέρας του του συνιστά τώρα ν' αυτοκτονήσει. Ο ίδιος που δεν γύρισε ούτε να δεί το παιδί του επί 15 χρόνια.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Θείος 27/07/2011 00:11:50

   Γιατί δεν περιμένουμε τον ίδιο να τα πει;
   Κάποτε θα τα πει, αν δεν βρεθεί νεκρός μέσα στη φυλακή.

   20 χρονών όταν ήταν σύμφωνα με το μανιφέστο του τον πείραξε πολύ η γενοκτονία της Σερβίας. Και όπως λένε και οι φίλοι του, πριν μερικά χρόνια, ήταν κοινωνικός, όχι μια στρατιωτική μηχανή. Ίσως συμπίπτει με τα γεγονοτα η μεταστροφή του.
   Μπορεί να πολέμησε κιόλας στον πόλεμο αυτό -το πιο πιθανό- και επειδή εκεί τα πράγματα ήταν πάρα πολύ ζόρικα, σκλήρυνε και μεταμορφώθηκε σε "βετεράνο" 22 ετών.

   Και για τους αριστερούς τρομοκράτες έχουν γραφτεί σεντόνια επί σεντονίων για τα κίνητρά τους, τελικά βγάζουν οι ίδιοι βιβλία και εξηγούν την περίπτωσή τους.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Θείος 27/07/2011 00:16:48

   Και σε μια πλαδαρή κοινωνία κατά του στρατού, όπως διαμόρφωσαν την ελληνική, διόλου σκληραγωγημένη την τελευταία 40ετία, είναι αδύνατο να κατανοηθεί τι έγινε στη Σερβία.
   Εμείς δεν μπορούμε να το συλλάβουμε μέσα από την τεχνητή ευδαιμονία μας.

   Υπήρξαν όμως άλλοι που το γνώρισαν.
   Φαινεται ότι αυτός είναι ένας από αυτούς.

   Σήμερα βέβαια, οι τούρκοι έριξαν τις πλωτές γέφυρες στον Έβρο και γεφύρωσαν όλο το ποτάμι...

   Κατά τα άλλα τραλαλα, Φρόιντ, Γιουνγκ, Άντλερ και ανάλυση του καναπέως... (Mies van de Rohe)

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ αλλενάκι 27/07/2011 00:39:17

    ...χωρίς πολιτικούρες δεν αντέχεις.
    Άλλη φορά, θα γράψω για τους φίλους μου Σέρβους λιποτάκτες της δεκαετίας του '90, και τι τράβηξαν διπλά (και από τους βομβαρδισμούς των Yankees, και από τους "δικούς τους" γδάρτες του δικού τους λαούς).

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Ο Θείος 27/07/2011 01:01:54

     α, λιποτάκτες, ευχαριστώ, δεν θα το διαβάσω, έχω θέμα με το θέμα, δεν χρειάζεται να διαβάσω τίποτα, έχω φίλη Σέρβα αδελφική και λιποτάκτισσα δεν υπήρξε ποτέ,

     και ρώτησα μια φορά ένα υβρίδιο, εδώ κοσοβάρο με μητέρα σέρβα:
     "τι θεό πιστεύεις;" [φυσικά τίποτα, ούτε καν μουσουλμάνος δεν ήταν] και μου απάντησε μετά από ξάφνιασμα σα να τον είχε χτυπήσει κεραυνός: "και στους δύο"

     και έχω θέμα γενικά με τους αρνησίες στράτευσης, ειδικό θέμα, διότι έχουμε άτομο στην οικογένεια που σκοτώθηκε πηγαίνοντας να υπηρετήσει, εν τούτοις ποτέ δεν βαρυγκόμησε η μάνα του...

     και έχουμε και άλλον αριστερής προέλευσης και μάλιστα κυνηγημένη οικογένεια, που υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό επί δικτατορίας και τον έβαλαν στα τεθωρακισμένα, γιατί ήταν παληκάρι, παρά τον αριστερό στιγματισμό

     άστο καλύτερα...!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 27/07/2011 00:30:28

   Για τον πατέρα του, ο ίδιος τα λέει.
   Διπλωμάτης το επάγγελμα. Για το "χόμπυ" του (Ταϋλανδέζες) είχε χρόνο και διάθεση. Για το παιδί του, όχι.
   Μια Αμερικανική ματιά στο ζήτημα, αριστερή και “συντηρητική ως πρός τις αξίες”, άκρως πολιτική + ψυχαναλυτική:
   Christopher Lasch, "Λιμάνι σ' έναν άκαρδο κόσμο - Η οικογένεια υπό πολιορκίαν", εκδόσεις ΝΗΣΙΔΕΣ, 2007

   • Orestios avatar
    Orestios @ Ο Θείος 27/07/2011 06:46:24

    Έλα, που μου μάθατε όλοι την ψυχανάλυση και την πιπιλάτε σαν καραμένα.
    Τρομάρα σας.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Orestios 27/07/2011 13:54:45

     "Γνώθι σαυτόν": Η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσεις σ' έναν extreme εθνικολαïκιστή, "δεξιό" ή "αριστερό".
     Τώρα, άν θ' αντέξει να κυττάξει μέσα στην άβυσσο, δικό του πρόβλημα. Άν το λύσει, ίσως θα λύσει και τη νεύρωση.

  • καποιος avatar
   καποιος @ Ο Θείος 27/07/2011 10:07:02

   το πως λειτουργουν τα συμπλεγματα ειναι περιεργο. Μου εχει μεινει χαραγμενο συνεντευξη του πατερα του επικεφαλης του γκρουπ που εκτελεσε τις επιθεσεις τις 9/11 (δεν θυμαμαι ονομα αυτη τη στιγμη) να λεει κατι περιπου στο " ποιος να κανει τις επιθεσεις; αυτος; δεν το πιστευω!!! ως τα 15 του ηταν ντροπαλος κρυβοταν πισω απο τη μητερα του" κλπ κλπ!

   ενα θεμα με το πατερα του 100% το ειχε παρολο απο αραβικη οικογενεια!

 14. βραγχιόσαυρος avatar
  βραγχιόσαυρος 27/07/2011 08:26:07

  Ταλιμπάν, φανατικοί καλά λοβοτομημένοι μέσα από την πλύση εγκεφάλου, υπάρχουν σε όλες τις μεριές, σε όλες τις θρησκείες, σε όλες τις ιδεολογίες. Κάπου κάπου, ένας από αυτούς, ξεκόβει από το κοπάδι, και συμπεριφέρεται ωσάν να έχει αποκτήσει δική του βούληση. Μόνο που η βούληση δεν είναι δική του, είναι παρενέργεια του συστήματος που τον εξέθρεψε. Κι άν κάποιοι το κάνουν αυτό συστηματικά καταστρέφοντας στόχους όντες κινητές βόμβες στην Ασία, στατιστικά δεν έχει καμια διαφορά από τον υπόλοιπο κόσμο, μιας κι εκεί η πλύση εγκεφάλου έχει βρει ιδανικό έδαφος να δημιουργήσει τα εκτρώματά της. Αλλά, κι αν χρειαστεί, τα ίδια μπορεί να κάνει κι εδώ το "σύστημα", αν νιώσει ότι απειλείται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.