08/12/2011 11:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πόρτα" στην Μέρκελ από Αυστρία - Φιλανδία

Δύο από τις βασικές προτάσεις του γαλλογερμανικού σχεδίου αλλαγής της συνθήκης της Ε.Ε. -ο «χρυσός κανόνας» και η λήψη αποφάσεων για το μελλοντικό μηχανισμό στήριξης με ειδική πλειοψηφία- έφαγαν πόρτα χθες από δύο συμμάχους της Γερμανίας στην ευρωζώνη, την Αυστρία και τη Φινλανδία. Σε σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο αυστριακό Κοινοβούλιο και τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να εγκρίνουν το «χρυσό κανόνα» -την ενσωμάτωση δηλαδή πρόβλεψης στο Σύνταγμα της χώρας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αποτέλεσμα ήταν η κεντρώα κυβέρνηση της Αυστρίας να μην καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει τα 2/3 των ψήφων, που ήταν αναγκαία για να περάσει η σχετική τροπολογία στο Σύνταγμα.

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 08/12/2011 13:05:55

  Τώρα που το αγγούρι τής κρίσης έφτασε και σε πιο ευγενή οπίσθια, άρχισαν να το παίζουν δύσκολα τα γιουσουφάκια τής Γερμανίας.
  Θέλω να δω πού θα πουλάει η Αυστρία τα σοκολατάκια Μότσαρτ και η Φινλανδία τα κινητά της έτσι και καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Όχι, αλλά το θέλω πάρα πολύ.

  • GIANT POWER avatar
   GIANT POWER @ Στέργιος 08/12/2011 15:54:49

   ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΝ ΚΑΤΙ "ΞΕΝΟ" ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ.

   • factorx avatar
    factorx @ GIANT POWER 08/12/2011 16:20:43

    Διαμαρτύρεσαι κιόλας. Τι είναι αυτό; σχόλιο;
    Απευθύνομαι λοιπόν και σ΄εσένα και στους παρόμοιους: Αν νομίζετε οτι εμείς θα πέσουμε σε επίπεδο λιβαδιού βοσκής κάθε αναξιοπαθούντα κάνετε μεγάλο λάθος

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/12/2011 15:27:55

  Ναζάκια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.