#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/12/2011 23:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πολεμικά" σχέδια εκκένωσης Βρετανών από ...χρεοκοπημένες χώρες του Νότου!!!Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να βγάλει τους Βρετανούς πολίτες από την Ισπανία και την Πορτογαλία, σε περίπτωση που καταρρεύσουν τα τραπεζικά συστήματα των δυο αυτών χωρών.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε το βασιλικό ναυτικό να σπεύδει στην Costa del Sol για να απεγκλωβίσει κάποιους μαυρισμένους συνταξιούχους τουρίστες.

Σύμφωνα με τα σχέδια που εκπονούνται, θα σταλούν πλοία, αεροσκάφη, και λεωφορεία προκειμένου να επαναπατρίσουν Βρετανούς, οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων για να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, ή να επιστρέψουν στη πατρίδα τους, σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης.

Όπως έγραψε η Sunday Times, το υπουργείο Εξωτερικών, και αυτό των Οικονομικών, προχώρησαν στις προετοιμασίες μετά την πρόσφατη υποβάθμιση δέκα ισπανικών τραπεζών από πλευράς του οίκου Standard & Poor's.

Ο εν λόγω οίκος έθεσε μερικές ισπανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Banco Popular, υπό «πιστωτική παρακολούθηση με αρνητικές προοπτικές», κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται περαιτέρω υποβάθμιση τους.

Ένας άλλος οίκος, ο Fitch, προειδοποίησε πως μάλλον είναι απίθανη πλέον μια επίλυση της κρίσης του ευρώ.

Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από τις ισπανικές τράπεζες να μην ζητήσουν την  εξόφληση των στεγαστικών δανείων από Βρετανούς μετανάστες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάσχεση των σπιτιών τους. Υπενθυμίζεται ότι πάρα πολλοί Βρετανοί με χαμηλά εισοδήματα ζουν μόνιμα στην Ισπανία ως συνταξιούχοι.

Πέραν του επαναπατρισμού τους, το υπουργείο Εξωτερικών μελετά και τη σύσταση ενός ταμείου που θα παραχωρεί μικρά δάνεια στους  Βρετανούς  της Ισπανίας που θα έχουν ανάγκη. Παράλληλα θα ζητηθεί από τις ισπανικές τράπεζες να επιτρέψουν την πρόσβαση των Βρετανών υπηκόων στις καταθέσεις τους, ακόμη και σε περίπτωση τραπεζικής κατάρρευσης.

Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί; Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πηγή του υπουργείου της είπε, πως ένα εφιαλτικό  σενάριο θα ήταν «… να δούμε χιλιάδες Βρετανούς αποκλεισμένους στα αεροδρόμια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, χωρίς πρόσβαση σε χρήματα από ΑΤΜ, και χωρίς τρόπο εξόδου από την χώρα. Σε μια τέτοια περίπτωση ποιον θα κατηγορήσουν; Το υπουργείο Εξωτερικών ασφαλώς».

 

The Week

http://www.theweek.co.uk/uk-news/euro-debt-crisis/43712/if-spains-banks-collapse-uk-may-send-navy-save-ex-pats

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δικερως avatar
  Δικερως 18/12/2011 23:38:52

  Οι φιλοι μας οι Βρεττανοι ειναι ειδικοι σε θεματα ταχειας κενωσεως.

 2. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 19/12/2011 00:29:14

  Παιανίζει εμβατήρια η Αλβιώνα και αποπάτησε η φοράδα στ' αλώνι.

 3. anetos avatar
  anetos 19/12/2011 07:46:52

  "..θα σταλούν πλοία, αεροσκάφη, και λεωφορεία προκειμένου να επαναπατρίσουν Βρετανούς,.."

  τους ρώτησαν αν θέλουν επαναπατρισμό ?

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 19/12/2011 16:46:53

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος Βρεττανός σε αυτές τις χώρες που να ανησυχεί σοβαρά. Πιο ανήσυχοι είναι οι γηγενείς των χωρών αυτών.

  Πλέον καί στην Πορτογαλία γίνονται ανοιχτά συζητήσεις για το ενδεχόμενο (αναγκαστικής) επιστροφής στο εθνικό νόμισμα (εσκούδο). Πριν μια-δυο βδομάδες είχε κυκλοφορήσει περιοδικό με τον τίτλο αυτό. Σήμερα τοποθετήθηκε επί του θέματος ο πρόεδρος της ένωσης διατραπεζικών υπηρεσιών (SIBS - η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ΑΤΜ στην Πορτογαλία μέσω ενός κοινού δικτύου), αποτιμώντας τις συνέπειες που θα είχε κάτι τέτοιο στις καταθέσεις και στα εισοδήματα.

  Η πιο εντυπωσιακή είδηση όμως είναι ότι σε δύο εμπορικά κέντρα (ένα στην περιοχή του Πόρτο και ένα στην περιοχή της Λισσαβώνας) από αυτό το Σ/Κ θα λειτουργήσουν τα δυο πρώτα αυτόματα μηχανήματα πώλησης χρυσού - σε ράβδους ή σε νομίσματα! Δείγμα της ανασφάλειας των Πορτογάλων (την οποία κάποιοι επιδιώκουν να μετατρέψουν σε κέρδος).

 5. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 20/12/2011 02:15:24

  Καλά τι τους κάνει να πιστεύουν ότι τα πράγματα στην ταλανιζόμενη από την κρίση αγγλία είναι καλύτερα;
  Και γιατί όταν έγιναν οι ταραχές στο Λονδίνο πριν κάτι μήνες (τέτοιες ταραχές φοβούνται ότι θα γίνουν στον νότο;) καμία άλλη χώρα δεν πήρε τους πολίτες της από την Αγγλία;
  Μου φαίνεται ότι η όλη ιστορία είναι να κάνουν εφέ ότι
  1)Μόνο αυτοί ξέρουν να προστατεύουν τους πολίτες τους και ότι
  2)Η Αγγλία είναι σοαρό κράτος που δεν πρόκειται να πάθει αυτό που προορίζονται να πάθουν οι Ισπανοί / Έλληνες / Πορτογάλοι / Γάλλοι και ποιος ξέρει ποιος μάλλος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.