#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/08/2011 11:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Παίρνουν τα μέτρα" και στους ΙταλούςΜε έκτακτα όσο και επώδυνα μέτρα που στοχεύουν στην αποτροπή του δημοσιονομικού εκτροχιασμού απάντησε η ιταλική κυβέρνηση στην -κατά Μπερλουσκόνι- κερδοσκοπική επίθεση που μετά την Ελλάδα έπληξε τη χώρα του. Μεταξύ άλλων προβλέπεται μαχαίρι σε 54.000 θέσεις αξιωματούχων στην τοπική αυτοδιοίκηση. "Η καρδιά μας στάζει αίμα που βάζουμε χέρι στην τσέπη των Ιταλών" δήλωσε ο Καβαλιέρε που επιβεβαίωσε και την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος τους, είναι ο μηδενισμός της σχέσης ελλείμματος ΑΕΠ, μέχρι το 2013. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις Τρεμόντι και Μπερλουσκόνι:

Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων, αγγίζουν σχεδόν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Ανάλογο το ύψος των περικοπών στην δημόσια διοίκηση
Η υγεία, η έρευνα, ο πολιτισμός και η παιδεία, όπως τόνισε ο "Καβαλιέρε" δεν πλήττονται από την δέσμη μέτρων
Σε σχέση με τις σταθερές χρηματοοικονομικές απολαβές, η φορολόγησή τους καθορίζεται στο 20%, εκτός από τα ομόλογα του δημοσίου που παραμένουν στο 12,5%
Προβλέπεται καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με παύση από τα επαγγελματικά σωματεία, όσων δεν συνηθίζουν να δίδουν νόμιμες αποδείξεις
Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα εξοικονομηθεί από περικοπές σε συντάξεις, με κύριο βάρος, όμως, στην επιτάχυνση της αύξησης της συντάξιμης ηλικίας των γυναικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, που θα πρέπει να φτάσει στο εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας
Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα προέλθει από έκτατη εισφορά των μεγαλοεισοδηματιών (με απολαβές άνω των 90 χιλιάδων ευρώ το χρόνο)
Οι διάφορες συμβάσεις εργασίας θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε τοπικό επίπεδο, σε κάθε βιομηχανία και επιχείρηση μεμονωμένα, έξω από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Θα δοθούν κίνητρα για τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών που προσφέρουν οι διάφοροι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (όπως των αστικών μεταφορών)

Πρόκειται, επίσης, να απλουστευθούν οι κανόνες για την έναρξη της επιχειρηματική δραστηριότητας και να ανοίξουν, σταδιακά, τα κλειστά επαγγέλματα. Οι γιορτές μη θρησκευτικού χαρακτήρα (όπως η Πρωτομαγιά ή της Αβασίλευτης Δημοκρατίας) θα γιορτάζονται τις Κυριακές, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την μείωση των περιφερειών, ο Ιταλός πρωθυπουργός, τόνισε ότι θα πρέπει να πληρούν προϋποθέσεις ενός κατώτατου αριθμού κατοίκων (ο αριθμός που αναφέρθηκε είναι τριακόσιες χιλιάδες) αλλά οι περικοπές, θα ισχύσουν από τις επόμενες τοπικές εκλογές. Σχετικά με τους δήμους, όσοι μετρούν λιγότερους από χίλιους κατοίκους, θα εκπροσωπούνται μόνο από τον δήμαρχο.

http://www.ethnos.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NEOTERA avatar
  NEOTERA 13/08/2011 11:52:38

  Τι κάνει τη διαφορά με εμάς ? Το πρώτο. Και γιατί χτυπούν αλύπητα τον Μπερλουσκόνι, ενώ επαινούν και "χαϊδεύουν" τον γιωργάκη τους ? Το δεύτερο!
  ■Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων, αγγίζουν σχεδόν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Ανάλογο το ύψος των περικοπών στην δημόσια διοίκηση
  ■Η υγεία, η έρευνα, ο πολιτισμός και η παιδεία, όπως τόνισε ο “Καβαλιέρε” δεν πλήττονται από την δέσμη μέτρων

 2. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 14/08/2011 00:17:31

  Έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα άνω των 90.000 €.
  Δεξιός ο Μπερλουσκόνι, δεν πήρε μαθήματα από τους εδώ σοσιαλιστές που επέπεσαν στις συντάξεις των 500 €.
  Όσο γιατί τον χτυπούν; Κάτι δουλειές με τον Πούτιν εννοεί να συνεχίζει να κάνει παρά την ενόχληση αυτών που έβγαλαν Πρόεδρο ένα "ηλιοκαμμένο κύριο" όπως τους είπε. Άξιο παρατήρησης, πάντως, το "παπαγάλισμα" των εδώ νταβατζοΜΜΕ εναντίον του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.