28/03/2013 21:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Η Σλοβενία δεν είναι Κύπρος" δηλώνει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Η Σλοβενία δεν είναι Κύπρος και δεν έχει ανάγκη διεθνούς βοήθειας, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Μάρκο Κράνιετς.

Η Σλοβενία αναφέρεται συχνά ως ένας από τους “αδύναμους κρίκους” στην ευρωζώνη, κυρίως τις τελευταίες ημέρες, μετά την έγκριση του σχεδίου παροχής βοήθειας στην Κύπρο. Ωστόσο ο Κράνιετς, μιλώντας στο σλοβενικό πρακτορείο STA τόνισε ότι η χώρα “δεν είναι σε κατάσταση τέτοια ώστε να χρειάζεται να ζητήσει διεθνή βοήθεια”.

Ο διοικητής σημείωσε ότι τα τραπεζικά συστήματα Σλοβενίας και Κύπρου δεν συγκρίνονται μεταξύ τους, δεν είναι του ίδιου μεγέθους και δεν υπάρχει πιθανότητα να τους επιβληθεί η ίδια λύση. Είπε ότι ο σλοβενικός τραπεζικός τομέας αντιπροσωπεύει το 40% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ενώ στην Κύπρο ήταν τριπλάσιος του ΑΕΠ της χώρας.

Η Σλοβενία είναι αντιμέτωπη με οικονομική ύφεση και έχει προβλήματα στο υπερχρεωμένο τραπεζικό σύστημά της. Ο Κράνιετς κάλεσε τη νέα πρωθυπουργό της χώρας, Άλενκα Μπράτουσεκ, να εφαρμόσει το συντομότερο δυνατόν μια σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν τις τράπεζες να ανακάμψουν. “Οι νόμοι υπάρχουν ήδη, πρέπει να τους εφαρμόσουμε για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε σε έναν με δυο μήνες. Θα συμβουλεύσω την κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής”, πρόσθεσε.

Στις 18 Μαρτίου το ΔΝΤ υπολόγιζε στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τριών μεγαλύτερων σλοβενικών τραπεζών, όμως το ποσό αυτό ενδέχεται να αυξηθεί εάν επιδεινωθούν οι οικονομικές συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. cynthia avatar
  cynthia 28/03/2013 21:52:53

  Ο διοικητής της κεντρικης τραπεζας Σλοβενιας : "Θα συμβουλεύσω την κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής".
  Ενα μήνα πριν , η εντολοδοχος πρωθυπουργος : "Η Μπράτουσεκ επισήμανε ότι θα επιδιώξει να κατευθύνει τη Σλοβενία με ασφάλεια σε εκλογές και απαρίθμησε τις τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησής της: εκκίνηση της ανάπτυξης, εξισορρόπηση των δημοσίων οικονομικών χωρίς παρεμπόδιση της ανάπτυξης, προστασία και ανάπτυξη του δημόσιου τομέα και ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς του κράτους."
  Τα συμπεράσματα εύγλωττα για το μέλλον της χώρας.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/03/2013 23:12:42

  "Η Πορτογαλία δεν είναι Ελλάδα" έλεγε ο υπουργός
  οικονομικών της φίλης και εταίρου χώρας.
  h**p://expresso.sapo.pt/portugal-nao-e-a-grecia-insiste-vitor-gaspar=f774646

 3. Νιόβη avatar
  Νιόβη 29/03/2013 00:07:36

  Είδαν Κύπρο και τρόμαξαν οι Σλοβένοι. Παιδιά, μην το κουράζετε. Είστε ό,τι πει η Αγγελικούλα ότι είστε, οπότε χαλαρώστε κι αν είναι να ᾽ρθει θε να ᾽ρθει.

  • cynthia avatar
   cynthia @ Νιόβη 29/03/2013 09:31:13

   Αγαπητή Νιόβη , δεν χρειάζεται να έχει κανείς πολλή φαντασία για να καταλάβει τι θέλουν οι Angela & Co να κάνουν στην Σλοβενία . Αρκεί να διαβάσει τις δηλώσεις των πολιτικών τους ! Λες και είναι copy paste απο προηγόυμενες "διασώσεις " !

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 29/03/2013 12:21:51

  Εννοείται δεν είναι κύπρος η Σλοβενία, ούτε καν Ελλάδα ή πορτογαλία...

  Είναι πολύ χειρότερη...

 5. georgek avatar
  georgek 30/03/2013 07:28:34

  ''Όταν οι Ναζί ήρθαν για τους κομμουνιστές,
  έμεινα σιωπηλός,
  δεν ήμουν κομμουνιστής.
  Ύστερα φυλάκισαν τους κοινωνικούς δημοκράτες,
  κι εγώ έμεινα σιωπηλός,
  δεν ήμουν κοινωνικός δημοκράτης.
  Ύστερα ήρθαν για τους συνδικαλιστές,
  κι εγώ δε μίλησα,
  δεν ήμουν συνδικαλιστής.
  Ύστερα ήρθαν για τους Εβραίους,
  κι εγώ δε μίλησα,
  δεν ήμουν Εβραίος.
  Όταν ήρθαν για μένα,
  δεν είχε απομείνει κανένας, να μιλήσει για μένα.'' Ο νοών νοείτω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.