#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/05/2011 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Αν μη τι άλλο, οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα..."Όσο και να επιβιώνουν μέσα μου  τα παιδιόθεν αναπτυγμένα αντιαμερικανικά αισθήματα, τα οποία προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η «ασυδοσία» της αμερικανικής διαχρονικής (από το 1945) εξωτερικής πολιτικής, εν τούτοις δεν παύω να στέκομαι ενεός απέναντι στην απόλυτη «δημοκρατικότητα» που ώρες ώρες χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ.

Και δεν αστειεύομαι καθόλου. Αναφέρομαι σε εκείνη την έκφανση της αμερικανικής πολιτικής πραγματικότητας, που δεν διστάζει να στείλει στο καναβάτσο τον οποιοδήποτε μεγαλόσχημο, μόλις αυτός παραφερθεί, κάτι δηλαδή σαν αυτό που έκαναν οι πρωτεργάτες της δημοκρατίας, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αυτούς δηλαδή που μας αρέσει να μνημονεύουμε αλλά που δεν τολμάμε να μιμηθούμε.

Όπως λοιπόν και  εκείνοι δεν δίσταζαν να εξοστρακίσουν ή ακόμη και να εξοντώσουν τον οποιοδήποτε … ξέφευγε, όσο τεράστιος κι αν ήταν, έτσι και  οι σημερινοί Αμερικάνοι, δεν διστάζουν να τα βάλουν με τα μεγάλα τους ονόματα. Κι αυτό είναι ένα υγιέστατο συστατικό της δημοκρατίας, και μιας ευνομούμενης κοινωνίας.

Θυμάμαι το 1980 περίπου, στον Καναδά, όταν πρωθυπουργός ήταν η τότε φίρμα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής , ο Πιέρ Τριντό. Τον σταμάτησαν οι τροχονόμοι για υπερβολική ταχύτητα, του πέρασαν χειροπέδες, και στη συνέχεια τον παρέπεμψαν σε δίκη για επικίνδυνη οδήγηση. Τον πρωθυπουργό της χώρας!

Στη περίπτωση της Αμερικής, δεν είναι μόνο τα δικά τους μεγάλα ονόματα που με το πρώτο ξεστράτισμα τα κατεβάζουν δυο τρία κλικ. Το ίδιο κάνουν και με τον οποιονδήποτε, ασχέτως του βεληνεκούς του. Κλασικό παράδειγμα η χθεσινή σύλληψη του μεγαλόσχημου «μπερμπάντη» Ντομινίκ Στρος Καν. Φαντάζεστε κάτι ανάλογο να συνέβαινε στα καθ ημάς; Θα είχε συλληφθεί η καμαριέρα πάραυτα, και εκτός από τον εισαγγελέα, θα είχε παραπεμφθεί σούμπιτο και τους τηλε-εισαγγελείς μας που είναι σαφώς πιο αυστηροί. Τον αστυνόμο που θα τολμούσε να ασχοληθεί, θα τον βλέπαμε να ρυθμίζει τη κίνηση  στη Κάρπαθο, και τον δε Στρος Καν θα του ζητούσαμε απαξάπαντες γονυπετείς … εθνική συγγνώμη.

Σε μια χώρα όπου και ο τελευταίος ξεχασμένος συνταξιούχος βουλευτής απολαμβάνει της πλήρους ασυλίας, όπου το πολιτικό προσωπικό θεωρεί την απόλυτη ασυδοσία κεκτημένο δικαίωμα… Σε μια χώρα που δυστυχώς ακόμη είναι στο μεδούλι της ξενόδουλη (άσχετα αν εμείς το θεωρούμε φιλοξενία), όπου για παράδειγμα, πολύ πρόσφατα ζητήσαμε διπλωματική συγγνώμη από τα Σκόπια, διότι κάποιος τροχονόμος στη Βόρεια Ελλάδα τόλμησε να σταματήσει αυτοκίνητο που περνούσε τα κόκκινα σαν να μην υπήρχαν, αλλά που ο οδηγός του ήταν ανθυποπρόξενος (ή κάτι τέτοιο) της γείτονος φίλης FYROM…, ε σε μια τέτοια χώρα δυστυχώς δεν υπάρχει λογοδοσία για κανέναν μεγάλο  ή έστω ψευτο-παράγοντα. Είμαστε η χώρα του «ξες ρε ποιος είμαι εγώ;».

Για αυτό, και άσχετα με τα αισθήματα που τρέφουμε απέναντι στην ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, ας μη ξεχνάμε πως σε αυτή τη χρονική συγκυρία είναι η μόνη που θυμίζει (αλλά και που εφαρμόζει) τη βασική δημοκρατική αρχή, που οι πρόγονοί μας δίδασκαν και εφάρμοζαν, το ότι δηλαδή όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους.

Αν μπορούσαμε να την εφαρμόσουμε και εμείς, ίσως κάποια πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά στη κοινωνία μας. Όμως δεν μπορούμε, και για αυτό θα είμαστε εσαεί μια μπανανία, που δυστυχώς δεν εξάγει ούτε καν μπανάνες.

 

Strange Attractor

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 17/05/2011 09:56:04

  Έτσι ακριβώς. Όποιος παρακολούθησε Μέγακάναλο χτές και σήμερα, θα καταλάβαινε από το λόγο του Καμπουράκη τί τύχη θα είχε η καμαριέρα, αυτό το άθλιο υποκείμενο που δουλεύει για τα συμφέροντα των υποκριτών Αμερικανών! Στη Σπιναλόγκα οι καμαριέρες, αλληλεγγύη στους φιλέλληνες και διωκόμενους τροϊκανούς.

 2. αντιπροοδευτικός avatar
  αντιπροοδευτικός 17/05/2011 09:57:48

  Τι κρίμα τέτοιους δημοκράτες να τους ελένχει το εβραίικο λόμπυ

 3. Orestios avatar
  Orestios 17/05/2011 10:01:26

  Αντιθέτως στην Ευρώπη, όλα τα βάζουν κάτω από το χαλί (ή πίσω από τις κουρτίνες) και υπάρχει ομερτά για πράξεις αξιόποινες για πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες ή εταιρίες.
  Η Αμερική τουλάχιστον είναι κράτος και δεν είναι τυχαίο που θα είναι πάντα μπροστά.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 17/05/2011 10:22:58

  Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΑΙΝΕ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ, ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΑΙΝΕ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΑΙΝΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΟΥ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ...

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/05/2011 11:13:27

  Και για την Εnron πήγαν φυλακή ο πρόεδρος και ο διευθύνων.
  Αλλά 30.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο και έχασαν τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις.
  Και οι κάτοικοι της Καλιφόρνια πλήρωναν 3-4000 $ λογαριασμούς ρεύματος γιατί η Εnron τζογάριζε στην ενέργεια.
  Γιατί καμμία "αρχή" δεν εμπόδισε τη δημιουργία της "φούσκας".

  Οι "άτεγκτοι" κολασμοί έχουν συμβολικό στόχο. Να κρατάνε ενωμένη μια τεχνητή κοινωνία που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ συνεκτικό ιστό, εθνικό ή άλλο, παρά : το δολλάριο.

  Σε αυτή την "δημοκρατία" που "θριαμβευτικά" κλείνει τον Στρος Καν φυλακή, ο Έλληνας ελεγκτής ζητούσε επίμονα 2 χρόνια από τη SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) να πάρει μέτρα για τον Madoff και αυτή κώφευε.

  Σε αυτή την "δημοκρατία" που "θριαμβευτικά" κλείνει τον Στρος Καν φυλακή, το 2011 θα γίνουν 5 εκατ. εξώσεις-κατασχέσεις κατοικιών.
  Κανένας δεν πρόλαβε τη "φούσκα" στην στεγαστική πίστη.

  Σε αυτή την "δημοκρατία" που "θριαμβευτικά" κλείνει τον Στρος Καν φυλακή, το Midwest έχει γίνει no man's land και στις μεγαλουπόλεις έχουν δημιουργηθεί οι λεγόμενες tent cities (πόλεις με σκηνές), φαβέλας.

  Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν.
  Κάλλιο θεσμικό πλαίσιο ελέγχων παρά Madoff στη φυλακή.

  Οι τυφλοί αντιαμερικανισμοί κάνουν κακό. Το ίδιο και οι "θαμπωμένοι" φιλοαμερικανισμοί.

  • Περίεργος avatar
   Περίεργος @ Προφήτης 17/05/2011 11:22:56

   Και λίγα είπες..... βομβάρδισαν και τον μισό πλανήτη τα τελευταία χρόνια!

   Απλά που και πού κάνουν και κάτι σωστό! σε αντίθεση με άλλους....

   • Ευμένης avatar
    Ευμένης @ Περίεργος 17/05/2011 11:42:04

    Ίσως να βομβαρδίζουν τον άλλο πλανήτη αλλά στη χώρα τους δεν κουνιέται κουνούπι και περνάνε μια χαρά σε σχέση με άλλους.
    Φυσικά αυτοί είναι εγωιστές και κοιτάζουν τη πάρτη τους.
    Ενώ εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι.
    Εκχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα, φιλοξενούμε 2 εκατ. λαθρομετανάστες, ανησυχούμε για τα δικαιώματα των Παλαιστηνίων, των Μαμελούκων και των Αρειανών κ.α. επειδή έχουμε λύσει τα δικά μας προβλήματα.
    Βλέπεις στην Ελλάδα είμαστε καθαροί , δεν έχουμε λόμπυ και λαμόγια σαν τον Madoff( α ρε Γιούκο, σε ξεχάσανε) , έχουμε υγεία, παιδεία, δεν πάνε χαμένοι οι φόροι μας.. Δεν έχουμε κομπίνες στο χρηματιστήριο, δεν στήνουμε παιγχνίδια στο ποδόσφαιρο, και το σημαντικότερο ποτέ, μα ποτέ, δεν συλλαμβάνουμε βουλευτές-και καλού κακού τους δώσαμε και άσυλο. Επίσης άσυλο έχουν οι μαυριδεροί τύποι που μιλάν σπαστά Ελληνικά ενώ καμία ανοχή δεν επιδικνύεται στους ιθαγενείς (μόνη ελπίδα τους η πολύ ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι).
    Αντί να κοιτάμε τα καλύτερα μπας και βελτιώσουμε τα χάλια μας αρχίσαμε όπως η αλεπού όσα δεν φτάνουμε να τα κάνουμε κρεμαστάρια.
    Το παραμύθι ότι ζούμε στη καλύτερη χώρα του κόσμου καλά κρατεί..

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Προφήτης 17/05/2011 11:53:40

   +++1000

  • sawas avatar
   sawas @ Προφήτης 17/05/2011 13:02:37

   και μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers (ζημίες ~200 δις $) δεν είδαμε να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι.....

   Επιλεκτική η τιμωρία.....

   Στην περίπτωση του Madoff μάλλον θα την πάτησαν πολλοί κυβερνητικοί ή "επενδύτες" με διασυνδέσεις.......

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 17/05/2011 13:19:20

   Στην Ελλάδα ποιός πήγε ή θα πάει φυλακή για την απώλεια ΟΛΩΝ των συντάξεων; Ποιός μέτοχος ή διευθυντής εταιρείας για ο,τιδήποτε; Για την Μεταλλοπλαστική Αγρινίου; Για τον Λαναρά; Για το μεταμεσονύκτιο 20% του ΟΤΕ; Για αυτό που πάνε να κάνουν στην ΔΕΗ; Ή η φυλάκιση της 35χρονης είναι η Θεία Δίκη;

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Προφήτης 17/05/2011 14:17:43

   Οι “άτεγκτοι” κολασμοί έχουν συμβολικό στόχο. Να κρατάνε ενωμένη μια τεχνητή κοινωνία που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ συνεκτικό ιστό, εθνικό ή άλλο, παρά : το δολλάριο.
   Και την σημαία θα πρόσθετα.
   Το πρώτο (δολλάριο) είναι για τήν άπληστη ανθρώπινη τάση προσπορισμού υλικού οφέλους (κοινή σε όλους τους ανθρώπους).
   Το δεύτερο (σημαία) είναι να φυλακίζει την έμφυτη ανθρώπινη ιδιότητα στην πορεία αυτοπροσδιορισμού της.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Ιαπετός 17/05/2011 15:57:04

    Πολύ σωστό, η σημαία εξυπηρετεί ένα ψευδεπίγραφο καταγωγικό ανήκειν.

 6. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 17/05/2011 11:49:34

  Σιγά βρε παλληκάρια, η "αδέκαστη" δικαιοσύνη...

  Για προσχήματα μιλάμε πάλι. Σίγουρα, καλύτερα λειτουργεί από τη δική μας δικαιοσύνη, αλλά, αν ήτανε στη θέση του Στρως-Καν κανένας γερουσιαστής ή υπουργός ή μεγαλοτραπεζίτης, θα σούλεγα εγώ τι θα συνέβαινε στην καμαριέρα. Και μη μου πείτε για Enron, εκεί δε μπορούσανε να κάνουνε αλλιώς.

  Στημένη δουλειά μου βρωμάει. Φαίνεται πως οι Αμερικάνοι προτιμούν Σαρκοζύ ή ακροδεξιούς, μια και οι Σοσιαλιστές χωρίς Στρως-Καν θα φάνε τα (ενδοκομματικά) μουστάκια τους...

 7. ataktos avatar
  ataktos 17/05/2011 11:56:19

  παλιά το λέγαν ...Sonderbau

 8. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 17/05/2011 12:52:47

  Οσοι εκθειαζετε το καταρρεων εκτρωμα που εσεις το λετε Αμερικη, ενω εγω το λεω οπως ειναι, πρεπει να ασχοληθειτε περα απο τις βιτρινες και να διαπιστωσετε ποσο τεραστια ειναι η διαφθορα στην Αμερικη. Απλα ερευνηστε για την οικογενια Κλιντον. τα ιχνη που εχει αφησει πισω της ειναι μια σειρα απο πτωματα, το λεγωμενο Clinton body trail.
  Μια βασικη διαφορα της Αμερικης με την Ελλαδα. Οταν οι μεγαλες πολεις της Αμερικης θα καταντησουν παραγκες και ο συνηθως τροπος Αμερικανικος αντιπετωπισης των προβληματων θα υπερισχυσει, δηλαδη ενω πρωτα δημιουργουμε το προβλημα για να βγαλουμε ενα καποιο κερδος η συμβαινει ως ατυχημα κατα τη προσπαθιεια μας να βγαλυομε κερδος οταν οι πιθανοτητες κεδρους μας τελειωσουν μετα απλα μετακινουμαστε αλλου, ΕΝΩ οι Ελληνες ακομη θα κατοικουν στις δικες τους πολιτειες, οπως εκαναν εσω και 3000 χρονια. Δεδομενου οτι οι Αμερικανοι ΠΛΕΟΝ εξαγουν αυτη τη νοοτροπια στις Παγκοσμιες τους επιχειρησεις καθε ειδους.

  Ιδου το μελλον της Αμερικης:

  Μια θαλασσα που δημιουργηθηκε απο αρδευτικο "ατυχημα" και μετα χρησιμοποιηθηκε σε αυτη τη μορφη της παλι για εκμεταλευση και οταν αρχισε πλεον να ξεραινεται απεμεινε αυτο το σιχαμερο τοπιο που θυμιζει η διηγημα του H.P. Lovecraft η την Αποκαλυψη. Βρισκεται μερικα μονο χιλιομετρα μακρια απο το Λος Αντζελες.

  h++p://www.youtube.com/watch?v=otIU6Py4K_A

  Δοξασοι ο θεος δεν εχουμε ως Ελληνες ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ!

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Greece Pleading 17/05/2011 12:53:36

   Αμερικη η χωρα που εγινε υπερδυναμη απο "ατυχημα". Βλεπε ΒΠΠ'

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Greece Pleading 17/05/2011 13:14:55

   Αυτά τα ξέρεις από πρώτο χέρι, ή από αστρολογικά περιοδικά;

  • Περίεργος avatar
   Περίεργος @ Greece Pleading 17/05/2011 13:36:49

   "Δοξασοι ο θεος δεν εχουμε ως Ελληνες ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ!"

   Ίσως αυτό να αλλάζει σιγά σιγά. Οι Αμερικανοί (δηλαδή οι πολίτες της USA) ήταν πάντα πολύ περίφανοι που είναι Αμερικανοί ενώ η σημαία τους κυματίζει σε πολλά σπίτια και αυτοκίνητα (ασε μπλουζάκια και καπέλα) επι μονίμου βάσεως, και όχι μόνο στις εθνικές γιορτές.

   Ας κοιτάξουμε γύρο μας, έχω την εντύπωση ότι (και πέρα τπό την χρυσή αυγή) οι σημαίες που είναι μόνιμες έχουν τελευταία πολλαπλασιαστεί.... Η τελευταία που είδα ήταν στο πίσω τζάμι ενός TAXI.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Περίεργος 17/05/2011 14:06:28

    πες τα Χρυσόστομε... Ντρεπόμαστε να πουμε ότι είμαστε Έλληνες αλλά νοιαζόμαστε για ...άλλους. Μου έγινε κριτική σε σχόλιο που άφησα αλλού (για ενεργειακά) ότι είμαι "΄Ελληνας", λες και είναι κακό να είσαι Έλληνας. Οι Ευρωπέη της Βορείου Υεμένης...

   • sawas avatar
    sawas @ Περίεργος 17/05/2011 14:10:08

    Ερώτηση παγίδα!

    Δηλαδή είναι καλός ο πολυπολιτισμικός προσανατολισμός τύπου Αμερικής?

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ sawas 17/05/2011 14:47:03

     Προσωπικά δεν με χαλάει..., εκεί. Ισχύει το Love it or Leave it. Η Αμερική είναι εξ ορισμού η χώρα που πας για να ξεφύγεις από τον πολύ σοσιαλισμό, τον πολύ κεντρικό σχεδιασμό, την πολλή φορολογία, τους βασιλείς και ηγεμόνες ελέω θεού, και την Ιερά Εξέταση. Και πάντα Love it or Leave it. Κανείς δεν πήγε ποτέ με το ζόρι εκεί (πλην Αφικανών, βεβαίως, τότε). Όλοι πήγαν διωγμένοι από κάτι. Μπορείς να είσαι Ελληνικής καταγωγής, Ολλανδικής καταγωγής, Σενεγαλικής καταγωγής, αλλά Love it or Leave it. Τέλεια; Όχι βέβαια.

     Έχει Σύνταγμα sawas, εάν ζηλεύω ένα πράγμα στην Αμερική είναι το Σύνταγμά της.

     • sawas avatar
      sawas @ archaeopteryx 17/05/2011 16:41:05

      Η ερώτηση πήγαινε πιο πάνω στον Περίεργο αλλά και η δική σου απάντηση είναι καλοδεχούμενη
      Κρατώ το πιο σημαντικό από την απάντηση σου
      Α) ……εκεί
      Β ) έχουν Σύνταγμα

      Ο πολυπολιτισμικός δεν είναι κατ ανάγκη κακό. Κακό γίνεται όταν η ανεξέλεγκτη μετανάστευση τείνει να παίρνει μορφή χιονοστιβάδας που μας πλακώνει, όταν δεν μπορείς να το ελέγξεις. Οι άλλοι το λύσανε το ζήτημα (Σύνταγμα, Love it or Leave it). Ενώ εμείς έχουμε Σύνταγμα….lol, αλλά δεν έχουμε leave it. Απ όσο ξέρω είμαστε υποχρεωμένοι (από ΕΕ) να μείνουν οι μετανάστες εδώ. Και ας φωνάζει η Παπαρήγα και ο Καρατζαφερης να ανοίξουν τα σύνορα για όσους θέλουν να φύγουν. Η Αμερική δεν έχει τέτοιο πρόβλημα (ΕΕ). Απεναντίας η ενσωμάτωση τους βασίζεται (όπως γράφτηκε εδώ μέσα) στο δολάριο και την σημαία. Όπου σημαία καταλαβαίνω την εθνική υπερήφανα. Εμείς εδώ και στα 2 ακολουθούμε αντίθετη πορεία (κοπρίτες, αντιπαραγωγικοί, διεφθαρμένοι, κτλ)

      Να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα? Πρέπει (τώρα) πρώτα να ρωτήσουμε τους πάτρωνες μας.
      Επαναδιαπραγμάτευση με ΕΕ? Ποιος θα την κάνει?

 9. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 17/05/2011 13:59:35

  Ενδιαφέρουσα θα ήταν η εξέλιξη, να απαλλαγεί ο Στρός Κάν απο τις κατηγορίες, να φθάσει στην Γαλλία, να του γίνει υποδοχή ήρωα και να σαρώσει στις προεδρικές εκλογές. Δεν είναι καθόλου απίθανη μια τέτοια εξέλιξη, άν αναλογισθώ τήν χυδαία προσβολή τού θυμικού των Γάλλων από τόν αγγλοσαξωνικό τύπο.
  Πώς θα αντιμετώπιζε ο αμερικάνος πρόεδρος Χουσεΐν Ομπάμα τον γάλλο ομόλογό του;
  Θα ήταν από τούς πρώτους, πού θα τον συγχαιρότανε για την εκλογή του;
  Θα τον καλούσε να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντάς τον επίσημα, ότι τώρα τυγχάνει διπλωματικής ασυλίας και δεν κινδυνεύει να ξανασυλληφθεί στο αεροδρόμιο;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ιαπετός 17/05/2011 15:59:33

   Χμμ, ναι, ο Σαρκοζύ και οι άλλοι σιωπούν εκτός των άλλων γιατί αν στις 20/5 αθωωθεί είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλία

 10. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 17/05/2011 14:06:29

  Και θα συμπλήρωνα με την ρήση του γάλλου φιλόσοφου Anatole France:
  "Ο νόμος, στην απολυτότητα της ισότητάς του, απαγορεύει και τούς φτωχούς και τούς πλούσιους, να κοιμούνται κάτω από τίς γέφυρες".

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ιαπετός 17/05/2011 14:15:49

   +10000

 11. Γιώργος Νικολάου avatar
  Γιώργος Νικολάου 19/05/2011 11:53:00

  God Bless America

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.