#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2011 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χ.Κολ: Η Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη που έχτισαΕμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τις διαρροές του γερμανικού περιοδικού Spiegel για δηλώσεις – σοκ του πρώην καγκελάριου Χ. Κολ κατά της Α. Μέρκελ.

Ο κ. Κολ φέρεται να έχει δηλώσει ότι η πολιτική διαχείριση της κρίσης από τη νυν καγκελάριο είναι επικίνδυνη κι ότι “καταστρέφει την Ευρώπη που έχτισα”. Το περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο υποστηρίζει ότι πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Κολ ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική της κ. Μέρκελ είναι επικίνδυνη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην καγκελάριου ο οποίος σε δήλωσή του διέψευσε το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα “φαντασιώσεις”. Όπως ανέφερε, παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην Ευρώπη και το ευρώ ενώ αναφέρει ότι βασικές αιτίες της κρίσης είναι η χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα ο κ. Κολ λέει ότι τα λάθη αυτά έγιναν από τον Γ. Σρέντερ και τον Γ. Φίσερ.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιοδικό Spiegel επιμένει στο δημοσίευμά του και στις δηλώσεις του Χ. Κολ κατά της Αγ. Μέρκελ.

Μιλάμε ότι η Ελλάδα είναι ικανή να προκαλέσει εμφύλιο στην ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης. Μεγαλεία...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 17/07/2011 23:16:04

  Οι τελικοί ζημιωμένοι από την κρίση θα είναι οι Γερμανοί. Στους καλούς καιρούς ωφελήθηκαν τα μέγιστα κι έλεγαν ότι η Ευρώπη τους βάζει μέσα. Ουδέν ψευδέστερο. Την περίοδο της κρίσης αντί να τηρήσουν υπεύθυνη στάση, δε ζητάω να βάλουν πλάτη αλλά να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά, τορπίλισαν τα πάντα.
  Αυτό μακροπρόθεσμα μόλις περάσει η κρίση θα οδηγήσει τα διάφορα κράτη, δορυφόρους της Γερμανίας, σε απογαλακτισμό από τη Γερμανία και αλλαγή στρατηγικής σε βάρος των γερμ. συμφερόντων.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/07/2011 23:26:19

  Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, αγαπητέ Χέλμουτ. Και εκεί, και εδώ...

 3. Δάφνις Φλιντ avatar
  Δάφνις Φλιντ 17/07/2011 23:48:36

  Αν ακούσει ο ΓΑΠ ότι «η Ελλάδα είναι ικανή να προκαλέσει εμφύλιο στην ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης» θα αρχίσει τις θριαμβολογίες για τη δυναμική της χώρας, για το ότι κατάφερε να τη σώσει από την οικονομική καταστροφή, για την ανάπτυξη που έπεται (έπεται είπα ο μίζερος; Μα ήδη έχει αρχίσει, αφού την βλέπουν όλοι στην κυβέρνηση, να τη, να τη πετιέται …) κτλ. Γενικότερα πάντως, επειδή οποιαδήποτε καταφατική πρόταση την εκλαμβάνει για καλό, για κατόρθωμα, και φαιδρώς πανηγυρίζει για αυτήν, θα παρακαλούσα να προσέχουμε τις καταφάσεις μας και να προτιμάμε σχήματα που δεν ενέχουν κινδύνους για άσκοπες συναισθηματικές εξάρσεις του πρωθυπουργού μας.

 4. ό παγωτατζής avatar
  ό παγωτατζής 18/07/2011 00:00:00

  Τελικά τί ισχυει;;  >>>>>>Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ διαψεύδει δημοσίευμα του Spiegel που τον εμφανίζει να ασκεί σκληρή κριτική στην «επικίνδυνη» ευρωπαϊκή πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ. Στη δήλωση διάψευσης ο Κολ εκφράζει ανησυχία για τις οικονομικές εξελίξεις, και προσδιορίζει δύο αίτια για τη σημερινή κρίση, ρίχνοντας την ευθύνη στους Σοσιαλδημοκράτες: Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν θα έπρεπε ποτέ να χαλαρώσει και η Ελλάδα δεν θα έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη.

  Το δημοσίευμα του Spiegel επικαλείται πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Χέλμουτ Κολ, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην καγκελάριος θεωρεί «πολύ επικίνδυνη» την ευρωπαϊκή πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ. «Αυτή μου καταστρέφει την Ευρώπη» φέρεται να έχει δηλώσει ο Χέλμουτ Κολ για την πρώην προστατευόμενή του.
  «Φαντασιώσεις» χαρακτηρίζει ο Κολ με δήλωσή του στην Bild της Δευτέρας την προδημοσίευση του περιοδικού Spiegel.

  «Είμαι -όπως και πολλοί άλλοι- ανήσυχος για την εξέλιξη στην Ευρώπη και το ευρώ» αναφέρει και προσδιορίζει δύο αίτια για τη σημερινή κρίση: «Πρώτον το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν έπρεπε ποτέ να χαλαρώσει», λέει ο κ. Κολ.

  «Και δεύτερον η Ελλάδα, χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις της -αρκούντως γνωστής στους ειδικούς- κατάστασής της, δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη».

  Αυτές οι δύο «λανθασμένες επιλογές» έγιναν από το διάδοχό του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, λέει ο Κολ.

  «Και τα δύο λάθη πρέπει σήμερα να αποκατασταθούν από τη σημερινή κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών - Φιλελευθέρων», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, παρ` όλη τη συζήτηση για το δέον γενέσθαι σήμερα».<<<<<<<

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 18/07/2011 00:14:07

  ΄΄Η Γερμανία στον 20ο αιώνα ξεκίνησε δυο πολέμους. Τον δεύτερο τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης. Στη συνέχεια οι αντίπαλοί της αποποιήθηκαν το δικαίωμά τους για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες που παρακολουθούν τα εχθρικά γι' αυτούς άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ. Αν αναβιώσουν τις παλιές διεκδικήσεις, μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι... Θα έπρεπε να εξυγιάνουμε με προθυμία την Ελλάδα με τα λεφτά μας... Αν παίξουμε το παιχνίδι των ΜΜΕ, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς».΄΄ Αλ. Ριτσλ, Γερμανός καθηγητής που προτείνει διαγραφή του χρέους της Ελλάδας.

 6. Orestios avatar
  Orestios 18/07/2011 00:41:37

  Σιγά το οικοδόμημα.
  Παράγκα σοβιετικής δομής.

 7. anideos avatar
  anideos 18/07/2011 00:59:23

  Καλητερη ευχη δεν ειχε για τα γεννεθλια της Αντζις ο Κολ.
  Κακα ομως τα ψεμματα η ενωμενη Ευρωπη, αν δεν αλλαξει πορεια και τροπο σκεψης, θα ειναι σε λιγο καιρο μια παρενθεση στην ιστορια και απο τη σκοπια της οικονομικης ενωσης. Γιατι απο πολιτικη σκοπια του πραγματος δεν υπηρξε ποτε ενωση της Ευρωπης.

 8. RYaN avatar
  RYaN 18/07/2011 02:06:20

  Αστειότητες. Η Γερμανία διαμορφώνει την ατζέντα της Πέμπτης ξανά με σαλαμοποίηση του προβλήματος και υποδεικνύοντας και πάλι την Ελλάδα ως το μόνο και βασικό ένοχο.

  Από Παρασκευή κλαίνε κ.Μέρκελ …
  Αρκεί να σκεφτεί κανείς μερικά απλά πραγματάκια:
  - Πού θα πετάξουν τα spreads της Ιταλίας και της Ισπανίας.
  - Πόσο κρότο θα κάνει η σύγκρουση με το παγόβουνο πολλών πολλών τρισ.
  - Πόσο άχρηστη θα είναι για την Ελλάδα η επιπλέον έξωθεν δημοσιονομική πειθαρχία, αφού θα μπορούσε να εφαρμώσει λιγότερη από μόνη της εκτός ευρωζώνης με πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό, όμως, θα μπορούσε να είναι παράδειγμα και για πολλούς άλλους, έτσι? Εκτός και αν το σχέδιο της είναι αυτό: να τους διώξει όλους, να μείνει μόνη της και να λεει η Ε.Ε. και το ευρώ είμαι εγώ…

 9. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 18/07/2011 08:53:12

  Οταν η ειδηση διαψευδεται επισημα και κατηγορηματικα απο τον ιδιο τον Κολ,γιατι εχετε αυτον τον τιτλο που παραπεμπει σε γεγονος?

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/07/2011 13:34:07

  Το έχουν ψιλο-αναρχο-μπαχαλέψει το μαγαζί οι σύντροφοι του "C"DU στου Μπέρτολτ Μπρέχτ τη χώρα.
  h**p://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,774925,00.html
  "Η Ευρωπαïκή πολιτική της Μέρκελ: Χωρίς φωνή, χωρίς στόχο, χωρίς θάρρος".

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/07/2011 14:35:17

  Μπορουν να μας πουν και οι 2 ΠΟΣΟ αξιολογουν τα Ελληνικα Ομολγα στοςυ ισολογισμους των Τραεπζων τους ?

  ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ... μια απλη απαντηση.. ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

  διοτι καλα ειναι να λες οτι "δε βγαινω" και τα εχω κουρεψει κλπ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ στην πραξη ποσο τα αξιολογουν ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ !!

  ΔΙΟΤΙ τα αξιολογουν στην ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.. ! εμεσα και αμεσα.

  εμεσα μεσω ΕΚΤ... ( μια βολτα απο εκει για να γυρισουν στο 100 σε δανειο )
  να μην εξηγω.

  και αμεσα... οτι σημαινει ο ορος.

  ΤΟ ΨΕΜΜΑ και η ΣΤΑΧΤΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ !

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.