Χιλιάδες  διασώστες από το Σημείο Μηδέν πάσχουν από καρκίνο
29/07/2014 11:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χιλιάδες διασώστες από το Σημείο Μηδέν πάσχουν από καρκίνο

Περισσότεροι από 2.500 διασώστες που έσπευσαν στο Σημείο Μηδέν πάσχουν από καρκίνο. Ο μακάβριος απολογισμός έχει ανέβει στα ύψη, μετά τις 1.140 περιπτώσεις καρκίνου που αναφέρθηκαν πέρυσι. Στην τελευταία καταμέτρησή του, το Πρόγραμμα Υγείας του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στο Mount Sinai Hospital μετρά 1.655 πάσχοντες από καρκίνο μεταξύ των 37.000 αστυνομικών, νοσοκόμων και άλλων εργαζομένων και εθελοντών που παρακολουθούν.

Το τραγικό ποσό ανέρχεται σε 2.518 αν προστεθούν οι πυροσβέστες και οι διασώστες. Ένας 63χρονος συνταξιούχος της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης που δούλευε ασταμάτητα στο Ground Zero για μια εβδομάδα μετά την 9/11 έλαβε πρόσφατα αποζημίωση 1,5 εκατ. δολαρίων από το ομοσπονδιακό Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου για νόσο στους πνεύμονες και καρκίνο του παγκρέατος. «Ήξερα ότι μία μέρα πολλοί από εμάς θα αρρωστήσουν», αναφέρει ο άνδρας στην New York Post που αποκαλύπτει τα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής, 115 ασθενείς με καρκίνο έχουν λάβει συνολικά 50,5 εκατ. δολάρια. Οι αρχές δεν μπορούσαν να πουν πόσοι από τους ασθενείς έχουν πεθάνει. Οι επιδημιολόγοι λένε ότι οι μελέτες δείχνουν πως οι εργαζόμενοι στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης έχουν αρρωστήσει από ορισμένες μορφές καρκίνου σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό από το αναμενόμενο στο φυσιολογικό πληθυσμό – και συγκεκριμένα προστάτη, θυρεοειδούς, λευχαιμία και πολλαπλό μυέλωμα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες εξηγήσεις στο γιατί συνέβη αυτό.

http://nypost.com/2014/07/27/cancers-among-ground-zero-workers-skyrocketing/

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.