#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2011 18:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χιλιάδες Αιγυπτίων σε διαδηλώσεις στο Κάιρο και στην ΑλεξάνδρειαΥπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει ομάδες φρούρησης των πολιτών συνεχίζεται η ογκώδης διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Μέχρι αυτήν την στιγμή χιλιάδες είναι οι Αιγύπτιοι που περιμένουν να περάσουν από τα σημεία ελέγχου που έχουν στηθεί για συμμετάσχουν στην μεγαλειώδη συγκέντρωση της "Ημέρας της Αποχώρησης" στην πλατεία Απελευθέρωσης, που υπολογίζεται σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο άτομα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι τέτοια, που για να εισέλθει κανείς μέσα στην πλατεία πρέπει να περάσει πάνω από δέκα ελέγχους, με την ταυτότητα στο χέρι και την υποχρέωση να περάσει από σωματική έρευνα.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα να μπει κάποιος μέσα στον χώρο της πλατείας που να δημιουργήσει οποιοδήποτε επεισόδιο.

Μέσα στην πλατεία, το σύνθημα που επικρατεί είναι "φύγε". Ένα άλλο σύνθημα που συνεχώς επαναλαμβάνεται από το πλήθος "εμείς δεν θα φύγουμε, εσύ θα φύγεις", από τον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος και ζητά την "εδώ και τώρα" παραίτηση του Αιγυπτίου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, στέλνοντάς του ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα να εγκαταλείψει άμεσα την εξουσία.

Οι εικόνες της συγκέντρωσης εναλλάσσονται συνεχώς με τον κόσμο να ανεμίζει αιγυπτιακές σημαίες, να τραγουδά, να δείχνει πανώ που ζητούν την αλλαγή του καθεστώτος, να προσεύχεται άλλες φορές (τις ώρες της προσευχής) και να χειροκροτά τους ομιλητές της εκδήλωσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην συγκέντρωση συμμετέχουν άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα κάθε ηλικίας. Μπορεί κανείς να δει και πολλά παιδιά και πολλές γυναίκες, ολόκληρες οικογένειες που δίνουν το δικό τους δυναμικό παρών.

Ο χώρος της πλατείας έχει γεμίσει τόσο πολύ ασφυκτικά, που δύσκολα μπορεί κανείς να περπατήσει μέσα στον χώρο της ειρηνικής διαδήλωσης, καθώς χρειάζεται αρκετά λεπτά για να διασχίσει μερικές δεκάδες μέτρα μόνο.

Υπάρχουν ακόμη και μέλη από την οργάνωση της συγκέντρωσης που συλλέγουν οποιαδήποτε σκουπίδια μπορεί να μαζευτούν στον δρόμο, έτσι ώστε να αφήσουν καθαρούς τους δρόμους μετά την διαδήλωση.

Σαφώς, μέχρι αυτήν την ώρα, κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί, ενώ ο στρατός παραμένει περιμετρικά του χώρου της πλατείας για να εξασφαλίζει την ασφάλεια στην περιοχή.

Πάντως, στον αιγυπτιακό ουρανό πάνω από την πλατεία Ταχρίρ, δεν έχουν σταματήσει να πετούν στρατιωτικά ελικόπτερα για να βλέπουν το τι γίνεται στον χώρο της συγκέντρωσης.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον μέχρι τώρα και σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τις προηγούμενες ημέρες, κανένα πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί ούτε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα, καθώς πολλοί είναι οι φωτορεπόρτερ που βρίσκονται στον χώρο και φυσικά και οι εικονολήπτες που συνεχίζουν να αναμεταδίδουν τις εικόνες αυτές που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν για τον όγκο και τον παλμό του κόσμου.

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στην Αλεξάνδρεια. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην λεγόμενη "Κορνίς", όπως οι ντόπιοι αποκαλούν την παραλιακή οδό στο κέντρο της πόλης με τα συνθήματα να κυριαρχούν για να παραιτηθεί ο Χόσνι Μουμπάρακ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.