31/07/2013 11:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φυλάκιση ενός έτους για τον Μπερλουσκόνι πρότεινε ο εισαγγελέας

Την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας της υπόθεσης πνευματικών δικαιωμάτων Mediaset, ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας απέρριψε τα περισσότερα από τα επιχειρήματα του Μπερλουσκόνι για την κατηγορία περί φοροδιαφυγής, αλλά παράλληλα πρότεινε τη μείωση των χρόνων στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων από πέντε σε τρία, για τεχνικούς λόγους, με ταυτόχρονη φυλάκιση ενός έτους.

Το Ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, την Τρίτη άκουσε την έκκληση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην του επιβληθεί ποινή φυλάκισης και να μην του απαγορευθεί η συμμετοχή σε δημόσια αξιώματα. Αν η καταδίκη επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασταθή κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας, με τη συνεργασία τους κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος του Ενρίκο Λέτα και του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι. Αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι εξίσου «επικίνδυνη» για την ευρωζώνη, καθώς μία κρίση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της θα προκαλέσει εκ νέου αβεβαιότητα στο εύθραυστο μπλοκ. Οι πιο μετριοπαθείς πολιτικοί της χώρας θεωρούν ότι το δικαστήριο πρεπειι να καθυστερήσει την απόφαση μέχρι τον Σεπτέμβριο, χάριν της πολιτικής σταθερότητας.

Το δικαστήριο εξετάζει την τελευταία αίτηση αναίρεσης του ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Αρχικά, ο Μπερλουσκόνι είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλακή από κατώτερο δικαστήριο, ωστόσο η ποινή του είχε μειωθεί λόγω αμνηστίας στον ένα χρόνο, το 2006. Η υπόθεση πήρε αναβολή για την Τετάρτη. Αν το δικαστήριο απορρίψει την έφεση του Μπερλουσκόνι, θα είναι η πρώτη οριστική καταδίκη για τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, σε δεκάδες δικαστικές υποθέσεις.

http://www.reuters.com/article/2013/07/30/italy-politics-berlusconi-idUSL6N0G023Q20130730

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.