#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/11/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπό έλεγχο και η Γερμανία;Το υψηλότατο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις προς το Βερολίνο να αλλάξει πολιτική. Η Κομισιόν θα αποφασίσει την Τετάρτη εάν θα θέσει υπό διαδικασία ελέγχου τα υπερβολικά γερμανικά πλεονάσματα.

«Αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει εάν απαιτείται μια βαθύτερη ανάλυση για τη Γερμανία. Μια τέτοια εξέταση δεν θα έπρεπε να θεωρείται ταμπού. Αυτό δεν θα βοηθούσε ούτε τη Γερμανία, ούτε την Ευρώπη», ανέφερε ο επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία και νομισματικά θέματα της ΕΕ, Όλι Ρεν, σε άρθρο που δημοσίευσε η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Οι διεθνείς πιέσεις προς τη Γερμανία εντείνονται, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το εσωτερικό της ΕΕ, με αίτημα να κάνει περισσότερα για να τονώσει την εγχώρια ζήτηση. Διάφορες πλευρές επικρίνουν τη γερμανική κυβέρνηση ότι επιμένοντας σε ένα οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στις εξαγωγές, πλήττει την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό τον Σεπτέμβριο, αφού οι εξαγωγές της αυξήθηκαν σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Το εποχικά διορθωμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε στα 18,8 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο. Το τρέχον πλεόνασμα του ισοζυγίου πληρωμών της Γερμανίας, που ανέρχεται σε 19,7 δις ευρώ, ισούται με το 8% και πλέον του γερμανικού ΑΕΠ το 2012 και είναι άρα πάνω από το όριο του 6%, μετά το οποίο η ΕΕ θεωρεί υπερβολικά τα πλεονάσματα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε επικρίνει με έντονους όρους τη Γερμανία στα τέλη του περασμένου μήνα, στην εξαμηνιαία της αναφορά στο Κογκρέσο, για τις οικονομικές της ανισορροπίες. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε χρησιμοποιήσει πιο ήπιους τόνους, σε μια ομιλία του στη Φραγκφούρτη την περασμένη εβδομάδα, αλλά το μήνυμά του ήταν παρόμοιο: η Γερμανία πρέπει να φτιάξει τα «εσωτερικά» ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη.

http://www.reuters.com/article/2013/11/11/us-germany-trade-eu-idUSBRE9AA0MG20131111

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mariana avatar
  Mariana 12/11/2013 11:49:34

  Ωραίος φιλελευθερισμός... "Εσύ γιατί εχείς ελλείμματα? Να γίνεις σαν εμάς"... "Εσύ γιατί έχεις πλεονάσματα? Να κάνεις αυτό που θέλουμε εμείς". Αλλά δεν είναι Ένωση Σοβιετικών Ευρωπαϊκών Δημοκρατιών με τραπεζική γραφειοκρατία. Είναι καπιταλισμός, είναι φιλελευθερισμός, είναι δημοκρατία! ΟΛΕ!

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 13/11/2013 08:48:00

  Η πολιτική της Γερμανίας μού θυμίζει την πολιτική τού Εμβέρ Χότζα: όλες οι χώρες θα πρέπει να είναι αυτάρκεις και να εμπορεύονται μεταξύ τους μόνο τα πλεονάσματά τους.

  Γι'αυτό και επί Μέρκελ οι φτωχοί στη Γερμανία αυξήθηκαν από 10% σε 20%.
  Ο Εμβέρ Χότζα τώρα δικαιώνεται!

  • Valter avatar
   Valter @ Στέργιος 13/11/2013 10:27:38

   Από το 2005 μέχρι σήμερα πήγε από το 10% στο 20%?
   Και γιατί αυτά που βλέπω εγώ λένε ότι πήγε από το 13% στο 15%?
   Και φυσικά δεν σημαίνει ότι φτώχυνε κανείς , το αντίθετο.
   Σημαίνει ότι οι φτωχοί δεν είδαν αύξηση στα εισοδήματα τους όσο οι υπόλοιποι, μιας και μετράνε το ποσοστό πληθυσμού που είναι κάτω από το 60% του μέσου εισοδήματος.

   Στην ουσία δεν είναι να παίρνει κανείς στα σοβαρά αυτά τα νούμερα , βγάζουν την Αλβανία στο 9%. Δηλαδή οι Γερμανοί κάνουν ουρές για μια Αλβανική βίζα να πάνε να ζήσουν εκεί!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.