#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπόθεση Ιράν: Πώς να καταστρέψεις την παγκόσμια οικονομία! Τις τελευταίες μέρες του 2011, και ενώ κανένας δεν πρόσεχε, ο πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε μια τροποποίηση στον Νόμο National Defense Authorization Act, σύμφωνα με την οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις σε όσα κράτη ή επιχειρήσεις προμηθεύονται ιρανικό πετρέλαιο, και το πληρώνουν μέσω της ιρανικής κεντρικής τράπεζας.

Έτσι, σε λίγο, όποιος τολμήσει να το κάνει, δεν θα συναλλάσσεται πλέον με τις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση αποτελεί,  ούτε λίγο ούτε πολύ, κήρυξη οικονομικού πολέμου, και είναι προϊόν της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Θεμάτων (AIPAC), κατόπιν παραγγελίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin "Bibi" Netanyahu.

Οι απολογητές της αμερικανικής κυβέρνησης προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την απόφαση αυτή, ως μια εναλλακτική λύση στο ενδεχόμενο μονομερούς στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Παράλληλα, έγιναν προσπάθειες να πειστεί ο κόσμος, ότι η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου.

Σε μια επίδειξη αυτομαστιγώματος, οι κυβερνήσεις της ΕΕ διαβουλεύονται για το αν θα πρέπει να αγοράζουν πια πετρέλαιο από την Τεχεράνη. Αναπόφευκτα, όπως ο  θάνατος και οι φόροι, το αποτέλεσμα ήταν για μια ακόμη φορά να εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή του πετρελαίου, με το αργό Brent να βρίσκεται ήδη στα $114 το βαρέλι, και να ανεβαίνει…

Το Ιράν αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγέα πετρελαίου του OPEC, με εξαγωγές 2.5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως. Τα 450.000 από αυτά καταλήγουν στην ΕΕ, που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ιρανικού πετρελαίου, μετά την Κίνα.

Από την πλευρά του, ο «απρόσωπος» γραφειοκράτης των Βρυξελλών, επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Gunther Ottinger, προσπαθεί απεγνωσμένα να μας πείσει ότι η ΕΕ μπορεί να βασίζεται στην Σαουδική Αραβία, ώστε να μην  της λείψει το ιρανικό πετρέλαιο.

Οποιοσδήποτε όμως αναλυτής πετρελαϊκών ζητημάτων, που σέβεται τον εαυτό του, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η Σ. Αραβία δεν διαθέτει αυτή τη δυνατότητα να καλύψει τα κενά του Ιράν. Επιπλέον, η Σ. Αραβία χρειάζεται οπωσδήποτε τα κέρδη που της αποφέρει το ακριβό πετρέλαιο, διότι η βασιλική της δυναστεία θέλει να τα έχει καλά, δωροδοκώντας τους υπηκόους της, προκειμένου να αποφευχθεί μια τοπική αραβική άνοιξη.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η απειλή της Τεχεράνης να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, εμποδίζοντας την διακίνηση του 1/6 του παγκοσμίου πετρελαίου, και του 70% που προέρχεται από τον OPEC, τότε δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη η φρενήρης προσπάθεια των κερδοσκόπων του πετρελαίου να εξασφαλίσουν όσο περισσότερο αργό μπορούν.

Θα πρέπει να ξεχάσουμε το πετρέλαιο των $50-$75 το βαρέλι. Η τιμή του μάλλον θα φτάσει τα $120 ή και τα $150 μέχρι το καλοκαίρι, όπως έγινε το 2008. Μάλιστα, αυτό το διάστημα, ο OPEC αντλεί περισσότερο πετρέλαιο από οποιαδήποτε άλλη φορά από το 2008.

Έτσι, αυτό που ξεκίνησε σαν ένα αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από πλευράς Ισραήλ, κατέληξε σε μια πολλαπλή επίθεση αυτοκτονίας, με στόχο μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Για αυτό και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής εθνικής ασφάλειας του Ιράν Ala'eddin Broujerdi, προειδοποίησε την Δύση ότι επιβάλλοντας κυρώσεις, κάνει μια «στρατηγική γκάφα».

Το 2012 θα δούμε μια παγκόσμια ύφεση. Ο Ομπάμα ήξερε πολύ καλά πως οι κινήσεις του θα ανέβαζαν την τιμή του πετρελαίου, και θα συντελούσαν σε περαιτέρω ύφεση. Αλλά το φιλοϊσραηλινό κογκρέσο υπερψήφισε με ζέση την τροποποίηση, ακόμη και αν ο υπουργός Οικονομικών Tim Geithner ήταν κάθετα αντίθετος.

Πάντως, η συγκεκριμένη τροποποίηση δεν είναι τόσο σκληρή όσο θα ήθελαν οι Ισραηλινοί. Η Τεχεράνη θα αισθανθεί την πίεση, αλλά όχι σε ανυπέρβλητα επίπεδα. Όμως πως είναι δυνατό, αυτοί οι στερούμενοι κάθε δημοτικότητας Αμερικανοί γερουσιαστές, να μην καταλαβαίνουν πως όταν αφαιρείς 2.5 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από την αγορά, να μην κινδυνεύεις να τινάξεις την παγκόσμια οικονομία στον αέρα;

Η Ασία θα συνεχίζει να χρειάζεται πετρέλαιο, και να το αγοράζει από το Ιράν. Και η τιμή του θα συνεχίσει να φλερτάρει με την … στρατόσφαιρα.

Τότε γιατί έκανε ότι έκανε ο Ομπάμα; Μάλλον για προεκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους. Όλοι οι τρελαμένοι Ρεπουμπλικάνοι, με την εξαίρεση του Ron Paul, υπόσχονται πόλεμο εναντίον του Ιράν, μόλις εκλεγούν, και οι ανυποψίαστες μάζες των Αμερικανών ψηφοφόρων το αποδέχονται.

Κανένας όμως δεν κάθεται να υπολογίσει, με απλή αριθμητική, πως σε περίοδο ύφεσης, το μόνο που δεν χρειάζονται η αμερικανική και ευρωπαϊκή οικονομία, είναι πετρέλαιο που θα κοστίζει $120 και πάνω το βαρέλι! Πως θα έρθει η  ανάκαμψη;

Πέραν των μονίμως σε κρίση ευρισκόμενων μελών της ΕΕ, και των κολλητών του ΝΑΤΟ, όλοι οι υπόλοιποι θα αγνοήσουν τον Ομπάμα και θα παρακάμψουν τον οικονομικό πόλεμο που κήρυξε στο Ιράν.

Η Ρωσία το δήλωσε ήδη. Η Ινδία αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο μέσω της τουρκικής Halkbank, και η Κίνα διαπραγματεύεται με την Τεχεράνη για ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες.

Η Κίνα πληρώνει σε ευρώ, και σύντομα μπορεί να πληρώνει σε γιουάν. Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν συμφωνήσει και στις τιμές. Η Βενεζουέλα ελέγχει μια τράπεζα από κοινού με το Ιράν από το 2009. Έτσι πληρώνεται η Τεχεράνη για τις συναλλαγές της στην Λατινική Αμερική.

Ακόμη και κάποιοι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ δεν θέλουν να συμμετάσχουν, όπως η Τουρκία που το 30% του εισαγόμενου πετρελαίου της προέρχεται από το Ιράν. Έτσι η Τουρκία θα ζητήσει να εξαιρεθεί από την αμερικανική απαγόρευση η εταιρία Tupras, που εισάγει το ιρανικό πετρέλαιο.

Το ίδιο θα ζητήσει και η Ν. Κορέα, που προμηθεύεται το 10% του πετρελαίου της από το Ιράν (200.000 βαρέλια την ημέρα).

Η Κίνα, η Ινδία, η Ν. Κορέα, κ.ά. έχουν σύνθετες διμερείς εμπορικές σχέσεις με το Ιράν. Η Κίνα, για παράδειγμα, έχει εμπορικές συναλλαγές ύψους $30 δισ ετησίως με το Ιράν.

Αυτές οι σχέσεις δεν θα διαλυθούν επειδή έτσι θέλει η Αμερική και το Ισραήλ. Για αυτό, σύντομα θα δούμε μια αύξηση των ιδιωτικών τραπεζών σε ολόκληρο τον αναπτυσσόμενο κόσμο, μέσω των οποίων θα αγοράζεται το ιρανικό πετρέλαιο. Και τέλος, η Ουάσιγκτον αποκλείεται να βρει το θάρρος να επιβάλλει κυρώσεις στις κινεζικές τράπεζες που συναλλάσσονται με την Τεχεράνη.

Από την άλλη, η Τεχεράνη διαθέτει αρκετό θάρρος. Μετά από μια σειρά δολοφονιών και απαγωγών των επιστημόνων της, διασυνοριακές επιθέσεις, σαμποτάζ από τους Ισραηλινούς των υποδομών της χώρας, ιούς, παραβιάσεις του εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροπλάνα, συνεχείς απειλές επικείμενης εισβολής, κλπ. το Ιράν αντέχει.

Μάλιστα, πρόσφατα δοκίμασε και τον δικό του πύραυλο cruise στα Στενά του Ορμούζ! Μόλις όμως η Τεχεράνη αντιδράσει στις ατέλειωτες προκλήσεις της Δύσης, την κατηγορούν για επιθετικότητα!

Σε τελευταία ανάλυση, αυτό που κάνει η Αμερική οδηγεί το Ιράν, την ΕΕ, αλλά και την ίδια σε οικονομικές δυσχέρειες. Η παγκόσμια οικονομία θα υποστεί βλάβη. Και εν πάση περιπτώσει, το Ιράν μπορεί να ανεβάζει την τιμή του πετρελαίου όποτε αισθανθεί ότι προκαλείται.

Η Τεχεράνη θα συνεχίσει να πουλά πετρέλαιο, να εμπλουτίζει ουράνιο, και δεν θα γονατίσει. Οι κυρώσεις της Δύσης θα αποτύχουν. Και πιο πολύ από όλους, θα πλήξουν τους ίδιους τους Δυτικούς…

 

Του Pepe Escobar

Global Research

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=28521

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/01/2012 12:57:17

  Με δεδομένη τη "δυστοκία" -να το πω μετριοπαθώς- της Ελλάδας να βρει, σε αυτή τη συγκυρία, από αλλού πετρέλαιο επί πιστώσει (παρά μόνο από το Ιράν), νομίζω ότι είναι προφανές σε τι επίπεδα θα κινηθούν στη χώρα μας οι τιμές των καυσίμων. Τα 2 ευρώ το λίτρο θα μας φαίνεται... φθηνή τιμή, και επειδή η κατανάλωση θα πέσει ακόμα πιο δραστικά, μειώνοντας τα κρατικά έσοδα από την έτσι κι αλλιώς εξοντωτική φορολογία των καυσίμων, έρχονται και νέα "ισοδύναμα" μέτρα...

 2. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 09/01/2012 14:05:13

  Και λοιπόν τι πρέπει να γίνει;
  Το Ιράν, έχει απαιτήσεις περιφερειακής ηγεμονίας ίσως και ακόμη περισσότερο. Αν αποκτήσει πυρηνικά θα είναι πολύ επικίνδυνο. Εδώ δεν κοιτάζει που έχει τον λαό του σε ένδεια και σκληρή δικτατορία θέλει και ηγεμονίες. Στην διένεξη οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το δίκιο αναντίρρητα.

  • εγκάθετος avatar
   εγκάθετος @ Μεσσήνιος 09/01/2012 14:17:44

   Κάθε πρωί τραγουδάς the land of the free and the home of the brave?

  • Agni avatar
   Agni @ Μεσσήνιος 09/01/2012 15:16:50

   Ούτε οι υποτίθεται χαζοί Αμερικάνοι(έλεος!!και να τους αποκαλούσαν έτσι τίποτα Νορβηγοί πάει στο διάολο) δεν πιστεύουν πια αυτη τη γελοία προπαγάνδα..Έχουν σιχαθεί τους Νεοσυντηριτικούς και την ανηθικότητα που διέπει την ιδεολογία τους "κατασκεύασε ψεύτικες απειλές" για να δέχεται ο λαός το οτιδήποτε..Μπορεί απο αυτά τα ψέμματα εκαντοντάδες χιλιάδες αθώοι άνθρωποι να χάθηκαν,αλλα τουλάχιστον οι ιδέες αυτές έχουν καταδικαστεί επίσημα και ψηφιστεί σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και φόρουμ ως οι πιο επικίνδυνες για την ανθρωπότητα (Foreign Policy. http://www.foreignpolicy.com/articles/2004/09/01/war_on_evil. Retrieved 2010-09-01) και δόξα τω θεώ ο Μένγκελε του Νεοσυντηρητισμού Χάντιγκτον πέθανε σαν ένας παρίας και μια ντροπή της Αμερικανικης διανόησης..Απο κει και πέρα κάθε καταρρέουσα επικίνδυνη φασιστική ιδεολογία βρίσκει καταφύγιο στο απελπιστάν,ελλαδιστάν..

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/01/2012 15:22:57

  To Iράν ξεκίνησε την τελική(;) φάση της κόντρας πριν από κάτι μήνες, όταν εξοβέλισε το δολάριο από τις πετρελαϊκές συναλλαγές (πλέον μόνο ευρώ και γιουάν) πατώντας έτσι την "κόκκινη γραμμή" των ΗΠΑ.
  Γι' αυτό προώθησε ο Ομπάμα την τροπολογία.

  Ο Ron Paul είναι κατά κάθε πολεμικής επιχείρησης των ΗΠΑ, αλλά είναι πολύ μόνος του και πολύ ακέραιος για να επικρατήσει (μακάρι...)

  • Agni avatar
   Agni @ αλλενάκι 09/01/2012 15:51:08

   Μακάρι!Ενας πραγματικός Αμερικάνος πατριωτής αυθεντικός Ρεπουμπλικάνος και φυσικά φιλελεύθερος :P.Η αλήθεια είναι όμως οτι ο σεισμός που προκάλεσε είναι τεράστιος καθότι οι νεοσυντηριτικές μαριονέττες αναγκάζονται να υπαναχωρήσουν σε αρκετά ζητήματα πχ οικονομίας,και να υιοθετήσουν τις παραδοσιακές θέσεις του Ρεπουμπλικανισμού.Εν τω μεταξύ ο κόσμος του Δημοκρατικού κόμματος απογοητεύτηκε απο την αδυναμία του Ομπάμα,να αντισταθεί στο νεοσυντηρητισμό της Κλίντον και του Κογκρέσσου οπότε σε μια αναμέτρηση μεταξύ των δύο(δυστυχώς αυτό είναι το δύσκολο,να τα καταφέρει ο Ρον μέχρι εκεί)ο Ομπάμα πολύ πιθανόν να έχανε,αλλα με μια οποιαδήποτε άλλη μαριονέττα ο κόσμος θα πει καλύτερα Ομπάμα..

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ αλλενάκι 09/01/2012 17:41:16

   Και εγω εχω ακουσει καλα λογια για τον Ρον, μου φαινεται λιγο περιεργο αυτο ομως ρε συ, ορθολογικος ανθρωπος προερχομενος απο το κομμα των Ρεπουμπλικανων; αυτο ειναι σαν να βρισκεις μη δοσιλογο πασοκο, πολυ σπανιο.

   • Agni avatar
    Agni @ Ελληνική Φιλοσοφία 09/01/2012 18:12:53

    Αλλο νεοσυντηριτισμός,που είναι εντελώς καινούριο φρούτο,ήταν τροτσκιστικό ρεύμα περιθωριακό στην αρχή στους κόλπους των δημοκρατικών,μετά εκμεταλλευόμενο την αφέλεια,την έλλειψη διανοουμένων τον αγνό πατριωτισμό και τη θρησκευτική πίστη των Ρεπουμπλικάνων,όμως έγινε την τελευταία δεκαετία ειδικά, το κυρίαρχο ρεύμα στους Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι παραδοσιακά καθόλου ανορθόλογοι και φονταμενταλιστές δεν ήταν, μην ξεχνάς τον μέγα Τζέφερσον,πλέον ο νεοσυντηριτισμός δυστυχώς υπάρχει στις ελίτ και των δυο κομμάτων,αλλα δεν έχει μέλλονμόνο το φάντασμα του έχει μείνει,αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είναι βέβαιο πως πριν ακολουθήσει την ίδια μοίρα με τον Σταλινισμό και τον Ναζισμό,δεν θα οδηγήσει και σε άλλες τραγωδίες.....

    • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
     Ελληνική Φιλοσοφία @ Agni 09/01/2012 21:24:21

     Δεν ξερω τι μου λες, αλλα με προεδρους τους Μπους και τους Νιξονς και Ντιξονς και τους τσιτος, εγω δεν μπορω να τους παρω στα σοβαρα. Οι ανθρωποι ειναι απλα βλαμμενοι,χαχα.

 4. gadas avatar
  gadas 09/01/2012 15:53:31

  Κατ΄αρχην να ευχαριστησω τον αρθρογαφο για τις πολυτιμες πληροφοριες που αρκετοι απο εμας αγνοουν.
  Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι στο Ιραν θα κριθει η παγκοσμια ενεργειακη και νομισματικη κηδεμονια της Δυσης. Εαν οι συμμαχοι τα καταφερουν (αφου προηγουμενως εχει αποδομηθει Ιρακ, Λιβυη, Τυνησια Αιγυπτο κα) τοτε ελεγχονται πληρως τα εμπορευσιμα ενεργειακα κοιτασματα του πλανητη αρα και τις οικονομιες που εξαρτωνται απο αυτα δηλαδη ολες, με οτι αυτο σημαινει ιδιαιτερα για την Κινα που αυτο νομιζω ειναι το ζητουμενο. Εαν οχι τοτε η Δυση χανει τον θρονο. Με βαση το αρθρο που εξηγει τους τροπους παρακαμψης του εμπαργκο απο τις τριτες χωρες μηπως τελικα αυτο που απομενει ειναι ο πραγματικος αποκλεισμος του πετρελαιου μετα απο στρατιωτικη εμπλοκη?

  Ειναι τυχαιες οι δηλωσεις του Αμερ. Ναυαρχου σημερα για την πραγματικη δυνατοτητα του Ιραν να κλεισει τα στενα για ικανο χρονικο διαστημα?

  Ειναι τυχαια η καθοδος στον περσικο Βρετανικων και Γαλλικων πολεμικων πλοιων?

  Αραγε ορθα σκεφτομαι? factorx θα ηθελα το σχολιο σου ...

  • Prometheus avatar
   Prometheus @ gadas 10/01/2012 02:19:11

   μακράν ενα απο τα πιο ωραια αρθρα και πιο κεραια σχολια...

 5. Idiot avatar
  Idiot 09/01/2012 23:18:31

  Κατ'αρχην συγχαρητηρια για το εικονοκλαστικο θαρρος να ανεβασετε απο Russia Today και ειδικα Pepe Escobar που γραφει και στο Αl Jazeera.Τα γεγονοτα δικαιωνουν τον συγγραφεα του αρθρου.Η Ινδια πληρωσε 7δις ευρω για το υπολοιπο του χρεους της στο Ιραν τον περασμενο Νοεμβριο(παρα την λυσσαλεα αντιδραση των Αμερικανων) και τωρα στις διμερερεις τους συναλλαγες χρησιμοποιουν ριαλ η/και ρουπιες.Ακολουθως ανακοινωθηκε οτι στις συναλλαγες της Κινας και της Ρωσσιας με το Ιραν θα χρησιμοποιουνται ρουβλια,γουαν και ριαλ αντιστοιχως.
  Το αρθρο ειναι εμπεριστατωμενο και την συνεχεια του εργου θα την δουμε καθηλωμενοι μπροστα στις οθονες της τηλεορασης.
  Μονο που η Τεχερανη δεν ειναι Βαγδατη και το διδυμο Ρωσσια/Κινα προβλεπουν μια εκδοχη WWIII,μαλλον πυρηνικη.
  Οι συστoιχιες S-300,S-400 ειναι στοιχημενες στα συνορα των ομορων προς το Ιραν φιλοιρανικων χωρων και τα συστηματα jamming(ηλεκτρονικης αποδιοργανωσης) παραδοθηκαν απο τους Ρωσσους(αποτελεσμα η ματαιωση του μηχανισμου ελεγχου πτησεως του RQ-170 Stealth UAV προ τριων εβδομαδων περιπου και η προσγειωση του σε αεροδρομιο του Ιραν).
  Με την ευχη να δουμε κι αλλα αρθρα απο την RT(θα προτεινα απο το Max Keiser report) σας ευχομαι καλη δυναμη την χρονια που ερχεται.

 6. Agni avatar
  Agni 10/01/2012 00:41:01

  Πράγματι είναι ασόβαροι,εδώ και πενήντα χρόνια,αυτό όμως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο φωτεινών εξαιρέσεων που και που..

 7. MEHMET IMAM avatar
  MEHMET IMAM 10/01/2012 14:27:40

  ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΙΟΣ
  Το τελευταίο καιρό παρακολοθούμε ένα σενάριο το ίδιο με το Ιράκ. Πρώτα δήθεν το διάλογο, για να αποδείξουμε ότι είναι αδίστακτοι, βάρβαροι και όχι συνεργάσιμοι, μετά τα μέτρα ασφαλείας, για να αποδείξουμε οτι είναι επικύνδυνοι και συνεργάτες των τρομοκρατών, μετά τις πιέσεις προς τις Ηγεσίες των Χωρών, για να δεί ο κόσμος ότι δεν είναι συνεργάσημοι, δεν θέλουν το καλό του κοσμάκη τους ή την απαξιωσή των ηγετών τους, μετά αποκλισμός της χώρας απο τις συναλλαγες της Διεθνής Κοινότητας, σε μία παγκόσμια οικονομία, για να επαναστατήσει ο λαός και να τα πληρώσει το αποτέλεσμα πάλι ο ίδιος, και μετά ο στραγγαλιασμός της Χώρας στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, δηλαδή η κατοχή.
  Άσχετα εάν στο Ιράκ χημικά δεν βρέθηκαν, αλλά ο απολογισμός μετά το πόλεμο του Κόλπου και πρίν απο το πόλεμο το 2003 ήταν γύρω στο ένα εκατομύριο παιδιά να χάσουν τη ζωή τους, επειδή δεν υπήρχε φάρμακα ή για να δοθούν φάρμακα έπρεπε να πάρουν και την κοκακόλα μαζί ή χοιρινά είδη. Απο το 2003 μέχρι σήμερα 1.500.000 εκτ. περίπου άνρωποι έχασαν την ζωή τους, γύρω στο ένα εκατομύριο ανθρωποι ξεριζώθηκαν απο τις εστίες τους και γύρω στις οκτακόσιες χιλιάδες ειναι ανάπυροι και ακόμα δεν έχει τελειώσει η ιστρία αυτή με το Ιράκ. Με λίγα λόγια, ο λαός του Ιράκ τα πλήρωσε όλα και στην ουσία φαντασία ήταν απο τα χημικά μέχρι και την δημοκρατία που τους πήγαμε.
  Σήμερα το ίδιο σενάριο βλέπουμε με το Ιράν, αλλά είναι πολύ νωρίς να υπολογήσουμε τις ψυχές των ανθρώπων που θα χαθούν και τι θα ακολοθήσει μετά απο αυτό το μακελειό. Διότι το Ιράν δεν είναι Ιράκ. Αφγανιστάν, αλλά ούτε Λυβύη. Είναι μία Χώρα με ιστορία, πολιτισμό και γνώστης στο πόλεμο κατά της Δύσης. Ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν επι εννιά χρόνια ήταν μία εμπειρία και το κέρδισε το Ιράν, απέναντι στην ποιό σύγχρονη τεχνολογία της Μέσης Ανατολής. Αν συμφωνούμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, τότες είναι όλα πιθανά.
  Ώστε, για το Ιρανικό Πυρυνικό Πρόγραμμα το ξέρουμε οτι δεν θα είναι σαν το Σατδάμ, αλλά ούτε τις Συρίας. Αυτό το Πυρυνικό πρόγραμα θα υπάρχει και πρέπει να υπάρχει. Αλλιός ούτε η Τουρκία, ούτε η Σαουδική Αραβία,.... θα ενεργοποιόταν για μία τέτοια τρέλα. Εάν αποκτήσει η γείτονα χάρα, εμείς τι θα κάνουμε; Παρόλο την οικονομική μας ύφεση, θα μπούμε στο χορό του Ζαλόγγου.
  Η μέν Χώρες της Δύσης τα φτιάχνουν και αφού τα φτιάξουν και πληρωθουν, η δέν Χώρες της Δύσης με όποιο κόστος πάνε και τα καταστρέφουν. Τώρα, εάν έχουν δίκιο οι χώρες να έχουν πυρυνικές ενέργειες και πυρυνικά όπλα, είναι ένα θέμα υπο συζήτηση και το αφήνουμε για το μέλον.
  Μεχμέτ Ιμάμ
  Πρόεδρος του Πανλληνίου Συνδεσμου Μουσουλμάνων Ελλάδας,
  «Η Φιλότητα»
  m.imam61@yahoo.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.