21/07/2009 15:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποχρεωτικά τρεις μέρες άδεια το μήνα στους υπαλλήλους της ΚαλιφόρνιαΤα οικονομικά προβλήματα στα οποία είχε βυθιστεί πρόσφατα η Πολιτεία της Καλιφόρνια μάλλον τελείωσαν προσωρινά. Ύστερα από εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων και παζαριών, ο κυβερνήτης Arnold Schwarzenegger συνήψε συμφωνία με την νομοθετική εξουσία της Πολιτείας, βάσει της οποίας προβλέπεται να μπαλωθεί εκτάκτως το αξίας $26 δις ελλειμματικό κενό του προϋπολογισμού της Καλιφόρνια.

Το σχέδιο σωτηρίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τεράστιες περικοπές δαπανών καθώς και δανειοδοτήσεις εκ μέρους των δημοτικών αρχών των πόλεων της Καλιφόρνια. Σαν σχέδιο φαίνεται αρκετά σταθερό ώστε να εξασφαλίσει μια σταθερή εισροή δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω βραχυπρόθεσμων δανείων, επιτρέποντας έτσι την Πολιτεία να ορθοποδήσει.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνήτης  Schwarzenegger, «συμφωνήσαμε επί του προϋπολογισμού και θα πρέπει τώρα η συμφωνία αυτή να ψηφιστεί και από τη Βουλή.» Όπως μάλιστα είπε, οι πολύωρες διαπραγματεύσεις προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία έμοιαζαν με…. ταινία θρίλερ!

Το σχέδιο μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει και  μια αμφιλεγόμενη πρόβλεψη για υποχρεωτική 3 ήμερη άδεια (ανά μήνα) για όλους τους Πολιτειακούς υπαλλήλους.

Η Καλιφόρνια θα υποφέρει από ελλείμματα στους προϋπολογισμούς της για πολλά ακόμη χρόνια στο μέλλον.

Sources: Sacramento Bee, Associated Press

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/07/2009 19:00:04

  για την ιστορία το Μάιο του 2008 η ανεργία στην πολιτεία της Καλιφόρνια ήταν πιο κάτω από το 7% και τώρα ειναι στο 11,6%

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/07/2009 19:17:52

  και τα στοιχεία για την ανεργία από όλες τις πολιτείες σύμφωνα με το υπ.εργασίας

  http://www.bls.gov/web/laumstrk.htm

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.