13/10/2009 21:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπέκυψε στις πιέσεις» του Ισραήλ ο Ομπάμα;

Εσωτερικό έγγραφο που κυκλοφόρησε στους κόλπους της Φατάχ, του κόμματος του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, αναφέρει ότι οι ελπίδες στην κυβέρνηση Ομπάμα «εξανεμίστηκαν» εξαιτίας πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ υπαναχωρούν σε βασικά ζητήματα που αφορούν τους Παλαιστίνιους.To έγγραφο, το οποίο επικαλείται το Associated Press, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υπαναχωρούν από τις απαιτήσεις για «πάγωμα» του ισραηλινού εποικισμού και υποστηρίζουν ότι απέτυχαν να καθορίσουν μια ξεκάθαρη ατζέντα για τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Οκτωβρίου, αναφέρεται ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τις ελπίδες τους στον Μπαράκ Ομπάμα και κατηγορούν τον Αμερικανό ηγέτη ότι υπέκυψε στις πιέσεις των λόμπι που υποστηρίζουν το Ισραήλ στην Ουάσινγκτον.
«Όλες οι ελπίδες που αποθέσαμε στην νέα αμερικανική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Ομπάμα εξανεμίστηκαν» ανέφερε το έγγραφο.
Ο Μπ. Ομπάμα «δεν κατάφερε να αντισταθεί στις πιέσεις του σιωνιστικού λόμπι, γεγονός που οδήγησε σε υπαναχώρηση από τις αρχικές του θέσεις σχετικά με το πάγωμα των εποικισμών και τον καθορισμό ατζέντας για διαπραγματεύσεις και ειρήνευση».

Δεν υπήρξαν επίσημα σχόλια από την πλευρά της Φατάχ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.