#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2013 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχουν όντως 100.000 χριστιανοί μάρτυρες κάθε χρόνο;Ακούγεται συχνά ο ισχυρισμός ότι 100.000 Χριστιανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της θρησκείας τους. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο;

Ένοπλοι σε μοτοσικλέτες σκότωσαν τρεις ανθρώπους όταν άνοιξαν πυρ σε έναν γάμο έξω από μια κοπτική χριστιανική εκκλησία στο Κάιρο. Μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας έξω από μια εκκλησία στο Πακιστάν σκότωσε τουλάχιστον 75 ανθρώπους. Αυτές οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν συνέβησαν μόλις μέσα σ’ ένα μήνα. Είναι τρομακτικά, αλλά καθόλου μεμονωμένα περιστατικά. Πόσο διαδεδομένη είναι λοιπόν η αντιχριστιανική βία;

«Αξιόπιστη έρευνα έχει φτάσει στο συγκλονιστικό συμπέρασμα ότι κάθε χρόνο περίπου πάνω από 100.000 χριστιανοί σκοτώνονται εξαιτίας κάποιας σχέσης με την πίστη τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Silvano Maria Tomasi σε ραδιοφωνική ομιλία του, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τον Μάιο. Στο διαδίκτυο, οι στατιστικές έχουν πάρει άλλες διαστάσεις, μερικές φορές με πρόσθετες λεπτομέρειες - ότι αυτούς τους 100.000 έχουν σκοτώσει μουσουλμάνοι.

Οι αριθμοί προέρχονται από το Κέντρο για τη Μελέτη του Παγκόσμιου Χριστιανισμού (CSGC) στη Θεολογική Σχολή Gordon - Conwell της Μασαχουσέτης, η οποία τους δημοσιεύει κάθε χρόνο. Οι ερευνητές ξεκίνησαν από την εκτίμηση του αριθμού των Χριστιανών που πέθαναν ως μάρτυρες μεταξύ του 2000 και του 2010 - περίπου ένα εκατομμύριο σύμφωνα με την καταμέτρησή τους - και χώρισαν αυτόν τον αριθμό διά 10 για να φτάσουν στον ετήσιο αριθμό των 100.000.

Αλλά πώς έφτασαν στο ένα εκατομμύριο; Αν κάποιος ψάξει θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο μεταξύ του 2000 και του 2010 και το CSGC καταμετρεί 900.000 από αυτούς - ή 20 % - ως μάρτυρες.
Σε 10 χρόνια κατά μέσο όρο αυτό αντιστοιχεί σε 90.000 ετησίως. Έτσι, όταν ακούτε ότι 100.000 Χριστιανοί πεθαίνουν για την πίστη τους, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η συντριπτική πλειοψηφία - 90.000 - είναι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στη ΛΔ του Κονγκό.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πούμε αμέσως πως οι φήμες στο διαδίκτυο ότι Μουσουλμάνοι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία των 100.000 Χριστιανών μαρτύρων είναι ανοησίες. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι μια χριστιανική χώρα. Στον εμφύλιο πόλεμο, οι Χριστιανοί σκότωναν Χριστιανούς.

Σε προηγούμενες εκτιμήσεις μαρτύρων το  CSGC περιέλαβε δολοφονίες που σημειώθηκαν στη γενοκτονία της Ρουάντα. Και πάλι αυτό είναι παραπλανητικό. Δεν ήταν μια σύγκρουση σχετικά με τη θρησκεία - ήταν μια περίπτωση που οι Τούτσι σκότωνα Χούτου, όπου και οι δύο πλευρές ήταν Χριστιανοί.

Παρόλα αυτά, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του The Global War on Christians, John Allen, περιγράφει ένα παράδειγμα για το πώς κάποιος που εμπλέκεται στον εμφύλιο πόλεμο στο Κονγκό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάρτυρας. «Μια κατηχήτρια στο Κονγκό, η οποία πείθει με επιτυχία τους νέους στην περιοχή της να μην συνταχθούν με τις παραστρατιωτικές ομάδες, σκοτώνεται από μία από αυτές τις δυνάμεις, επειδή βλέπουν τους νεοσύλλεκτους να λιγοστεύουν. Είναι αυτή αντι - χριστιανική βία ή όχι;» ρωτάει.

Ο Ian Linden επισημαίνει επίσης ότι υπήρχαν Χούτου στη Ρουάντα, οι οποίοι δεν άφηναν τους Τούτσι να φύγουν λόγω της χριστιανικής πίστης τους και οι οποίοι ως εκ τούτου σκοτώθηκαν και θα μπορούσαν να θεωρηθούν μάρτυρες.

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι μερικοί άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας της χριστιανικής τους πίστης στη ΛΔ του Κονγκό. Είναι εύλογο ότι ήταν το 20 %; Ο Todd Johnson, διευθυντής του CSGC, δήλωσε στο BBC ο αριθμός αυτός συντάχθηκε από την έκδοση της World Christian Encyclopedia του 1982, η οποία εκτιμά ότι κατά μέσο όρο το 20% των αφρικανικών εθνών ήταν Χριστιανοί. Αλλά σίγουρα δεν ήταν όλοι οι χριστιανοί που σκοτώθηκαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο σκοτώθηκαν εξαιτίας της πίστης τους; Ο Johnson λέει ότι το κέντρο του έχει εγκαταλείψει αυτό το στατιστικό στοιχείο στο πιο πρόσφατο έργο του.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι εν δυνάμει μια από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, αλλά η αποικιοκρατία, η δουλεία και η διαφθορά την έχουν μετατρέψει σε μία από τις φτωχότερες, γράφει ο ιστορικός Dan Snow. Και ο αριθμός των χριστιανών που σκοτώνονται κάθε χρόνο επειδή είναι Χριστιανοί είναι πιο πιθανό να είναι αυτού του μεγέθους, σύμφωνα με τον καθηγητή Thomas Schirrmacher από τη Διεθνή Κοινότητα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Κάποιος πρέπει να δει ότι δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός αριθμός αυτή τη στιγμή. Δεν έχει ερευνηθεί και όλοι οι εμπειρογνώμονες στον τομέα αυτό είναι πολύ διστακτικοί στο να δώσουν μια εικόνα», λέει.

«Η αλήθεια είναι ότι τα δύο τρίτα των 2,3 δισ. Χριστιανών στον κόσμο σήμερα ζουν ... σε επικίνδυνες γειτονιές» επισημαίνει ο John Allen. Είναι συχνά φτωχοί. Συχνά ανήκουν σε εθνοτικές, γλωσσικές και πολιτιστικές μειονότητες. Και συχνά κινδυνεύουν. Αυτό τελικά θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό από τον ακριβή αριθμό των νεκρών».

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-24864587

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/11/2013 09:12:52

  Tα πολιτικώς ορθά (και αντιχριστιανικά) ΜΜΕ της Δύσης (και τα δικά μας, βλ. "Βήμα", "Καθημερινή", κ.ά.) τα ενδιαφέρει αν ο αριθμός είναι 100.000 ή 50.000 ή 30.000, όχι αν χιλιάδες χριστιανοί κάθε χρόνο σκοτώνονται για την πίστη τους, δίχως να έχουν φταίξει σε τίποτα. Νιγηρία, Αίγυπτος, Ινδονησία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδία, ολόκληρη η βόρεια Αφρική, Ιράκ, Ιράν, είναι μερικές μόνο από τις χώρες όπου οι χριστιανοί όχι απλά υφίστανται διακρίσεις, αλλά κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή, δίχως κανείς να συγκινείται...Δεν πειράζει, ευτυχώς που δεν είναι ούτε Εβραίοι, ούτε "αναξιοπαθούντες" μουσουλμάνοι, ούτε βέβαια γκέι, για να συγκινηθούν οι πολιτικώς ορθοί αριστεροί και φιλελέ Ευρωπαίοι.
  Προχτές έγινε επίθεση με ρουκέτα κατά χριστιανικού σχολείου στη Δαμασκό, σκοτώθηκαν παιδάκια, και έπεσε "εντολή¨ από "επάνω" να μην γραφτεί τίποτα...

  Αρχίζω να αισθάνομαι ντροπή που η χώρα μου αποτελεί μέλος της ΕΕ. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που είχα στο μυαλό μου...Το καλό είναι ότι η συγκεκριμένη Ευρώπη, η Ευρώπη των γκέι γάμων, των childlfree couples, της λυσσασμένης Τομπιρά, βαδίζει αργά αλλά σταθερά προς το νομοτελειακό της τέλος. Αυτοκτονεί και ίσως είναι καλύτερα έτσι...

  • Μανώλης Πετράκης avatar
   Μανώλης Πετράκης @ ΒΙΣ 13/11/2013 19:41:01

   Να προσθέσουμε στα παραπάνω και την Ευρώπη της πολιτικής ορθότητας, του κοσμικού κράτους, της πολυπολιτισμικότητας, του νεοπαγανισμού (ολυμπιακοί αγώνες, κουλτούρα λατρείας του σώματος και των φυσικών δραστηριοτήτων, περιβάλλον και ανακύκλωση - λατρεία της Γαίας), του νέου ημερολογίου (δεν υπάρχουν άγιοι πια, μόνο μέρες "των ζώων", "του μετανάστη", "της γης" κ.λπ.) μαχητικού αντιχριστιανισμού (απαγόρευση σταυρών στην Γαλλία), της απέχθειας προς την Ορθόδοξη παράδοση μας (συναντήσεις κορυφής το Ορθόδοξο Πάσχα). Δεν έχουμε καμμία σχέση με αυτό το μαγαζάκι. Διαπράξαμε όμως ένα τεράστιο λάθος. Καλά κάναμε και τους τρώγαμε τόσα δις Ευρώ 20 χρόνια τώρα, έπρεπε όμως πολύ απλά να αποχωρήσουμε από το clubάκι τους - που βαράει ούτως ή άλλως διάλυση - χωρίς να πληρώσουμε μία και να τους τινάζαμε την μπάνκα στον αέρα. Τους το χρωστάγαμε στο κάτω-κάτω από την 1η άλωση της Πόλης. Δεν βρέθηκαν πολιτικοί με φρύδια όταν έπρεπε.

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 13/11/2013 11:02:04

  ''η Ευρώπη των γκέι γάμων, των childlfree couples, της λυσσασμένης Τομπιρά, βαδίζει αργά αλλά σταθερά προς το νομοτελειακό της τέλος. Αυτοκτονεί και ίσως είναι καλύτερα έτσι…''
  Φίλε μου ΒΙΣ θά είναι σίγουρα καλύτερη, μακάρι νά συμβή, αλλά θά συμβή μέ πολύ επώδυνο τρόπο γιατί θά λειτουργήσουν οι Πνευματικοί Νόμοι πού ακριβοδικαίως χειρίζεται ο Αγωνοθέτης καί Ελεγκτής τής Ιστορίας, ατόμων καί λαών ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.