#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2012 21:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τύμπανα πολέμου στον Περσικό(Ανανεωμένο). Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί, επειδή όπως πιστεύει, το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτεθεί εναντίον του Ιράν, και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τις ΗΠΑ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ehud Barak ενίσχυσε αυτή την ανησυχία χθες, λέγοντας πως όποιος μιλάει για αργότερα, «θα ανακαλύψει πως το αργότερα θα είναι πολύ αργά». Μάλιστα την τελευταία φράση την είπε στα αγγλικά.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Leon Panetta αρνήθηκε να διαψεύσει πληροφορίες που τον ήθελαν να ανησυχεί για μια απροειδοποίητη ισραηλινή επίθεση.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν επίμονα τους Ισραηλινούς να δείξουν υπομονή και αυτοσυγκράτηση, όμως αυτό δείχνει αμετάπειστο, επιμένοντας πώς αν δεν γίνει κάτι σύντομα, που θα αποκλιμακώσει την κατάσταση, τότε θα προχωρήσει σε μονομερή στρατιωτική δράση.

Η Αμερική ανησυχεί πως μια επίθεση εναντίον του Ιράν από τους Ισραηλινούς θα αναγκάσει το Ιράν να κτυπήσει τα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ πολλοί αναλυτές πιστεύουν πως η Αμερική δεν θα θελήσει να συμμετάσχει, εκτός και αν απειληθούν ζωές Αμερικανών.

Με ασκήσεις απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης

Ένα μήνα μετά από τα μεγάλα ναυτικά γυμνάσια του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, τώρα είναι η σειρά του ναυτικού κλάδου των πανίσχυρων Φρουρών της Επανάστασης να διεξάγει τις δικές του ασκήσεις.

Οι Φρουροί ελέγχονται άμεσα από τον υπέρτατο ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei, που χθες ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στηρίξει όποια ομάδα, οργάνωση, ή κράτος τα βάλει με το Ισραήλ.

Όπως είπε, «ένας πόλεμος θα βλάψει την Αμερική δέκα φορές περισσότερο, από ότι εμάς».

Οι ασκήσεις υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου ένα μήνα.

Η κίνηση αυτή των Φρουρών της Επανάστασης γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι φήμες για μια ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Από την πλευρά του, και το Ισραήλ προετοιμάζεται για σύγκρουση.

Η ισραηλινή κυβέρνηση προειδοποίησε όλες τις υπηρεσίες της και τους εβραϊκούς οργανισμούς, συναγωγές, σχολεία, κλπ στις ΗΠΑ, και αλλού, ότι κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν.

«Προβλέπουμε πως έχει αυξηθεί η απειλή εναντίον εβραϊκών στόχων σε ολόκληρο τον κόσμο… τόσο σε φρουρούμενα σημεία, όσο και σε πιο χαλαρά…».

Οι Ισραηλινοί πιστεύουν πως το Ιράν έχει βάλει σκοπό να χτυπήσει ισραηλινούς στόχους, ως αντίποινα για τους θανάτους Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων, που φημολογείται ότι την ευθύνη φέρουν οι Ισραηλινοί.

Σε πρόσφατες καταθέσεις ενώπιον της αμερικανικής γερουσίας, αναφέρθηκε πως το Ιράν είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επιθέσεις εντός του αμερικανικού εδάφους, και πως το Ισραήλ μάλλον θα επιτεθεί εναντίον του Ιράν τους αμέσως επόμενους μήνες.

 S.A. AP - ABC -Washington Post

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 03/02/2012 22:28:07

  Εδώ και ένα χρόνο το ακούω αυτό. Άντε να δούμε τι θα γίνει...

 2. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 04/02/2012 07:47:17

  Έχει δίκιο ο προλαλήσας.
  Και δεν είναι ένας χρόνος,αλλά πάνω από δύο, που οι Εβραίοι κάνουν επίδειξη ισχύος απειλώντας με επίθεση στο Ιράν.
  Αν και δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στην νυν θεοκρατική κυβέρνηση του τελευταίου, έχω άμεση γνώση ότι δεν πρόκειται ούτε για Ιράκ ούτε για Λίβανο' και ότι μια επίθεση σε αυτό θα επέφερε αντίποινα πέραν κάθε πρόβλεψης.
  Πρόκειται για έναν λαό με βαθιά κουλτούρα και αίσθηση της ιστορικής του συνέχειας, που δεν πρόκειται να επιτρέψει μια προσβολή της εθνικής του κυριαρχίας.
  Και ο τελευταίος που δικαιούται να δίνει μαθήματα διεθνούς νομιμότητας, είναι το Ισραήλ που πρώτο και καλύτερο έχει παραβιάσει την διάταξη των Ηνωμένων Εθνών για μη διασπορά των πυρηνικών όπλων, έχοντας κατασκευάσει με "κλοπή" Αμερικανικής τεχνολογίας τεράστια ποσότητα από αυτά.
  Υπήρξε δε από τους συμμέτοχους της διαρροής αυτής της τεχνολογίας στην Βόρεια Κορέα με όλα τα συνεπαγόμενα αποτελέσματα διεθνών προβλημάτων, για τους δικούς του λόγους...

  • charulisN avatar
   charulisN @ Στυλιανός Παπαδόπουλος 05/02/2012 13:02:26

   Για ποιο λαό και ποια κουλτούρα μιλάτε, όταν το συγκεκριμένο κράτος έχει πολίτες από 100 φυλές. Για κουλτούρα και πολιτισμό προφανώς θα λέτε για τη πολιτισμική υπέρβαση που συντελείται τα τελευταία 40 χρόνια και έχει εξαφανίσει κάθε ίχνος αντιπολίτευσης χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης τη θρησκεία και τους μουλάδες.
   Τα βασανιστήρια και οι εξαφανίσεις πολιτών είναι στην ημερήσια διάταξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, άγνωστη ή απαγορευμένη λέξη.
   Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σαουδική Αραβία που υπέρ-εξοπλίζεται.
   Η «επίσημη» ηγεσία του Ιράν μιλάει για ολοκληρωτική εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ.
   Αυτό προφανώς δεν νομιμοποιεί τη κατοχή πυρηνικών όπλων από το δεύτερο.
   Στο Ισραήλ όμως επιτρέπονται οι διαδηλώσεις, η άλλη άποψη, ο αντίλογος ακόμα και όταν στρέφονται ενάντια στην κεντρική εξουσία. Λειτουργική η λεγόμενη «δυτικού τύπου» δημοκρατία, όπως γνωρίζει ο σύγχρονος κόσμος.
   Αλλά στη προκειμένη περίπτωση οι απειλές έρχονται από το Ιράν.

 3. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 04/02/2012 15:50:27

  Για να μην ξεχνιόμαστε :
  Το δηλούμενο ως "φιλοδυτικό" Ισραήλ πούλησε στην Β. Κορέα την τεχνολογία κατασκευής πυρηνικών βομβών' και το επίσης "φιλοδυτικό" Πακιστάν της πούλησε πυραύλους - φορείς για αυτές.
  Για να ξέρουμε τι λέμε...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Στυλιανός Παπαδόπουλος 04/02/2012 21:55:10

   Και μια και ανέφερες το Πακιστάν, να θυμίσω ότι ο πρόεδρος του είχε πει κάποτε πως ότι και να γίνει, ακόμη και να τρώμε επί χρόνια μόνο γρασίδι, εμείς θα αποκτήσουμε πυρηνικά όπλα.
   Και το έκαναν.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/02/2012 22:03:11

  Αναρωτιέμαι αν και πόσο τελικά αληθεύει η φράση, ''η Αμερική είναι πίσω απ' όλα''...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΕΥΑ 04/02/2012 22:19:47

   Η Αμερική είναι μπροστά και φαίνεται, πίσω είναι το Ισραήλ...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Γεώργιος Τ. 04/02/2012 22:44:50

    !!!!!!!!

 5. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 04/02/2012 23:16:27

  Μα γιατί το παίζουν αντιαμερικανοί οι Έλληνες; Αφού βλέπουν αμερικανικά φίλμς, χρησιμοποιούν όλες τις τεχνολογικές ανακαλύψεις της Αμερικής, (συχνά με δανεικά λεφτά) και αν έχουν φοιτήσει στο φθηνότερο αμερικανικό πανεπιστήμιο το γράφουν στο βιογραφικό τους με μεγάλα γράμματα για να πάρουν προβάδισμα έναντι άλλων. Ρωτώ γνωστούς μου: τι σου έκανε εσένα προσωπικά η Αμερική και χάνει την μιλιά του.

 6. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 04/02/2012 23:32:17

  Ίμια, Κύπρος, Μακεδονία κλπ κλπ. Και δεν τα έχουμε με τους κατοίκους, αλλά με αυτούς που κυβερνάνε τις ΗΠΑ (και δεν είναι ο Ομπάμιας...). Και δεν χρειάζεται να είναι "προσωπικά".

 7. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 04/02/2012 23:39:19

  Μάλιστα, τώρα έγινα σοφότερος αφού όλα τα έκαναν οι Αμερικανοί. Και εγώ που έμαθα να σέβομαι δημοκρατικές χώρες, την συμμετοχή τους στην ήττα του άξονα, της βοήθεια τους για να ανοικοδομηθούμε και να μην έχουμε την τύχη των πρώην σοσιαλιστικών χωρών είμαι μάλλον άσχετος. Τι ναγίνει ο Θεός έκανε τους ασχέτους και τους σχετικούς, μπορούμε να τα βάλουμε με τον Θεό;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Μεσσήνιος 05/02/2012 00:30:27

   Οι Αμερικάνοι τα βάζουν και με το Θεό άμα λάχει...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μεσσήνιος 05/02/2012 00:45:21

   Καταρχήν, ο άνθρωπος (Γιώργος1) σου απάντησε όμορφα, αλλά προφανώς το έχεις ανάγκη το ειρωνικό σου υφάκι. Πες μας λοιπόν:

   Το ότι μας βοήθησαν στον εμφύλιο, θα τους αμνηστεύει εσαεί, για όποια πρωτοβουλία τους εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων μεσολάβησε έκτοτε; Εκτός άν εννοείς ότι πρέπει να τους ευχαριστούμε για την στάση τους στο Σκοπιανό, το Κυπριακό και τα Ίμια (όπως ο μέγιστος Σημίτης).

 8. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 05/02/2012 00:59:31

  Αγαπητέ Μεσσήνιε, προσωπικά ούτε μισώ ούτε καν αντιπαθώ τους "Αμερικανούς".
  Απλά, θεωρώ ότι δεν υφίστανται καν ως έθνος και κράτος' και επομένως δεν υφίσταται επίσης λόγος μίσους ή αντιπάθειας.
  Υπήρξε όντως κάποια απόπειρα για την συγκρότηση ενός "γενναίου νέου έθνους" από τους παντοειδείς απελπισμένους που μετανάστευαν στη Νέα Γη για να βρουν ελπίδα, εγκαταλείποντας την παρακμάζουσα Ευρώπη.
  Μόνον που κουβάλησαν μαζί τους όλες τις προκαταλήψεις και τις ιδεοληψίες τους, με αποτέλεσμα να παραμορφωθούν οι ιδέες του Τζέφερσον και του Φραγκλίνου και να καταντήσουν το σημερινό άρρωστο συνονθύλευμα, που χρησιμεύει αποκλειστικά ως μηχανή παραγωγής μισθοφόρων για τον παγκόσμιο έλεγχο, αστυνομικά, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά, σε μια υπερεθνική επικυρίαρχη κάστα.
  Συγγνώμη για την φλυαρία μου, αλλά δεν βγαίναν λιγότερα...

 9. Fanis avatar
  Fanis 05/02/2012 13:37:55

  Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχουν Ελληνες που εχουν τοσο μισος εναντιον του Ισραηλ.. Μυστηριο. Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου..

  Εχω δουλεψει με Ισραηλινους και ειναι και οι πρωτοι ..
  Και μορφωμενοι και πανεξυπνοι και κυριοι με τα ολα τους...
  (και κατι ιστοριες ,οτι δηθεν ταχαμου , εμεις δεν ταχουμε με τους απλους Εβραιους αλλα με την κυβερνηση τους ,τα ακουω βερεσε..Πουλαει αυτο αλλα εμενα δεν με πειθει).
  Επισης δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχουν Ελληνες που μισουν τους Αμερικανους. Και εδω ισχυει το ιδιο, που το πουλησε πολυ εξυπνα καποιος σιχαμενος ελληνοπολωνος ,ο αντρει μινεικο παπανδρεου σε καποιους εδω (οχι και .."τερατα ευφυιας" να τα λεμε ολα,ετσι?) σε κατι χαχολους λεμε με κατι γυρω στο μηδεν (η και υπο το μηδεν) δεικτη νοημοσυνης ,οτι δηλαδη δεν εχουμε τιποτα με το αμερικανικο λαο αλλα με την κυβερνηση!! αλλα εγω εξακολουθω να διερωτωμαι γιατι αυτοι οι δυστυχισμενοι συν-πατριωτες μου μισουν τον περηφανο Αμερικανικο λαο!! Μυστηριο!!
  Τον Αμερικανο που στο κατω κατω ειναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 100%..
  Τι δηλαδη υπαρχει περιπτωση να υπηρχε "προεδρος" "κυβερνητης" στην Αμερικη σαν το χαμενο μπραβογιοργο να διεπραττε εγκληματα εσχατης προδοσιας και να ζουσε ακομα??
  Αν κανεις πιστευει κατι τετοιο ειναι για του χαντακιιι..

  Ακουω εκεινο το ανισορροπο κωλοτουμπα να γαυγιζει Εβραιους και Εβραιους και μουρχεται ετσι και τον ειχα μπροστα μου να τον ξεκοιλιασω..
  Φτου ρε καμπουρη..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.