#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τυνησία: Παιδικό περιοδικό, έδινε οδηγίες για την κατασκευή μολότοφ

Το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων και Οικογένειας της Τυνησίας μήνυσε το ...παιδικό περιοδικό, το "Ουράνιο Τόξο" επειδή στο τεύχος του Σεπτεμβρίου δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο εξηγούσε στους μικρούς αναγνώστες του πώς να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με το τυνησιακό πρακτορείο TAP το υπουργείο εκτιμά ότι το άρθρο αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών αλλά και "να ενθαρρύνει τη χρήση βομβών μολότοφ σε πράξεις καταστροφών ή σε τρομοκρατικές ενέργειες, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα".

Το κείμενο φιλοξενήθηκε στο τμήμα "Ο κήπος της γνώσης". Συνοδεύεται από το σκίτσο ενός μπουκαλιού που φλέγεται και εξηγεί ότι η βόμβα πήρε το όνομά της από τον υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κατόπιν περιγράφεται η διαδικασία κατασκευής μιας τέτοιας βόμβας, με ένα μπουκάλι, ένα εύφλεκτο υγρό και ένα στουπί στο οποίο βάζουν φωτιά.

"Στη συνέχεια εκτοξεύουμε το μπουκάλι στο αντικείμενο που στοχεύουμε. Το μπουκάλι σπάει και το αντικείμενο παίρνει φωτιά", κατέληγε το άρθρο.

Βόμβες μολότοφ χρησιμοποιούνται συχνά σε διαδηλώσεις και στην Τυνησία βεβαίως, όπως έγινε πρόσφατα, κατά την επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα και στις συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στο νησί Τζέρμπα την Κυριακή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/10/2012 10:07:09

  Το επόμενο τεύχος του παιδικού περιοδικού θα έδινε οδηγίες πώς να ζώνεστε με εκρηκτικά και να ανατινάζεστε στο όνομα του Αλλάχ και του παιδεραστή "προφήτη" του...
  Μην εκπλήσσεστε, αυτός είναι ο ισλαμικός πολιτισμός. Και μιλάμε για μία "μετριοπαθή" ισλαμική χώρα....
  Και δυστυχώς αυτούς τους ανθρώπους, με αυτές τις αντιλήψεις και αυτή την κουλτούρα, τους εισάγουμε εδώ και έχουμε και την Αριστερά να τους προστατεύει....

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/10/2012 10:10:21

  Και μία ουσιαστική λεπτομέρεια: Απλά αντέδρασε το Υπουργείο για τα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Η τυνησιακή κοινή γνώμη απλά το θεωρεί φυσιολογικό, φτάνει η μολότωφ να κατευθύνεται κατά των εχθρών του Αλλάχ....

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/10/2012 10:36:48

  Δεν τους προστατεύει μόνο η Αριστερά, αλλά και το "ευρωπαϊκό κεκτημένο" της λεγόμενης "ανεκτικότητας", στο όνομα του οποίου ομνύει μια μεγάλη γκάμα του πολιτικού συστήματος...

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/10/2012 11:04:57

  Σ' αὐτές τίς χῶρες,ὅταν τά παιδιά στρατολογοῦνται ἀπό τά μαθητικά τους χρόνια,εἶναι λογικό νά διδάσκονται τρόπους κατασκευῆς μολότοφ ἀπό παιδικά περιοδικά.Εἰδικά ὅταν στό ἀμέσως ἐπόμενο στάδιο διδάσκονται τή χρήση ὄπλων.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/10/2012 11:38:30

  Eξ απαλών ονύχων στο "λούκι"...
  Πάντα σκέφτομαι τα παιδιά των Μεσανατολικών και Αραβικών χωρών: Πώς "εκπαιδεύονται" από τα τρυφερά χρόνια για να γίνουν κάποτε θύματα, σφάγια θυσίας, για να προσφερθούν στον Μολώχ που λατρεύουν οι μεγάλοι.
  Κρέας για τα κανόνια ή "ζωντανές βόμβες": Θυσία για τον "Θεό", για το "έθνος", για την "πατρίδα", εναντίον του "ιμπεριαλισμού", εναντίον των "απίστων".
  Ανθρώπινες ζωές, τα ίδια τα παιδιά τους, προγραμματίζονται να χαθούν για χάρη δήθεν "ανώτερων" ιδανικών. Γεννήθηκε άραγε ποτέ στον κόσμο κατώτερη και πιό ανήθικη ιδέα από την συνειδητή παιδοκτονία για χάρη "ανώτερων" σκοπών;

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/10/2012 11:40:52

  Αλλά τα ίδια έκαναν και στην Ευρώπη οι φανατικοί "Χριστιανοί", πρίν αιώνες. Έστελναν τα παιδιά τους σε σταυροφορίες...
  Οι εξτρεμιστές Μουσουλμάνοι έχουν ακόμη την "ορμή του νεοφώτιστου", διαφορά φάσης 600 χρόνια.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 09/10/2012 11:50:26

   Δηλαδή, για αυτό θα πρέπει να τους ανεχθούμε;
   Ξέρεις διδασκαλία χριστιανού θεολόγου ή κληρικού που να λέει σε μικρά παιδιά να αυτοκτονείτε και να φτιάχνετε μολότωφ;
   Λαϊκίζεις απίστευτα Θείο για να δικαιολογήσεις την ισλαμολαγνεία (δηλαδή, τον αντιχριστιανισμό) της Αριστεράς. Κρίμα....

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 09/10/2012 12:29:08

    Φυσικά και δεν είναι ελαφρυντικό τους αυτό.
    Καταρχήν δεν είναι ελαφρυντικό να σκέφτεσαι όπως σκεφτόταν άλλοι πρίν 600 χρόνια. Είναι ταυτόχρονα βλακεία και απόδειξη κακοήθειας. Το ειναι κανείς ευφυής και να μαθαίνει από τα λάθη των άλλων, είναι και ηθική υποχρέωση.
    Αναφέρθηκα άλλωστε στο παρελθόν της Δύσης, όχι στο παρόν.
    Στον παρελθόντα Χριστιανικό θεολογικό και πολιτικό πολιτισμό δεν υπήρεξε ποτέ άμεση παρότρυνση για αυτοκτονία. Δυστυχώς όμως, η άμετρη χρήση βίας δεν έμεινε έξω από αυτό το (πολιτικό σε τελευταία ανάλυση) "παιχνίδι". Πολιτικό: Γι αυτό θέτω το "χριστιανικό¨σε εισαγωγικά.
    Καμμία ανοχή και δικαιολόγηση αυτής της βίαιης και τελικά αυτοκαταστροφικής ηθικής των εξτρεμιστών ισλαμιστών. Αλλά έν δεν στοχαζόμαστε ιστορικά, στη μακρά διάρκεια, δεν θα καταλάβουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας: Ότι η θρησκεία γίνεται εργαλείο της εξουσίας και του χρήματος - όπως ακριβώς άλλοτε, π.χ. στις Σταυροφορίες.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 09/10/2012 11:51:10

   Και σε προκαλώ να μου βρεις 1 μεσαιωνικό θεολογικό κείμενο (δυτικό, έστω) που να μαθαίνει αυτά τα πράγματα σε παιδάκια. Ή έστω παρόμοια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 09/10/2012 12:59:30

   Θείο, ξέρεις τι μου θυμίζουν αυτά;

   Το πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" την επόμενη μέρα της καταστροφής στο Τσερνομπίλ: "Καταπιέζονται οι μαύροι στις ΗΠΑ"...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ο Θείος 09/10/2012 13:16:02

   Πολύ σωστά Θεῖε!
   Οἱ φανατικοί καθολικοί χριστιανοί τῆς Δύσης ὅμως,δέν ἔστελναν τά παιδιά τους γιά νά θυσιαστοῦν,ἀλλά γιά νά κλέψουν,νά λεηλατήσουν,νά ὑποδουλώσουν,νά σκοτώσουν...Κιὅλα αὐτά τά θεάρεστα στό ὄνομα δῆθεν, τῆς προστασίας τῶν Ἁγίων Τόπων ἀπό τούς ἀπίστους.Μόνο πού στήν προκειμένη περίπτωση ποιοί εἶναι οἱ ἄπιστοι,μπερδεύεται κανείς...

 7. Σταύρος avatar
  Σταύρος 09/10/2012 12:13:06

  Εκπαίδευση Πακιστανών Μ@λων!

  h**p://gamostavros.blogspot.gr/2011/03/blog-post_04.html
  Σκληρό βίντεο με ακόμα σκληρότερη γλώσσα γραφής.

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/10/2012 12:14:21

  Χρειάζεται να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα, για να μην πέφτουμε θύματα των πονηρώς "ορθοφρονούντων" της Αριστεράς, που για να δικαιολογήσει τα νέα της δόγματα του "πολυπολιτισμού", του "μεταναστευστισμού" και της "πολιτικής ορθότητας", κάνει ανυπόστατες συγκρίσεις μεταξύ ανόμοιων πραγμάτων.
  1. Αν διαβάσει κανείς το Ευαγγέλιο και τους Πατέρες της Εκκλησίας, θα διαπιστώσει ότι ο χριστιανισμός πιστεύει σε έναν Θεό-Αγάπη. Θα διαπιστώσει αντίθεση στη βία, στην ανταπόδοση της βίας, ακόμα και στην μνησικακία. Η συμμετοχή στον πόλεμο γίνεται υπό όρους, δηλαδή να είναι αμυντικός πόλεμος και πάλι στον στρατιώτη που σκότωσε επιβάλλεται αποχή από τη θεία Κοινωνία από τους κανόνες του Μεγάλου Βασιλείου. Η εγκατάλειψη του χριστιανισμού επιφέρει την πνευματική καταστροφή του χριστιανού, όχι όμως τιμωρίες εκ μέρους της πολιτικής εξουσίας. Όσες φορές τα παραπάνω δεν τηρήθηκαν, αυτό έγινε με καταστρατήγηση των αρχών του Ευαγγελίου και της εκκλησιαστικής παράδοσης, όχι με τήρησή τους. Έγινε λόγω της αντιχριστιανικής συμπεριφοράς των χριστιανών. Ο Ιησούς Χριστός παραμένει το απόλυτο ηθικό πρότυπο για τους χριστιανούς.

  2. Αν διαβάσει κανείς το Κοράνιο και τη σχετική ισλαμική φιλολογία, θα διαπιστώσει έναν "θεό" απρόσιτο και τιμωρό, την υποχρέωση του μουσουλμάνου να βιαιοπραγήσει για χάρη του "θεού", την απαγόρευση εγκατάλειψης του ισλάμ επί ποινή θανάτου, την υποχρέωση του μη μουσουλμάνου-μη χριστιανού-μη ιουδαίου να προσηλυτιστεί στο ισλάμ επί ποινή θανάτου, τη σύμπραξη του κοσμικού με το μεταφυσικό (ούμμα=η κοινότητα των πιστών που κατέχει οπωσδήποτε και την πολιτική εξουσία). Ο μη μουσουλμάνος, αλλά υπαγόμενος στην κατηγορία "λαοί του βιβλίου" (χριστιανοί, ιουδαίοι) θα πρέπει να ζήσει ως υποτελής στον μουσουλμάνο (τζίμμι), με τη θρησκεία του απλά ανεκτή έναντι πληρωμής ειδικού φόρου. Η βία και ο κατακτητικός πόλεμος και ο φόνος του απίστου ή του αποστάτη δεν είναι αντι-ισλαμικές πράξεις, είναι πράξεις επιβεβλημένες από το ισλάμ. Ο Μωάμεθ παραμένει το ηθικό πρότυπο για ένα μουσουλμάνο. Δείτε τη ζωή του Χριστού και δείτε και τη ζωή του Μωάμεθ και συγκρίνετε τα πρότυπα...

  Τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα της αντιχριστιανικής Αριστεράς, για να δικαιολογήσει τα καινούρια της "πολυπολιτισμικά" δόγματα. Τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα τα λουστεί στο κεφάλι της κάποια στιγμή (όπως λούστηκε και τα πολλά προηγούμενα εγκληματικά της ψευδοανθρωπιστικά ιδεολογήματα), αλλά επειδή η λέξη "μετάνοια" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της, δεν θα μετανιώσει ποτέ (ούτε) για αυτά..
  Να σημειώσω πως η λέξη ¨μετάνοια" δεν υπάρχει ούτε στο ισλαμικό λεξιλόγιο. Τελικά, τα κοινά στοιχεία Αριστεράς και ισλάμ είναι περισσότερα από όσα φαίνονται εκ πρώτης όψεως.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ΒΙΣ 09/10/2012 12:51:12

   Αληθεύει ότι οι Ισλαμιστές μισούν περισσότερο τους άθεους απ'ότι τους αλλόθρησκους;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Γιώργος 09/10/2012 12:54:56

    Πιό πολύ τους άθεους και μετά τους πιστούς μη μονοθειστικών θρησκειών - το γράφει ο ΒΙΣ στο (2).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 09/10/2012 12:52:56

   Αγαπητέ ΒΙΣ, το 1 και το 2 είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ακριβή και θα τα προσυπέγραφα.
   Η παρατήρησή μου αφορά το συμπέρασμα, στην τελευταία πρόταση. Κάνε ένα τέστ σε παρακαλώ: Άν αντικαταστήσεις στην πρόταση αυτή την λέξη "Αριστερά" με την λέξη "Δεξιά", αλλάζει καθόλου η αντιστοιχία της πρότασης με την αλήθεια; Απαντώ ανεπιφύλακτα όχι.
   Δεν είναι ζήτημα "Αριστεράς" ή "Δεξιάς", αλλά της παρέκκλισης του νεωτερικού πολιτισμού (στο σύνολό του) από αυτά που υποσχόταν στη φάση της γένεσής του.
   Πρόκειται για το πλανητικό, οικουμενικό πρόβλημα της διαλεκτικής του Διαφωτισμού (του ορθολογισμού που μέσα στον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής ξεστράτισε και έγινε εργαλειακός λόγος, “ορθολογισμός του σκοπού”, χρήση των φυσικών νόμων εναντίον της φύσης). "Αριστερά" και "Δεξιά" είναι αδιαχώριστα και περιπεπλεγμένα μέρη του προβλήματος, καμμιά τους δεν διαθέτει (ακόμη) την λύση.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Ο Θείος 09/10/2012 13:40:12

    Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται η διαλλακτική και απολογητική στάση έναντι των ισλαμιστών και της δράσης τους στην Ευρώπη; Ποιος πολιτικός χώρος δεν ασχολήθηκε καν με τα συνθήματα και τα σπασίματα των 600 μουσουλμάνων στην Ομόνοια, αλλά έφριξε με 30 νοματαίους (πες τους θρησκόληπτους) που μαζεύτηκαν έξω από το θεάτρο στο Νέο Κόσμο και δεν πείραξαν κουνούπι;
    Όσο συνεχίζεις τα σοφίσματα και τις υπεκφυγές, εκτίθεσαι.

 9. ΚΜ avatar
  ΚΜ 09/10/2012 12:37:18

  Το Ισλάμ δεν «έγινε» εργαλείο της εξουσίας. Σχεδιάστηκε ως εργαλείο εξουσιασμού, εξαρχής.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΚΜ 09/10/2012 12:48:49

   Ετσι ακριβώς είναι, αλλά αντί να μελετούν τις πηγές και την ιστορία του ισλάμ, οι αριστεροί μελετούν τις τελευταίες θεωρίες περί "πολιτικής ορθότητας". Φτιάχνουμε το δόγμα που θέλουμε και εκεί επάνω προσαρμόζουμε την ιστορία και την πραγματικότητα. Μήπως λειτούργησε ποτέ διαφορετικά η Αριστερά;
   Καλά έχω διαβάσει κάπου ότι η καταστροφή της ιστορίας ήρθε όταν οι ιστορικοί άφησαν να τους υποκαστήσουν διάφοροι ανθρωπολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες.

 10. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/10/2012 13:15:53

  Πῶς καὶ δὲν ἔχει γίνει αὐτὸ ἐδῶ πρῶτα;;; Σὲ κάνα Schooligans;;; Μᾶς πῆραν τὴν πρωτιά!

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/10/2012 13:47:19

  Μπορω να σας παραπέμψω σε τίτλο επιστημονικού βιβλίου, στην αγγλική, αναφορικά για την υποχρεωτική ποινικοποίηση της αλλαξοπιστίας για μουσουλμάνο, απλά δεν το έχω αυτή τη στιγμή διαθέσιμο. Θα το κάνω όμως.
  Εν ολίγοις, η προβλεπόμενη ποινή είναι θάνατος για τον άνδρα και φυλάκιση με ραβδισμούς ανά τρεις ημέρες για τη γυναίκα.
  Αυτά δεν τα προβλέπουν σέκτες, τα προβλέπει το επίσημο Ισλάμ.
  Πιστεύω ότι ευχής έργο για όλους θα ήταν να διαβάσουν το Κοράνιο, το λέω ειλικρινά και το συστήνω. Εκεί θα καταλάβουν τι σημαίνει Ισλάμ. Έστω αποσπασματικά, καθώς δεν έχει ειρμό ως κείμενο και δύσκολα διαβάζεται όπως ένα κανονικό βιβλίο με αρχή-μέση-τέλος, θυμίζει κάπως στη δομή τα σοφιολογικά αναγνώσματα της Παλαιάς Διαθήκης (τα αντιγράφει, προφανώς). Υπάρχει σε νεοελληνική μετάφραση.
  Συνιστώ επίσης το καλό και μετριοπαθές (ίσως και υπερβολικά μετριοπαθές) βιβλίο του καθηγητή Joachim Gnilka, Χριστιανισμός και Ισλάμ, εκδ. Ουρανός (Ψυχογιός).

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/10/2012 19:13:05

  Απαντώ απερίφραστα από ποιον ή ποιούς πολιτικούς χώρους:
  1. Κυρίως από μερίδες της "αριστεράς" - Ελληνικής κοπής. Υπάρχουν ακόμη και σε άλλες χώρες, αλλά σε πολύ πιό περιορισμένη έκταση.
  2. Σε περιορισμένη έκταση και από φανατικούς κύκλους "αντισιωνιστών" της "δεξιάς" και του "κέντρου". Κυρίως εκτός Ελλάδος. Βλέπε Γαλλία (αρχική φάση κινήματος Λεπέν). Βλέπε επίσης ναζί που κατεφυγαν σε Αραβικές χώρες με εξτρεμιστική πολιτική.
  Θυμήσου όμως κυρίως, την μονόπαντη "φιλοαραβική" (στην πραγματικότητα αντι-Ισραηλινή) πολιτική αριστερών, κεντρώων και δεξιών πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα των δεκαετιών 1970, 1980, 1990...
  Μέχρι και τρομοκρατικές ενέργειες του "Μαύρου Σεπτέμβρη" σε Ελληνικό έδαφος έδιναν συγχωροχάρτι. Ή "κύτταζαν αλλού"...
  Δεν είμαστε χθεσινοί, το πρόβλημα έχει την ιστορία του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.