#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2011 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρόμαξαν οι "σύμμαχοι" και πιέζουν τον Μουμπάρακ να παραδώσειΘορυβημένη από τις εξελίξεις που φέρνουν την Αίγυπτο στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, η διεθνής κοινότητα εντείνει την πίεση στο Χόσνι Μουμπάρακ για άμεση μεταβίβαση της εξουσίας. «Τώρα σημαίνει τώρα» δηλώνει ο εκπρόσωπος του Λευκού οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς· «η διαδικασία μετάβασης πρέπει να αρχίσει τώρα» τονίζεται σε κοινό ανακοινωθέν των ηγετών Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Ισπανίας και Ιταλίας. Η Δύση καταδικάζει την υποκίνηση και ενθάρρυνση των επεισοδίων και τη βία κατά δημοσιογράφων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες όξυναν την κριτική τους προς τον Χόσνι Μουμπάρακ και εξέφρασαν αποτροπιασμό για τη βία που σαρώνει το τελευταίο 24ωρο το Κάιρο.

«Τώρα σημαίνει τώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς σχετικά με τη μεταβίβαση της εξουσίας, επαναλαμβάνοντας ότι η ροή της αμερικανικής βοήθειας στον Αίγυπτο θα επηρεαστεί από την αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην κρίση.

Με τους συμμάχους τους στον αραβικό κόσμο να βρίσκονται αντιμέτωποι με τη λαϊκή οργή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν να μπει τέλος στις τρεις δεκαετίες απολυταρχικής διακυβέρνησης της Αιγύπτου, ελπίζοντας ταυτόχρονα πως μεταρρυθμίσεις που ανακοινώνονται σε Ιορδανία και Υεμένη θα αποτρέψουν ανάλογες εξεγέρσεις.

«Θέλουμε να δούμε ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές» δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ίδια η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, καταδίκασε τις «απεχθείς» αιματηρές συγκρούσεις που σημειώνονται στο Κάιρο και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της αιγυπτιακής κυβέρνησης ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τη βία.

Έναρξη της πολιτικής μετάβασης «τώρα» ζητούν ταυτόχρονα σε κοινή τους ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

«Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη ανησυχία την επιδείνωση της κατάστασης στην Αίγυπτο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

«Οι Αιγύπτιοι πρέπει να μπορούν να ασκούν ελεύθερα και ειρηνικά το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν και να έχουν την προστασία των δυνάμεων ασφαλείας. Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων είναι απολύτως απαράδεκτες» υπογραμμίζουν.

«Καταδικάζουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν ή ενθαρρύνουν τη βία, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιδεινώνουν την πολιτική κρίση που πλήττει την Αίγυπτο. Μόνο μια γρήγορη και πειθαρχημένη μετάβαση προς μια κυβέρνηση με ευρεία εκπροσώπηση θα επιτρέψει να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις τις οποίες ζει σήμερα η Αίγυπτος» σημειώνουν.

«Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να αρχίσει από τώρα» τονίζουν οι πέντε Ευρωπαίοι ηγέτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 03/02/2011 15:42:59

  Μα ξεκίνησε η διαδικασία.
  Το καθεστώς Μουμπάρακ άρχισε τις εκκαθαρίσεις.

 2. aristeidis avatar
  aristeidis 03/02/2011 15:56:02

  την ΑΟΖμε την Ελλάδα ξεχάσαμε οτι δεν την θέλαν αλλά (τίνι τρόπω) με την τουρκία(ανευ καστελόριζου μήπως )και ποία τα κοινά μας στο τέλος τέλος ναι σαν άνθρωποι είναι λυπηρό μέχρι εκεί

  • WY avatar
   WY @ aristeidis 03/02/2011 20:05:46

   @@
   aristeidis
   """.....και ποία τα κοινά μας στο τέλος τέλος..."""


   Mέ τήν άδεια σου,τό παρακάτω σχόλιό μου.

   Ενώ μέ τούς Σαντινίστας,τόν Μαύρο Σεπτέβρη,τήν PLO καί τούς άλλους διεθνείς τρομοκράτες-δολοφόνους,πού απλόχερα τούς υποστηρίζαμε καί βοηθήσουμε επί πολλά χρόνια,ακόμη καί μέ στρ/κό εξοπλισμό (PLO/Aραφάτ,επί σιδερένιου) καί πρόσφατα μέ τήν Γάζα (καραβάνια αλληλεγγύης),είχαμε ή έχουμε κοινά!!!!!.
   Αλήθεια τί εννοείς ''κοινά''???
   Σύνορα(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) άς πούμε???

   Παρατηρώ δέ, από πολλά σχετικά σχόλια καί σέ άλλα άρθρα,ότι από αυτό πού δέν πάσχει ή χώρα μας τελικά καί δή σέ περίοδο μεγάλης κρίσης (οριζοντίως καί καθέτως),είναι από ""υπουργούς Εξωτερικών"" καί αναλυτές πάσης φύσεως(κοινωνικο-οικονομικο-διεθνών σχέσεων)!!!!!!
   Αλλά νά μού πής, ότι εδώ (στήν χώραν μας) διετέλεσε/διατελεί ώς ΥΠΕΞ,ένας gap ό Β΄ κι οικονομικών ό Τσοβόλας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Στήν Αίγυπτο όμως συνεχίζουν,νά σφάζονται διά τό ''αυτονόητο'',δλδ τήν Ελευθερία!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.