Το NATO "παίρνει τα μέτρα του" για τη Ρωσία
08/10/2015 21:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το NATO "παίρνει τα μέτρα του" για τη Ρωσία

Αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη στρατιωτική πρόκληση μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το αποδυναμωμένο ΝΑΤΟ έλαβε μέτρα για να καλύψει τα νώτα του, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ευρώπη, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να προκαλεί την αξιοπιστία της θεμελιώδους αρχής συλλογικής άμυνας της συμμαχίας.

Οι Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν θορυβηθεί από την ταχύτητα και το εύρος της παρέμβασης της Μόσχας στη Συρία. Πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας έχουν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο - σκόπιμα όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ - και τα πολεμικά της πλοία στην Κασπία Θάλασσα ρίχνουν πυραύλους σε στόχους στη Συρία. Χωρίς να θέλουν να πυροδοτήσουν την κατάσταση, αλλά και υπό τον φόβο να μην φανούν πολύ διστακτικοί, οι Δυτικοί αξιωματούχοι αντέδρασαν επιφυλακτικά, λαμβάνοντας μια σειρά από περιορισμένα βήματα και αυξάνοντας παράλληλα την έντονη ρητορική της Μόσχας.

Την Πέμπτη είπαν ότι είχαν ενταθεί οι στρατιωτικές ασκήσεις και ότι ανέπτυξε έναν μικρό αριθμό προσωπικού στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατιώτες στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και την Ουκρανία, μετά την επίδειξη δύναμης από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Γερμανία καταδίκασε τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία με ασυνήθιστα αιχμηρούς όρους. «Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη ενίσχυση της συλλογικής άμυνας μας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. Μετά τη συνάντηση, είπε: «Όλα αυτά στέλνουν ένα μήνυμα στους πολίτες του ΝΑΤΟ: Το ΝΑΤΟ θα σας υπερασπιστεί, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο».

Το ΝΑΤΟ έχει τοποθετήσει Patriot στην Τουρκία για να την προστατεύσει από πυραύλους που προέρχονται από τη Συρία, αλλά είχε προγραμματιστεί να καταργηθούν το τρέχον έτος. Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ συζητούν για το αν θα παραμείνουν στην Τουρκία, εξαιτίας των ενεργειών της Ρωσίας, αλλά ο Στόλτενμπεργκ υποβάθμισε αυτή την πιθανότητα. Βρετανοί αξιωματούχοι είπαν ότι μονάδες έως και 150 ατόμων θα αναπτυχθούν σε τακτά διαστήματα στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και την Ουκρανία, για την υποστήριξη της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον χαρακτήρισε την απόφαση μέρος μιας «πολιτικής της επίμονης παρουσίας και των ενισχύσεων για τους συμμάχους μας στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας και πρόκλησης».

Οι κινήσεις που το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Πέμπτη ήταν κυρίως συμβολικές, παρόλο που η Ρωσία αντέδρασε γρήγορα στη βρετανική ανακοίνωση. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οποιαδήποτε αύξηση της παρουσίας των βρετανικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη θα ήταν λυπηρή, προσθέτοντας ότι η Βρετανία χρησιμοποιεί μια υποτιθέμενη ρωσική απειλή ως καμουφλάζ για να προχωρήσει στην επέκταση του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία, είπε, θα απαντήσει «ανάλογα».

Στη συνάντηση των Δυτικών υπουργών Άμυνας – που συμμετείχε και ο υπουργός των Ηνωμένων Πολιτειών Άστον Κάρτερ- μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην Ρωσία και τη Συρία, και ιδίως στη χρονική στιγμή της εκτόξευση των 26 πυραύλων Κρουζ από την Κασπία Θάλασσα, στη Συρία. «Το έκαναν αυτό μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ», δήλωσε ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαίσθητης φύσης των διαπραγματεύσεων. «Προφανώς, είναι ένα μήνυμα, αλλά ποιος ξέρει τι σκέφτεται ο Πούτιν».

Αλλά ακόμη και καθώς η Συμμαχία επιδιώκει να προβάλει την εξουσία της προς τα ρωσικά σύνορα και να υπενθυμίσει στη Μόσχα ότι οι ρωσικές παραβιάσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια απάντηση, αρκετοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους επειδή δεν υπήρξε μια σαφής διέξοδος από την ολοένα και πιο περίπλοκη σχέση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Ένας είπε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας ήταν η αιτία για τη συμπεριφορά του Πούτιν, τόσο στην Ανατολική Ευρώπη όσο και στην προσπάθεια να διατηρήσει την πρόσβασή του στη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω της Συρίας.

Ο Πούτιν επιμένει ότι η παρέμβαση της Ρωσίας στη Συρία και η υποστήριξη μιας χερσαίας επίθεσης εκεί - η οποία φαίνεται να είναι μια προσπάθεια που περιλαμβάνει το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και τον φιλο-κυβερνητικό στρατό που είναι πιστός στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ – στοχεύει το Ισλαμικό Κράτος. Αλλά Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι χρησιμοποιεί αυτό το πρόσχημα για να περιορίσει άλλες ομάδες ανταρτών που έχουν προσπαθήσει να ανατρέψουν τον Άσαντ. «Οι Ρώσοι δεν στοχεύουν κυρίως το ISIS, αλλά άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης και στηρίζει το καθεστώς», δήλωσε ο Στόλντεμπεργκ. «Και καλώ τη Ρωσία να διαδραματίσει εποικοδομητικό και συνεργατικό ρόλο στον αγώνα κατά του ISIS, να μην συνεχίσει να υποστηρίζει το καθεστώς του Άσαντ. Διότι το να στηρίζει το καθεστώς δεν είναι μια εποικοδομητική συμβολή στην ειρηνική και βιώσιμη πολιτική λύση στη Συρία». Το Bloomberg News ανέφερε πως η γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον Λέγιεν είπε: «Όταν η Ρωσία επιτίθεται σε εκείνους που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, ενισχύει το Ισλαμικό Κράτος».

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει κάποιες στρατιωτικές ασκήσεις και θα ιδρύσει δύο μικρά στρατιωτικά αρχηγεία, στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία, ενισχύοντας έξι ακόμα - στις χώρες της Βαλτικής, Εσθονία, Λετονία και τη Λιθουανία, καθώς και στη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Κάθε έδρα θα έχει περίπου 80 άτομα στρατιωτικό προσωπικό. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι έδρες θα χρησιμεύουν κυρίως ως κέντρα δυνητικής ενίσχυσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία έχει λάβει μέτρα μετά τη ρωσική εισβολή στη Κριμαία και την Ουκρανία για τη δημιουργία μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης στις χώρες της Βαλτικής. Αν και δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός στρατευμάτων στην περιοχή, έχει αποθηκεύσει εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 1.200 τεθωρακισμένων οχημάτων και 250 τανκς Abrams και οχήματα μάχης Bradley που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν γρήγορα, έχουν πει αξιωματούχοι.

nytimes.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 08/10/2015 22:37:48

  SigmaLive/News: Ο Ερντογάν απειλεί να "τινάξει" τον Τurkish Stream http://tinyurl.com/qcmnfng *** Μνημιώδης η ρήση: "Mην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Το γιό της πλύστρας να φοβάσαι."

 2. Naruto avatar
  Naruto 09/10/2015 08:06:27

  Ούτε να διανοηθεί ο Πάνος να στείλει στρατό εναντίον των Ρώσων για να σώσουμε τους σατανάδες αποκεφαλιστές του ISIS και τους τούρκους . Το διπρόσωπο ΝΑΤΟ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για μία παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου αλλά κάνει τα στραβά μάτια για τις χιλιάδες τουρκικές παραβιάσεις του Ελληνικόυ . Είναι ώρα να είμαστε και εμείς μια φορά ουδέτεροι . Λυπούματε κύριοι του ΝΑΤΟ αλλά είμαστε χρεοκοπημένοι και δεν δίνουμε δεκάρα αν οι Ρώσοι εξαφανίσουν την Τουρκία απο τον χάρτη .

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Naruto 09/10/2015 10:05:39

   "Ουδετεροτητα": ειναι η λεξη που θα κυριαρχησει στην Ελλαδα τα επομενα χρονια...... Για να την προφητευουν οι Αγιοι τοσα χρονια πριν, οτι δλδ η Ελλαδα και στον πανευρωπαϊκο (α' ημιχρονο) και στον παγκοσμιο πολεμο (β' ημιχρονο) θα τηρησει τη σταση αυτη, φαινεται οτι αυτο ειναι το συμφερον της......"γιατι οποιος παρει μερος στον πολεμο αυτο θα καταστραφει". Για τον ΓΠΠ απ οτι φαινεται κανεις δεν εχει αμφιβολια οτι ερχεται. Ολες οι διεθνεις αναλυσεις βλεπουν οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος ανακαμψης των οικονομιων παρα μονο η ελαττωση του πληθυσμου με οποιο τροπο, ειτε "ειρηνικα"(εμβολια, ψεκασμοι, χημικα), ειτε με κανονικο πολεμο. Αυτο που λενε οι πολλοι για οικονομικους πολεμους δεν θα εχει αποτελεσμα γιατι οι μεν προηγμενες χωρες δεν θα το δεχτουν οι δε τριτοκοσμικες λιγο πολυ εχουν συνηθισει στη φτωχεια και επιζουν και πολλαπλασιαζονται. Το θεμα ειναι το ποτε θα γινουν αυτα. Ηδη εχουν ξεκινησεις τοπικες συρραξεις που σιγα σιγα θα γενικευονται μεχρι να γινει το μεγαλο μπαμ. Κανεις δεν γνωριζει χρονο, αν ομως επελθει τουλαχιστον στην Ελλαδα της φτωχοποιησης η πεινα, μεχρι αυτη να απλωθει στα περισσοτερα στρωματα μπορει και να παρει καμποσα χρονια. Γιατι σημερα δεν πεινανε ολοι. Η πεινα ξεκινησε πρωτα απο αυτους που ηταν χρεωμενοι και που πουλουσαν αγαθα μη απαραιτητα. Εχουμε μελλον και απο κυβερνησεις που ακομα δεν δοκιμαστηκαν για να "τους παρουμε ολους με τις πετρες"....Τωρα παιρνουμε γευση απο αριστερα, εχουμε χρονο ακομα μεχρι να ξεπουληθει το συμπαν και να φτωχοποιηθει η πλειοψηφια. Εχει προφητευθει οτι η Ελλαδα θα γλυτωσει το αιμα αλλα οχι τη πεινα και αυτη θα ειναι ο κανονας της.....ποσο θα διαρκεσει ο κανονας εξαρταται απολυτα απο μας και τη συμπεριφορα μας. Τα δυσκολα εχουν και εκπληξεις καθως και ο Παραδεισος.....

   • Naruto avatar
    Naruto @ Ρηνα 09/10/2015 11:29:36

    Να γλυτώσουμε μόνο το αίμα και τον εχθρό μέσα στην πατρίδα , την πείνα δεν την φοβάμαι . Τουλάχιστον εμείς στην επαρχία κάτι θα βρούμε να φάμε ας έρθουν και οι συγγενείς απο την Αθήνα θα τους βολέψουμε και αυτούς . Μπορεί να μας λείψουν πολλά αλλά η ελληνική γή δεν θα μας αφήσει να πεθάνουμε .

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 09/10/2015 13:44:29

  Το πάθος των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία προκάλεσε τις διάφορες «αραβικές ανοίξεις» που βύθισαν ορισμένες χώρες στη διάλυση, στην ανασφάλεια, στο χάος και στις εφιαλτικές θηριωδίες των ισλαμιστών. Ενοχλούσαν, λέει, τους Δυτικούς τα αυταρχικά καθεστώτα του Καντάφι και του Άσαντ. Λες και στην κουλτούρα των Αράβων είναι ριζωμένη η δυτικού τύπου κοινοβουλευτική δημοκρατία. Λες και αγνοούσαν οι κουτοπόνηροι δυτικοί ότι ορισμένοι Άραβες δικτάτορες είχαν εγκαθιδρύσει στις χώρες τους «λαϊκά» και όχι θρησκευτικά καθεστώτα, που είχαν επιλύσει πολλά και βασικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Το αποτέλεσμα; Στη Λιβύη το απόλυτο χάος. Στη Συρία οι ωμότητες και οι βανδαλισμοί στη αποθέωσή τους. Και οι λαοί της Βόρειας Αφρικής και της Συρίας στο δρόμο της προσφυγιάς. Στο διάβα τους σαρώνονται τα εθνικά σύνορα προς μεγάλη αγαλλίαση όσων οραματίζονται εθνολογική αλλοίωση της Ευρώπης και πάμφθηνα εργατικά χέρια στη γηραιά ήπειρο. Μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, καταλύεται και η κυριαρχία των κρατών. Η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη ΤΩΡΑ δικαιώνονται! Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η ενοχική (;) Δύση φάνηκε να ξυπνάει. Ξεκίνησε λοιπόν κάποιους υποτυπώδεις «βομβαρδισμούς» στο ισλαμικό κράτος, που αποδείχτηκαν στην ουσία χάδι. Ελάχιστοι τριτεύουσας σημασίας στόχοι με αποτελέσματα από μηδαμινά έως ανύπαρκτα. Φυσικό ήταν η παρέμβαση των Ρώσων με σαρωτικούς βομβαρδισμούς εναντίων του ISIS να γίνει δεκτή με αισθήματα επιδοκιμασίας και ανακούφισης από την ανθρωπότητα. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι ΝΑΤΟϊκοί υποκριτές -- πρωταγωνιστές και παρατρεχάμενοι. Τους δυσαρέστησαν, ισχυρίζονται, κάποιες στιγμιαίες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας (είναι δυνατόν να ενοχλείται μια χώρα, όπως η Τουρκία, με τόσο ανεπίληπτη συμπεριφορά προς τους γείτονές της;). Και τους ανησυχεί, καθώς λένε, το ότι οι ρωσικές επιθέσεις στοχεύουν, τάχα, τους αντικαθεστωτικούς αντιπάλους του Άσαντ και όχι τους εγκληματίες του ISIS. Μόνο που δε μας είπαν αν --και πόσο στενά-- συνεργάζονται μεταξύ πους αυτές οι δύο αντικαθεστωτικές παρατάξεις. Ούτε μας έδωσαν ποτέ εξηγήσεις πώς βρέθηκε σημαντικός ΝΑΤΟϊκός οπλισμός στα χέρια του ISIS, όπως αποδείχτηκε κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού. Να ήταν άραγε…τυχαίο;…

 4. pythagorean avatar
  pythagorean 09/10/2015 14:48:30

  Το ΝΑΤΟ καλά θα κάνει να “παίρνει τα μέτρα” για το φέρετρό του. Και ο Σουλτάνος να παίρνει μέτρα για τη θνησιγενή νεο-οθωμανική αυτοκρατορία του. Έλεος πια με τη γελοία προπαγάνδα των nytimes και των υπόλοιπων αγγλοαμερικανικών καθεστωτικών ΜΜΕξαπάτησης. Οι Ευρωπαίοι επιτέλους ξυπνάνε. Ο νουνεχής (και γνήσιος φίλος της Ελλάδας) Γιουνκέρ τα λέει πια έξω απ' τα δόντια: "Η Ευρώπη πρέπει να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και αυτό δεν θα πρέπει να αποφασίζεται από την Ουάσιγκτον, δήλωσε την Πέμπτη (8 Οκτωβρίου) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ" ( http://www.euractiv.gr/i-eyropi-kai-o-kosmos/giounker-den-mas-ipagorefsoun-ipa-schesi-echoume-rosia/ )

 5. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 09/10/2015 16:31:23

  @Ρήνα Μαζί με τη Ρωσία και τη Περσία, έχει και η Κίνα εμπλακεί στον πόλεμο υπέρ του εκλεγμένου Άσαντ της Συρίας και κατά των τεράτων τζιχαντιστών οι οποίοι, κατάφεραν να δημιουργήσουν χαίνουσες κοινωνικές πληγές αισχρού δουλεμπορίου και πνιγηρά, επικίνδυνα τσουνάμια άναρχης μετακίνησης ανθρώπων. Με την Ευρώπη της Γερμανίας: ανίκανη (πέραν της επιβολής στυγνής λιτότητας στους λαούς, έτερον ουδέν. Ιδέ, 4ο οικονομικό, γραβατωμένο ράϊχ), άφιλη, άνευρη, απροετοίμαστη, ανίκανη, να στροβιλίζεται στο vertigo του κόκκινου συναγερμού. Mε το συνθλιπτικό βάρος αυτής της απρόκλητης εισβολής-εποικισμού, ασήκωτο να πέφτει στους ώμους των πολύπαθων Ελλήνων Πολιτών. Ένας από τους πολλούς σημαντικούς λόγους για τους οποίους η Κίνα έχει στείλει στη Συρία τους δικούς της πεζοναύτες, το δικό της θηριώδες αεροπλανοφόρο, τα δικά της ελικόπτερα (προστασία του αεροπλανοφόρου της), το δικό της καταδρομικό για μεταφορά των δικών της "ιπτάμενων καρχαριών" κ.α., δημιουργεί με Ρωσία και Περσία, ένα αδιάσπαστο πλέγμα εναέριου εφοδιασμού, διότι: μαζί με τους τζιχαντιστές, πολεμούν και ισλαμιστές της επαρχίας Ξιν Γιάνγκ της Κίνας, καθώς και ισλαμιστές της Ρωσικής επαρχίας της Τσετσενίας.. Όλος "ο ανθός του τρόμου" μαζί, δηλαδή. Με απώτερο σκοπό, την εξαγωγή της τυφλής βίας σε Ρωσία, Ευρώπη, Κίνα, σε ολόκληρο τον κόσμο κατ' επέκταση. Με τον πολεμόχαρο, εξουσιομανή-γενοκτόνο, χαλίφη- αυτόκλητο-σουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν, πάτρωνα και κλέφτη-χορηγό, όλων αυτών των αποβρασμάτων της κοινωνίας. Και όλα αυτά, με ένα "χλιαρό" ΝΑΤΟ και ένα "σιωπηλό" Ομπάμα (το μοίρασμα της πίτας προσυμφωνημένο;) και με τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ (ορκισμένοι εχθροί) αδύναμοι, απομονωμένοι και για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, πολύ θυμωμένοι. Ο Θεός ας μάς λυπηθεί, Ρήνα μου.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Δήμητρα Μ. 09/10/2015 17:30:38

   Μα το εχω ξαναπει αγαπητη Δημητρα, θα τα φερει ετσι ο Θεος που δεν θα μπορουμε να στηριχτουμε πουθενα αλλου, ουτε σε συμμαχους, ουτε σε χρημα, ουτε σε πολιτικους, ουτε ακομα σε χρυσαφι, παρα μονο σ Αυτον. Μονο τοτε το Ορθοδοξο εθνος μας θα καταλαβει τα λαθη του και θα επανελθει στα πατρια πιστευω και ιδεωδη. Ολοι μαζι θα ελεγχθουμε σαν εθνος αλλα και ενας ενας ξεχωριστα......Ειναι αυτο που λεει μια ζωη η εκκλησια: θα ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι. Αυτο συνηθως γινεται σε μεγαλα γεγονοτα της ζωης.

   • Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. @ Ρηνα 09/10/2015 21:17:31

    "Εύχομαι ο Θεός να δώσει γρήγορα να έλθει η χάση του τουρκικού φεγγαριού. Αμήν." ~Άγιος Παϊσιος

 6. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 09/10/2015 19:06:56

  Ως συνήθως το "γεωπολιτικό παιχνίδι μετά το 1989 και την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας έχει εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι με τις "κουμπάρες" , όπου κάποιες χρονιές σε κάποιες χώρες βομβαρδίζει το ΝΑΤΟ ενω η Ρωσία κάνει μούτρα στην κακιά "κουμπάρα" που αγνόησε το βέτο της στον ΟΗΕ (όπου μαζεύνται κατόπιν εορτής όλες οι "κουμπάρες" και αναθεματίζουν τις "παράπλευρες απώλειες " των πάσης φύσεως άτυχων "αραπάδων" που βρέθηκαν στην πορεία των βομβών). Ενώ άλλες χρονιές, σε άλλες χωρες όπου η Ρωσία βομβαρδίζει, οι "κουμπάρες" του ΝΑΤΟ κάνουν μούτρα γιατί παραβιάζει το Διεθνές δίκαιό τους χωρίς την άδειά τους...Και το παιχνίδι συνεχίζεται για να μην πλήττουμε εμεις που δεν είμαστε και πολύ άτυχοι "αραπάδες" προς το παρόν, και να κερδίζουν τον μισθό της ύβρης τους οι έμποροι του θανάτου...

 7. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 10/10/2015 13:52:49

  Μακελειό στην Τουρκία: Μεγάλος αριθμός θυμάτων από εκρήξεις στην Άγκυρα (απόσπασμα) ΜSN Ειδήσεις Κόσμος | (c) ethnos.gr | 2 ώρες πριν http://tinyurl.com/prmdlk9 Τουλάχιστον 30 νεκροί και 126 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη διπλή έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα το κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης, μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Τα αίτια της διπλής αυτής έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μπορεί να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.