#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/04/2013 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το 59% των Γερμανών δεν πιστεύει πλέον ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείςΤο 59% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις διαβεβαιώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων, ενώ μόλις το 28% θεωρεί ότι το βιβλιάριο των καταθέσεων αποτελεί αξιόπιστη επένδυση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιστούτου Forsa για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας "Der Handelsblatt".

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ των νέων 18-29 ετών, το 65% των οποίων δηλώνει ότι δεν πιστεύει τις καθησυχαστικές δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 75% των Γερμανών πιστεύει ότι οι τράπεζες δεν τοκίζουν τις καταθέσεις των πελατών τους με δίκαιο τρόπο. Το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα ακίνητα αποτελούν την καλύτερη επένδυση, ενώ το 45% θεωρεί καλύτερη επιλογή τον χρυσό. Μόλις το 16% απαντά ότι θα επέλεγε τα ομοσπονδιακά ομόλογα και το 11% τις μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 06/04/2013 17:23:59

  Θα μπορούσαμε να πούμε πως ό,τι είναι για εμάς το σπίτι, η κατοικία, είναι για τους Γερμανούς τα χρήματά τους, οι καταθέσεις τους. Το να αισθάνονται ανασφαλείς για τις καταθέσεις στις τράπεζες είναι ίσως η δυσκολότερη κατάσταση γι' αυτούς. Δεν ξέρω πόσο σοφά σκέφτηκε η Τρόικα και το Eurogroup με την περίπτωση της Κύπρου (και εννοώ αν είχαν κάτι συγκεκριμένο στο βάθος του μυαλού τους το οποίο εμείς δεν μπορούμε να σκεφτούμε) φαίνεται όμως ότι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου ακόμη και στη Γερμανία.
  Οι Ρώσοι δεν στήριξαν την Κύπρο. Πολλοί εδώ απογοητευτήκαμε (ανάμεσά τους κι εγώ). Οι Ρώσοι όμως φαίνεται ότι σκέφτονταν (για το συμφέρον τους φυσικά) δύο-τρία βήματα μπροστά.
  1. Δεν έδωσαν χρήματα έστω και λίγα σε μια πιθανώς χαμένη υπόθεση. (1ο βήμα)
  2. Με τον τρόπο αυτό έκαναν τους καλούς στη Γερμανία και στην ΕΕ ότι δήθεν δεν θέλουν να ανακατεύονται και ότι η λύση θα έπρεπε πρώτιστα να είναι ευρωπαϊκή. (2ο βήμα) και...
  3. Αφού η Τρόικα και το Eurogroup τα έκαναν όπως τα έκαναν με την Κύπρο, τώρα οι Ρώσοι προσκαλούν τους μεγαλοκαταθέτες να φέρουν τα χρήματά τους στη Ρωαία γιατί στην Ευρώπη δεν είναι ασφαλή. (3ο βήμα). Χα, Χα, Χα.
  Όλοι θα μπορούσαν να σκεφτούν πρώτο και το δεύτερο, αλλά δεν ξέρω πόσοι θα μπορούσαν να σκεφτούν το τρίτο.

 2. George avatar
  George 06/04/2013 20:10:42

  Οι Γερμανοί μαζεύουν σιγά σιγά τα Ευρώ που έχουν πιστωθεί στις οικονομίες του νότου. Το ίδιο κάνουν και με το χρυσό. Το ευρώ είναι το μελλοντικό γερμανικό νόμισμα και πιθανόν με μεγάλη παγκόσμια αποταμιευτική αξία. Είναι αστείο να λέγεται ότι οι Γερμανοί να φοβούνται για τις καταθέσεις τους.

  Στο μέλλον, η αξία των τοπικών νομισμάτων και το περιθώριο υποτιμήσεων θα εξαρτάται από τις αποταμιεύσεις σε ευρώ που θα υπάρχουν σε κάθε χώρα (όπως γινόταν παλαιότερα με το χρυσό και το δολάριο).

 3. anonymous avatar
  anonymous 06/04/2013 21:09:33

  Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Εχτές μιλούσα με μια Ελβετίδα που μένει στην Ελλάδα. Έχει κάποια ακίνητα στην Ελβετία και μετά το κούρεμα στην Κύπρο δέχεται προτάσεις να τα πουλήσει. Δηλ. ο κόσμος θέλει να κλείσει τα λεφτά του σε είδος.

 4. Φαύλος Ενάρετος avatar
  Φαύλος Ενάρετος 06/04/2013 22:52:36

  Χαχαχα! Βουλωμένο γράμμα διαβάζουνε κι οι Γερμανοί χαχόλοι που θαυμάζουν τη Μέρκελ.

 5. Nik avatar
  Nik 06/04/2013 22:54:11

  Λογικά, όταν οι πελάτες σου πτωχεύουν ο ένας μετά τον άλλο, κάποια στιγμή θα σε πιάσει και σέναν η κακοτυχία. Και αυτό συμβαίνει καθώς η κατασκευαστική βιομηχανία αρχίζει να επιστρέφει στις ΗΠΑ, και το ενεργειακό κόστος εκεί πέφτει , ενώ στην Ευρώπη, ελέω γερμανικών περιβαλλοντικών εμμονών, ανεβαίνει. Αυτά βλέπει ο κόσμος και αρχίζει να φοβάται για τις καταθέσεις, ειδικά όταν συνδυάζονται με αθυροστομίες από τον πρόεδρο του Eurogroup και τον Ρεν ότι το κυπριακό μοντέλο δεν είναι αποκλειστικά κυπριακό.

  Οι Γερμανοί κάποτε θα πρέπει να αποδεχτούν ότι δεν είναι φτιαγμένοι απο ηγετική στόφα και να κάτσουν στα αυγά τους.

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 07/04/2013 19:51:59

  "Το 59% των Γερμανών δεν πιστεύει πλέον ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς"

  Μα έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι. Δεν πρόκειται για υπόθεση. Έγινε ήδη κατάσχεση καταθέσεων σε χώρα της ευρωζώνης.

  Έχω την απορία όμως πως αντιμετωπίζουν οι γερμανοι ψηφοφόροι τους πολιτικούς τους.

  Ας θεωρήσουμε τα κράτη σαν πολυκατοικίες και τους πολιτικούς σαν διαχειριστές. Γιατί οι ένοικοι της Γερμανικής πολυκατοικίας έχουν ακόμη στην θέση τους διαχειριστές που έβαλαν φωτιά στην πολυκατοικία των γειτόνων;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.