#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2011 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το φάντασμα της ακροδεξιάς πλανάται πάνω από την ΕυρώπηΥπάρχει μια νέα απειλή που ξεπροβάλλει μέσα από την κρίση. Μια νέα Ευρώπη που θα κυριαρχείται από την ισλαμοφοβία και τον εθνικισμό. Και όπως γράφει η εφημερίδα Aftonbladet της Στοκχόλμης, πρόκειται για πολύ σημαντικότερους κινδύνους από τα χρέη των κρατών.

Μια περίεργη νέα μελέτη, με τίτλο «Το νέο πρόσωπο του ψηφιακού λαϊκισμού» δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την δεξαμενή σκέψης Demos. Για να συνταχθεί, ερωτήθηκαν περισσότεροι από 10.000 ακροδεξιοί ακτιβιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη, για το πώς βλέπουν την εξέλιξη της κοινωνίας.

Για να μπουν στο κλίμα της «νέας δεξιάς», και για να δουν τη λογική των μελών της, οι ερευνητές συναντήθηκαν με τους ακροδεξιούς ακτιβιστές στο δικό τους περιβάλλον: τα κοινωνικά δίκτυα. Ούτως ή άλλως, η περισσότερη δραστηριότητά τους γίνεται on-line, αν και που και που ψηφίζουν, διαδηλώνουν, και επιδεικνύουν τα πιστεύω τους με διάφορους τρόπους.

Το ακροδεξιό αυτό κίνημα συμπεριλαμβάνει από «τραμπούκους» της βρετανικής οργάνωσης English Defense League, έως καθιερωμένους πολιτικούς όπως οι Geert Wilders  της Ολλανδίας και Jimmie Akesson της Σουηδίας.

Τα μέλη του κινήματος δεν τρέφουν κανέναν σεβασμό και δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, και το δικαστικό σύστημα. Ψηφίζουν με μισή καρδιά, πεπεισμένοι πως η ψήφος τους δεν παίζει κανέναν ρόλο. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, με μόλις το ¼ να είναι γυναίκες. Τα 2/3 είναι ηλικίας κάτω των 30.

Πρόκειται για ένα «διασυνοριακό ψηφιακό» κίνημα, που περιέργως επιζητεί την επαναφορά των εθνικών συνόρων, και αποτελείται κυρίως από άτομα που δεν συμπαθούν τους αλλοδαπούς.

Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά συμπεριλαμβάνει διάφορες τάσεις και κινήματα, και δεν θα πρέπει να γενικεύουμε. Αυτό που είναι όμως ξεκάθαρο, είναι ότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της Ευρώπης ανησυχούν για την απώλεια της εθνικής τους ταυτότητας, και απειλούνται από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, και την παγκοσμιοποίηση.

Με δεδομένο το ευρωπαϊκό παρελθόν των πολέμων και των γενοκτονιών, η ήπειρος θα έπρεπε να έχει αποκτήσει ανοσία όσον αφορά στον ακραίο εθνικισμό. Αυτό όμως δεν συμβαίνει.

Μέσα στη γενικότερη ανησυχία για τα ελλείμματα και τα χρέη, αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι η επαναφορά της εμπιστοσύνης των αγορών και των κρατών μελών της ευρωζώνης. Η εμπιστοσύνη, κυρίως των νέων Ευρωπαίων, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως όμως φαίνεται, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες αδιαφορούν.

Η διαχείριση της κρίσης έχει αυξήσει την ανισότητα, και έχει περιθωριοποιήσει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Η κατάσταση αυτή είναι χειρότερη στην Ελλάδα, όπου οι συνέπειες της λιτότητας είναι άνευ προηγουμένου. Μέσα σε έναν μόλις χρόνο, 400.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, σε μια χώρα όπου το ¼ του πληθυσμού ήδη ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Ποια θα είναι η επόμενη χώρα; Τι θα συμβεί στην Ιταλία, τώρα που έφυγε ο Berlusconi;

Η σημερινή κατάσταση αποτελεί κλασικό παράδειγμα του πως δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε λαούς, αν δεν θέλουμε κοινωνικές εκρήξεις, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να επαναφέρουν τις αρβύλες.

http://www.aftonbladet.se/ledare/article13906845.ab

Απόδοση: S.A.

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σίχαμα avatar
  Σίχαμα 03/12/2011 16:51:31

  Να ειστε καλά. Εξαίσια ενημέρωση για όλα.

 2. captain avatar
  captain 03/12/2011 16:56:45

  Όχι - όχι, τα εθνικά μέτωπα θα αναβιώσουν πραγματικά ανά την Ευρώπη, αν η Γερμανία πετύχει στους στόχους της. Αυτό βέβαια θα είναι το τέλος της όποιας Ε.Ε. και η αναβίωση του προπολεμικού πολιτικού σκηνικού στην Ευρώπη.

 3. Θ avatar
  Θ 03/12/2011 17:37:52

  δεν υπάρχει, πράγματι, ακροδεξιά, ή έχει μεγάλη δόση σαλονιού, ή είναι του gladio/προβιάς. η προNATO εποχή, ήταν άλλη εποχή. η τελευταία, πράγματι, ακροδεξιά, ήταν στις χώρες της Γιουγκοσλαβίας. τώρα, αν υπάρχει, στην Ρωσία.

 4. Θ avatar
  Θ 03/12/2011 17:41:03

  Δεν επισκέπτονται, τους 17Ν., στην φυλακή οι υπουργοί δικαιοσύνης, μόνον εδώ, και στην Σκανδιναβία έχει προβιές/gladio, δεν κάνουν κάτι ενάντια στην Γερμανία. Μεγαλοπιάνεστε (δεν είμαστε ανώτεροι των Πορτογάλλων)… μόνον αν συμπαραταχθούμε με άγγλους και Σκανδιναβούς υπάρχει φως.

 5. giorgos avatar
  giorgos 03/12/2011 18:07:35

  Το απόλυτο όπλο είναι η ελευθερία. Να είναι ελεύθεροι λαοί και άνρωποι να επιλέγουν οτι θέλουν. Αν επιθυμούν ακροδεξιά ή ακροαριστερά δικαίωμά τους. Το σίγουρο είναι οτι η ιστορία κάνει κύκλους και εάν ένα γεγονός έλαβε χώρα (ιστορικά) μια φορά τότε είναι σίγουρο οτι θα επαναληφθεί..................

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/12/2011 20:03:15

  Αν δεν περιοριστεί η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση από Αφρική και Ασία, είναι επόμενο να ανεβεί η ακροδεξιά. Η δράση φέρνει αντίδραση...
  Αν νομίζει κανείς ότι σε μία γειτονιά που θα εγκατασταθούν κατά χιλιάδες Πακιστανοί μουσουλμάνοι, οι εναπομείναντες Έλληνες θα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι μακριά νυχτωμένος.
  Περιορίστε την αφροασιατική λαθρομετανάστευση αν θέλετε να μην υπάρξει ακροδεξιά.
  Οσο για την ισλαμοφοβία, αρνούμαι να δεχτώ καν τον όρο όσο οι χριστιανοί διώκονται και σφαγιάζονται στη Μέση Ανατολή. Δεν είμαι ισλαμοφοβικός αν πω ότι το ισλάμ είναι ένα πολιτικοθρησκευτικό σύστημα ολοκληρωτικό, που μπορεί μόνο με τον κομμουνισμό και τον ναζισμό να συγκριθεί στην ολοκληρωτική του διάσταση. Ρεαλιστής είμαι.
  Οταν το ίδιο το Κοράνι απαγορεύει την αλλαξοπιστία μουσουλμάνου επί ποινή θανάτου, καταλαβαίνει κανείς ότι η αποδοχή της νομιμότητας του ισλάμ στη Δύση μόνο στη μεγαθυμία των δυτικών δημοκρατιών οφείλεται. Κανονικά, θα έπρεπε να ζητείται από τις ισλαμικές κοινότητες να δηλώσουν εγγράφως ότι ένα μέλος τους είναι ελεύθερο να τις εγκαταλείψει προς χάριν άλλης θρησκευτικής κοινότητς ή δηλώνοντας άθεος ή αγνωστικιστής ή απλά μη οπαδός κάποιας θρησκείας, προτού τους δοθεί άδεια νόμιμης λειτουργίας.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΒΙΣ 03/12/2011 20:37:21

   διάβασε εδώ redskywarning . blogspot.com/2011/11/blog-post_7456.html

   για την εγκληματικότητα των μουσουλμάνων στη συνοικία Groenland του Όσλο όπου Νορβηγίδα δεν κυκλοφορεί, παρ εκτός εάν της έχει βάλει ο πακιστανός τη μπούρκα

   Οι μαροκινοί δηλώνουν ότι "το Όσλο είναι πιο μουσουλμανικό από το Μαρόκο", ποσοστό Νορβηγών 30%, αφροασιατών 70%.

   Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία (δεν ξέρω για Φινλανδία), Ιρλανδία, είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ, χειρότερες από μας, διότι επικρατεί ήδη η Σαρία.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ αλλενάκι 04/12/2011 21:46:45

    Δεν είναι έτσι η κατάσταση εδώ στη Σκανδιναβία.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/12/2011 20:34:03

  Πλίνθοι κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι...

  • factorx avatar
   factorx @ αλλενάκι 03/12/2011 21:37:41

   Δεν ανεβάζουμε μόνο άρθρα με τις απόψεις μας. Μας ενδιαφέρει εξίσου και το πως σκέφτονται οι άλλοι.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/12/2011 20:42:28

  Οσο οι πολιτικοί είναι υπάλληλοι των Τραπεζιτών και την καθημερινότητα την διαμορφώνουν εντολές και πατήματα πλήκτρων πάντα θα υπάρχουν φαντάσματα.
  Γιατί οι ζωές δεν είναι ισολογισμοί και οι άνθρωποι δεν είναι νούμερα οπότε η θαλπωρή της απόγνωσης και της οργής εκκολάπτονται τα αυγά των φιδιών.
  Πάντα έτσι ήταν στην ανθρώπινη ιστορία μόνο που δεν την διαβάζουμε και δεν μαθαίνουμε.

  • papaflesas avatar
   papaflesas @ Ο Ιθαγενής 04/12/2011 01:53:12

   Φίλε(η) μου για κάποιους (χίτλερ, στάλιν, τσώρτσιλ, ρούσβελτ) τα εκατομμύρια θύματα ΗΤΑΝ ισολογισμός.
   Η οργή (ή το δίκιο) κάτω από το οποίο εκκολάφτηκαν αντιστάσεις λαών ή ατόμων είναι κάτι το αμφισβητήσιμο...
   Το μόνο που δεν υπόκειται στους ανωτέρω κανόνες είναι η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια...
   Δεν μπορεί ο φτωχός να ΣΚΟΤΩΝΕΙ και να ΒΙΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, για να..."κατευνάσει" την οργή του...αυτό δικαιολογείται στα ΖΩΑ αλλά όχι στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (και είμαι σίγουρος ότι ο Θεός φρόντισε ώστε η λογική να είναι πανανθρώπινη αξία)...
   Ας φροντίσουμε ΟΛΟΙ να διαφυλάξουμε και να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ αυτά τα πανάρχαια ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ιδανικά...και αν μπορούμε...να τα πούμε και στο διπλανό μας...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ papaflesas 04/12/2011 11:56:15

    Μπράβο,πολύ σωστός!

 9. TopGunZ avatar
  TopGunZ 03/12/2011 20:56:44

  Ο όρος ισλαμοφοβία είναι εξόχως παραπλανητικός. Η στάση αμφισβήτησης, τουλάχιστον, και άμυνας απέναντι στον ισλαμισμό ως κοινωνικοπολιτική πλατφόρμα (όπως άλλωστε κινείται, με το θρησκευτικό κομμάτι να είναι ουσιαστικά πρόσχημα) δεν αποτελεί κάποια ψύχωση ή λανθάνουσα επιρρέπεια/αίσθηση αδυναμίας απέναντί του, όπως η ομοφοβία ας πούμε, αλλά μια πάρα πολύ απλή λογική αφύπνιση του αισθήματος της αυτοσυντήρησης!

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/12/2011 21:53:47

  είπα εγώ να μην το κάνετε;
  για το άρθρο λέω... κάτι λέει και μετά το ξελέει και για ποιες αρβύλες μιλάει; οι σουηδοί και οι λοιποί βόρειοι είνα τελειωμένοι...

  εσείς τι φταίτε;...

 11. SAS avatar
  SAS 04/12/2011 00:11:39

  Από την στιγμή που η Ευρώπη των Λαών έγινε Ευρώπη των τραπεζιτών τι περιμένουν . Όταν η κοινή λογική αντιμετωπίζεται ως λαϊκισμός . Όταν η αναφορά στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζεται σαν λαϊκισμός, τότε φαίνεται παράξενη η άνοδος της ακροδεξιάς ;

 12. a.p. avatar
  a.p. 04/12/2011 01:23:42

  ΒΙΣ ,πολυ καλη τοποθετηση στο θεμα!

 13. Kefalari avatar
  Kefalari 04/12/2011 04:00:36

  Αντί να κυνηγάνε ανεμόμυλους οι Σουηδοί ας ασχοληθούν καλύτερα με το φασιστικό ισλαμικό στοιχειο που εξωθεί τους Εβραίους σε μαζική μετανάστευση, και με το χρεοκοπημένο πολυπολιτισμικό τους μοντέλο.
  Κανένα φάντασμα της ακροδεξιάς (τουλάχιστον στην μεσοπολεμική της μορφή, έτσι όπως την εννοούν όσοι κάνουν τους κλασικούς καφενειακους αναχρονισμούς) δεν πλανάται πάνω από την Ευρώπη. Αντιθέτως ο κίνδυνος της ισλαμοποίησης και της γενοκτονίας των Ευρωπαϊκών λαών διά μέσου της δημογραφικής αντικατάστασης είναι πιο ορατός από ποτε.

 14. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 04/12/2011 08:42:57

  Όσοι είναι κάτω από 35 ετών είναι φυσικό να μην έχουν σχεδόν ούτε ακούσματα για τα απέραντα και τερατώδη εγκλήματα που διέπραξε ο φασισμός σε όλη την Ευρώπη πριν 67 χρόνια. Να θυμίσω μόνο τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στην Ελλάδα; Δίστομο, Καλάβρυτα, Κομμένο Άρτας, Λυγγιάδες Ιωαννίνων και δεκάδες άλλα χωριά που κάηκαν, πολλά μαζί με τους κατοίκους τους. Να θυμίσω τέλος τον μεγαλοιώδη αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ευρώπης ενάντια στο τέρας αυτό; Τέλος να αναφερθώ στον τιτάνιο αγώνα των 22 εκατομμυρίων σοβιετικών που έχασαν τη ζωή τους για να νικήσουν το κτήνος μέσα στη φωλιά του, στο Βερολίνο; Η ιστορία δεν ξεχνά και αν κάποτε σηκώσει ξανά κεφάλι το φίδι του φασισμού θα του το λιώσουμε μια για πάντα.

  • Kefalari avatar
   Kefalari @ Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 04/12/2011 18:03:18

   Όλα ακουστά τα έχουμε. Και τα φασιστικά και ναζιστικά εκγλήματα που έλαβαν χωρα πριν 67 χρονια, και τα κομμουνιστικά που συνεχίστηκαν μέχρι το 90, και μέχρι τις μέρες μας ακόμα (Βόρεια Κορέα). Για τα Iσλαμοφασιστικα ούτε λόγος, τα βλέπουμε καθημερινά. Όχι στο Αφγανιστάν και στην Σομαλία, αλλα στις ίδιες μας τις γειτονιές.

 15. Σίχαμα avatar
  Σίχαμα 04/12/2011 08:51:39

  Βλέπε σχολή ευελπίδων.

 16. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 04/12/2011 10:37:18

  Τα ακροδεξιά κόμματα που εμφανίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι ύποπτα. Τα περισσότερα δεν έχουν σχέση με πατριωτισμό ή εθνικισμό. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι τα ψηφαλάκια (ΛΑΟΣ, ΧΑ σε εμάς)
  Η μοναδική πατριωτική κίνηση είναι του λαϊκού κόμματος της Δανίας που μιλάει για γλώσσα, πολιτισμό, ιστορία.
  Τέλος το να συγκρίνουμε ακροδεξιές πρακτικές και κινήμετα με διακεκριμένους
  μαχαιροβγάλτες ισλαμιστές, είναι παράδοξο και παγίδα ταυτόχρονα.

 17. Kefalari avatar
  Kefalari 04/12/2011 18:00:40

  Η νεοφασιστική κατοχή είναι ήδη εντός των τειχών. Έλληνες σφαγιάζονται για λίγα ευρώ, Ελληνίδες βιάζονται κατά συρροήν, γριούλες ξυλοκοπούνται για ένα σταυρο, πολίτες δεν τολμάνε να βγούν έξω από τα σπίτια τους, γειτονιές ολόκληρες είναι υπό αφρομουσουλμανική κατοχή.
  Τα δημοσια ταμεία καταρρέουν ΚΑΙ λόγω της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης η οποια κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ετησίως.
  Οι Έλληνες εξοντώνονται καθημερινά και τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν την οργανωμένη γενοκτονία που συντελείται από τις λαθρο-ισλαμικές ομάδες κρούσης που εισέβαλαν στην Ελλάδα με τις ευλογίες της αριστεράς.

  • dorieus avatar
   dorieus @ Kefalari 04/12/2011 22:11:13

   Μά πάρα πολύ σωστός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.