#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2011 22:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος της αθωότητας για τη ΝορβηγίαΗ Νορβηγία υπέστη δυο επιθέσεις που σόκαραν την κοινή γνώμη και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 ανθρώπων. Ο δράστης της μίας από τις επιθέσεις, σε μια θερινή κατασκήνωση παιδιών είναι Νορβηγός και έχει συλληφθεί ανακοίνωσε η αστυνομία

Αν η βόμβα που εξερράγη στο Όσλο, αποδειχτεί τρομοκρατική ενέργεια, τότε θα μιλάμε για στιγμές 9/11 στη Νορβηγία.

Όπως και η Νέα Υόρκη, πριν το 2001, έτσι και η Νορβηγία, ουδέποτε υπήρξε θύμα σοβαρής επίθεσης τρομοκρατών.

Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια ιδιαίτερη προστασία, αλλά στο ότι ως χώρα η Νορβηγία απέφευγε συστηματικά τις διεθνείς διαμάχες.

Αν και ανήκει στο ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα αύξησε κάπως τη συμμετοχή της σε στρατιωτικές αποστολές στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη. Συνεπώς, η χώρα δεν διαθέτει πολλούς εχθρούς, και το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διπλωμάτες της είναι η υπεράσπιση της εμπορικής φαλαινοθηρίας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανοιχτή κοινωνία. Η βασιλική οικογένεια κινείται παντού με ελάχιστη προστασία, τόσο στις μικρές ειρηνικές πόλεις όσο και στα ορεινά και παραθαλάσσια θέρετρα.

Οι Νορβηγοί πολιτικοί κυκλοφορούν ελεύθερα και με άνεση ανάμεσα στον απλό κόσμο, σε βαθμό που δεν συναντάται σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Οι κάτοικοι της είναι επίσης ανοιχτοί σε όλα. Δεν υπάρχουν απόρρητες διευθύνσεις και τηλέφωνα. Στον ηλεκτρονικό τηλεφωνικό κατάλογο θα βρει κανείς λίνκς με αεροφωτογραφίες των κατοικιών των ανθρώπων, και λεπτομέρειες όπως η ηλεκτρονική τους διεύθυνση, η διεύθυνση της εργασίας τους, η ταχυδρομική τους διεύθυνση, κλπ.

Πρόκειται για μια κοινωνία, όπου οι κορυφαίοι πολιτικοί, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι διασημότητες, συχνά συμπεριλαμβάνουν το προσωπικό τους τηλέφωνο και τη διεύθυνση κατοικίας τους στις επαγγελματικές τους κάρτες.

Οι μισθοί και η περιουσία του καθενός είναι δημόσιο κτήμα, αφού οι φορολογικές αρχές γνωστοποιούν αυτά τα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύονται και στις εφημερίδες. Παράλληλα, το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική μηχανή αναζήτησης της εφορίας, για να μάθει τα οικονομικά «μυστικά» οποιουδήποτε.

Η ταχυδρομική αλληλογραφία τοποθετείται σε εύκολα προσβάσιμα στον καθένα ανοιχτά ταχυδρομικά κιβώτια, επιτρέποντας τη παραβίαση των προσωπικών στοιχείων και της αλληλογραφίας.

Για τον υπόλοιπο κόσμο, ο τρόπος ζωής των Νορβηγών μοιάζει αφελής. Αλλά για τους Νορβηγούς, η ζωή σε μια ανοιχτή κοινωνία δεν είναι απλά ένα προνόμιο, αλλά και μια δήλωση προς τον υπόλοιπο κόσμο, ότι αν θέλουμε μπορούμε να ζούμε ειρηνικά.

Αυτή η διάθεση μπορεί τώρα να αλλάξει, και μάλιστα γρήγορα και δραματικά, καθώς οι ιδιώτες θα αρχίσουν να κλείνονται, και οι αρχές θα αυξήσουν τα δημόσια μέτρα ασφάλειας.

Έτσι, ο σκοπός των τρομοκρατών μάλλον πέτυχε. Έκλεψαν από τους Νορβηγούς την αθωότητά τους.

S.A.-BBC

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14256438

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/07/2011 22:31:28

  Και οι γείτονές τους, οι Σουηδοί, έτσι νόμιζαν, μέχρι που το 1986, μπροστά σε έναν σταθμό του μετρό... ξύπνησαν απότομα.

 2. The Saint avatar
  The Saint 22/07/2011 23:39:35

  Aυτες οι κοινωνικές "διαφοροποιήσεις" δεν είναι στο "σχεδιο" της νέας ταξης πραγμάτων, και μάλλον ήρθε η ώρα γιά γρήγορες αλλαγές και εκεί... Οπως άλλωστε συμβαίνει η θα συμβεί παντού...

 3. parsifal avatar
  parsifal 23/07/2011 00:08:18

  Για δεκαετίες οι χώρες αυτές ευρίσκοντο στην πρώτη γραμμή των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", των "δημοκρατικών ελευθεριών" κλπ. προτεσταντικών ιερών αγελάδων. Λοιδωρούσαν δε κάθε μέριμνα περί εθνικής ασφάλειας, κάθε υπόνοια "ρατσισμού" εναντι των ισλαμοφασιστών "αλλων" και με καλβινιστική τσιγγουνιά και μεμψιμοιρία αποδέσμευαν πενταροδεκάρες για συνοριακή ασφάλεια και επιτήρηση στις διάφορες υπηρεσίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ειδικά οταν επρόκειτο για τις χώρες της Μεσογείου.
  Ας δούν τώρα απο πρώτο χέρι πώς είναι ο πραγματικός κόσμος των μουλάδων, των φανατικών, της ανεξέλεγκτης εγκαταστάσεως των "αλλων" μέσα στις πόλεις τους. Λίγο καιρό πρίν την εκδήλωση των επιθέσεων δημοσιεύθηκε στην Νορβηγία στατιστική οπου σημειώνεται κατακόρυφη αύξηση των βιασμών νορβηγίδων απο μαυριδερούς πάσης φυλής και προελεύσεως

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ parsifal 23/07/2011 01:22:37

   Πριν από 13 μήνες είχα επισκεφθεί το Όσλο για λίγες μέρες. Ανατρέχοντας μάλιστα στις φωτογραφίες μου, βρήκα και μερικές με το ψηλό κυβερνητικό βομβαρδισμένο κτίριο, το οποίο είχα τραβήξει από το παράθυρο του ξενοδοχείου (μόλις 2-3 τετράγωνα απόσταση).

   Είχα λοιπόν παρατηρήσει μια ασυνήθιστα υψηλή αναλογία μεταναστών, κυρίως μαύρων και δευτερευόντως μελαμψών. Μου είχε μάλιστα κάνει εντύπωση, καθώς η Νορβηγία δεν ανήκει στην ΕΕ και επομένως δεν δεσμεύεται από ντιρεκτίβες περί ποσοστώσεων, ανεκτικότητας κ.λπ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.