#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2011 19:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πράγμα αρχίζει και αγριεύει στην FukushimaΟ Νο3 έχει τρύπα στο δοχείο του (μάλλον από χτες την νύχτα ώρα Ελλάδος – έχει και σχεδιάγραμμα στο http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/03/16.html ).   Δεν τα καταφέρνουν να το ψύξουν. Και λέει ότι είναι αντιδραστήρας πλουτωνίου, ο μόνος από τους 6 που είναι με πλουτώνιο αντί ουράνιο.  Το πλουτώνιο έχει μεν κακή φήμη ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αν εισπνευσθεί αλλά αμφισβητείται ότι είναι ειδικά χειρότερο από άλλα (ουράνια κλπ).  Για «δημόσιες σχέσεις» όμως είναι στην κατηγορία « ....άμησέ τα»

Βασικά, δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να κάνουν κάτι. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ – και ΔΕΝ έχω ξαναδεί τέτοιο – είναι προσπάθεια κατάβρεξης ή καταστολής με χημικά μέχρι να κρυώσει από μόνο του αν είμαστε τυχεροί, σ3 4-5 μέρες, ή    «άγνωστο». Ωστόσο, και πάλι δεν είναι «Τσερνόμπυλ» δηλαδή δεν μιλάνε για «έκρηξη» .

Από χτες πρέπει να το ξέρουν και για αυτό απομάκρυναν κόσμο

Αυξάνεται η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση στην Φουκουσίμα

Πολύ σοβαρή, χαρακτήρισε την κατάσταση στον πληγέντα πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο και δήλωσε ότι σκοπεύει να μεταβεί αεροπορικώς στην Ιαπωνία το ταχύτερο δυνατό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε, ότι  η βλάβη στον πυρήνα τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι έχει επιβεβαιωθεί.

Παράλληλα η ΙΑΕΑ ανακοίνωσε ότι οι ιάπωνες αξιωματούχοι ανησυχούν για την κατάσταση της δεξαμενής αποθήκευσης του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου σε δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού.
“Οι ιαπωνικές αρχές έχουν εκφράσει ανησυχίες για την κατάσταση της δεξαμενής αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου στον αντιδραστήρα 3 και στον αντιδραστήρα 4″, διευκρίνισε η ΙΑΕΑ.

Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας.

“Δυστυχώς, η κατάσταση εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου”, δήλωσε ο Σεργκέι Κιριγένκο, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τις περισσότερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Κιριγένκο προσέθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να μην έχει πλήρη ενημέρωση από την Ιαπωνία για την κατάσταση και οι ρώσοι ειδικοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν προσομοίωση των εξελίξεων στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Η υπερθέρμανση σε άλλους αντιδραστήρες στο σταθμό δείχνει ότι η κρίση τώρα κλιμακώνεται σύμφωνα με το χειρότερο αποτέλεσμα της προσομοίωσης που έκαναν οι ειδικοί.

Ο Κιριγένκο σημείωσε επίσης ότι η κρίση είναι πιθανόν να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αναπτυσσόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ρωσίας στην κατασκευή πυρηνικών σταθμών στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, ο επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ εξέφρασε  εκ νέου ανησυχία για την κατάσταση στον σταθμό Φουκουσίμα, λέγοντας ότι πρόκειται για “πραγματική καταστροφή”, υπογραμμίζοντας και πάλι ότι η κατάσταση δεν βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.

Παράλληλα, η γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN) ανακοίνωσε ότι καθώς ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα κατασκευάστηκε πριν από το δυστύχημα του Θρι Μάιλ Άιλαντ στις ΗΠΑ το 1979 δεν ελήφθη υπόψη στον τρόπο κατασκευής του ο κίνδυνος τήξης του πυρήνα, γεγονός το οποίο προκαλεί έντονες ανησυχίες.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται στις αμερικανικές δυνάμεις στην Ιαπωνία να πλησιάσουν σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τον σταθμό της Φουκουσίμα και διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην εγγύηση της ασφάλειας των αμερικανών στρατιωτών στη διάρκεια επιχειρήσεων αρωγής.

Ο αμερικανικός στρατός χορηγεί εξάλλου, προληπτικά σε ορισμένα πληρώματα αεροσκαφών δισκία ιωδιούχου καλίου ενόψει αποστολών τους.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απομακρύνει τις οικογένειες των ρώσων διπλωματών που υπηρετούν στην Ιαπωνία από τις 18 Μαρτίου, ενώ η Γερμανία κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Τόκιο λόγω της επιδείνωσης της πυρηνικής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε στον ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν ότι τα Ηνωμένα Έθνη προτίθενται να προσφέρουν οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια στους πληγέντες από το σεισμό στη χώρα, αν η Ιαπωνία διατυπώσει σχετικό αίτημα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να αντλήσουν τα πρώτα μαθήματα από το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κατοίκων της πόλης Ισινομάκι που αγνοούνται μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι πιθανόν να φτάνει τους 10.000, όπως ανέφερε  σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.  Στην πόλη αυτή πριν την καταστροφή κατοικούσαν 16.000 άνθρωποι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/03/2011 19:08:14

  Μιντιακή "πράσινη" προπαγάνδα είναι η είδηση.
  Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέρμαχοι της εμπορικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας ναυλώνουν τσάρτερ για Ιαπωνία, για να διοργανώσουν αγώνες κολύμβησης στην Φουκουσίμα και μαραθώνιο δρόμο μεταξύ Σαιτάμα-Τόκυο, προκειμένου να ξεσκεπάσουν την μιντιακή προπαγάνδα και να διαφημίσουν την καθαρή πυρηνική ενέργεια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κάποιος 16/03/2011 19:33:41

   Καθαρή είναι η πυρηνική ενέργεια, όσο και να μην σου αρέσει Κάποιε.
   Δεν παράγει διοξείδιο του άνθρακα.
   Βέβαια, η Γαλλική είναι ακόμη πιο καθαρή.

   Ο Αρχαίος έχει δίκιο.
   Μην πάς να κάνεις αξονική στο μέλλον.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Orestios 16/03/2011 19:47:30

    Αμα είναι "καθαρή" γιατί δεν πας να αγοράσεις κανένα οικοπεδάκι κοντά στο Κοζλοντούι,για να φτιάξεις εξοχικό, ώστε να εισπνέεις καθαρό αέρα,να τρως καθαρά λαχανικά από το κήπο και να πίνεις καθαρό νεράκι ;
    Κι άσε εμάς τους δύσπιστους να κινδυνολογούμε.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Κάποιος 16/03/2011 20:11:23

     Λοιπόν... έχω ζήσει και δίπλα σε πυρηνικό, και δίπλα σε μονάδα που έκαιγε μαζούτ. Το δεύτερο βρωμούσε παραπάνω.

     Το Κοζλοντούϊ πάσχει από Σοβιετία, όχι από πυρηνικό... Να πάς να δεις κάτι παλιά, μη πυρηνικά εργοστάσια, να πεθάνεις...

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ archaeopteryx 16/03/2011 20:37:46

      Το Three-Mile Island, το Windscale, το Saint Laurent και η Fukushima δεν βρίσκονται σε Σοβιετίες.

      Επίσης "Διπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία ο αριθμός των πυρηνικών ατυχημάτων ή ανωμαλιών που διαπιστώθηκαν στους πυρηνικούς σταθμούς της Γαλλίας. Μόνο μέσα στο 2010, τα πυρηνικά ατυχήματα ξεπέρασαν τα 1000, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία".

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Κάποιος 16/03/2011 20:42:09

      Δίπλα σε ένα από αυτά ήμουν.

     • Άργος avatar
      Άργος @ archaeopteryx 16/03/2011 21:37:52

      ΟΡΚΙΣΟΥ!!!

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ archaeopteryx 16/03/2011 21:46:26

      έχω και πλακέτα αναμνηστική χαχαχάααα
      και χαπάκια ιωδιούχου καλίου

    • Orestios avatar
     Orestios @ Κάποιος 16/03/2011 21:01:32

     Κι όμως! Είναι καθαρή ενέργεια.
     Η σπέκουλα γίνεται από όσους κάνουν διαφήμιση των ΑΠΕ.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Κάποιος 16/03/2011 21:03:06

     Ακτινογραφίες και αξονικές τις έχεις διεγραμμένες Κάποιε?
     Τα τρόφιμα που έχουν ακτινοβοληθεί με γ ακτινοβολία δεν τα τρώς?

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Orestios 16/03/2011 21:16:32

      Ο,τι μπορώ να αποφύγω, το αποφεύγω.
      Ούτε έγραψα πουθενά ότι τα πυρηνικά είναι η μοναδική απειλή και ο μοναδικός κίνδυνος για την υγεία.
      Σε όσο λιγότερο επιβαρυντικούς για την υγεία παράγοντες εκτιθέμεθα τόσο το καλύτερο.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κάποιος 16/03/2011 21:41:31

      Θα μπείς στον πράσινο παράδεισο.
      Σαν καλός σοσιαλιστής.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 16/03/2011 22:11:04

      Τα πυρηνικά είναι έργο του διαβόλου.
      χο χο χο

  • neotera avatar
   neotera @ Κάποιος 16/03/2011 22:19:43

   Πρασινόμαυρη ! "Πράσινη" δήθεν, αλλά και κατάμαυρη η προπαγάνδα! Και οι τρεις υπερδυνάμεις της πυρηνικής αγοράς (Γαλλια, Ρωσια, ΗΠΑ) λυσσομανούν απ' το πρωί. Οι Γάλλοι πιό κομψά διεχώρισαν τη θέση τους ("δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ανησυχούμε για τους αντιδραστήρες μας" είπε ο Φιγιόν), αφήνοντας το πεδίο της επικοινωνιακής σύγκρουσης ελεύθερο στους βαρβάρους πυρηνοφασίστες να υπερασπίζονται τον αργό θάνατο από ραδιενέργεια που ευκολότερα καλύπτεται από την τοξική προπαγάνδα τους... Χοντροκομμένος αν και σπιθαμιαίος ο Μεντβέντεφ βγήκε πριν λιγο να υπερθεματίσει του Ερντογάν για να μην κινδυνέψει το σχέδιο για το ατομικό εργοστάσιο στο Ακουγιού απέναντι από την Κύπρο. Με το γελοιοδέστερο από τα σχετικά επιχείρηματα. "Είναι νέα τεχνολογία σούπερ ντούπερ ενισχυμένης ασφαλείας. Δεν επηρεάζεται από σεισμούς ! " διαβεβαιώνει ο πρόεδρος πασών των ρωσιών (και κληρονόμος του Τσερνομπιλ δηλαδή)...
   Μπορεί ισως να ακτινοβοληθούμε απο μια πασχαλιάτικη βροχή , αλλά να πλήξουμε αποκλείεται... ))

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ neotera 16/03/2011 22:49:22

    Oι ΗΠΑ δεν είναι υπερδύναμη σε πυρηνική ηλεκτροπαραγωγή, πλέον. Για δες την μπροσούρα της Siemens, να δεις τι πουλάει.

    Οι Γερμανοί ψιλοδιασκεδάζουν γιατί δεν χωνεύουν τους Ιάπωνες τεχνολογικά και εμπορικά.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/03/2011 19:14:57

  Πόσοι πέθαναν στο Τσερνόμπυλ, το έμαθες ή να σου δώσω λίνκ;
  Πόσοι θα πεθάνουν από τον σεισμό και το τσουνάμι;
  Πόσοι από το Fukushima;
  Πόσοι από ελονοσία;

  Να εκκενωθούν πάραυτα η Βόρεια Κρήτη και οι Κυκλάδες... Αμ την Νάπολη που την πάς;

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ archaeopteryx 16/03/2011 19:42:01

   Σου απάντησα για το Τσέρνομπιλ με αναφορά σε άρθρο στο σχετικό με το θέμα τόπικ.
   Επίσης σου ξανάγραψα ότι οι καταστροφές που συντελέστηκαν από διαφορετικά αίτια στην ιαπωνία (τσουνάμι,σεισμικές δονήσεις, πυρηνικό ατύχημα) λειτουργούν αθροιστικά και όχι επιμεριστικά.

   Για παράδειγμα το γεγονός ότι στην Αθήνα λόγω νέφους αιωρούνται πολλά επιβλαβή για την υγεία μικροσωματίδια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σοβαρή επίπτωση στην υγεία μας, αν καπνίζουμε επιπροσθέτως και 2-3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα, αφού ούτως ή άλλως έχουμε πάθει ήδη το κακό από τα καυσαέρια που εισπνέουμε.
   Δηλαδή το ένα κακό δεν ακυρώνει το άλλο αλλά το μεγενθύνει.

   Το πρόβλημα με τα πυρηνικά είναι ότι μια καταστροφή εφόσον συντελεστεί δεν είναι μία και έξω, όπως μ'έναν σεισμό, ένα τσουνάμι,ή έναν τυφώνα.
   Οι επιπτώσεις διαρκούν για πολλές δεκαετίες και μάλιστα επέρχονται με πολύ ύπουλο τρόπο καθώς έχουν βραδεία δράση και συνήθως εντοπίζονται εκ των υστέρων.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Κάποιος 16/03/2011 20:07:54

    Με πηγή το Ποντίκι, και συμπτωματική παρατήρηση όπως πόσες λευχαιμίες στο Τιμπουκτού, εγώ δεν ιδρώνω. Οχι ότι είμαι επιδημιολόγος, αλλά διάβασα, διαστάυρωσα, και έγραψα 50-60 νεκροί στην 20ετία (20ετία) και πιθανοί συνολικοί "παραπλευροι" θάνατοι, 3500-4.000. Η Γκρηνπης, που πληρώνεται για να λέει ότι φαντάζεται είπε 100.000.

    Οι δύο σωστές γενικότητες που παραθέτεις δεν απαντούν τα ερωτήματα που υποτίθεται τίθενται: 1) Αξίζει η πυρηνική το ρίσκο, και 2) τι εναλλακτικές έχεις. Να έχεις όποιοα άποψη έχεις, και αν την τεκμηριώνεις κιόλας θα είσαι ευτυχέστερος.

    Τι είπες; Τέλειωσες με τους 10-15.000 νεκρούς του σεισμού και του τσουνάμι; Σκέψου παράπλευρα για άλλα 10 χρόνια. Αλλα οι συλλογιστική μας είναι επιλεκτική βλέπω.

    Απλά, φοβάσαι αυτό που δεν ξέρεις και δεν βλέπεις και δεν έχεις εξοικειωθείς. Και τον καρκίνο. Ανθρώπινο είναι.

    • lykos avatar
     lykos @ archaeopteryx 25/03/2011 14:43:14

     ωραία τα λέτε αλλά αν είχατε εσείς αποκτήσει ένα παιδάκι με καρκίνο και λευχαιμία αμα τη εμφανίσει στη ζωή θα τα μας τα εξιστορούσατε καλύτερα

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ archaeopteryx 16/03/2011 19:58:34

   Αρχαίε, οι πράσινες αρσακειάδες που ανησυχούν για τις ακτινοβολίες, αν ήξεραν τι διοξίνες έχουν φάει, πιεί, εισπνεύσει και τι βραδυφλεγής βόμβα είναι, θα πήγαιναν να κατασκηνώσουν για ασφάλεια έξω από την Φουκουσίμα. Και αγνοούν από πού τους έρχεται. Όλοι χρησιμοποιούν και χαϊδεύουν και καίνε πλαστικά, και τρώνε καψαλισμένα λίπη, χώρια τα φυτοφάρμακα που οι αγρότες τα χρησιμοποιούν όπως γουστάρουν και μετά μας ταΐζουν τα προϊόντα της “αγνής” γης. Α, ναι, και το νερό....

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Professor Moriarty 16/03/2011 20:09:09

    κάποτε είδα ότι η μυρουδιά του καινούργιου αυτοκίνητου είναι από τα πιο καρκινογόνα που υπάρχουν... άσε... Για αυτό δεν αγοράζω χαχαχάαα

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Professor Moriarty 16/03/2011 21:38:35

    Λειτουργούν αθροιστικά. Το εξήγησε κάποιος παραπάνω.

    • Professor Moriarty avatar
     Professor Moriarty @ ο ξένος 16/03/2011 22:40:45

     Δεν έγραψε κανένας τίποτε για διοξίνες εδώ. Μόνο για ακτινοβολίες του διαβόλου. Πόσοι ξέρουν ότι ο Έλβας και άλλα ποτάμια στην Σαξονία είχαν μολυνθεί από διοξίνες; Ότι στην Κεντρική Ευρώπη, στην Τσεχία τρώγανε αυγά με πολλαπλάσια του αποδεκτού ποσοστά διοξινών. Πόσοι ξέρουν πού και πώς παράγονται και πού υπάρχουν εργοστάσια με πιθανές διαρροές;

     Πόσοι γνωρίζουν ότι κάποιες διοξίνες έχουν χρόνο ημιζωής στον ανθρώπινο οργανισμό από λίγα χρόνια μέχρι και 100, ή παραπάνω, χρόνια; Πολλά περισσότερα από τον χρόνο ημιζωής των ραδιενεργών ουσιών που εκλύθηκαν στην Φουκουσίμα.

     Τέλος, οι οικολογικά ευαίσθητοι Γερμανοί, οι οποίοι βγήκαν τώρα και κάνουν κήρυγμα στους Γιαπωνέζους, κουκούλωσαν το σκάνδαλο με τις διοξίνες πρόσφατα. Ξέρουν άραγε πόσες έφαγαν; Πόσες έκαναν εξαγωγή; Αλήθεια, αν γίνει μια εκτίμηση από Γιαπωνέζους επιδημιολόγους, πόσες χιλιάδες καρκινογενέσεις πρέπει να αναμένονται από το πρόσφατο γερμανικό σκάνδαλο;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Professor Moriarty 16/03/2011 21:42:52

    Προφέσσορα, μην λές τέτοια πράγματα.
    Για την "πράσινη" θρησκεία, plastic is fantastic

 3. Κρης avatar
  Κρης 16/03/2011 19:23:48

  Παρακολουθήστε ζωντανά την ιαπωνική τηλεόραση στα αγγλικά

  http://www.capital.gr/News.asp?id=1152520

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/03/2011 19:33:49

  Το πράγμα έχει ξεφύγει. Αντί να πουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει, οι Ιάπωνες αυξάνουν το μέγιστο όριο "ασφαλους" ακτινοβολίας για τους εργαζόμενους σε πυρηνικά εργοστάσια κατά 150% !!!
  Το υπουργείο υγείας της Ιαπωνίας διπλασίασε τη μέγιστη επιτρεπόμενη έκθεση για από 100 millisievert σε 250 millisievert, προφασιζόμενο την έκτακτη κατάσταση.
  Οι άνθρωποι αυτοί που παλεύουν με το τέρας του αντιδραστήρα θυσιάζονται εν ψυχρώ.
  Bέβαια, το Τόκυο θυμίζει εγκαταλελειμμένη πόλη πλέον.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ αλλενάκι 16/03/2011 19:48:24

   Δεν θυσιάζονται εν ψυχρώ.Θυσιάζονται..αυτοκτονούν.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ΒΡΑΧΟΣ 16/03/2011 19:58:10

    Eίναι τραγικοί άνθρωποι, σύγχρονοι μάρτυρες.
    Μιλάω για όσους πρέπει να μείνουν εκεί να το παλέψουν μέχρι τέλους.
    Και τι να κάνουν; Να λιποτακτήσουν; Και ποιος θα μείνει να περισώσει οτιδήποτε αν σώζεται;
    ____________________________________________
    ΟΡΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ
    [για να ξέρουμε τι λέμε]

    10.000 μοιραία δόση εντός μερικών εβδομάδων
    6000 η δόση που καταγράφηκε για τους εργαζόμενους στο τσερνομπίλ που πέθαναν σε ένα μήνα
    5000 η δόση που σε ένα μήνα θα σκοτωνε τους μισούς από όσους είχαν εκτεθεί σε αυτή
    1000 προκαλεί ραδιενεργές ασθένειες, ναυτία αλλά όχι θάνατο
    400 το μέγιστο όριο που καταγράφηκε στη Φουκουσίμα στις 14 Μαρτίου, την ώρα
    350 η έκθεση των κατοίκων του τσερνομπιλ που έπρεπε να εγκαταλείψουν την πόλη
    100 συνιστώμενο όριο για πε πυρην.εργαζόμενους κάθε πέντε χρόνια (ασαφές)
    10 η δόση σε ολική αξονική τομογραφία
    9 η ακτινοβολία που δέχονται εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του τόκιο
    2 η ακτινοβολία στην οποία εκτιθέμεθα κάθε χρόνο
    1.02 η ακτινοβολία στη φουκουσίμα στις 12 Μαρτίου
    0.4 ακτινογραφία για μαστογραφία
    0.1 ακτινογραφία θώρακος
    0.01 ακτινογραφία οδοντική

    radiologyinfo.org

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αλλενάκι 16/03/2011 20:00:58

     Α, και ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ διέταξε τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλειψουν την πόλη σε ακτίνα 80 χλμ. διότι θεωρεί ότι έχει γίνει η "μερική τήξη"

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ αλλενάκι 16/03/2011 20:59:31

      έχει γίνει από χτές... Το πρόβλημα είναι αν θα αντέξουν να τα έχουν σε νερό άλλες 4-5 μέρες. Βγήκε ο κ. Nuclear Regulatory Commission και είπε ότι όπου να'ναι δεν θα μπορεί να μπει άνθρωπος. Η ακτινοβολία εξακολουθεί και είναι τοπική. Όσο πιο πολύ κρυώσουν τόσο λιγότερο πρόβλημα σε άλλες "ακτινοβολίες" θα κάνουν. Υποτίθεται θα δοκίμαζαν water cannon απόψε

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ archaeopteryx 16/03/2011 21:14:05

      αυτό είναι το θέμα, ότι όσο περνάει η ώρα και αφήνεται η κατάσταση να εξελίσσεται ανεξέλεγκτα δεν θα μπορεί να προσεγγίσει κανείς

      ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουν να ηλεκτροδοτήσουν πάλι τις γεννήτριες όπως είπαν

    • ΒΡΑΧΟΣ avatar
     ΒΡΑΧΟΣ @ αλλενάκι 16/03/2011 20:12:28

     Δεν τους κατηγορώ, αλλενάκι.Το αντίθετο...

 5. Aggelos avatar
  Aggelos 16/03/2011 20:04:20

  το μεγκα εκανε καθαρα πυερπυρηνικη προπαγανδα με τους αναλογους ομιλητες,,μην φευγετε απο την ιαπωνια,,δεν τρεχει τιποτα κλπ..

  η ΝΕτ περιεργως και ο αντενα ελεγαν την πικρη αληθεια των αγορων ων πυρηνικων..

  ακομα και σε τοσο μακρινα θεματα το μεγκα παλι σιχαμερο κατεστημενο ειναι..

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Aggelos 16/03/2011 20:14:08

   κοίτα να δείς... το πήρε σοβαρά ο Μπόμπολας τα περί πυρηνικού...

   • Αστος avatar
    Αστος @ archaeopteryx 16/03/2011 20:46:13

    Ευκαιρια για κονομα και απο τα πυρηνικα, τι περιμενεις ?

  • Άργος avatar
   Άργος @ Aggelos 16/03/2011 22:41:14

   Άλλο κανάλι θα έβλεπες, όχι Μεγα. Τους είδα και τρόμαξα. Ο Γεράνιος και ο Θεοφίλου είπαν πως από την Δευτέρα λένε στον Δημόκριτο ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Είπαν πως έχουν εγκαταληφθεί οι αντιδραστήρες στη τύχη τους και μπορεί να σκάσουν και οι 6! Την Ιαπωνία την έχουν εντελώς κατεστραμένη από τις επερχόμενες συνέπειες και λένε ότι η ραδιενέργεια θα φτάσει στην Γαλλία! Ο Πρετεντέρης, μάλιστα, τους είπε ότι δεν έχει ακούσει κανέναν άλλον ειδικό να τα λέει τόσο σκούρα. Τα ίδια, ΟΜΩΣ, λένε Ρώσοι και Γάλλοι και δεν πρέπει να είναι για προπαγανδιστικό θάψιμο της αντίπαλης πατέντας, αφού είναι ανυπολόγιστη η ζημιά γενικα, για την βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας, νομίζω. Τα ίδια λένε και στο CNN οι ειδικοί, από χθες τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ΑΛΛΑ το κανάλι έχει στείλει αποστολή εκεί! Μπέρδεμα...

   Προβλέπω τσουνάμι παράνοιας, ακόμα και σε μας, αν πάρει δυο τρεις ημέρες αυτή η ιστορία. Ενώ στην αρχή έλεγαν ότι όσο θα περνάν οι μέρες θα είναι και προς το καλύτερο, τώρα λένε ότι θα είναι και χειρώτερα, αν δεν κρυώσει ο αντιδραστήρας. Που κρυώνει, λένε, σε καμιά ...πενηνταριά ημέρες!

   Αν κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω πληροφορίες είναι λάθος, θα παρακαλούσα πολύ να επισημανθούν, ώστε να ησυχάσουμε λιγάκι.

   ΥΓ. Όλη αυτή η καταστροφή, ένας κυριολεκτικός τοπικός κατακλυσμός, υπολογίζεται στα 200 δις, μαζί με τα πυρηνικά, και το δικό μας χρέος είναι, λέει, 360;;; ΔΗΛΑΔΗ, αν οι Γιαπωνέζοι, που τους ...βαράνε για να σταματήσουν να δουλεύουν, θέλουν είκοσι χρόνια για να ανατάξουν την χώρα τους, εμείς πόσα θέλουμε; Πόοοοοοσα; Και ο ΓΑΠ λέει ότι βγαίνει το Μνημόνιο και ο Σαμαράς ότι βγαίνει, μεν, με άλλο μείγμα, δε;;; Χα! Βλέπω τερατογεννέσεις, εν Ελλάδι, και όχι εν Ιαπωνία, ...ξαδέρφια! Δηλαδή, να ...απαλλωτριώνουν οι τεμπελοαναρχικοί τους λάθρο και τον Πλεύρη στρατοπεδάρχη να τους πηγαίνει με σφυρίχτρα και βήμα στρατιωτικό σε καταναγκαστικά έργα, κάθε μέρα! Ο Θεούλης τους έστειλε, λέμε! ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!!!

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/03/2011 20:13:12

  Το Nikkei (και εμμέσως και μια ιστοσελίδα από το ΜΙΤ) τώρα λέει ότι δεν είναι το ρήγμα το πρόβλημα, αλλά η αποθήκη με το παλιό καύσιμο.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/03/2011 20:19:39

  Όταν έπεσε η βόμβα στη Χιροσίμα ήταν μια κι έξω.
  Και τελείωσε εκεί, όσον αφορά το γεγονός.

  Τώρα παρακολουθούμε την αποκάλυψη σε συνέχειες σε ζωντανή σύνδεση.

  Δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης.

  • Αστος avatar
   Αστος @ αλλενάκι 16/03/2011 21:16:10

   Αλλενακι εδω διαφωνω.

   Η βομβα ηταν "μια και εξω" αλλα οι επιπτωσεις απο την ραδιενεργεια συνεχισαν να επηρεαζουν γενιες ανθρωπων στην πρεριοχη χρονια μετα...

   • Αστος avatar
    Αστος @ Αστος 16/03/2011 21:16:29

    περιοχη*

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αστος 16/03/2011 21:24:40

    ασφαλώς, δεν διαφωνώ, απλά εδώ το μαρτύριο είναι συνεχές και ελπίζω να μην υπάρξει κορύφωση του δράματος και δη κλιμακούμενη αργά

    αυτή είναι η διαφορά με το τότε, στιγμιαίο vs συνεχές

    και oι συνέπειες συνέπειες φυσικά και στα δύο...

 8. βαγόνι avatar
  βαγόνι 16/03/2011 20:27:18

  Αυτά συμβαίνουν όταν ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες
  ακόμη και τα πυρηνικά εργοστάσια!.....γύρνα πίσω γλυκειά
  κ-ρ-α-τ-ι-κ-ο-π-ο-ί-η-σ-η!
  Μαθαίνω,ότι πρώην Γάλλος Γκωλικός Αξιωματούχος ανεφώνησε:
  Vive la logique d'Etat!

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ βαγόνι 16/03/2011 20:47:55

   Το Τσερνομπιλ ήταν ιδιωτικό;

 9. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/03/2011 20:27:50

  Το άρθρο στο Ποντίκι, παραπέμπει σε σχετικές έρευνες που έχουν γίνει για να τεκμηριώσει τις θέσεις του.
  Δεν έχει κάνει το ίδιο τις έρευνες, ούτε έχει συντάξει τις στατιστικές.

  Οσον αφορά την χρήση της πυρηνικής ενέργειας, θεωρώ ότι δεν αξίζει το ρίσκο και έχω επιχειρηματολογήσει περί αυτού σε προηγούμενα άρθρα.
  Ειδικά για την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες που δεν έχουν βαριά βιομηχανία και στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή (μεταποίηση, βιοτεχνία) και στην παροχή υπηρεσιών (τουρισμός, εμπόριο,μεταφορές), δεν υπάρχουν τόσο αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από ήπιες μορφές ενέργειας, σε συνδυασμό με παραδοσιακές (πχ. λιγνίτης) με την προυπόθεση αυστηρότερων μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Κάποιος 16/03/2011 20:41:12

   Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το κάρβουνο (με φίλτρα και αποθειωτές)

 10. dikaios7 avatar
  dikaios7 16/03/2011 21:07:32

  Πρωτα απ'ολα κανενας δεν πρεπει να παιρνει στα σοβαρα τους επιστημονες. Ξερουν ελαχιστα, δεν μπορουν να προβλεψουν τιποτα και δεν μπορουν να κανουν τιποτα.Οι επιστημονες λενε οτι τα ξερουν ολα, π.χ το πως γεννηθηκε το συμπαν ,αλλα δεν μπορουν οχι μονο να προβλεψουν σεισμους ,αλλα ουτε καλα καλα να προβλεψουν με ακριβεια τον καιρο! Ακομα δεν υπαρχουν θεραπειες για ασθενεις που υπαρχουν δεκαετιες και αιωνες στον κοσμο μας οπως aids, καρκινος και αλλα.

  Και ομως με την ελλιπη γνωση τους φτιαχνουν πυρηνικα εργοστασια, κατασκευαζουν πυρηνικα οπλα χωρις να γνωριζουν τις συνεπειες. Το πυρηνικο εργοστασιο δεν παραγει διοξειδιο που ειπε ενας ξερολας ,αλλα κατι πολυ χειροτερο. ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ. Kαντε μια αναζητηση για το τι σημαινουν και πως και που αποθηκευονται

  • Orestios avatar
   Orestios @ dikaios7 16/03/2011 21:45:52

   Σαν καθαρή πηγή ενέργειας, δεν παράγει διοξείδιο.
   Ενοχλήθηκες κι εσύ?
   Με τα πυρηνικά απόβλητα φτιάχνονται υλικά για να μπορείς να κάνεις σπινθηρογράφημα και να εντοπίσεις πολλές καταστάσεις και να γλυτώσεις τον θάνατο.
   Αλλά κάνεις τον σπουδαίο, ξέροντας ελάχιστα.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Orestios 16/03/2011 22:14:28

    Επίσης φτιάχνονται και πολύ υγιεινά πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου (D.U) που έχουν φροντίσει οι σύμμαχοι μας να σπείρουν στην Γιουγκοσλαβία, στην Μ.Ανατολή κ.α.
    Φυσικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί ο χρόνος για την μείωση της ακτινοβολίας του D.U (~40.000 Bq/gr) στο ήμισυ, είναι μόλις 4.468.000.000 χρόνια.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Κάποιος 16/03/2011 22:20:38

     Μα οι "πράσινοι" έκαναν χαρούλες με αυτά. Γιατί τα κατηγορείς?

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Orestios 16/03/2011 22:29:45

      Ποιοι είναι οι "πράσινοι" που χρησιμοποιούσαν πυρομαχικά D.U;

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κάποιος 16/03/2011 22:34:34

      Οι γνωστοί βομβαρδιστές και ευρωπαϊστές.
      Οι οικοφασίστες

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 17/03/2011 00:58:55

      Kάτι πας να κάνεις

 11. Orestios avatar
  Orestios 16/03/2011 21:50:35

  Αν θες να ξέρεις τί κάνει η Γαλλία, μάθε πως επαναχρησιμοποιεί το 98% των πυρηνικών υποπροϊόντων σε εφαρμογές που αγνοείς, ενώ το καθαρό απόβλητο χωράει σε ένα δωμάτιο. Αυτάό έναν ξερόλα.

  • neotera avatar
   neotera @ Orestios 16/03/2011 22:28:41

   Γιατί υπάρχουν κρυφές εφαρμογές που εξαντλούν όλη (ή σχεδόν) την ακτινοβολια απ' το σχάσιμο ? Πόσα θες να μας τρελάνεις ρεεεε ??? !!))

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ neotera 16/03/2011 22:33:31

    Ψάχνεις να βρεις άκρη τώρα.
    Μετά από καμιά δεκαριά ποστ θα σου απαντήσει ότι φταίνε οι σοσιαλιστές, όπως για όλα στον πλανήτη Γη, για να μην σου πω και στον Γαλαξία ή και παραπέρα.
    Για τον Ορέστη το σύμπαν είναι σοσιαλιστοκεντρικό.
    Υπάρχουν μόνο οι σοσιαλιστές και οι άλλοι.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Κάποιος 16/03/2011 22:35:39

     Η πυρηνική ενέργεια είναι 100% καθαρή ενέργεια.
     Οι οικοφασίστες την μισούν.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Orestios 16/03/2011 23:11:31

      Διάβασε ένα καλύτερο.
      Ενας παπαγάλος κάπνιζε ένα πούρο, αλλά πέρασε ξαφνικά ένα υποβρύχιο και τού'κοψε τα πόδια.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Κάποιος 16/03/2011 22:51:56

     Σε αυτό ο Ορέστιος έχει απόλυτο δίκιο. Και εάν δεις και ποιοί ανακάλυψαν τους σοσιαλιστές. θα δεις τον δρόμο για την Νέα Φεουδαρχία. Και θα εχει εικόνες πράσινου γκαζόν να χαίρεσαι.

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ archaeopteryx 17/03/2011 00:26:37

      Εγώ ξέρω ποιοι είναι οι πρωταθλητές στη ραδιενεργό ρύπανση: Οι Σοβιετικοί. Όχι μόνο λόγω Τσερνόμπιλ. Έκαναν εκατοντάδες επιφανειακές πυρηνικές δοκιμές στις στέπες του Σεμιπαλατίνσκ εκθέτοντας 1.5 εκατομ. κατοίκων της περιοχής σε ραδιενέργεια, μετατρέποντάς τους σκόπιμα σε πειραματόζωα. Θυμάμαι ότι εδώ κάτι δήμαρχοι του ΚΚΕ είχαν κρεμάσει κάτι ταμπέλες στους δήμους τους που έγραφαν “αποπυρηνικοποιημένη περιοχή”. Άβυσσος το μυαλό του κομμουνιστή, ο οποίος μπορεί να έχει μετεξελιχθεί και σε “οικομμουνιστή”.

    • Greece Pleading avatar
     Greece Pleading @ Κάποιος 17/03/2011 00:09:42

     Κάποιε κάποιοι τη πράσινη ενέργεια θα τη βάλουν εκεί που ξέρουν γιατί κανείς δεν θα έχει απομείνη να την αγοράσει.
     Ο πολιτισμός μας καταρρέει ταχύτατα αν δεν το πήραμε χαμπάρι. Το μόνο που μας μένει είναι να μαντεύουμε ποιός είναι ο επόμενος που έχει σειρά.
     Σοσιαλισμός και Καπιταλισμός τα πάντα είναι τρίχες. Σε λίγο θα υπάρχει μόνο το χάος. Πανε να τους μιλήσεις για θεωρίες τότε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ neotera 16/03/2011 22:34:01

    Ποιός σου είπε πως η ακτινοβολία κάνει κακό στις εφαρμογές?
    Την ακτινοβολία χρησιμοποιείς.

 12. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/03/2011 21:52:45

  Πράσινος είναι ο παράδεισος ούτως ή άλλως.
  Εχει δεντράκια, γρασίδια, ποταμάκια, αλλά για πυρηνικά εργοστάσια δεν έχω διαβάσει κάτι.

 13. Enzo avatar
  Enzo 16/03/2011 22:19:48

  Δέχομαι παραγγελίες για τυρακι από την φουκοσιμα.μόλις έφτασε!φρέσκο πράμα!το τρως και το βράδυ φωσφοριζεις σα κουκοτσινα!κανείς και οιΚονομια στα φώτα!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Enzo 16/03/2011 22:52:21

   Ζητάνε λίγο στην Θράκη

   • Εnzo avatar
    Εnzo @ archaeopteryx 17/03/2011 00:06:40

    εφτασεεεεεεει!

 14. Orestios avatar
  Orestios 16/03/2011 22:54:35

  Μην απασχολείσαι με αυτά αρχαίε. Ξέρει πόσο δίκιο έχω αλλά το λέει από αμηχανία.
  Σε λίγο καιρό θα του εξηγήσω την απαρχή των πορτοκαλί επαναστάσεων.

 15. moikanos avatar
  moikanos 16/03/2011 22:55:55

  Το Τσέρνομπιλ ήταν ειδική περίπτωση. Έκαναν οι τρισμέγιστοι τέστ αντοχής στον αντιδραστήρα και αν κρίνω απο το αποτέλεσμα μάλλον επιτυχημένο γιατί έμαθαν δύο πράγματα ,πότε ένας αντιδραστήρας παραδίδει το πνεύμα του και ότι η ανθρώπινη μ@λ@κία μετριέται και σε μπεκερέλ.

 16. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/03/2011 23:14:32

  Γιατί δεν είσαι πιο συγκεκριμένος και μιλάς με γρίφους ;
  Φοβάσαι τα μαύρα ελικόπτερα ;
  Ποιοι είναι οι "πράσινοι" που χρησιμοποιούν καθαρά όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου από τους άγιους αντιδραστήρες ;

 17. Άργος avatar
  Άργος 16/03/2011 23:14:58

  Γιατί, οι Γιαπωνέζοι καλύτεροι είναι; Γιατί δεν ήταν ΥΠΟΓΕΙΟΣ ο αντιδραστήρας;;; Γιατί δεν είχε υπολογισθεί το τσουνάμι; Όλα δούλεψαν κανονικά, και στα 9 ρίχτερ, μέχρι που έσκασε ο τσούναμος και σταμάτησαν οι γενήτριες. Κανονικά, και μια κι αυτοί είναι λίαν εύθικτοι, θα πρέπει να κάνουν χαρακίρι πάμπολοι. Εξωφρενικά εγκληματική αμέλεια. Ειλικρινά, και δεν ξέρω αν χάνω κάτι, μου φάνηκαν εντελώς χαζά τα μέτρα πρόληψης που είχαν παρθεί. Και γιατί κάνουν τα εργοστάσια δ΄'ιπλα στην θάλασσα με τα τσουνάμια; Χάθηκε να πάνε πιο μέσα;

  ΥΓ. Περίεργος λαός οι Γιαπωνέζοι. Το ξέρετε ότι ΔΕΝ έχουν μέλλοντα χρόνο στην γλώσσα τους;

  • moikanos avatar
   moikanos @ Άργος 17/03/2011 10:42:14

   Το ότι ο σεισμός έγινε στην Ιαπωνία έχει δύο καλά, αν μπορούμε να το πούμε!!!
   πρώτον είναι πολύ πολύ μακριά από την Ελλάδα
   και δεύτερον είναι ο πιο σοβαρός λαός στον πλανήτη που μπορεί να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο.
   Να είσαι σίγουρος αν ζητηθεί κάποιοι Ιάπωνες να θυσιάσουν τη ζωή τους για τη σωτηρία του λαού θα υπάρξουν πολύ εθελοντές.
   Τον ίδιο θαυμασμό ένιωσα και για τους Ουκρανούς στρατιώτες που με αυτοθυσία αντιμετώπισαν την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ.
   Πολλοί από αυτούς έχουν πεθάνει από λευχαιμία.
   Τώρα γιατί δίπλα στη θάλασσα; Για να λειτουργήσουν αυτοί οι σταθμοί χρειάζονται τεράστιες ποσότητες νερού .
   Δεν υπολόγισαν το τσουνάμι; Το είχαν υπολογίσει όχι όμως τόσο μεγάλο. Υπήρχαν φράγματα ύψους 10 μέτρων. Ήταν προετοιμασμένοι για τα πολλά τσουνάμι που θα συμβούν στα 100 χρόνια όχι όμως για το ένα που θα χτυπήσει μια φορά στα 500 χρόνια.
   Οι αντιδραστήρες τους δεν επλήγησαν απο το σεισμό .Το τσουνάμι έπληξε τους εφεδρικούς ντηζελοκινητήρες ψύξης που βρίσκονταν υπερυψωμένοι μεν όχι αρκετά όμως.

 18. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/03/2011 23:15:16

  Βοήθεια μας!

 19. Orestios avatar
  Orestios 16/03/2011 23:30:43

  Τί να φοβάμαι?
  Οι πράσινοι και οι σοσιαλιστές της Ευρώπης. Δεν λέω κάτι που δεν είναι γνωστό

 20. Orestios avatar
  Orestios 16/03/2011 23:31:38

  χο χο χο
  Καθαρή ενέργεια 100%.
  Αυτό είναι η πυρηνική ενέργεια.

 21. anonymous avatar
  anonymous 16/03/2011 23:31:38

  Και μια σχετικά καλή είδηση. Η νέα γραμμή για ρεύμα προς τον αντιδραστήρα είναι σχεδόν έτοιμη και θα διευκολύνει τα μέγιστα τις προσπάθειες.

  • Άργος avatar
   Άργος @ anonymous 16/03/2011 23:56:13

   Πάλι καλά, γιατί...

   "Bρυξέλλες: Η ΕΕ επικρίνει, την διαχείριση τις "καταστροφής" των πυρηνικών σταθμών, από την Ιαπωνία", Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011, 08:12 (ΕΤ)

   Ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Ενέργεια επέκρινε σήμερα την αντιεπαγγελματική, κατά την άποψή του, αντίδραση των Ιαπώνων στην "πραγματική καταστροφή" της πυρηνικής μονάδας του Φουκουσίμα, εκτιμώντας ότι το πεπρωμένο της χώρας είναι πλέον "στα χέρια του Θεού".

   Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται την κρίση και τα "απίστευτα μέτρα με τα οποία εργάζονται οι ιάπωνες" με οδηγούν στο να "διορθώσω τη μεγάλη εκτίμηση που είχα μέχρι σήμερα για την αξιοσύνη των μηχανικών, για την τεχνική ικανότητα, για την βιομηχανική ικανότητα, για την τελειότητα, και την ιαπωνική ακρίβεια", δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ.

   "Οι Ιάπωνες εργάζονται με πυροσβεστικές αντλίες, προσπαθούν να ρίξουν νερό με υδροπλάνα, δεν γνωρίζουμε πλέον πώς θα τα βγάλουν πέρα", δήλωσε ενώπιον μιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, "πρόκειται για μια καταστροφή και αντιδρούν με ημίμετρα".

   Αναφέρθηκε επίσης, στις "διαφορές" ανάμεσα στην ιαπωνική ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (TEPCO), η οποία λειτουργεί τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό της Παρασκευής, και την ιαπωνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

   Ο Επίτροπος, ο οποίος ήδη μίλησε χθες για "Αποκάλυψη", σχετικά με την κατάσταση στη μονάδα της Φουκουσίμα που χτυπήθηκε από τον σεισμό και από το τσουνάμι που ακολούθησε, την Παρασκευή, εμφανίστηκε και πάλι προάγγελος καταστροφών. Τώρα, "πρέπει να φοβούνται ότι η κατάσταση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Θεού", είπε.

   "Μπορούμε να πούμε ότι η μονάδα αυτή δεν ελέγχεται πλέον, δεν την ελέγχουν", είπε ο Έτινγκερ και τόνισε: "βεβαίως, στις επόμενες ώρες, αναμένω καταστροφικές εξελίξεις και κινδύνους για τη ζωή των ανθρώπων στο νησί".

   "Με τρόμο βλέπουμε τις εικόνες που μας έρχονται από την Ιαπωνία. Φοβούμαι ότι δεν έχουμε ακόμη βιώσει το τέλος αυτής της τραγωδίας, αυτής της διεθνούς καταστροφής", δήλωσε ο Επίτροπος της Ενέργειας.

 22. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/03/2011 23:44:07

  Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που τα χρησιμοποιούν ευρέως από την δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα είναι πράσινες και οι σοσιαλιστικές ;
  Το ίδιο και οι πολεμικές βιομηχανίες που τα κατασκευάζουν ;

 23. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 17/03/2011 00:04:53

  ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΚΥΟ!
  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ 35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!

  Ολοι προσπαθουν να φυγουν!

  Ετσι, νυχτα θα φυγουμε κι εμεις.

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ Greece Pleading 17/03/2011 00:15:46

   κατσε ρε φιλε , που θα παμε βραδιατικα?
   και που το διαβασες οτι εκκενωνεται?

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ Εnzo 17/03/2011 13:47:50

    Δεν προσεξα το σχολιο. Απανταω τωρα.
    Η Ιαπωνια εχει πολυ μεγαλη υποδομη. Το ποσο κρισιμη ειναι η κατασταση γινεται αντιληπτο στα λακωνικα σχολια του Αυτοκρατορα τους που σπανιως βγαζει δηλωσεις στα μεσα. "Προσευχωμαι να σωθουν οσο περισσοτεροι ειναι δυνατον"
    Ειναι δηλωση απελπισιας και παραδοχη οτι εχσαν τη μαχη.
    Η ειδηση κυκλοφορησε στο CNN και στο FOX σε tags που περνουν στις ακρες της οθονης. Αυτα ειναι συνηθως ειδησεις που πιθανολογουν σεναρια, η αναφερωνται σε φημολογια και περνουν ετσι ωστε να εμφανιζεται οτι το δικτυο ειδησεων γνωριζε απο πρωτο χερι τα τεκταινομενα οταν αυτα συμβουν, σε περιπτωση που αλλο δικτυο εχει προλαβει να καλυψει το γεγονος στο μελλον. Αν οι Αμερικανοι που με μετριοπαθεια στην αρχη εδειχναν οτι συνεβαινε στην Ιαπωνια προετοιμαζουν για το ενδεχομενο, παει να πει οτι εχει ηδη ελθει η ωρα που το Τοκυο επιβαλλεται να εκκενωθει αλλοιως...
    Υποψιαζωμαι οτι λογο της τεραστιας επιστημονικο-τεχνολογικης υποδομης της χωρας, οι συμμαχοι δεν θελουν να βυθιστει η χωρα στο χαος με αποτομες κινησεις και περιμενουν να δωσουν το πρασινο φως οταν εχει ολοκληρωθει η διασφαλιση της υποδομης σε σιγουρα χερια. Ισως δουμε εικονες που ειχαμε να ζησουμε απο τη διαλυση της ΕΣΣΔ να συμβαινουν σε οτι εχει σχεση με τη διαλυση της υποδομης στην Ιαπωνια.
    Τα πραγματα ειναι τοσο σοβαρα.

    • Greece Pleading avatar
     Greece Pleading @ Greece Pleading 17/03/2011 14:30:18

     Οι αντιδραστηρες στην Ιαπωνια βρισκωνται περιπου 1 φορα οση η αποσταση Μακεδονιας Κυπρου απο τη Κορεα. 2 φορες απο τη Σιβηρια και 2 φορες απο τη Κινα.
     Η διαρροη και η τυξη του πηρηνα ειναι σοβαροτατο προβλημα αλλα ακομη πιο σοβαρο ειναι αν παρουν φωτια τα χρησιμοποιημενα καυσιμα τα οποια ηταν συσωρευμενα μεσα στα κτιρια των αντιδραστηρων στα διαφορα εργοστασια για οικονομια. Τα καυσιμα ΜΟΧ περιεχουν πλουτωνιο. Κανονικα απαγορευεται η χρηση του αλλα η Ιαπωνια εχει ξεφυγει πολλες φορες με πολλα πταισματα απο τους διεθενιες οργανισμους λογου της σοβαροτητος της γεωπολιτικης θεσης της και της σημαντικης οικονομιας της.
     Υπαρχει ο φοβος οτι τουλαχιστον αντιδραστηρα 3 εχουν αρχισει να αναφλεγονται. επισης ειναι παρα πολυ μεγαλη η ποσοτητα χρησιμοποιημενων ραβδων καυσιμου σε αυτα τα εργοστασια. Αν αναφλεγουν οι ραβδοι που περιεχουν πλουτωνιο οπου καθισει αυτη η σταχτη πρεπει να εγκαταληφθει το μερος για παντα.

     Επιστημονικο διαγραμμα για το που θα κετυθυνθει το νεφος αν ο ανεμος φυσαει Δυτικα:

     http://www.nytimes.com/interactive/2011/03/16/science/plume-graphic.html?ref=science

     Το προβλημα ειναι οτι αν αρχισει η αναφλεξη μπορει να κρατησει πολυ καιρο μεχρι να σβηστει τελειως. Δεν γιενται αλλοιως. Κατι σαν τη διαρροη του κολπου του Μεξικου αλλα αντι για πετρελαιο ραδιενεργεια και εξαιρετικα τοξικα ραδιενεργα σωματα απο τη καυση του ΜΟΧ.

 24. anideos avatar
  anideos 17/03/2011 00:58:22

  Καλα ρε μαγκες εσεις που μαλωνεται εκει απανω.
  Μπορητε να πειτε και σε εναν ανιδεο τι σχεση εχει ο σοσιαλησμος με τις ανακηκλωσημες μορφες ενεργειας; Ηλιακη αιοληκη κτλ.
  Επειδη την λεει πρασινη ο ΓΑΠ δεν σημαινει πως ειναι Πασοκτζιδικη!
  Ποσο Πασοκτζηδες πρεπει να ειναι οι λαοι που την χρησημοποιουν;
  Και στο οτι αφορα την πυρηνικη ενεργεια δεν ειναι μπαμπουλας απλα χρειαζεται μεγαλη προσοχη καθως η μεγαλη ποσοτητα ραδιενεργων στοιχειων της φυσης μπορει σε μια καταστροφη ενος πυρινικου εργοστασιου να εχει τεραστια καταστροφη για το περιβαλον για πολλα χρονια οχρονος ημιζωης για το U238 ειναι μωλις4,468 δις χρονια, σκεφτητε μονο να φτασει στον υδατινο οριζοντα και να μοληνθει το υδρευτηκο συστημα..... την απαυτοσαμε.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ anideos 17/03/2011 13:51:48

   Η πρασινη ενεργεια οπως καταγγελουν οι ρεπουμπλικανοι αν επικρατησει εφοσων ειναι σε ανεπαρκη τεχνολογικα επιπεδα για να αντικαταστησει τις αλλες μορφες θα επιφερει αναγκαστικα ενα κοινωνικο πισωγυρισμα. Εφοσων δεν θα υπαρχει η διαθεσιμη ποσοτητα ενεργειας προς καταναλωση οσο υπαρχει τωρα ελευθερη. Χωρια που θα ανεβασει τις τιμες στα υψη για ακριβως τους ιδιους λογους. Εγω ακουω πρασινη ενεργεια και ανατριχιαζω. Μετα βλεπω τον ΓΑΠ κι ανατριχιαζω δυο φορες.

   • anideos avatar
    anideos @ Greece Pleading 17/03/2011 19:57:49

    Ο τομεας της ενεργειας ειναι ενας απο τους μονους που μπορει να προσφερει οικονομικη αναπτηξη ακομα και σε χωρες με υποτυπωδη οικονομια. Μιας και μιλαμε ομως για ενεργειακη πολιτηκη, πρεπει να ξεκαθαρησουμε πως το να βασηζεται μια χωρα μονο σε εναν τομεα παραγωγης ενεργειας ειναι ξεπερασμενο.
    Μονο ενα σωστο μιγμα ενεργιακης πολιτηκης μπορει να εξασφαλησει την καληψη της αναγκης για αυτη και την οικονομικη αναπτηξη του τομεα.
    Συνφωνω απολυτα πως δεν γηνεται να αντικαταστησει σημερα η αυριο η "πρασινη" ενεργεια την υπαρχουσα. Παντως μια μηξη ειναι πλεων αναποφευκτη.

 25. stroumfaki avatar
  stroumfaki 17/03/2011 01:20:26

  Το θέμα είναι ότι πολλές χώρες έχουν φοβηθεί και εξετάζουν διάφορα σενάρια. Ακόμα και η Γερμανία εκβιάστηκε πρόσφατα και άρχισε να σκέφτεται τα πράγματα διαφορετικά. Το θέμα είναι ότι η Ιαπωνία ήταν απομονομένη συνοριακά σαν χώρα και δυστυχώς προκλήθηκαν όλα αυτά........... Ωστόσο θα πρέπει να σκεφτούν όλες οι χώρες όσον αφορά τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
  Βόρεια του Ισραήλ είναι και η Τουρκία αν δεν κάνω λάθος.
  Μάλλον μπερδεύτηκα..... τώρα

  • anideos avatar
   anideos @ stroumfaki 17/03/2011 20:03:51

   Στη Γερμανια τα παλιοτερα πυρινικα εργοστασια παραγωγης ρευματος ειναι της 10ετιας του 70
   δλδ αναλογα με αυτα της Ιαπωνιας, με βασικη διαφορα οτι εδω οι φωνες εναντιων και για καλητερα και πιο συγχρονα εργοστασια ειναι πολλυ δυνατες και υπαρχουν απο παλια, εχει οδηγησει και τις εταιριες να ψαχνουν εναλλακτηκες λυσεις. Χωρια που ο διαλογος γηνεται δημοσια και δεν μπορουν να κρυφτουν ολες οι λεπτομεριες κατω απο το χαλι. Τωρα για τη στροφη της Μερκελ συνφωνα με το μορατοριουμ για την πυρηνικη ενεργεια στη Γερμανια, προκειτε για προεκλογηκη καμπανια και τιποτε αλλο.

 26. βαγόνι avatar
  βαγόνι 17/03/2011 07:07:08

  Ουκρανία 1986- Ιαπωνία 2011: καμμιά σχέση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.