#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2011 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το νέο σιδηρούν παραπέτασμαΤα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Αίγυπτο σηματοδοτούν ένα νέο κεφάλαιο στη παγκόσμια ιστορία. Ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα εμφανίζεται στη Μέση Ανατολή.

Οποιαδήποτε επανάσταση στην Αίγυπτο θα είναι από τη φύση της φονταμενταλιστική. Θα λειτουργήσει το φαινόμενο ντόμινο, οδηγώντας σε παρόμοιες επαναστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, και δημιουργώντας μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, που δεν θα είναι όμως τόσο τεταμένη και τρομακτική όσο αυτή που υπήρχε  επί αντιπαράθεσης κομμουνισμού και καπιταλισμού στον 20ο αιώνα.

Η ολοκληρωτική ΕΣΣΔ είχε βάλει σκοπό να διαδώσει τη σοσιαλιστική-κομμουνιστική επανάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κομμουνιστικό κόμμα αποκαλούσε τη διαδικασία αυτή «απελευθερωτικά κινήματα». Το Κρεμλίνο προειδοποιούσε πως η Δύση ήταν αποφασισμένη να κυριεύσει τη Σοβιετική Ένωση. Έτσι, εξάγοντας την επανάσταση, η Μόσχα στήριζε την οποιαδήποτε τρομοκρατική ομάδα είχε τη διάθεση να πολεμά εναντίον της ανοιχτής κοινωνίας.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει η ΕΣΣΔ. Τα ιδεολογικά δεσμά που είχε επιβάλλει στην οικονομία της, αλλά και στις επιστήμες, αποδείχτηκαν ασυμβίβαστα με τη θέλησή της να κυριαρχήσει παγκοσμίως.

Πριν μια ιδεολογία πεθάνει, πρέπει πρώτα να γίνει επίσημη ιδεολογία του κράτους. Οι Μαρξιστές προσπάθησαν επί 70 ολόκληρα χρόνια να «σκοτώσουν» το ρωσικό κράτος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν η Ρωσία να συνεχίζει να υπάρχει , και αυτός που πέθανε να είναι ο Μαρξισμός. Βραχυπρόθεσμα, μπορεί και ο φονταμενταλισμός να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή, όμως στο τέλος, η Μέση Ανατολή θα επιβιώσει, ενώ ο φονταμενταλισμός θα απαξιωθεί.

Η δημιουργία φονταμενταλιστικών καθεστώτων στη Μέση Ανατολή θα την οδηγήσει σε σοβαρές συγκρούσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Η απαγόρευση των τραπεζικών δραστηριοτήτων, και η άρνηση των βασικών δικαιωμάτων των γυναικών, που και τα δυο αποτελούν βασικά στοιχεία του  ισλαμικού φονταμενταλισμού, θα οδηγήσουν τη Μέση Ανατολή σε οικονομική και ίσως και στρατιωτική ήττα. Το αποτέλεσμα θα είναι, πως οι χώρες αυτές θα αρχίσουν να στηρίζονται στη τρομοκρατία ως το κύριο όπλο της προώθησης του Ισλάμ στον πλανήτη.

Στην ατελείωτη αυτή μάχη εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας, η Δύση θα αναθεωρήσει το  τι ακριβώς θεωρεί μια αποδεκτή ήττα. Σε έναν μεγάλο βαθμό, η Δύση βρίσκεται σε μια ταπεινωτική θέση απέναντι στην απειλή του φονταμενταλισμού, επειδή οι φιλελεύθερες δημαγωγικές αρχές της, ορίζουν πως μια κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει το θάνατο ούτε ενός πολίτη στα χέρια τρομοκρατών, και πως οι τρομοκράτες δεν μπορούν να δολοφονηθούν, χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες.

Δεν θα γίνει όλος ο ισλαμικός κόσμος φονταμενταλιστικός. Για παράδειγμα, οι στρατιωτικές ηγεσίες του Ντουμπάϊ και της Τουρκίας δεν θα επιτρέψουν τους φονταμενταλιστές να πάρουν την εξουσία, και αυτές οι δυο χώρες θα είναι για τη Μέση Ανατολή ότι ήταν η Ταϊβάν για τη Κίνα.

Βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός νέου κόσμου. Αν κερδίσουν οι φονταμενταλιστές, τα κοσμικά απολυταρχικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής θα αντικατασταθούν από ισλαμικά, εξτρεμιστικά, απολυταρχικά καθεστώτα. Το αποτέλεσμα θα είναι, τα δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου να αναγκάζονται να πλέουν γύρω από το ακρωτήριο Χορν, και η Δύση να ψάχνει απεγνωσμένα για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η Ρωσία να χάσει τον Βόρειο Καύκασο, και το Ισραήλ να εξαφανίζεται από τον χάρτη.

Αυτό είναι το κόστος που θα πληρώσει η Μέση Ανατολή, για όλους αυτούς τους δικτάτορες που την εκμεταλλεύονται επί δεκαετίες. Και αυτό είναι το κόστος που θα πληρώσει η Δύση για την ανθρωπιστική της γραφειοκρατία, αλλά  και για τη παραπλανημένη εκστρατεία που έκαναν επί τόσο καιρό οι ΜΚΟ, προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων εξτρεμιστών.

S.A.-Moscow Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 03/02/2011 10:27:03

  Δικιο εχουν οι Ρωσσοι εκτος απο ενα.
  Πιστευω οτι η Αιγυπτος μαλλον παει για Ισλαμικη δημοκρατια. Γιατι υπαρχουν πολλοι φιλελευθεροι κι εκει.

 2. Misha avatar
  Misha 03/02/2011 10:40:29

  Το Ισραήλ θα εξαφανιστεί μαζί με τον πλανήτη. Έχει 200 πυρηνικές κεφαλές έτοιμες και ακραία φανατικούς ηγέτες

 3. TED avatar
  TED 03/02/2011 11:12:16

  Με πρόλαβες.

 4. Μήτσος avatar
  Μήτσος 03/02/2011 11:55:27

  "Η απαγόρευση των τραπεζικών δραστηριοτήτων, και η άρνηση των βασικών δικαιωμάτων των γυναικών, που και τα δυο αποτελούν βασικά στοιχεία του ισλαμικού φονταμενταλισμού, θα οδηγήσουν τη Μέση Ανατολή σε οικονομική και ίσως και στρατιωτική ήττα."

  βγάζει νόημα το παραπάνω; Έχω την εντύπωση ότι ο συγγραφέας το έγραψε και το έστειλε χωρίς να το ξαναδιαβάσει...

 5. Μήτσος avatar
  Μήτσος 03/02/2011 11:57:07

  "Δεν θα γίνει όλος ο ισλαμικός κόσμος φονταμενταλιστικός. Για παράδειγμα, οι στρατιωτικές ηγεσίες του Ντουμπάϊ και της Τουρκίας δεν θα επιτρέψουν τους φονταμενταλιστές να πάρουν την εξουσία"

  Έχει στρατιωτική ηγεσία το Ντουμπάϊ ; ρε τι διαβάζουμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.