#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2011 07:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το νέο κίνημα του 53%, αντιδρά στους "αγανακτισμένους" της Wall Street!
Το σύνθημά τους «Είμαστε το 53%», μπορεί να μην ακούγεται όμορφα, αλλά ως η συντηρητική απάντηση στο κίνημα Occupy Wall Street, έχει έναν… οίστρο.

Οι νέοι «53 Percenters», αντιδρούν στους αγανακτισμένους της  Wall Street, που ισχυρίζονται ότι αποτελούν το 99%, και που  κατηγορούν όσους ανήκουν στο κορυφαίο εισοδηματικά  1%, ότι απολαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της οικονομικής πίτας, εις βάρος των υπολοίπων.

Το νέο κίνημα του 53% που αναδύεται, ισχυρίζεται ότι ο κόσμος θα πρέπει επιτέλους να πάψει να γκρινιάζει, να πάψει να κατηγορεί την Wall Street, και να αρχίσει να πληρώνει φόρους. Έτσι απλά.

Η ονομασία του κινήματος πάρθηκε από το γεγονός ότι μόλις το 53% των αμερικανικών νοικοκυριών πληρώνουν φόρο εισοδήματος σήμερα.

Την εμπνεύστηκε ο Erick Erickson του  RedState.org. που μεταξύ άλλων, σχολιάζει «Δεν κατηγορώ την Wall Street. Δεχτείτε την ρε κλαψιάρηδες. Εγώ είμαι το 53% που επιδοτεί όλους εσάς για να συχνάζετε στη Wall Street και να παραπονιέστε».

Πέρα από την επιθετική ρητορική, το κίνημα του 53% θέτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα: Τι γίνεται με το υπόλοιπο 47%; Γιατί πληρώνουν φόρο μόνο τόσοι λίγοι;

Σύμφωνα με το Κέντρο Φορολογικής Πολιτικής, που δημοσίευσε μια μελέτη τον περασμένο Ιούλιο, η απάντηση είναι ότι φταίνε οι φορολογικές εκπτώσεις, και η φτώχια.

Τα μισά περίπου από τα νοικοκυριά που συμπεριλαμβάνονται στο 47%, δεν πληρώνουν κρατικούς φόρους εισοδήματος επειδή εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιούνται φορολογικές εκπτώσεις και απαλλαγές, με αποτέλεσμα να μη πληρώνουν τίποτα.

Μέσα στο 47%, υπάρχουν εκπτώσεις  και απαλλαγές για υπερήλικες, για παιδιά, για χαμηλά εισοδήματα, για δάνεια, κλπ. Όταν όλα αυτά συνδυαστούν, προκύπτει μηδενική φορολόγηση.

Εν ολίγοις, δεν πρόκειται για φοροφυγάδες, αλλά για άτομα που η φορολογική δομή της πολιτείας τους απαλλάσσει νόμιμα.

Ένα άλλο ποσοστό, μέσα στο 47%, δεν πληρώνει φόρους επειδή είναι πολύ φτωχοί.

Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι με 2 παιδιά, που δηλώνει λιγότερα από $26.400 τον χρόνο, δεν υποχρεούται να πληρώσει φόρο εισοδήματος.

Ο αριθμός αυτών που δεν πληρώνουν φόρο λόγω χαμηλού εισοδήματος  αυξάνεται κάθε χρόνο εξαιτίας της ύφεσης και των συνεπειών της στην οικονομία. Το μέσο αμερικανικό εισόδημα μειώνεται συνεχώς, και παρά το γεγονός ότι επισήμως η ύφεση πέρασε, εκατομμύρια από νοικοκυριά έχουν ένα ή ακόμη και δυο άνεργους.

Τα νοικοκυριά της Αμερικής κερδίζουν κατά μέσο όρο περίπου 10% λιγότερο από ότι το 2007. Το 12% των οικογενειών ζουν υπό συνθήκες φτώχιας.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά, ότι υπάρχουν πάμπολλοι Αμερικάνοι, που δεν μπορούν, ούτε είναι υποχρεωμένοι  να πληρώσουν φόρους.

Τότε γιατί κάποιοι επιμένουν ότι το 53% επιδοτεί το 99%;

Το γεγονός ότι το 47% δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος, δεν σημαίνει ότι δεν πληρώνει και κάποιον άλλο φόρο.

Σχεδόν όλοι πληρώνουν κάποιου είδους φόρο. Υπάρχουν κρατικοί  φόροι για την κοινωνική ασφάλιση, για την υγεία, για την βενζίνη, για τα οινοπνευματώδη, για τα τσιγάρα, κλπ.

Υπάρχουν  επίσης και φόροι σε πολιτειακό επίπεδο, φόροι ακίνητης περιουσίας, δημοτικά τέλη, κλπ.

Κανένας δεν την γλιτώνει….

 

Slate

http://mobile.slate.com/articles/business/moneybox/2011/10/_53_percenters_conservative_campaign_against_americans_who_don_t.html

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 16/10/2011 08:46:57

  Στην κουμουνιστική Ελλάδα είναι δύσκολο να το εξηγήσεις. Άντε να πεις ότι δεν είμαστε όλοι προλετάριοι και ότι αυτό που έχουμε να χωρίσουμε είναι τα μεροκάματα .

 2. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/10/2011 09:30:36

  Ο Έιμπ τής φωτογραφίας είναι ένας καημένος που του έχουν πιπιλίσει τόσο πολύ το μυαλό με το Αμερικάνικο Όνειρο που νομίζει ότι είναι αλήθεια. Νομίζει ότι επειδή 5-10 άνθρωποι έφτασαν στο Έλις Άιλαντ με 5 δολλάρια στην κωλότζεπη και έγιναν πολυεκατομμυριούχοι, ότι το ίδιο θα συμβεί και σ'αυτόν αν δουλέψει αρκετά. Κούνια που τον κούναγε!

  Ο Έιμπ τής φωτογραφίας είναι ένας καημένος που νομίζει ότι φροντίζοντας για τα συμφέροντα του ζάπλουτου 1%, το ζάπλουτο 1% θα φροντίσει για τα συμφέροντά του. Στην καλύτερη περίπτωση, ο Έιμπ είναι αυτό που θα έλεγε ο Λένιν, "ένας χρήσιμος ηλίθιος".

  Ξέρω αρκετούς φτωχομπινέδες Ρεπουμπλικάνους σαν τον Έιμπ στην Αμερική. Όσο είναι υγιής και όσο τα λεφτά εισρέουν στον λογαριασμό του, όλα καλά. Όταν, όμως, πάθουν καμμιά χρόνια νόσο και δουν τη γλύκα του να ζεις σε μια χώρα χωρίς εθνικό σύστημα υγείας, όταν θα χρειαστεί να υποθηκεύσει το σπίτι του για να μπορεί να παίρνει τα φάρμακά του, τότε θα κάνει μια κωλοτούμπα που θα τη ζήλευαν και οι τσιρκολάνοι, και θα βγει και θα κλαίγεται λέγοντας ότι "έκανε λάθος" τόσα χρόνια. Αλλά τότε πλέον θα είναι αργά.

  • Άνθρωπός τις avatar
   Άνθρωπός τις @ Κάποιος 16/10/2011 09:53:08

   "Όταν, όμως, πάθουν καμμιά χρόνια νόσο και δουν τη γλύκα του να ζεις σε μια χώρα χωρίς εθνικό σύστημα υγείας, όταν θα χρειαστεί να υποθηκεύσει το σπίτι του για να μπορεί να παίρνει τα φάρμακά του..."

   Μα γιατί το λες αυτό; Υπάρχει εθνικό σύστημα υγείας, χάρη στον Ομπάμα!

   Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές με τα hedge funds, αυτές που άμα πάθουν καρκίνο οι ασφαλισμένοι τους κάνουν οτιδήποτε νόμιμο ή παράνομο για να τους πεθάνουν γρήγορα και με τις ελάχιστες δαπάνες, συσσώρευσαν τα κέρδη της προηγούμενης εικοσαετίας και τώρα επιδοτούνται με κρατικό χρήμα για να μην καταρρεύσουν. Αυτή η πατέντα βαφτίστηκε εθνικό σύστημα υγείας και γι' αυτή την πατέντα κάτι "χρήσιμοι ηλίθιοι" αποκαλούσαν τον Ομπάμα κομμουνιστή...

 3. JOHN avatar
  JOHN 16/10/2011 10:13:10

  Αυτη ειναι η προτεσταντικη λογικη που κυριαρχει σε ολες τις Αγγλοσαξονικες χωρες και οχι μονο!Αποτελει δε το κανονα που εχει χαρακτει η οικονομοπολιτικη δομη των χωρων αυτων.Τωρα βεβαια με την απληστια που εφερε η παγκοσμιοποιηση και που μεγαλες κοινωνικες ομαδες οδηγουνται σ εξαθλιωση αυτο ανατρεπεται με γοργους ρυθμους μεχρι να βρεθει και ο πολιτικος εκφραστης που θα συσπυρωσει ολους αυτους που αντιστεκονται στη παγκοσμια χρηματοπιστωτικη δικτατορια και θα γεννηθει κατι νεο με πιο ανθρωπινο προσωπο.

 4. madprof avatar
  madprof 16/10/2011 11:13:08

  Ο Έιμπ της φωτογραφίας είναι ένα ανθρωποειδές πνευματικό και κοινωνικό καρούμπαλο, αντιπροσωπευτικό των φτωχομπινέδων Ρεπουμπλικάνων!
  Χάρη σε αυτά τα Καρούμπαλα, καταφέρανε να επιβάλουνε τον νεοφιλελεύθερο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό και διαλύουν τις κοινωνίες των πολιτών παγκοσμίως!

  • lampros avatar
   lampros @ madprof 16/10/2011 17:52:37

   Και που να δείς πόσα τέτοια καρούμπαλα έχουμε και στο Ελλάντα...

   Η βλακεία του tea party έχει εξαπλωθεί και σε κενά ελληνικά μυαλά...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ lampros 16/10/2011 23:22:27

    Ο madprof ήταν και είναι "αγανακτισμένος" και μάλιστα συμμετείχε ως ακτιβιστής και στριτ περφόρμερ στον Λ. Πύργο στη διάρκεια των καταλήψεων της παραλίας από τους αγανακτισμένους.
    Πρόσεχε.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Strange Attractor 16/10/2011 23:25:19

     Έλληνες σας προτείνω να επισκεφτείτε δυο ιστοσελίδες για να δείτε τα έργα τέχνης τεχνοτροπίας street art που δημιούργησα και τοποθέτησα στην πλατεία Λευκού Πύργου!
     1. h..p://www.demotix.com/news/713031/greeks-step-pressure-government-protests-continue
     (fotos 13,14,17)
     2. h..p://www.facebook.com/profile.php?id=100002369787047&sk=photos
     όλα τα έργα με τίτλους έργων και περιγραφές καθώς και το μανιφέστο τους.
     madprof

 5. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 16/10/2011 11:55:40

  και τα πέντε πρώτα σχόλια είναι κατα!! Τι γίνεται, δεν υπάρχει κανας υτπέρμαχος του φιλελευθερισμού να αβαντάρει τον καρούμπαλο;

 6. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 16/10/2011 11:58:57

  Τουλάχιστον αυτός (και όλοι οι πραγματικά ¨ενεργοποιημένοι"ρεπουμπικάνοι, δεν υποστηρίζεται ούτε χρηματοδοτείται από τον κύριο Σόρος όπως οι αγανακτισμένοι και οι 99%!!! Είπαμε, παράδειγμα δεξιού πολιτικού παραμένει ο Ρον Πωλ. Για όσους δεν τον ξέρουν , ας κάνουν τον κόπο να μάθουν για αυτόν... Και μετά ας συνεχίζουν να το παίζουν δεξιοί, έστω και του καναπέ...

  • Agni avatar
   Agni @ Βατάτζης 16/10/2011 12:35:05

   I love him!!!!!!! +10000000000 οι νεοσυντηριτικοί δεν είναι δεξιοί,αλλά ένα γελοίο κράμα μιλιταριστικού εθνικοσοσιαλίσμού,παγκοσμιοποιημένου τροτσκισμού της χειραφέτησης,και μεσαιωνικού φονταμενταλισμού..Καπηλεύονται την Αμερικανική σημειολογία..Ο Ρον Πολ είναι παραδοσιακός φιλελεύθερος με ευρωπαικούς όρους και συντηριτικός με αγγλοσαξωνικούς ένας αυθεντικός δεξιός δηλαδή αλλα πάνω απο όλα ελεύθερος άνθρωπος με έναν βαθύ και απόλυτα υγιή πατριωτισμό.

 7. Android avatar
  Android 16/10/2011 12:19:35

  ο Ομπάμας δεν έφτιαξε (με χίλια ζόρια) εθνικό σύστημα υγείας;

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Android 16/10/2011 15:06:10

   Android, ναι, έφτιαξε ένα υποτυπώδες παναμερικανικό σύστημα υγείας, το οποίο τώρα ροκανίζεται πανταχόθεν μέχρι ακυρώσεως από τις ρεπουμπλικάνικες πλειοψηφίες που φρόντισαν να εκλέξουν (σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο) κάτι παπάρες σαν τον Έιμπ.

 8. Γιώργος avatar
  Γιώργος 16/10/2011 12:19:43

  Σωστός!

 9. Γιώργος avatar
  Γιώργος 16/10/2011 12:22:00

  Δες αυτό για το 99%: http://redskywarning.blogspot.com/2011/10/occupy-wall-street.html

  • Agni avatar
   Agni @ Γιώργος 16/10/2011 13:40:08

   Μου φαινεται λιγάκι λαικιστικο το αρθρο,αν αυτό το κίνημα υπάρχει,όπως και μια αρκετά μεγάλη φράξια(παραδοσιακοί συντηριτικοί) του κόμματος του τσαγιου για να καταλύσει το βιομηχανικό στρατιωτικό σύμπλεγμα,και τον νεοσυντηριτικό φασίσμό που έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές σε όλο τον κόσμο και μια απίστευτη προπαγάνδα μισούς, στο οποίο ολοι σχεδόν οι ανήκοντες στο 1% που αναφέρει έχουν αντισταθεί σθεναρά,χρόνια τώρα και όχι ξαφνικά, προσπαθώντας να μείνουν στην επικαιρότητα και να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.Δεν μπορώ παρα να το δω θετικά,όxι πόλεμος όχι άλλα ψέμματα όχι αλλη ηλιθιότητα,μεσαίωνας και σταυροφορίες.Ειρήνη Τώρα!!

 10. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 16/10/2011 12:30:52

  Στη χώρα μας τι ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκφραστές της αριστεράς ποτέ δεν έκλεισαν το χρηματιστήριο, τις τράπεζες ή πολυεθνικές. Αντιθέτως στέρησαν με τις πορείες, τις καταλήψεις και τις μολότοφ το μεροκάματο του μικρομεσαίου.
  Αυτοί που έκαναν κατάληψη στη Wall Street είναι οι φτωχοί. Αντιθέτως αυτοί
  που συμμετέχουν καθημερινά σε πορείες και φασαρίες στην Ελλάδα κάτι έχουν.
  Μια υψηλόμισθη θέση στο δημόσιο, μια επιχείρηση όπου ο ληστής γονιός τους φοροδιαφεύγει, μια πολυκατοικία, εισοδήματα από πολυεθνικές ή φαρμακευτικές εταιρίες. Δεν αναφέρομαι στους αγανακτισμένους αλλά στους πλούσιους προλετάριους της χώρας μας, το μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως.
  Όσον αφορά τη φορολόγηση, είχε ειπωθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή ότι στόχος ήταν να ελέγχονται το 25% των εισοδημάτων, των πλουσίων δηλαδή.
  Τα υπόλοιπα δημιουργούν γραφειοκρατία. Οι προλετάριοι δεν το άντεξαν αυτό και τον γκρέμισαν από την εξουσία.
  Το τελευταίο σύστημα που υπηρέτησε τα συμφέροντα του πολίτη και όχι των συνδικάτων και των οπαδών, ήταν ο κοινωνικός φιλελευθερισμός.

  Τέλος δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το αγγλοσαξωνικό σύστημα με το Ελληνικό. Εκεί πρόκειται για νομοταγείς πολίτες κι εδώ για προλετάριους που εισβάλλουν παράνομα στη χώρα και δικαιούνται παροχές, άσυλο,κοινωνική ασφάλιση. Όσους φόρους και να δώσει ο νομοταγής, το άπατο πηγάδι της παγκοσμιοποίησης και της πολυτισμικότητας δεν γεμίζει. Για κοινωνικό κράτος ούτε κουβέντα να γίνεται.

 11. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 17/10/2011 08:50:14

  "...θα γεννηθεί κάτι νέο, με πιό ανθρώπινο πρόσωπο..."

  Άς ξαναγεννηθεί κι η Σοσιαλδημοκρατια, φίλε john. Τα λεφτά, ποιός θα τα βάλει ;
  Αυτοί που έχουν ; Αυτοί που είναι πλούσιοι ; Και γιατί τάχα ; Και πόσα θα βάζουν, δηλαδή ; Όσα κάθε χρόνο χρειάζεται το κράτος ; Και ποιός θα το κρίνει αυτό, φίλε john - ή μήπως θα βγαίνει αυτόματα : τόσο μας λείπει, τόση η άμεση φορολογία σ'αυτούς που κερδίζουν ή που έχουν φράγκα στην άκρη ή ακίνητα ! Τσίπρας ! Απο τις καταλήψεις των σχολείων, Υπουργός οικονομικών - κανένα πρόβλημα !

 12. teos avatar
  teos 17/10/2011 15:09:57

  Τρισεκατομμύρια δολλαρια διακινουνται αφορολογητα σε κρατιδια που εχουν ιδρυθει από τους πραγματικα κατεχοντες. Αυτά τα κρατιδια παρεχουν στους πλουσιους χρηματοδοτες τους εταιρείες σφραγιδες και νομους που τους βολευουν για να φοροδιαφευγουν.
  Ελά εαν εχεις τσιχλα στο μυαλο και το δασος να σου δειξουν εσυ παλι το δαχτυλο θα βλεπεις.

  Το πρόβλημα δεν ειναι ο τύπος με τα 26000 δολλάρια εάν πληρώνει φόρους ή οχι. Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς οτι με αυτό το εισόδημα κάποιος ζει πλουσιοπάροχα και εαν του παρουμε 300 δολ φόρο ολα θα γίνουν σωστα.

  Οποιος εχει και κατέχει γνωρίζει οτι με ελαχιστα χρήματα ανοιγει εταιρεια οφφσορ στο Delaware οπου ο φορος ειναι 150 δολ. φιξ. Φυσικά αυτό ισχύει για τους Ελληνάρες που δεν ειναι Αμερικανοί πολίτες, γιατι εαν εισαι Αμερικανάκι θα πρεπε να ανοίξεις οφφσορ εταιρεια στις Παρθενιους νήσους με κατι παραπάνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.