11/07/2009 23:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται στον … ΜπάτμανΘυμάστε  την περίπτωση της 16χρονης Brooke Greenberg που παρουσίασε και το Antimagazine στις 26 Ιουνίου η οποία  δεν μεγαλώνει  και δεν γερνάει (http://www.antinews.gr/?p=7067); Οι επιστήμονες την μελετούν ενδελεχώς προκειμένου να βρουν  επιτέλους τα όποια μυστικά μπορεί να κρύβει και που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη της «αιώνιας νεότητας». Ένα πρόσφατο άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό της Ομοσπονδίας Αμερικανικών Εταιριών Πειραματικής Βιολογίας  (FASEB*) φαίνεται να δείχνει πως η αυξημένη αντίσταση στις   βλάβες που προκαλούν στα θηλαστικά οι διπλώσεις των πρωτεϊνών,  βοηθάει στην μακροζωία.

Οι επιστήμονες από το Τέξας που ασχολήθηκαν με την ανακάλυψη αυτή φαίνονται κατ` αρχήν ενθουσιασμένοι. Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στην μεγαλύτερη και σημαντικότερη ιατρική καινοτομία στην ανθρώπινη ιστορία. Στην ριζικά μεγάλη επαύξηση της διάρκειας ζωής του ανθρώπου! Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό, δείχνει πως η σωστή μακροχρόνια δίπλωση των πρωτεϊνών  σε νυχτερίδες που έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, εξηγεί και το γιατί αυτές ζουν σημαντικά περισσότερο από άλλα θηλαστικά αναλόγου μεγέθους όπως είναι τα ποντίκια. «Στο τέλος- τέλος, αυτό που εξερευνούμε είναι οι κρυφοί μηχανισμοί που επιτρέπουν σε κάποια θηλαστικά να ζουν περισσότερο από άλλα, με την ελπίδα πως θα καταλήξουμε και σε θεραπείες που θα αναχαιτίσουν την ανθρώπινη φθορά και γήρανση…» λέει ο Asish Chaudhuri, που είναι Καθηγητής βιοχημείας στο Σαν Αντόνιο του Τέξας και ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποιεί την  εν λόγω επιστημονική έρευνα.

 Ο καθηγητής και η ομάδα του κατέληξαν στην ανακάλυψή τους εξάγοντας πρωτινές από τα συκώτια δυο ειδών νυχτερίδων που φημίζονται για τη μακροζωία τους (Tadarida brasiliensis &  Myotis velifer) καθώς και από ενήλικα ποντίκια και στη συνέχεια τις εξέθεσαν σε χημικά που προκαλούν προβληματική πρωτεϊνική δίπλωση. Εξετάζοντας λοιπόν τις εν λόγω πειραγμένες πρωτεΐνες, ανακάλυψαν πως αυτές των νυχτερίδων παρουσίαζαν πολύ λιγότερες βλάβες από αυτές των ποντικών, κάτι που δείχνει ότι οι νυχτερίδες διαθέτουν μηχανισμούς διατήρησης σταθερής δομής ακόμη και δεχόμενες ακραίες και επιβαρυντικές παρεμβολές.

 «Ίσως τελικά ο Ισπανός εξερευνητής Ponce De León που ανακάλυψε την Φλόριντα αναζητώντας την πηγή της νεότητας… να μην έπεφτε και πολύ έξω» γράφει ο Gerald Weissmann, επιστημονικός υπεύθυνος του περιοδικού The FASEB Journal. Όπως είναι γνωστό, ένα από τα δυο είδη νυχτερίδας που ζουν δυσανάλογα πολύ, ενδημεί στην Πολιτεία της Φλόριντα! Και συνεχίζει: «μιας και οι νυχτερίδες είναι τρωκτικά με φτερούγες, αυτό το χημικό στοιχείο όσον αφορά στη μακροζωία τους μπορεί τελικά να μας δείξει το δρόμο προς την πηγή της νεότητας…»

 Να λοιπόν που ο μύθος του Μπάτμαν έχει βάση

 Strange Attractor

Πηγή: (http://www.fasebj.org),
*-Federation of American Societies for Experimental Biology.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.