14/08/2009 01:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μυστικό πίσω από τις μυστικές φυλακές της CIAΌταν πριν από μερικά χρόνια, η CIA αποφάσισε τη δημιουργία μιας σειράς από μυστικές φυλακές, οι υπεύθυνοι ανέθεσαν το απόρρητο αυτό έργο στον επικεφαλής των ευρωπαϊκών προμηθειών της υπηρεσίας, Kyle Foggo. Ο Foggo που είχε τη φήμη «διάνοιας» σε θέματα logistics, έδρευε στη Φρανκφούρτη και σε συνεργασία με έναν φίλο του εργολάβο, ανέλαβε και ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα  την απόρρητη αποστολή του.

Αυτό που έγινε τελικά ήταν η κατασκευή και λειτουργία  τριών φυλακών μέσα σε συνηθισμένα (από έξω) κτίρια στο Βουκουρέστι, το Μαρόκο και σε μια πόλη του πρώην ανατολικού μπλοκ.  Οι φυλακές αυτές ήταν μικρές και μπορούσαν να στεγάσουν 6 το πολύ κρατουμένους η καθεμιά. Οι εσωτερικοί χώροι ήταν πανομοιότυποι και σχεδιασμένοι κατάλληλα  για αποφυγή τυχόν τραυματισμών κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Οι άτυχοι κρατούμενοι παρέμεναν σε απομόνωση για 23 από τις 24 ώρες της ημέρας και όταν ήταν «φρόνιμοι» οι φύλακες τους αντάμειβαν με DVD  ή παιχνίδια Video.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής που του ανατέθηκε έγινε και η αιτία μιας πολύ καλής προαγωγής για τον Foggo,  ο οποίος όμως,  σαν γνήσιος μπαγαπόντης, λίγο αργότερα κατηγορήθηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε για διαφθορά.

 New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.