#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2010 09:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κίνημα Tea Party χάνει το βηματισμό τουΤο πασίγνωστο πλέον κίνημα Tea Party βρίσκεται σε κρίσιμο ιδεολογικό  σταυροδρόμι. Θα συνεχίσει να είναι ένα ζωντανό κίνημα που αναζωογόνησε τον συντηρητισμό στις ΗΠΑ, ή θα διαλυθεί από κάποιους καθεστωτικούς συντηρητικούς;

Ήδη υπάρχουν κάποιες ενδείξεις διάσπασης. Έχουν δημιουργηθεί διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ελευθεριστών  (libertarians) και συντηρητικών Χριστιανών. Μια μόλις ημέρα μετά τις τελευταίες εκλογές,  οι συντηρητικές θρησκευτικές ομάδες όπως είναι η οργάνωση Family Research Council, απεύθυναν εκκλήσεις σε Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς προτρέποντάς τους να απαγορεύσουν το γάμο ομοφυλοφίλων, και τις αμβλώσεις. Δυο εβδομάδες αργότερα, 17 ηγετικά στελέχη του κινήματος προέτρεψαν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους να μην εμπλακούν με ακανθώδη κοινωνικά ζητήματα.

Ένα σημαίνον στέλεχος του Tea Party δήλωσε πως δεν μπορεί να είναι κανείς δημοσιονομικά συντηρητικός και να μην είναι και κοινωνικά συντηρητικός. Όμως κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Το κίνημα, όπως όλα δείχνουν,  χωρίζεται στη μέση, με σχεδόν τους μισούς από τους υποστηρικτές του να αυτοχαρακτηρίζονται ως μέλη της θρησκευτικής δεξιάς. Άλλοι πάλι δηλώνουν  φανατικοί ελευθεριστές, και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν την κυβέρνηση να είναι αυτή που θα καθορίζει την ηθική των πολιτών. Όλα αυτά τα διαφορετικά ρεύματα θα έρθουν στην επιφάνεια και θα συγκρουστούν μεταξύ τους στη διάρκεια της  επερχόμενης επιλογής υποψήφιου προέδρου από πλευράς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Εκεί θα μάθουμε ποιο από όλα θα επικρατήσει.

S.A.- Newsweek

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/12/2010 09:56:01

  Κατ αρχάς, η Αμερική είναι λίγο πιο σύνθετη και πολύπλοκη από όσο καταλαβαίνουνε εδώ στην άλλη άκρη.

  Δεύτερον το Tea Party εμπεριέχει διάφορα και με παλαιομοδίτικο μάτι ασύμβατα συστατικά. Δείτε εδώ στο antinews... Ανακατέβουμε πολλές εκδοχές "ιδεολογιών" και άντε βρες κοινό παρονομαστή, πόσο μάλλον κοινή πλατφόρμα. Εκεί, πολλαπλασιάστε επί 100.

  Τρίτον, τι είναι το Newsweek εκτός από κάποιου είδος Νέων ή Βήματος.

  Τέταρτον, η χώρα έχει μπει σε προεκλογική φάση με τον "κουτσή πάπια" Ομπάμα, και θα παιχτοιύν α-πί-θα-να παιχνίδια με το ποιός θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος, ή τι ταμπέλα θα έχει, και α-πί-θα-να παιχνίδια στο τι προτίθεται ή δεν προτίθεται ή πως θα χαλάσουν ή θα ευνοήσουν τα σχέδια του άλλου. Μπορεί εδώ να βλέπουμε την Πάλιν σαν "κακή", εκεί λεβέντες και κοπελιές μου είναι κάτι μεταξύ αλεξικέραυνου και μαγνήτη, σε μια κοινωνία πολύ πιο δυναμική και μαθημένη να παίρνει αυτό που θέλει, μέσα απο συμβατικές διαδικασίες, από ο,τιδήποτε έχει η Ευρώπη. Και δεν είναι καν δεδομένο ότι θα είναι υποψήφια.

  Στα δικά μας: Το λέω και το ξαναλέω ότι αν βγάλεις τους ευρωψωριάρηδες και ευρωλιγούρηδες χρειάζεται "πλατφόρμα" με ιδεολογία και ξεκαθαρες θέσεις (και σλόγκαν) που να απεικονίζουν την πραγματικότητα. Τα παλιά σύμβολα, και το παλιό λεξιλόγιο ΔΕΝ παίζει πιά. Με χαρά βλέπω ότι ο Σαμαράς και το περιβάλλον του αρχίζει να κάνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν θα είναι εύκολο γιατί παέι κόντρα στην χαχολοποίηση 30-40 χρόνων. Όσο για τον ΓΑΠ και την παρέα του. Είναι ο συνδυασμός του 1984 και του Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου. Ψέμα, παραποίηση, εκμαυλισμός, και καταπίεση με βαζελίνη. 1984 και Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος. Χρειάζεται ή άλλη όχθη. Ειδεμή, όλοι το κεφάλι κάτω.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 02/12/2010 11:15:58

   Οι ψηφοφόροι, παντού, δεν θέλουν γρήγορες αλλαγές. Δίνουν περιθώριο.
   Εκτός αν οργισθούν από κάτι εξαιρετικά.
   Το ερώτημα είναι αν οι ενδιάμεσες εκτόνωσαν εν μέρει, ως τιμωρία, την οργή κατά Ομπάμα.

   Ιστορικά, οι πρόεδροι, lame - ξεlame ducks, συνήθως παίρνουν 2η 4ετία.
   Πλην Μπους Ι, Κάρτερ (πληρωμένοι από Ρήγκαν Ιρανοί να κρατούν τους ομήρους μέχρι τις εκλογές) και μερικών άλλων.
   Πρόβλεψη για 2012;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Προφήτης 02/12/2010 11:25:42

    Μα λες κάτι πράγματα... Πληρωμένοι από Ρήγκαν Ιρανοί... Λιγότερο πιστευτό από την δική μου θεωρία ότι οι Γερμανοί λαδώνουν τους Δημοκρατικούς.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ archaeopteryx 02/12/2010 11:46:46

     Όχι βρε συ, δεν είναι θεωρία. Υπήρχε "δίαυλος". Δεν θυμάσαι και το μετέπειτα σκάνδαλο Ιραν-contras;
     Αυτά πνίγηκαν όλα, τον Stones τον αθώωσαν, ήξερε τα πάντα και θα τους έπαιρνε μαζί του.

     Οι Γερμανοί πληρώνουν τους Δημοκρατικούς; χαχαχαχα
     Δεν μού τα 'χεις πει αυτά

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Προφήτης 02/12/2010 12:32:00

      όλοι πουλάνε όπλα σε όλους (και για αυτό μας έχιε πει ο κινηματογράφος), αλλά λεφτά σε Ιρανούς να πιάσουν ομήρους ξεπερνάει την πιο κυνική φαντσασία. Η ρήξη με το Ιραν ήταν από τις μεγαλύτερες οικονομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές ζημιές, τότε.

      Φυσικά και δεν μπορώ να αποδείξω (ούτε μου πέφτει λόγος) χρηματοδότηση κόμματος από ξένους, αλλά:

      1 Η γλώσσα Γκορ, Ομπάμα και διαφημίσεων Ζήμενς είναι η ίδια (ο ΓΑΠ θα τα έχει γράψει τα ίδια λέει)

      2 Η ΕΝΡΟΝ έδινε (μάλλον νόμιμα εκεί) στους πάντες και στου Δημοκρατικούς. Η ΕΝΡΟΝ ήθελε το cap and trade, και το ήθελε και η Siemens. Αυτό ΔΕΝ λέει ότι οι Γερμανοί έδιναν, αλλά έδιναν αυτοί που ήθελαν το ίδιο πράγμα που ήθελαν οι Γερμανοί.

      3. Επί Δημοκρατικών, ξεσκίζονται οι Γερμανοί να πουλάνε τρένα, πράσινα και τέτοια.

      Βασικά, μου έχει μπει μια υπόθεση εργασίας στο κεφάλι, ότι όλη η Πρασινάδα από το 1900-1991 και μετά είναι Γερμανικό εξαγωγικό μάρκετινγκ.

      Δες και το h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html για γερμανικό νόμο του 1991.

      Προσπάθησαν αν το περάσουν και στην αμερική (οι Δημοκρατικοί) και μέσω του cap and trade και αντιστέκονται οι άλλοι.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ Προφήτης 02/12/2010 13:13:43

      Η ιστορία έχει ως εξής :
      οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν καταλάβει την Αμερ. Πρεσβεία και κρατάνε ομήρους.
      Διαπραγματεύσεις βρίσκονται καιρό σε εξέλιξη.
      Έρχονται εκλογές στις ΗΠΑ.

      Οι Ρεπουμπλικανοί πλήρωσαν για να παραταθεί η κράτηση των ομήρων μέχρι μετά τις εκλογές, ώστε να τις κερδίσει ο Ρήγκαν υπό το βάρος της κατακραυγής κατά Κάρτερ, και να "απελευθερώσει" άμα τη αναλήψει της προεδρίας του τους ομήρους, σαν "σωτήρας", δημιουργώντας πολιτικό κεφάλαιο που θα τού χρησίμευε για να "απελευθερώσει" τις αγορές, δηλαδή να τις απορυθμίσει υπέρ των μεγάλων εταιρειών.
      Η ατζέντα του Νεοφιλελευθερισμού, μαζί με τη Θάτσερ. Φρήντμαν και Πινοσέτ έχουν ξεκινήσει πρόσφατα στη Χιλή, 6-7 χρόνια.

      Δεν πλήρωσαν για το πρωταρχικό γεγονός που ήταν ανεξέλεγκτο, να πιάσουν οι Ιρανοί τους ομήρους, πλήρωσαν για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από τη συγκυρία.
      Μεσάζοντες για τις πιο ανόσιες συμμαχίες δεν νομίζω να αμφιβάλεις ότι πάντα βρίσκονται.

      Η επιτυχημένη συνεργασία το 79-80 δημιούργησε business partners, που συνεργάστηκαν μετά και στα όπλα για τους κόντρας. Ίδιοι εταίροι, άλλο πρότζεκτ. Το διαχωρίζουμε.

      Την ιστορική πολιτική ακολουθία των γεγονότων μπορείς να την διακριβώσεις αν το ψάξεις.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 02/12/2010 11:20:02

  Παιδιά, οι άνθρωποι τού Tea Party είναι τρελλοί, δεν πάν' καλά.
  Δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως πολιτικό ρεύμα, αλλά ως ταλιμπάν του προτεσταντισμού και του νεοφιλελευθερισμού (αυτά τα δυο πηγαίνουν μαζί) που θέλουν πολιτικό ρόλο.
  Είναι κάτι μεταξύ του δικού μας Λιακόπουλου και του ΕΛΚΙΣ (Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας), μόνο που ο Λιακόπουλος και το ΕΛΚΙΣ δεν επιζητούν πολιτικό ρόλο.
  Δεν θέλουν φόρους, δεν θέλουν κράτος, δεν θέλουν μαύρους και ξένους, θέλουν ο καθένας να είναι ταμπουρωμένος στη φάρμα-κάστρο του, μαζί με τα όπλα του, να διδάσκουν οι ίδιοι στα παιδιά τους τον παραμορφωμένο Χριστιανισμό των Ευαγγελικών και το πώς ο Θεός δημιούργησε τους δεινοσαύρους μαζί με τα κανίς.
  Κι όλα αυτά, μέχρι να έρθει η ώρα ο Χριστός να "αρπάξει" τους εκλεκτούς του (rapture) και να τους μεταφέρει στον Παράδεισο, καταστρέφοντας παράλληλα τη Γη με μια χολιγουντιανού τύπου καταστροφή. Ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι το τέλος πλησιάζει, οι Tea Party δεν φροντίζουν να έχουν καμμία οικολογική συνείδηση. Ίσα-ίσα που όσο πιο πολύ καταστρέφουν το περιβάλλον, τόσο περισσότερο προκαλούν την επίσπευση τής Δευτέρας Παρουσίας.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Στέργιος 02/12/2010 11:36:14

   καλά πάλι, αυτά που τα έμαθες; Αν μάθαινες, θα έβλεπες διάσταση απόψεων ανάμεσα στους διάφορους που αναφέρεις και μάλιστα θεωρείται μπηχτή από τους άλλους για να τους διαλύσουν.

   Τώρα, οσον αφορά Χριστό και Παραδείσους, αν σου έλεγα ότι έχουμε αντίστοιχη Ρωμαιοεβραιϊκή αίρεση με Ελληνοεθνικά κατάλοιπα. και ίχνη Μυκηναϊκής λατρείας και πασπαλίσματα Ιρανοαιγυπτιακών κόλπων, θα ξεσηκωνόνταν 1.000 να με βρίσουν (για αυτό δεν στο λέω).

   Αν "οικολογική συνείδηση" στην οποία αναφέρεσαι, είναι αυτό που νομίζω, είναι μάλλον εξαιρετική προσπάθεια των Γερμανών να πουλάνε το πλεόνασμά τους. Πολύ καλή δουλειά, ψωνίζουμε και εμείς.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Στέργιος 02/12/2010 11:38:27

   "Δεν θέλουν φόρους, δεν θέλουν κράτος, δεν θέλουν μαύρους και ξένους, θέλουν ο καθένας να είναι ταμπουρωμένος στη φάρμα-κάστρο του, μαζί με τα όπλα του, να διδάσκουν οι ίδιοι στα παιδιά τους τον παραμορφωμένο Χριστιανισμό των Ευαγγελικών και το πώς ο Θεός δημιούργησε τους δεινοσαύρους μαζί με τα κανίς."

   F*ck yeah babyyyy...!!!!

   http://www.youtube.com/watch?v=EcM9pKCXqvo

   http://www.youtube.com/watch?v=P8h-8rkHp6Q&feature=related

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ Στέργιος 02/12/2010 12:28:14

   Πολύ απλή και "γρήγορη" η αίσθησή σου γι'αυτό το φρούτο, άν μου επιτρέπεις. Βάζεις κι έναν τόνο αποστασιοποιημένης ειρωνίας και χλευασμού - όπως κάνει συνήθως η αριστερά για ν'απαξιώσει "αφ'υψηλού" κάποιον ή κάποια ιδέα : "Ο Ρήγκαν είναι βλάκας !", "ο Μπούς είναι μειωμένης ευφυίας" κ.λ.π.

   Το τί πάρτυ είναι κάτι πιό περίπλοκο απ'ότι νομίζουν κάποιοι, η συντηρητικοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας της δύσης και όχι μόνο, γίνεται ραγδαία και αρκετά "οριζόντια" για να αξίζει ένα πιό εναργή συλλογισμό. Το μαρξιστικό κλειδί που κατάπιαν κάποιοι δέν αρκεί να εξηγήσει ένα φαινόμενο σάν κι αυτό, και οι αστειότητες περί αστών και τραπεζών και γκόλντεν μπόϊς και καπιταλισμού είναι για τους αφελείς.

   Η κρίση γεννάει και συντηρητικές, αντιδραστικές άν θέλετε δυνάμεις κι όχι μόνο αριστερά κινήματα.

 3. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 02/12/2010 11:49:36

  1) το Tea Party δεν είναι ενιαίο κίνημα. Μάλλον για "ομπρέλλα" πολλών πολιτικών οργανώσεων και τάσεων πρόκειται.

  2) Η κυρία Σάρα Πέιλιν και το Tea Party συνολικά ηττήθηκαν στις πρόσφατες εκλογές στην Αλάσκα για την Γερουσία.
  Παρόλο που η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας στήριξε τον υποψήφιο του Tea Party που κατέβηκε στις εκλογές στην εκλογική της περιφέρεια ως επίσημος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δεν κατάφερε (καλύτερα απέτυχε) να συσπειρώσει τους ρεπουμπλικανούς-συντηρητικούς ψηφοφόρους, που προτίμησαν να ψηφίσουν την ως τώρα γερουσιαστή κυρία Μουρκόφσκι αναγράφοντας χειρόγραφα στο ψηφοδέλτιο το όνομά της(!!!!!!!!!!!!!!!!)
  Η συγκεκριμένη κυρία μάλιστα έκανε προεκλογική εκστρατεία ζητώντας από τους ψηφοφόρους να γράψουν χειρόγραφα το όνομα της στα ψηφοδέλτια -κάτι που μπορεί να γίνει στην Αλάσκα(ιδιότυπο σύστημα εκλογών σε σχέση με το ελληνικό σύστημα εκλογών).
  Ο υποψήφιος του Tea Party ζήτησε επανακαταμέτρηση και επειδή δεν άλλαξαν τα αποτελέσματα από αυτήν, κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης της εκλογικής επιτροπής της Αλάσκας που ανέδειξε ως νικήτρια των εκλογών για την ανάδειξη γερουσιαστή την κυρία Μουρκόφσκι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.