#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/05/2013 20:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το θλιβερό συμβάν στην Κρήτη, ψηλά στα ρωσικά ΜΜΕΜεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει στα ΜΜΕ, στη Ρωσία, με αφορμή τον βαρύ τραυματισμό του μικρού Ρώσου στην Κρήτη. Ολες οι εφημερίδες, τα ειδησεογραφικά σάϊτ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν ιδιαίτερες αναφορές στο θέμα. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αναφορές είναι "στεγνά" ειδησεογραφικές, σε κάποια δημοσιεύματα δεν λείπουν επικριτικά σχόλια. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι "δεν περιμέναμε σε μια ήσυχη χώρα που αγαπούν τους ρώσους, να συμβεί κάτι τέτοιο, και πολύ περισσότερο να γίνει μέσα σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο". Τόσο η μεγάλη δημοσιοποίηση του θέματος όσο και τέτοιου είδους δημοσιεύματα, δημιουργούν άσχημο κλίμα για το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που αναμένεται και φέτος από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Ενδεικτικό επίσης, του θορύβου που έχει προκληθεί, είναι ότι ακόμα και ο αρμόδιος φορέας για τα δικαιώματα του παιδιού, παρά τω προέδρω της Ρωσίας, ήλθε άμεσα -και το ανακοίνωσε δημόσια- σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και τον ρωσικό ΕΟΤ, προκειμένου να ζητηθούν συγκεκριμένες διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά για το θλιβερό περιστατικό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/05/2013 20:18:17

  Τό γεγονός ὅτι ὁ δράστης εἶναι Ὀλλανδός δέν τό γνωρίζουν,τό ἀποσιωποῦν ἤ το περνοῦν στά ψιλά;

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 15/05/2013 20:18:34

  Ένας υπολογιστής κι ένα κινητό, είναι ευτελή πράγματα για να αποτελούν αντικείμενο κλοπής.
  Καλά θα κάνει η ΕΥΠ να το κοιτάξει λίγο το θέμα και από την δική της τη σκοπιά.
  Ο Ρώσικος τουρισμός είναι σημαντικός και πρέπει να υπάρχουν ανταγωνιστές

  • Eva avatar
   Eva @ εναςάσχετος 16/05/2013 22:43:51

   Όντως βρωμάει η υπόθεση.

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/05/2013 20:28:35

  Το ωραίο θα είναι οι "φίλοι μας" οι Ολλανδοι , να βγουν , στην προκειμένη περίπτωση και να κατηγορήσουν τους Ελληνες για βιαιοπραγίες κατά των Τουριστών!!!

  • Je ne regrette rien avatar
   Je ne regrette rien @ ΝΤΙΝΟΣ 15/05/2013 21:05:22

   Οι Ολλανδοί είναι όντως "φίλοι " μας διότι είναι δηλωμένοι ανθέλληνες.
   Αρα, δεν θα απορήσω εάν μας επιτεθεί γιά άλλη μιά φορά.
   Οσο γιά τη αποσιώπηση της εθνικότητας του εγκληματία, όχι μόνον αποσιωπείται αλλά άκουσα από κανάλι μας να τονίζεται ότι " ΡΕΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ " στις φλέβες του !!! (η μητέρα του είχε υιοθετηθεί μωρό από Ολλανδούς) Ακουσον,άκουσον "ρέει ελληνικό αίμα" υποτίθεται ότι κατηγορούν τους ακροδεξιούς γιά τέτοιες εκφράσεις περί αίματος...
   Βρέ τι λαός είμαστε...

 4. Θατσερικος avatar
  Θατσερικος 15/05/2013 20:36:32

  Καλα ο ξενοδοχος δεν μπορουσε να προσλαβει ενα αξιολογο ελληνοπουλο πηγε και μου βρηκε ολλανδο animater μη χειροτερα θεε μου

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Θατσερικος 15/05/2013 21:39:58

   δε νομιζω να ζητησαν ποινικό μητρώο οπως κανουν (ορθώς) για τους Ελληνες
   βεβαια πρεπει να ψαξεις πολύ για να βρεις 'ανιματέur' Eλληνα

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/05/2013 21:02:47

  Δεν είναι το θέμα αν ο δράστης είναι Ολλανδός. Το θέμα είναι ότι ο κάθε άθλιος βλάχος που βαφτίζεται "ξενοδόχος" της αρπαχτής προσλαμβάνει ό,τι σκουπίδι του παρουσιαστεί μπροστά του προκειμένου να ΜΗΝ προσλάβει άνθρωπο με προσόντα, και δη Έλληνα, επειδή θα του στοιχίσει περισσότερο. Φίλοι μου έχουν ίδιαν πείρα από συμπεριφορά ξενοδόχων στη Σαντορίνη (η χειρότερη φάρα...) και αλλού. Ο συγκεκριμένος της Κρήτης προσέλαβε έναν 20χρονο Ολλανδό που, λέει, παραθέριζε 2 χρόνια στο νησί και ξαφνικά εμφανίστηκε ως "κλόουν" για παιδιά...Εννοείται ότι τον πήραν για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ αν παρουσιαζόταν κάποιο παιδί από εδώ, απόφοιτος δραματικής σχολής, δεν θα το συζητούσαν καν να τον προσλάβουν, επειδή πάντα θα βρεθεί κάποιος ξέμπαρκος ξένος να κάνει την ίδια δουλειά με μισά λεφτά.
  Το συγκεκριμένο μαγαζί θέλει, πάντως, κλείσιμο. Αλλά αν κρίνω από την υπόθεση του Πακιστανού της Πάρου, που φώναζε "μαμά" την ιδιοκτήτρια και ήταν "το καλύτερο παιδί", χλωμό το βλέπω.
  Ο ελληνικός τουρισμός της αρπαχτής. Ό,τι και να γράψουν οι Ρώσοι ή όποιοι άλλοι, λίγα θα είναι....

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ ΒΙΣ 15/05/2013 21:48:11

   Τι ακριβώς νομίζετε ότι κάνει ο "ανιματέρ" για να χρειάζεται ειδική εκπαίδευση ή πτυχίο δραματικής σχολής; Στοιχειώδης γνώση μερικών γλωσσών χρειάζεται και τίποτε άλλο. Έχοντας παρακολουθήσει ακουσίως την αντίστοιχη εργασία νεαρών (αλλοδαπών εξ ανατολικής Ευρώπης) δεσποινίδων σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και μάλιστα σε διαφορετικά έτη, ομιλώ με σιγουριά. Επαναλαμβάνουν συγκεκριμένο (φάνταζομαι κάπου καταγεγραμμένο) κείμενο 4-5 φορές την ημέρα και απασχολούν παιδιά ή ενήλικες σε ψυχαγωγικές (ή ημιαθλητικές) δραστηριότητες και συμμετέχουν σε παραστάσεις κουκλοθεάτρου. Τα ίδια πάντα, επαναλαμβανόμενα για κάθε νέα ομάδα τουριστών που καταφθάνει. Οι ξένες (κυρίως αγγλίδες) σερβιτόρες σε επιχειρήσεις δε πώλησης ποτών στα νησιά αποτελούν καθεστώς (ολλανδός και αγγλίδες είναι πολίτες της Ε.Ε.).

   Βάσει ποιων νόμων θα κλείσει κατά την επιθυμία σας η συγκεκριμένη επιχείρηση για τις εγκληματικές ενέργειες ενός εκ των δεκάδων ή εκατοντάδων εργαζομένων της; Φαντάζομαι πως η συγκεκριμένη θέση τυπικώς δεν απαιτεί την υποβολή πιστοποιητικού ψυχολογικής ισορροπίας ή λευκό ποινικό μητρώο, τα οποία να παρέβλεψε η επιχείρηση.

   Η καταβολή αποζημίωσης για τη συγκεκριμένη -ολιγόωρη- εργασία κάτω από τα οριζόμενα στην ανύπαρκτη Σ.Σ.Ε. αρκεί; Ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος εργαζόταν χωρίς ασφάλιση προβλέπεται απλώς πρόστιμο από το ΙΚΑ.

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ ΒΙΣ 16/05/2013 11:22:21

   Ακριβώς! Συγνώμη αλλά ξέρω προσωπικά τουλάχιστον 5 άτομα, 20-25 ετών, άψογοι χαρακτήρες με σπουδές σχετικές με παιδαγωγικά/νηπιαγωγούς και γενικά επαγγέλματα σχετικά με παιδιά οι οποίοι θα πετούσαν τη σκούφια τους για δουλειά καλοκαιρινή με πληρωμένη διαμονή και φαγητό αφού ακόμη και τα λίγα που θα τους έδιναν θα μέναν όλα στην τσέπη σα χαρτζιλίκι. Τι δουλειά είχε να πάρει ξένο με ανεργία 67% στους νέους;;

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ Περικλής 16/05/2013 15:46:45

    Από πού κι ως πού είναι δουλειά του κράτους (ή δική μας) ο έλεγχος από πού θα διαλέξει εργαζομένους η οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση; Ελλάδα, λοιπή Ε.Ε. ή λοιπές συνδεδεμένες με αυτήν μέσω ειδικού καθεστώτος χώρες (π.χ. μεθαύριο η Τουρκία) είναι δικό της θέμα. Αν εσείς νομίζετε ότι ξέρετε να διοικείτε επιχειρήσεις καλύτερα, ζητήστε να σας αναθέσουν τη διεύθυνση. Δουλειά του κράτους είναι να επιβάλλει ποινές όταν κάποιοι δουλεύουν ανασφάλιστοι ή χωρίς άδεια εργασίας, όχι όταν δεν είναι Έλληνες. Στην ευρωπαϊκή ένωση ανήκουμε, αυτά έχουμε υπογράψει.

    Και για όσους ζητούν το κλείσιμο της συγκεκριμένης επιχείρησης. Έκλεισε μήπφς το ίδιο κράτος μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες προ ολυμπιακών αγώνων του 2004 για τους ανασφάλιστους (που οι ίδιες και μάλιστα με πολιτική κάλυψη) εργάτες έφερναν από την Ασία; Έκλεισε μήπως το ίδιο κράτος την Eurobank, δεκάδες υπάλληλοι της οποίας είχαν βρεθεί να εργάζονται εκτός ωραρίου και ανασφάλιστοι στα γραφεία της στην Καλογρέζα;

    Οι κραυγές περί κλεισίματος είναι υπερβολικές. Ένα πρόστιμο από το ΙΚΑ και τους ελεγκτές της επιθεώρησης εργασίας είναι το μέγιστο που μπορεί να κάνει το κράτος (όπως και στις παραπάνω περιπτώσεις), η δε δυσφήμηση της επιχείρησης είναι ένα επιπλέον (μη κρατικά επιβαλλόμενο) κόστος (όπως και στις παραπάνω περιπτώσεις).

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/05/2013 21:04:46

  Nα συμπληρώσω ότι ξενοδοχείο 5 αστέρων προσλαμβάνει "ανιματέρ" όποιον αλήτη ξένο εμφανιστεί στον ιδιοκτήτη....
  Ε ρε κρίση που μας χρειάζεται....

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ ΒΙΣ 15/05/2013 22:04:47

   Εστω και αν ειναι ενας εργαζομενος υπηκοος κρατους μελους της Ε.Ε, υπαρχει σχετικη διαδικασια για να μεινει πανω απο τρεις μηνες στην χωρα και να δουλεψει. Τηρηθηκε αυτη η διαδικασια για τον Ολλανδο; Δηλωθηκε ως εργαζομενος απο τον εργοδοτη του; Εχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ; Πληρωνει τους φορους του; Η μας κοροιδευουν οσο δεν γινεται;
   Και εγω που ρωτω ολα αυτα κινδινευω να τιμωρηθω απο τον κ. Ρουπακιωτη; Ο οποιος κερδισε φαινεται την μαχη και το αποσυρθεν νομοσχεδιο του πηγαινει στην νομοπαρασκευαστικη επιτροπη της Βουλης. Τα φαινομενα πολλακις απατουν. Εχει γερες πλατες.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Zugzwang 15/05/2013 22:25:31

    Δεν ρωτάς την πιο πάνω ψωνάρα να σου απαντήσει; Αλλά, αν και είναι καλός αριστερούλης, δεν θεωρεί την ασφάλιση του εργαζόμενου ως προαπαιτούμενο...

 7. rally monkey avatar
  rally monkey 15/05/2013 21:22:39

  σκεφτειται μόνο τι θα γινοταν στην Ολλανδία αν ειχε κανει κατι ανάλογο Έλληνας ..
  και εδώ σχεδόν αποσιωπούν την εθνικότητα του δραστη ..
  μην τυχόν και θιγεί η χώρα στην οποια οι παιδόφιλοι φτιαχνουν κόμμα
  το θεωρώ κατάντια το οτι σε τετοιες περιπτώσεις δεν δίνεται το ονομα και φωτογραφία ...
  αυτός ο νόμος θα διαλύσει την κοινωνία

  • Je ne regrette rien avatar
   Je ne regrette rien @ rally monkey 16/05/2013 15:59:20

   Αντιθέτως, @Rally monkey, τονίζουν ότι έχει ΚΑΙ ελληνικό αίμα,όπως αναφέρω πιό πάνω. Σαν να θέλουμε να μειώσουμε την ευθύνη των Ολλανδών και να την ...μοιραστούμε. Επαναλαμβάνω : Βρέ, τι λαός είμαστε ...!

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/05/2013 21:25:18

  Σωστά ΒΙΣ,ἀλλά μέ τίς γενικεύσεις ἀπό πλευρᾶς Ρώσικων ΜΜΕ σπιλώνονται καί σωστοί ἐπαγγελματίες.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Κυθήριος 16/05/2013 11:07:49

   Συγγνώμη, αλλά είδατε στις τηλεοράσεις για ποιο ξενοδοχείο μιλάμε... δεν μιλάμε για το "Βίλλα Σούλα ρουμς του λετ".

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 15/05/2013 22:09:29

  Ελπίζω μετά από αυτό, να εντατικοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι σε τουριστικές επιχειρήσεις.. έλεγχοι όμως, σημαίνει, ότι "ψάχνουμε παντού", σε μια ξενοδοχειακή μονάδα (ακόμη και στα υπόγεια που κάποιοι συνηθίζουν να κρύβουν παράνομους εργαζόμενους), μόλις "ψυχανεμιστούν" κίνδυνο ...

  • helios avatar
   helios @ roadrunner 16/05/2013 07:29:17

   Αυτή είναι δυστυχώς η ελλήνική πραγματικότητα με τους ελληνόφωνους επαγγελματίες του χώρου:

   βαγγλαν
   πρίν 16 λεπτά


   Τι να λέμε ρε παιδιά...

   Αλήτες είναι οι περισσότεροι. Πήγα να μεσολαβήσω να πάρουν ένα γνωστό μου παιδί σουβλατζή τυλιχτή και δεν τον ήθελαν...

   Ήταν λέει Ελληνας... "Μόνο Αλβανούς παίρνω φίλε! Τους δίνω 1.200 ευρώ τον μήνα για 12 ωρες εργασία χωρίς ΙΚΑ. Ξέρω πως δεν θα πάει κανείς να με δώσει ούτε στο ΙΚΑ ούτε στην επιθεώρηση εργασίας"


   Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτό μπορντέλο που λέγεται Ελλάδα...

   Εδω ακόμα βγάζουμε τα μάτια ο ένας του άλλου...


   Αντε γεια.

 10. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 16/05/2013 03:40:29

  Να εκδοθει αμεσα ο Ολλανδος στη Ρωσια και να τιμωρηθει εκει απο Ρωσικο Δικαστηριο σε Ρωσικες Φυλακες. Αλλοιως να φαει 15 χρονια στις φυλακες Αλιναρνασσου που ειναι τιγκα στους Ζωνιανους για να καλοπερασει. Και να του ασκησει και το Ελληνικο Κρατος αγωγη για τα οποια περιουσιακα στοιχεια εχει οπουδηποτε...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μικρασιάτης 16/05/2013 08:35:30

   Aν κρίνω από τις φωτογραφίες του ευσταλούς νεαρού που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, πρέπει να έχει ήδη γίνει λίστα προτεραιότητας μεταξύ των φυλακισμένων. Οι παλιοί προηγούνται...

  • Je ne regrette rien avatar
   Je ne regrette rien @ Μικρασιάτης 16/05/2013 16:02:56

   Φίλε @ Μικρασιάτη, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ;;;

 11. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/05/2013 11:09:10

  Θα τραβήξει η Ολγίτσα κάνα κρητικό αυτάκι για τις προσλήψεις μπάζων και σκλάβων αντί για ξενοδοχοϋπαλλήλων; Δεν νομίζω. "Μεμονωμένο περιστατικό" το βαφτίσαμε, και τέρμα.

 12. Ρηνα avatar
  Ρηνα 16/05/2013 11:29:02

  Eχουν γεμισει αυτη την εποχη οι τουριστικοι προορισμοι κυριως τα νησια απο αλλοδαπους χωρις χαρτια, αδηλωτους, με μαυρα λεφτα που οταν σκασει μυτη το ΣΔΟΕ, τους κρυβουν....
  Και μη μου πειτε οτι αυτα δεν τα ξερει το ΣΔΟΕ; Εκει κανα νομοσχεδιο; που να απαγορευει στους ξενοδοχους να προσλαμβανουν οποιον λαχει και να βαζει αυστηρα κριτηρια;

 13. kat avatar
  kat 16/05/2013 12:53:31

  Πριν απο 2 χρόνια είχα γράψει στο σάιτ για 5 στερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική που απο 2010 απασχολούσε ξένους ως καθαρίστριες, ανιματέρ-τρις,ρεσεψιόν(!) ,μάγειρες και γκαρσόνια. Σε συζήτηση με την επικεφαλής των καθαριστριών μάθαμε οτι αυτή και μία ρεσεψιονίστ ήταν μόνο Ελληνίδες... Η δε κοπελιά που απασχολούσε τα παιδιά ήταν Σέρβα και δεν μιλούσε καν ελληνικά.Εκανα εγγράφως τα παραπονά μου ,οπως είχα κάνει και στο κυπριακό aprodite's hills hilton στη Λεμεσό αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.
  Κατα τ' αλλα φταίει η Μανωλάδα...

 14. Eva avatar
  Eva 16/05/2013 22:50:16

  Τι φοβερή σύμπτωση αρχή τουριστικής περιόδου!
  Για τα φράγκα όλα γίνονται, και μ έναν καλο δικηγόρο καθαρίζεις.
  Όσο για την εθνικότητα είπαν οτι η μητέρα του είναι Ελληνίδα υιοθετημένη απο Ολλανδούς. Να το ψάξετε κυριοι της ΕΥΠ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.