#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2011 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το θέατρο της δήθεν κρίσης χρέους των ΗΠΑ

[caption id="attachment_116087" align="alignnone" width="600" caption="Διαδήλωση στην Ουάσιγκτον"][/caption]

Όλη αυτή η διαμάχη σε σχέση με την οροφή χρέους της Αμερικής, που καλύπτεται με θρησκευτικό ζήλο από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, δεν είναι παρά μια ακόμη απάτη πασπαλισμένη με ψευδή ιδεολογήματα, από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Η λύση του προβλήματος είναι πανεύκολη, και είναι άξιο απορίας το πώς κανένας πολιτικός ή δημοσιογράφος δεν θέλει να τη συζητήσει.

Αντί για τη λύση όμως, οι εξωνημένοι προπαγανδιστές του συστήματος προτιμούν να συζητάνε και να προτείνουν ψεύτικες επιλογές, με σκοπό να παραμείνει στη θέση του το σημερινό, βασισμένο στο χρέος, τεχνητό οικονομικό σύστημα.

Η τρέχουσα πολιτική διαμάχη εστιάζει στην εμμονή των Δημοκρατικών να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και να μειωθούν οι αντίστοιχες δαπάνες, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν να μην αυξηθεί η φορολόγηση, και να υπάρξουν δραματικές μειώσεις δαπανών.

Όντως, οι κρατικές δαπάνες έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, και θα πρέπει να μειωθούν. Όμως καμία από τις δυο πλευρές δεν προσφέρει μια πραγματικά μεταρρυθμιστική λύση στο πρόβλημα των ΗΠΑ. Το μόνο που κάνουν είναι να προτείνουν σχέδια που έχουν σκοπό τη διατήρηση του ισχύοντος συστήματος, το οποίο σύστημα όμως είναι και το πραγματικό πρόβλημα.

Υπάρχουν πάρα πολλά κράτη που πνίγονται στα χρέη. Ο λόγος είναι τα άπειρα κεντρικά τραπεζικά συστήματα που λειτουργούν σε συνδυασμό με αυτά τα κράτη. Τα τραπεζικά αυτά συστήματα έχουν ως βασικό τους αξίωμα το ότι το χρήμα είναι χρέος.

Στη περίπτωση της Αμερικής, όποτε η κυβέρνηση χρειάζεται να ξοδέψει, δανείζεται από την Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) με τόκο. Η Federal Reserve παρέχει στη κυβέρνηση τραπεζικά γραμμάτια τα οποία δημιουργεί από το τίποτα, ως αντάλλαγμα για ομόλογα ή χρέος. Αυτά τα γραμμάτια κυκλοφορούν στην οικονομία, και φυλάσσονται στις τράπεζες, οι οποίες δανείζουν πολλαπλάσια ποσά από αυτά που πραγματικά διαθέτουν.

Με άλλα λόγια, οι τράπεζες δημιουργούν επιπρόσθετα γραμμάτια από το πουθενά, αναγκάζοντας τον δανειζόμενο να πληρώνει επιτόκιο. Με το σύστημα αυτό, όλα τα χρήματα είναι χρέος, και ο λαός φορολογείται έτσι ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να αποπληρώσει τους τόκους για το χρέος της, το οποίο ξεκίνησε από χρήματα που δεν υπάρχουν και τα οποία η Federal Reserve δημιούργησε από το πουθενά. Στην ουσία, το όλο σύστημα είναι απλά μια κομπίνα σχεδιασμένη για να κρατά τον κόσμο υπόδουλο σε ένα σύστημα συνεχούς χρέους, το οποίο η κυβέρνηση ποτέ δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει.

Έτσι, η ατέρμονη συζήτηση γύρω από την οροφή του χρέους, τις περικοπές,  κλπ. δεν είναι παρά χάντρες και καθρεφτάκια για να ξεγελιούνται  οι ιθαγενείς. Πρόκειται για ένα στημένο θέατρο μεταξύ των δυο φατριών ενός ουσιαστικά ενιαίου μονοκομματικού πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, αφού και οι δυο στηρίζουν εδώ και δεκαετίες αυτό το επίπλαστο οικονομικό σύστημα, που έχει χρεοκοπήσει τη χώρα και έχει υποδουλώσεις τους πολίτες της στα χρέη.

Ως κυρίαρχη οντότητα,  το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να εκδώσει το δικό του νόμισμα, ελεύθερο από χρέη και  χωρίς τόκους, και με αυτό να αποπληρωθούν τα δάνεια του κράτους. Αυτό έκανε κάποτε ο πρόεδρος Λίνκολν, για να χρηματοδοτήσει τον εμφύλιο πόλεμο.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, ένα κυρίαρχο κράτος δεν χρειάζεται να δανείζεται από την Κεντρική Τράπεζα, ούτε από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, από τη στιγμή που μπορεί να τυπώσει το δικό του χρήμα. Το ότι κανένα ΜΜΕ και κανένας πολιτικός δεν αναφέρει αυτή την απλή αλήθεια, σημαίνει πως κανένας τους δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ουσιαστική επίλυση της κρίσης που σπαράσσει τη χώρα.  Το μόνο που θέλουν είναι να διατηρηθεί το στάτους κβο.

Για να υπάρξει οριστική λύση, θα πρέπει σταδιακά να αντικατασταθεί το τρέχον σύστημα από ένα νομισματικό σύστημα ελεύθερο από χρέη και επιτόκια. Θα μπορούσαν να επανέλθουν στη κυκλοφορία τα χρυσά και τα ασημένια νομίσματα, με το εθνικό νομισματοκοπείο να βγάζει ασημένια κέρματα αξίας $20, και χρυσά αξίας$2.000. Ο λόγος που δεν γίνεται σήμερα αυτό, είναι επειδή η ονομαστική αξία των νομισμάτων αυτών, είναι πολύ μικρότερη από τη πραγματική αξία του μετάλλου τους. Αν όμως ένα κομμάτι χαρτί (χαρτονόμισμα) μπορεί να αξίζει $100 επειδή έτσι γράφει επάνω του, τότε γιατί να μην μπορεί να γίνει το ίδιο και με τα κέρματα;

Αν εφαρμοστούν οι δυο παραπάνω ιδέες, δεν θα υπήρχε κρίση χρέους, και δεν θα υπήρχε ανάγκη επιπλέον φορολόγησης, ενώ η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρηματοδοτεί κοινωνικά προγράμματα κλπ προς όφελος του λαού της χώρας.

Κανένας δεν γνωρίζει ακόμη το πώς θα τελειώσει αυτή η κατασκευασμένη κρίση, αλλά όπως φαίνεται, πρόκειται για μια επιτηδευμένη μέθοδο του κατεστημένου, ώστε να αποδυναμωθεί η αμερικανική οικονομία, και έτσι να καταστεί ακόμη πιο εύκολη η επιβολή μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξει αυτό το «τσίρκο» που παρακολουθούμε εδώ και καιρό, με τους πολιτικάντηδες να μαλώνουν μεταξύ τους, προσφέροντας ψεύτικες προτάσεις, και απατηλές λύσεις.


S.A.-Black Listed News

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 02/08/2011 08:35:43

  Μπήκε κατευθείαν στην ουσία του προβλήματος,αν και νομίζω ότι οι ντόπιοι τηλεμαδιανη θα αποριψουν χωρίς δεύτερη σκέψη προτινωντας πράσινη ανάπτυξη και μπόλικο σοσιαλισμό

 2. ηλιας avatar
  ηλιας 02/08/2011 10:01:49

  Ολα αυτα ειναι σωστα...
  Αλλα για σκεφτειτε ενα κρατος να κοβει οσο χρημα νομιζει οτι χρειαζεται;
  Και γιατι να μην κοβει παραπανω αποσο μπορει να χρειαζεται;
  Ποιος καθοριζει σε μια οικονομια το ποσο χρημα αυτη χρειαζεται;
  Ετσι ιδιως οταν το νομισμα ειναι διεθνες και υπαρχει ,ως εκ τουτου ,συνεχης ροη μεταναστων , υπαρχει διαρκης εκροη απο ενα "κλειστο" συστημα οπως ειναι ενα κρατος .
  Ετσι η συνεχης ελευθερη εκροη προκαλει παγκοσμιο πληθωρισμο του εν λογω νομισματος που σημαινει οτι αυτο χανει διαρκως την αξια του.
  Επομενως οπως ενας εργοδοτης στερει απο τον υπαλληλο την αφθονη ροη μισθου ,ετσι και καποιος Αλλος θα πρεπει να στερησει την αφθονη ροη χρηματος προς το Κρατος...
  Αν το παρουμε ομως αλλιως.
  Δηλαδη το κρατος διαχειριζεται το χρημα...
  Δινει αφθονο χρημα στους πολιτες του ,ως μισθους-συνταξεις-κοινωνικη ασφαλιση-υποδομες.
  Τοτε ενα προιον θα πωλειται συνεχως σε αυξανομενη τιμη και ο πολιτης δεν θα ειναι ποτε ικανοποιημενος απο τις τρεχουσες τιμες ,ζητωντας περισσοτερες αυξησεις κ.ο.κ.
  Η κριση λοιπον χρεους δημιουργειται ως αποτελεσμα της κοινωνικης χρεωκοπιας.
  Ποιος καθοριζει το γιατι ενας γιαπης του χρηματιστηριου αξιζει περισσοτερα
  χρηματα απο ενα οδοκαθαριστη; ή ενα οικοδομο;
  Γιατι επιδιωκεται η συνεχης εισαγωγη εργατικων χεριων που στην ουσια προκαλουν την υποτιμηση της πολυτιμης χειρωνακτικης εργασιας;
  Μια απαντηση λοιπον στο ολο προβλημα του χρεους στις αναπτυγμενες χωρες ειναι οτι μεριδα του πληθυσμου δεν μπορει να ανταποκριθει στις απαιτησεις της ζωης σε αυτες τις χωρες και ενω αποδιδει και προσφερει πολυτιμη εργασια δεν πληρωνεται με ανταποδοτικο τροπο.
  Αρα η αγοραστικη του δυναμη ειναι ανυπαρκτη μιας και το καθεστως προσωρινοτητας στην αναπτυγμενη χωρα τον αναγκαζει να στελνει χρημα στο σπιτι του στην υποαναπτυξη χωρα του...
  Ετσι το χρεος ή η αναγκη επιχορηγησης της κοινωνιας αυξανεται μιας και τα εσοδα του κρατους μειωνονται...
  Επομενως ο φραγμος του χρεους ενος αναπτυγμενου κρατους ειναι ουσιαστικα φραγμος στην μεταναστευση.
  Και αυτο για να μην δημιουργηθουν εντονωτατες κοινωνικες εκρηξεις που θα τους χαλασει την σουπα...

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/08/2011 10:04:42

  Αποκαλυπτικότατο άρθρο..όλοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα!

 4. alakran avatar
  alakran 02/08/2011 10:48:13

  Strange A.,
  Οι επιλογές σου είναι πάντα εύστοχες!

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 02/08/2011 12:20:12

  Strange, πρόκειται για το περιεχόμενο και των ντοκυμαντέρ zeitgeist κλπ.
  Το πρόβλημα πάντα είναι το "τι να κάνουμε" με όλα αυτά, πώς και ποιος να αντιδράσει, κλπ. Νομίζω πως πέραν από την αναγνώριση του προβλήματος, πρέπει να εκπονηθεί, ή να διαφανεί έστω μία λύση... Μια σειρά προτάσεων που θα δώσουν το μήνυμα της επόμενης μέρας, πίσω από το οποίο μπορεί να στρατευθεί όποιος το επιλέγει.

  Τώρα ξέρουμε πως κάτι δεν πάει καλά, άντε να ξέρουμε και τι δεν πάει καλά όπως τα λέει το άρθρο, δεν ξέρουμε όμως τι να κάνουμε. Όποιος κάνει την πρόταση με τρόπο που να πιάσει την ευρύτερα δυνατή κρίσιμη μάζα, θα είναι ο ηγέτης του αύριο. Και βασικά θέλουμε 5-6 κιόλας... Παγκοσμίως εννοώ.

  Λέει το άρθρο "Για να υπάρξει οριστική λύση"... Εδώ θέλει κι άλλα, αυτή είναι η ταμπακιέρα.

 6. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 02/08/2011 12:22:52

  Συγχατητήρια για την επιλογή του άρθρου..

 7. Ανώνυμους avatar
  Ανώνυμους 02/08/2011 14:46:24

  Χμμ.. στη θεωρία της οικονομίας πάντως όταν ένα κράτος κόβει νόμισμα (χωρίς να δημιουργεί χρέος) αυξάνει τον πληθωρισμό, με χειρότερες ίσως συνέπειες και από τον υπερδανεισμό. Άρα μήπως το κλειδί είναι ο δίκαιος καταλογισμός των φόρων; Με προτεραιότητα τους έχοντες;

 8. Στέφανος avatar
  Στέφανος 05/08/2011 23:26:07

  @ factorx
  Aυτές οι θεωρίες συνομοσίας με επίκεντρο την περίφημη FED(Federal Reserve Bank) που αφθονούν στο internet έχουν κάποια δόση αλήθειας? Μέχρι και στη δολοφονία του Kennedy την εμπλέκουν κάποιοι επειδή ο μακαρίτης ήθελε να βγάλει νόμο που περιόριζε τη δικαιοδοσία της. Έχουν άραγε δίκαιο?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.