12/08/2010 07:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ έχει εξαντληθεί

Μπορεί να υπάρχει μεγάλη ανεργία στην Αμερική, όμως και εκείνοι που έχουν εργασία είναι πλέον εξαντλημένοι. Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, η παραγωγικότητα της χώρας έπεσε κατά 0.9% στο τελευταίο τρίμηνο, ενώ ο χρόνος της απασχόλησης αυξήθηκε. Αυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό, αν θέλουν να αυξήσουν τη παραγωγικότητα και να αναπτυχθούν.

Πολλές επιχειρήσεις εξάντλησαν όλα τα όρια εκμετάλλευσης του εργατικού τους δυναμικού, το οποίο παρουσιάζεται κατάκοπο. Όπως λένε οι οικονομολόγοι, σε κάποια φάση, και παρά τις γενικές περικοπές εξόδων, οι επιχειρήσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να προσλάβουν και νέο προσωπικό.

Η αμερικανική παραγωγικότητα είχε σημειώσει αύξηση ρεκόρ πέρσι, αγγίζοντας το 3.5%, παρά τις πολλές απολύσεις. Αυτός είναι  ο λόγος, σύμφωνα με τους αναλυτές, που η παραγωγικότητα  σήμερα σημειώνει πτώση. Πολύ απλά, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να διατηρήσουν έναν τέτοιο φρενήρη ρυθμό.

CNN Money

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.