#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/08/2011 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το αδιέξοδο του Κογκρέσου ήταν μια ακόμη παρωδίαΤην κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ» κατάφεραν να διατηρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη την τελευταία στιγμή για αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού δημοσίου. Μετά την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου και από τη Γερουσία, οι οίκοι Moody's και Fitch επιβεβαίωσαν την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ανακοίνωσαν εξάλλου ότι οι προοπτικές της αξιολόγησης είναι αρνητικές, υποδηλώνοντας ότι δεν αποκλείεται μια υποβάθμιση εντός των επόμενων 12-18 μηνών.

Κατά τα άλλα ήταν μια καλοστημένη παράσταση, όπως γράφει το  Uncover the News

Ένα reality show με δράμα, ανατροπές, και με πολλές  αλληλοσυγκρουόμενες προσωπικότητες. Και όπως όλα τα αντίστοιχα shows, έτσι κι αυτό, δεν ήταν αυθόρμητο αλλά διέθετε ένα προδιαγεγραμμένο σενάριο, και μια προβλέψιμη κατάληξη. Το πιο λυπηρό απ όλα είναι, ότι δυστυχώς το συγκεκριμένο show επηρεάζει τον κάθε Αμερικανό πολίτη.

Η παράσταση ήταν τόσο προβλέψιμη που ήταν γελοία. Μια απλή παρωδία. Όλοι γνώριζαν εδώ και καιρό το πώς θα τελειώσει. Το κογκρέσο θα μας τρόμαζε, μιλώντας για μια αναπόφευκτη χρεοκοπία,  η οποία θα προκαλούσε οικονομική κατάρρευση και χάος, αν δεν υποκύπταμε στη θέληση των κεντρικών τραπεζών, αυξάνοντας το όριο δανεισμού της χώρας.

Όλοι θα μιλούσαν για αδιέξοδο, και τα δυο υποτιθέμενα διαφορετικά κόμματα θα συγκρούονταν σκληρά για τις αρχές τους. Τη τελευταία βέβαια στιγμή, θα επέρχονταν μια συμφωνία, και ο κόσμος θα σώζονταν. Ζήτω, δηλαδή, οι ηρωικοί πολιτικοί των ΗΠΑ.

Δεν ξέρω πως συνέβη, αλλά όλοι μοιάζουν να πιστεύουν πως ο μόνος τρόπος διαφυγής από το χρέος είναι και άλλο χρέος. Ήδη ο περισσότερος κόσμος έχει πειστεί γι αυτό. Όμως στη πραγματικότητα, η αύξηση του ορίου δανεισμού σημαίνει απλά περισσότερο χρέος.

Εδώ και αιώνες, οι τράπεζες χειραγωγούν τα νομίσματα και τις κυβερνήσεις για το δικό τους όφελος και εις βάρος των λαών. Το τερατούργημα της Federal Reserve  (κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ) άρχισε τη παρασιτική του δράση το 1913. Χρησιμοποιεί τα λαϊκά ΜΜΕ για προπαγάνδα, και μέσω των πολιτικών σπέρνει το τρόμο της οικονομικής καταστροφής, ελέγχοντας τις μάζες.

Από το 1913 η Federal Reserve κλέβει τα χρήματα των πολλών και τα αποδίδει στις πλούσιες τραπεζικές ελίτ. Τα πλοκάμια της έχουν απλωθεί στο σύνολο του κόσμου της οικονομίας. Έχει δημιουργήσει δίκτυα και πολυεθνικές επιχειρήσεις που είναι πλέον πολύ μεγάλες για να αποτύχουν. Στα σχέδιά της περιλαμβάνεται και μια  νέα τάξη παγκόσμιας διακυβέρνησης, μέσω μίας παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας. Και αυτό το σχέδιο είναι πολύ πιο παλιό από το 1913.

Σε αντίθεση με την επικρατούσα προπαγάνδα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πέραν της αύξησης του ορίου δανεισμού, για να βοηθηθεί η χώρα. Ας σταματήσουμε τους πολέμους που μας κοστίζουν δισεκατομμύρια και ας φέρουμε πίσω όλους τους στρατιώτες. Ας καταργήσουμε το υπουργείο Παιδείας και ας αφήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να καθορίζουν τη μάθηση των παιδιών. Ας αφήσουμε τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρίες να φροντίζουν για την ασφάλεια των πτήσεων. Και άλλα πολλά. Και τέλος, ας πάψει το κράτος να πληρώνει τόκους στα δάνειά του, και ας αποπληρώσει μόνο το κεφάλαιο που χρωστά.

Το πολιτικό σύστημα όμως τρέφεται από το χρέος. Θέλει μια ισχυρή κυβέρνηση που να ελέγχει τα πάντα. Ο λαός δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κοπάδι από πρόβατα για όλους αυτούς που μας διοικούν. Αυτός είναι και ο τελικός στόχος του συστήματος: Ο πλήρης έλεγχος των πάντων.

Λένε πως θα προχωρήσουν σε μεγάλες μειώσεις δαπανών. Τότε γιατί χρειάζεται να δανειστούν περισσότερα; Μήπως επειδή σκοπεύουν να αυξήσουν τις δαπάνες; Αυτό που πέτυχαν είναι να αναβάλουν τον τελικό λογαριασμό για την επόμενη γενιά, όπως κάνανε με η σημερινή, που καλείται να πληρώσει τα βάρη όλων των πολέμων, και όλων των κοινωνικών προγραμμάτων του 20ου αιώνα, τα οποία πέτυχαν τυπώνοντας νέο χρήμα.

Το παραμύθι αυτό θα πρέπει να τελειώσει επιτέλους. Ας μην ξεγελιόμαστε από τους ισοζυγισμένους προϋπολογισμούς κλπ. Το μόνο που αυτό σημαίνει είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο κράτος. Που θα δανείζεται ακόμη περισσότερα, θα είναι ακόμη πιο ισχυρό, και θα συνεχίσει να διεισδύει στη προσωπική μας ζωή και να παραβιάζει τα ατομικά δικαιώματά μας.

Πότε επιτέλους θα ελεγχθούν λογιστικά η Federal Reserve, και όλες οι κεντρικές τράπεζες; Την ώρα που εξελίσσονταν το δράμα της διαμάχης για την αύξηση της οροφής δανεισμού, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν πως η Federal Reserve χορήγησε  $16 τρισ. σε έκτακτα δάνεια ανάγκης, σε τραπεζικά ιδρύματα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μα πόσο είναι το αμερικανικό έλλειμμα; Ποιος κέρδισε από αυτά τα δάνεια; Χρέος σημαίνει πως αυτό που αγοράζουμε δεν μας ανήκει. Αν δεν μπορεί κάποιος να αποπληρώσει τα χρέη του, ο δανειστής μπορεί να βάλει χέρι στη περιουσία του.

Αυτό θα πρέπει όλοι να το θυμόμαστε καθημερινά.

S.A.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 03/08/2011 14:00:45

  Σε ποιά χώρα θα την πέσουν για πόλεμο,τώρα που έγινε η ''εξυγίανση'' της οικονομίας τους?

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/08/2011 14:26:40

  Αυτά όλα που γράφονται στην ανάρτηση είναι η ουσία αυτού που συμβαίνει.

  Η Ελλάδα είναι το μοντέλο που χρησιμοποίησε η "παγκόσμια διακυβέρνηση" για να καταφέρουν το χτύπημα στο μεγάλο ψάρι, που τους ενδιαφέρει πρώτα από όλα: στην οικονομία των ΗΠΑ.

  Είναι άραγε συνομωσιολογία όλα αυτά; Και τότε γιατί ο τοπικός εκπρόσωπός τους στο Ελλαδιστάν μας λέει ότι "we need global governance. Global financial governance. And we need it fast";

  Γιατί παρόμοια μεθοδολογία με την Ελλάδα ακολουθείται σε χώρες που δεν είχαν "ανίκανο Καραμανλή", που "παράγουν", που δεν έχουν "κλειστά επαγγέλματα" κλπ. κλπ. και μπαίνουν και αυτές στο τρυπάκι;

  Το ξέρετε ότι το χρέος της Ισπανίας είναι πολύ μικρότερο από της Γερμανίας; (63% η Ισπανία, 82% η Γερμανία); Γιατί να "κινδυνεύει" η Ισπανία και όχι η Γερμανία;

  Κάτι γίνεται λοιπόν διαφορετικό και το σκανδαλώδες είναι οι επίσημες δικαιολογίες για την κρίση. Για τις "διασώσεις". Και το φοβερό είναι ότι αυτά γίνονται σε τόσο μεγάλη κλίμακα από τους κυβερνώντες και τα μήντια, που καταλαβαίνει κανείς ότι ο εχθρός προετοιμάζει το χτύπημα της "παγκόσμιας διακυβέρνησης" εδώ και πολύ καιρό και έχει μαζέψει τρομερή ισχύ.

  Κρύβεται όμως. Κι αυτό δείχνει ότι δεν είναι ανίκητος!

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/08/2011 14:58:08

  Υπάρχουν νέες καταστάσεις που ελάχιστα έχουν προσεχθεί:
  Με την κατρακύλα της οικονομίας των ΗΠΑ, εδώ και 1 χρόνο η πάλαι ποτέ σταθερή ισοτιμία του δολλαρίου με το κινεζικό Yuan (Renminbi) δεν υπάρχει. Το δολλάριο βυθιζεται, το γιουάν χτυπά μέγιστα.
  h**p://www.indexmundi.com/xrates/graph.aspx?c1=USD&c2=CNY&days=1825
  Οι ισορροπίες που ξέραμε δεν υπάρχουν πιά.
  Η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερα από αυτά που ξέραμε ως μεγέθη χρέους προβληματικών χωρών (Αργεντινή, Ουρουγουάη, χώρες πρώην Ανατολικής Ευρώπης) . Αλλά είναι πολύ μικρή, απειροελάχιστη, σε σχέση με αυτές τις μεγάλες μετατοπίσεις οικονομικής ισχύος που συμβαίνουν στον κόσμο.
  Επίσης δεν χτυπά κάποιος "συνωμότης" την οικονομία των ΗΠΑ (αυτά μάλλον τα λέει το Tea Party, υπονοώντας ως "συνωμότες" τους Ομοσπονδιακούς και τη FED - ο αιώνιος τρόμος των Νοτίων).
  Δεν χρειάζεται να την χτυπήσει κανείς αυτή την οικονομία, για να "πονέσει": Είναι βαρειά άρρωστη από καιρό, καταναλώνει χωρίς να παράγει, εισάγει χωρίς να εξάγει, τζογάρει σ' όλο τον κόσμο με άυλες αξίες χωρίς να επενδύει παραγωγικά. "Βρωμάει" πετρέλαιο και στρατιωτίλα, "πολεμικό κευνσιανισμό". Μετά το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων, δεν είναι βιώσιμη, άν συνεχίσει έτσι.
  ΥΓ: Το χρέος της Ισπανίας είναι όντως πολύ μικρότερο από της Γερμανίας - ορθότατα τα νούμερα του Επώνυμου. Αλλά η Ισπανία έχει ανεργία 22 % (πρώτη σε όλη την Ευρώπη), σκασμένη τερατώδη φούσκα ακινήτων, με τρύπιες υποθήκες σπαρμένες δεξιά και αριστερά σ' ένα σωρό προβληματικές περιφερειακές τράπεζες.
  Είναι και αυτή "ειδική περίπτωση". Όλοι είναι από μία "ειδική περίπτωση", άλλωστε.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 03/08/2011 15:53:00

  Επώνυμε
  πλέον όλοι αντιλαμβάνονται το τί παίζεται...το μεγάλο ερώτημα είναι ΄΄πώς θα νικηθεί΄΄..

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/08/2011 15:56:21

  Να το πώ πιό απλά: Το πρόβλημα των ΗΠΑ είναι στην πραγματική οικονομία, όχι στο νόμισμα, στις τράπεζες ή στη FED. Δεν γίνεται να ανεβαίνει η οικονομία άν δεν παράγεις ένυλα προιόντα και δεν επενδύεις στην παραγωγή.
  Ο Κάρολος Μάρξ το είχε πεί ως εξής: Στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα, η αξία παράγεται από την χρήση μισθωτής εργασίας στην παραγωγική δραστηριότητα - και μόνον σ' αυτήν. Ένα μέρος γίνεται εργασιακός μισθός, το υπόλοιπο (υπεραξία) το μοιράζεται ο κεφαλαιούχος ως κέρδος ή μεταφέρεται στα "λειτουργικά έξοδα" του συστήματος (φόροι, τράπεζες, ή για χρηματοδότηση παράπλευρων μη παραγωγικών δραστηριοτήτων του ιδιωτικού και κρατικού τομέα). Και ο κεφαλαιούχος οφείλει να επαν-επενδύει το κέρδος - ή μεγάλο μέρος του - σε παραγωγικές δραστηριότητες. Αλλοιώς, ένας "σταματημένος καπιταλισμός" πέφτει, σαν το ακίνητο ποδήλατο.
  Εδώ τι έχουμε;
  1. Στην παραγωγή, ελάττωση της χρήσης μισθωτής εργασίας και αύξηση του μηχανικού εξοιπλισμού ("πάγιες επενδύσεις"), ο οποίος όμως δεν παράγει υπεραξία. Ο Μάρξ το ονόμασε τό επακόλουθο φαινόμενο "πτωτική τάση του ποσοστού του κέρδους".
  2. Τα μη παραγωγικά "λειτουργικά έξοδα" του συστήματος (φόροι, τραπεζικά κέρδη, παράπλευρες μη παραγωγικές δραστηριοτητες του ιδιωτικού και κρατικού τομέα) αυξάνουν αλματωδώς. Οι "υπηρέτες του καπιταλισμού" καννιβαλίζουν τον "αφέντη".
  3. Οι κεφαλαιούχοι όλο, και περισσότερο, αντί να επαν-επενδύουν το κέρδος σε παραγωγικές δραστηριότητες, το κατευθύνουν σε δραστηριότητες καζινικού και ακριδικού τύπου. Ο μηχανισμός που αποσπά και συσσωρεύει την υπεραξία, δηλαδή η επανεπένδυση στην παραγωγή, έχει φρακάρει.
  Είναι ένας άρρωστος καπιταλισμός. Μοιάζει, αφόρητα πιά, με δικά μας πράγματα, γνωστά και οικεία.
  Στην Κίνα, στην Ινδία, Βραζιλία, Μεξικό, και άλλες αναδυόμενες χώρες, συμβαίνουν τα ακριβώς αντίστροφα: Ο καπιταλισμός σε ανερχόμενη, ακμαία εφηβεία. Άγριος και σκληρός για την εργασία. Αλλά στη λογική του ακμαίος. Ανάλογα με την Αγγλία το 1850.

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ Ο Θείος 03/08/2011 22:50:30

   Εχεις σκεφθεί ποτέ σου ότι άν όλο το κεφάλαιο επανεπενδύετο σε παραγωγικές δραστηριότητες ,όπως τίς αποκαλείς εσύ και ό Κάρολος-,έπρεπε να έχεις και έναν πλανήτη 12 δίς ανθρώπων(σήμερα) ΜΟΝΟΝ για να καναλώνουν την παραγωγή;;;
   Ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ή δικλείδα που καταστρέφει τό πλεονάζον Κεφάλαιο,μέσω των κρίσεων Θείο.
   Κακό ε;;
   Ο καζινοκαπιταλισμός-Friedmanσμός- είναι μιά ακραία έκφραση τού τομέα πού έπιταχύνει ακριβώς αυτό. Και ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΑ βέβαια, ούτε ισομερώς, ειτε είσαι πλούσιος είτε φτωχός. ΠΟΛΥ περισσότερο δε άν είσαι φτωχός.
   Γνωστό όμως σε όλους τούς συμμετέχοντες!

   Καί πίστεψέ με, για τούς παραδοσιακούς νεο και μετα Kaynesιανιστές καπιταλιστές οικονομολόγους,είναι ακριβώς αυτό τό πρόβλημα.
   ΟΧΙ ο Χρηματοπιστωτικός τομέας σαν οικονομική συνιστώσα,όπως λατρεύεις να πιστεύεις.

   Η απληστία τού χρήματος Θείο, ΠΟΤΕ δεν είχε πρόβλημα κάτω από οιαδήποτε Πολιτική Σκέπη.

   Η ασυδοσία όμως καλύπτεται πάντα στίς Αστικές Δημοκρατίες νομότυπα , ακριβώς επειδή είναι.... Δημοκρατίες.!

   Για τίς άλλου τύπου διακυβερνήσεις ,σου τό είπα και σε άλλο σχόλιο:
   Η Κίνα θα μάθει στά Chicago Boys πόσο εξτρεμιστές είναι στήν πραγματικότητα...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ό παγωτατζής 03/08/2011 22:59:35

    Ήδη τους το μαθαίνει η Κίνα. Παράγοντας προιόντα και δανείζοντας τους πελάτες με ένα μέρος των κερδών για να μείνουν καλοί πελάτες των προιόντων της.
    Το ιδανικό Feedback, χα χα! Ιδανικό όμως για τον παραγωγό και εξαγωγέα.
    Στην άλλη άκρη της συμβιωτικής σχέσης εμπόρου - πελάτη, ο πελάτης μένει στο τέλος με την καζινομηχανή στο χέρι, και με το κατεστραμμένο πλεονάζον κεφάλαιο - πάπαλα. Ξέρεις τι χιλιάδες ακατοίκητα - απούλητα ακίνητα έχουν ανατινάξει με δυναμίτη εδώ και 3 χρόνια στις ΗΠΑ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.