05/01/2010 17:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Παρίσι αλλάζει στρατηγική έναντι της νέας γρίπης

Η γαλλική κυβέρνηση ακύρωσε την παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της νέας γρίπης που προκαλείται από τον ιό H1N1, επιδιώκοντας να απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι οι παραγγελίες των εμβολίων ήταν μια δαπανηρή υπερβολή και λαμβάνοντας υπόψη την ηπιότερη εκδήλωση της πανδημίας.

    Η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ροζλίν Μπασελό ανακοίνωσε χθες το βράδυ την ακύρωση συμβολαίων για περισσότερες από τις μισές από τις 94 εκατομμύρια δόσεις που παραγγέλθηκαν το καλοκαίρι, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τον κόσμο σε κατάσταση πανδημίας.

    Πρόκειται για μια αλλαγή στρατηγικής εξαιτίας τριών διαπιστώσεων: από τα τέλη Νοεμβρίου, οι διεθνείς υγειονομικές αρχές συνιστούν μόνο μία ένεση, ενώ οι αρχικές προβλέψεις ήταν ότι θα χρειάζονταν δύο ενέσεις για κάθε πρόσωπο· η πανδημία αποδείχθηκε λιγότερο φονική απ' ό,τι έκφράζονταν φόβοι ότι θα ήταν· μόνο 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στη Γαλλία.

    Οι παραγγελίες 50 εκατομμυρίων δόσεων ακυρώθηκαν "για λόγους γενικού συμφέροντος", εξήγησε η υπουργός Υγείας. "Δεν είχαν παραδοθεί ούτε είχαν πληρωθεί, έτσι ακυρώθηκαν", διευκρίνισε.

    Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται "περισσότερα από τα μισά" από τα 712 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δεσμευτεί για την αγορά των εμβολίων αυτών, συνέχισε η υπουργός.

    Η αποκάλυψη, την Κυριακή, ότι πλεονάζοντα εμβόλια πωλούνται στο εξωτερικό προκάλεσε έντονες κριτικές σε βάρος της κυβέρνησης που κατηγορήθηκε, ιδιαίτερα από τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση, ότι αγόρασε υπερβολικά πολλά εμβόλια προς όφελος των φαρμακοβιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.