#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/03/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Οργουελικό μέλλον πλησιάζει...Με την εξάπλωση των «έξυπνων συσκευών» (smart gadgets), η παρακολούθηση των πολιτών θα γίνει ακόμη πιο εύκολη υπόθεση.

Μάλιστα, ο διευθυντής της CIA David Petraeus, παραδέχτηκε ότι οι Αμερικανοί κατασκοπεύουν μόνοι τους πλέον τους εαυτούς τους, διευκολύνοντας έτσι το έργο των μυστικών υπηρεσιών.

Μιλώντας σε συνέδριο της In-Q-Tel, που αποτελεί ιδιωτική επιχείρηση της CIA, ο Petraeus σημείωσε πως οι νέες έξυπνες συσκευές που συνδέουν τις παλιές «χαζές» οικιακές συσκευές, όπως είναι τα ψυγεία, οι φούρνοι, και τα φωτιστικά συστήματα, με το διαδίκτυο, «θα αλλάξουν για πάντα την έννοια της μυστικότητας».

Όπως είπε, «αυτά που μας ενδιαφέρουν θα αναγνωρίζονται, θα επιτηρούνται, και θα ελέγχονται εκ του μακρόθεν, μέσα από τεχνολογίες όπως είναι οι ραδιοσυχνότητες, τα δίκτυα αισθητήρων, οι μικροσκοπικοί σέρβερς, και οι θεριστές ενέργειας… όλα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο της επόμενης γενιάς, που θα εκμεταλλεύεται άφθονη, φτηνή, και υψηλής έντασης υπολογιστική ικανότητα».

Και συμπλήρωσε πως « οδεύουμε προς το cloud computing, σε μερικούς τομείς σε ακόμη περισσότερο supercomputing, και τελικά θα καταλήξουμε στο  quantum computing…».

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μικροτσίπ στον κόσμο, η ARM, παρουσίασε νέους επεξεργαστές που θα μπορούν να εμφυτευθούν σε οποιαδήποτε οικιακή συσκευή, και να την συνδέσουν με το διαδίκτυο, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται από μακριά, σε συνδυασμό με άλλες συσκευές. Η εταιρία περιγράφει αυτήν την εξέλιξη ως το «Internet of things».

Παράλληλα, η περίφημη National Security Agency (NSA) άρχισε ήδη να κατασκευάζει έναν τεράστιο υπέρ-υπολογιστή, που θα επεξεργάζεται τις νέες εξίσου τεράστιες ποσότητες πληροφοριών.

Πρόκειται για μια εγκατάσταση στην πολιτεία Utah, αξίας $2 δισεκατομμυρίων, που θα μπορεί να επεξεργάζεται τα λεγόμενα yottabytes, δηλαδή ένα τετρακισεκατομμύριο gigabytes, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο της τεχνολογίας, Gizmondo.

Η εν λόγω εγκατάσταση θα αποτελεί τον πυρήνα του νέου παγκόσμιου δικτύου πληροφοριών, που αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όλα αυτά κατατείνουν σε ένα  μέλλον βγαλμένο από τα βιβλία του Orwell, με τις τηλεοράσεις να κατασκοπεύουν τους θεατές τους, και τα κρεβάτια να καταγράφουν τα όνειρα όσων κοιμούνται επάνω τους.

Ίσως, αυτού του είδους οι πληροφορίες να αποστέλλονται στη συνέχεια στον υπερ-υπολογιστή της Utah, ο  οποίος και θα αξιολογεί το συγκεκριμένο άτομο. Και αν παρεμπιπτόντως ο υπολογιστής αυτός κρίνει ότι το άτομο μπορεί να διαπράξει κάποιο έγκλημα, τότε ίσως να υπάρξει και φυλάκιση, για ένα έγκλημα που ακόμη δεν έγινε!

Ήδη σήμερα, βλέπουμε να γίνονται συλλήψεις ατόμων, για αναρτήσεις στο διαδίκτυο ή για το πάτημα κάποιου λάθους πλήκτρου, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μάλιστα, ένας Βρετανός έφηβος δικάζεται αυτές τις ημέρες, κατηγορούμενος ότι ανάρτησε ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο, με αφορμή τον θάνατο έξι Βρετανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

rt.com

Απόδοση: S.A.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. franc avatar
  franc 19/03/2012 10:47:55

  Nαι, και σύμφωνα με τον Teillard de Chardin,("Το ανθρώπινο Φαινόμενο" έκδοση 1977) η επόμενη φάση της εξέλιξης του πλανήτη είναι η δημιουργία της Νοόσφαιρας όπου όλοι οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι θα είναι μόνιμα συνδεδεμένοι on line με ενα είδος τηλεπάθειας (δεν υπήρχε το ιντερνετ όταν το έγραψε) οπότε δεν θα υπάρχουν μυστικά. Αλλωστε και τώρα που υπάρχουν, τί νόημα έχει αφού αργά ή γρήγορα όλα βγαίνουν στη φόρα κατα το "ουδεν κρυπτόν υπο τον ήλιον"?

 2. nestor avatar
  nestor 19/03/2012 11:09:30

  Δείτε κι αυτό

  h_p://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vPO_HGafBsE

 3. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/03/2012 13:41:30

  Γι' αὐτὸ κι ἐγὼ δὲν διαθέτω κινητὸ μὲ σύνδεση στὸ διαδίκτυο, Iphone Ipad καὶ τὸ κακὸ συναπάντημα: διότι σὲ ἐθίζει στὸ νὰ γίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ τὸ ἴντερνετ ΠΑΝΤΟΥ. Ὄχι: desktop, laptop, netbook, καὶ ὅταν τ' ἀφήσεις πιάσε κάνα καλὸ βιβλίο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/03/2012 21:07:40

   Σωστός! Και αν είναι δυνατόν μόνο desktop. Και χωρίς FB(Ι) εννοείται.

 4. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 19/03/2012 13:59:11

  Δεν θα το πιστέψετε αλλά εμένα με παρακολουθεί η γάτα μου!
  Με παρακολουθεί με μάτια γουρλωμένα όλη την μέρα. Πολλές φορές όταν είμαι απασχολημένος με κάτι νιώθω τα μάτια της καρφωμένα στην πλάτη μου.

  Δεν κάνω πλάκα. Μερικές φορές γυρνάω απότομα και γυρνάει κι αυτή το βλέμμα αλλού για να μην την πιάσω να με κοιτάει!

  Αυτό συμβαίνει και με την τηλεόραση. Η γάτα προσηλώνεται στην τηλεόραση ιδιαίτερα αν μιλάει κάποιο στέλεχος του πασόκ. Αν όμως γυρίσω το βλέμμα μου, προσποιείται την αδιάφορη! Και καλά "εγώ δεν έβλεπα στην τν τον Βενιζέλο, απλά τα μάτια μου έπεσαν σαυτήΝ για λίγο, μιά απλή γάτα είμαι"

  Το πράγμα εχει φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να εγκαταστήσω κύκλωμα παρακολούθησης στο σπίτι προκειμένου να αποκωδικοποιήσω την συμπεριφορά της γάτας.

  Και το πιο εκπληκτικό: Η κάμερα του υπολογιστή (την είχα αφήσει ανοιχτή να γράφει) έπιασε την γάτα να πληκτρολογεί στον υπολογιστή!!!!!!
  Δεν είμαι τρελός ούτε κάνω πλάκα. Παρακαλώ πιστέψτε με.

  Δεν ξέρω τι πληκτρολόγούσε η γάτα. Η κάμερα ήταν ψηλά και δεν μπορώ αν δω. Από καιρό όμως είχα παρατηρήσει ανεξήγητη δραστηριότητα στον υπολογιστή μου. Ο υπολογιστής μου είναι κλειδωμένος. Υπάρχει κωδικός για να ανοίξει πολλές φορές όμως ένα πρόγραμμα που έχω μου έλεγε ότι τελευταία φορά ήταν ενεργό σε μέρες και ώρες που απουσίαζα!!! Το ίδιο συνέβη και τότε που η γάτα πληκτρολογούσε. Ο υπολογιστής ήταν κλειστός και κελιδωμένος.

  Αν και σε σας η γάτα σας κάνει παρόμοια πράγματα, παρακαλώ πολύ, επικοινωνήστε μαζί ου.

  Για λόγους ασφαλείας δεν μπορώ να σας δώσω ακόμη τα στοιχεία μου. Η γάτα καραδοκεί. Αυτός είναι ο λόγος που γράφω αυτό το μνμ απο τον υπολογιστή ενός ιντερνετ καφε.

  Θα βρω όμως ασφαλή τροπο να επικοινωνήσω σύντομα.

  Έχω την θεωρία ότι κάποια ζώα, ιδίως γάτες, έχουν αποκτήσει (δεν ξέρω πως), νοημοσύνη που ίσως τους επιτρέψει να κατακτήσουν τον πλανήτη σύντομα.

  Αν έχετε νιώσει κι εσείς το ίδιο παρακαλώ κάντε το γνωστό μέσω των αντινέων.

  Αναμένω με αγωνία την βοήθειά σας.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Γιώργoς Αχαιός 19/03/2012 15:08:50

   Ίσως σε βοηθήσει αυτό:
   h--p://www.antinews.gr/2010/08/27/59213/

  • Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
   Στυλιανός Παπαδόπουλος @ Γιώργoς Αχαιός 19/03/2012 17:21:28

   Μα κύριε Αχαιέ μου, έχει πολλάκις ειπωθεί η ρήση ότι "οι γάτες κάποτε λατρεύονταν σαν θεοί και δεν ξέχασαν ποτέ το γεγονός αυτό".
   Δεν είναι φυσικό λοιπόν να το μην τους αρέσει καθόλου η νυν εξαρτημένη κατάστασή τους' και να αναπτύσσουν δράσεις για την αποκατάσταση της ηγεμονίας τους;

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/03/2012 15:21:41

  Φαίνεται ὃτι δέν εἶναι μακρυά ἡ ἠμέρα πού τά μικροτσίπ ἀπό τίς οἰκιακές συσκευές θά ἐμφυτεύονται μαζικά στούς ἀνθρώπους...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/03/2012 15:24:39

   Μόνο μην αρχίσουν και μας εμφυτεύουν και τίποτα οικιακές συσκευές, και αρχίσουμε να βγάζουμε παγάκια απ το στόμα, ή να ψήνουμε βάφλες στο κεφάλι μας.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Strange Attractor 19/03/2012 15:35:56

    Γιά τίς οἰκιακές συσκευές δέν ξέρω,ἀλλά ἀγωνία μᾶς ἒχουν ἐμφυτεύσει πολλή.

    • ab-normal avatar
     ab-normal @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/03/2012 15:45:08

     τελευταια βλεπω με αλλο ματι την τοστιερα μου...

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/03/2012 16:17:07

  Γι' αὐτήν νά ἀνησυχεῖς πώς σέ βλέπει...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/03/2012 17:27:48

   Κόβω άμεσα τα τοστ...
   ΥΓ: Συμφωνώ για το μικροτσίπ που γράφεις...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΕΥΑ 19/03/2012 18:47:09

    Ἐγώ δέν μπορῶ νά τά κόψω,μ' ἀρέσουν πανάθεμά τα καί παχαίνουν,νά' ναι καλά ἡ νηστεία τώρα...Καλησπέρα.

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/03/2012 18:53:36

     Κυθήριε..εγώ γιατί, παρόλη τη νηστεία, αντιμετωπίζω πάλι επίθεση κιλών..να φταίνε τα καλαμάρια, οι γαρίδες, οι μακαρονάδες και τα μαρούλια; μπα....
     Αντικαλησπερίζω με ένα καταθλιπτικό συμπέρασμα, χαχα!

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/03/2012 21:14:24

     Χα χα χα! τά κιλά ἒρχονται σάν τά χαράτσια,ὁταν δέν τά περιμένεις...

 7. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 19/03/2012 20:04:42

  Εγώ έχω 39 πυρετό.
  Είναι από τη εποχιακή γρίπη ή άρχισαν να μου ΄΄βράζουν ΄΄ τον εγκέφαλο με κατευθυνόμενα μικροκύματα;
  Πάντως για κάθε ενδεχόμενο, κρατήστε ένα απόκομμα από αυτό κειμενάκι, θα μας/σας χρειαστεί σε πέντε- δέκα χρόνια.
  Αυτό φυσικά αν την έχουμε βγάλει καθαρή ως έθνος/κράτος.
  Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί μέσω πολλών πηγών (κυρίως κινηματογράφου , αλλά και άλλων όπως εδώ της επίσημης CIA) , εθίζουν τον λαό με μικρές δόσεις αλήθειας.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 19/03/2012 22:19:11

   Ηλεκτρονικός μιθριδατισμός..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.